søndag 10. januar 2010

Son Spa på en søndag

Jeg har lenge ønsket å dra på spa, og idag kom vi oss endelig i vei. Kun 40 minutter utenfor Oslo ligger Son Spa. Vi kom ut ca halv 1, og var da i siste liten for Magic Circle som er opplevelsesturen. (Eller hva man kaller det). Det vanlige poolområdet er åpent til 16.00 på søndager, så der var det ikke noen problem. Any how, vi fikk båndene våre til poolområdet go fikk Magic Circle på kjøpet ettersom det kun var åpent i 30 minutter til.

Oppe i andre etasje var det helt tomt, vi gikk raskt i gjennom de forskellige stasjonerne. Det var en regnpool, alltså lavt vann, og store dusjer i taktet som fosser over en når man går igjennom, sen var det en type pool der du sitter på oppvarmede porselensbenker, med føttene i skikkelig varmt vann. Utsikten var fantastisk, frossen skjergård med frosthvite trær langs med vannkantene. Videre til en type pool der du vekselvis går i skikkelig varmt vann og over i iskaldt. Sikkert noen helsefordeler med det men ikke helt min greie. Videre til vanlig finsk sauna, steamsauna og en annen rar ting som jeg ikke helt skjønte. Godt og varmt dog! Eventdusjen var jeg ikke helt klar for, først glovarmt vann, sen type iskaldt steam?? Da ga jeg opp :)

Så avsluttet vi oppe og gikk ned i området som vi skulle være resten av tiden i.


På bilden (som er tatt fra www.sonspa.no) ser dere den store bassengen, den er 135 cm dyp. Til venstre om den ligger en liten pool med bobler og fossefall. Det finns også en innendørs jacuzzi, en varmpool og finsk sauna. I tillegg finner du dusjer og cold bucket shower (som er precis hva det høres ut som, bøtte med iskaldt vann som du heller over deg, den er fiffigt festet på veggen så du trekker bare i et rep og; splosch! Iiiiiiskaldt!) 

Så hadde de utendørs jacuzzi. Det var helt supert, dog hadde de ikke ordnet noe å gå på så vi fikk gå på iskald glattis og det var litt skummelt. Det hadde hjulpet med feks håndklær som var lagt på isen. Det var også helt fantastiskt, sitte i glovarm bobbelpool og ha snø rundt omkring seg.

En og en halv time senere var vi i dusjene og klare for å dra hjem igjen. Dette kan virkelig rekommenderes. Deilig som bare den! Det koster 195 kr. for entre til poolområdet, og 390 kr til pool + magic circle. Vi fikk allt gratis... hysch!

Husk at håndkle du får fra resepsjonen raskt blir helt søkkvått, ta altså med et eget håndkle til etterpå. Ellers har de allt du trenger.

1 kommentar:

Kort og Søm sa...

Åh..skulle gjerne har flytt rundt i det basenget en god stund...*smiler*