tirsdag 5. januar 2010

Agnetas Berlinguide v.3.0

[Oppdatert 2010/03/17]

Områder å holde seg i er Mitte, Prenzlauer Berg og Kreuzberg. (Finns sikker flere ok stadsdeler men disse er mine favoritter.) Dette er bydeler som minner om Grønland, Løkka og St.Hanshaugen. Litt Bislett. Gamle hus, merkelige butikker blandet med kule design stores og innimellom high street fashion. Masse barer, restauranger og cafeer.

Kartet under viser Mitte, her bodde vi sist og man kan lett være kun i denne delen av byen en hel helg. Ringen på mitten er senter av bydelen og alle, jeg mener alle gater som går ut herfra har kule steder å besøke. Alle typer kjøkken fra sushi til koscher.


Hotellet vi kommer å booke hver gang frem over er Hackescher Markt. Bitte lite, billig, ligger presis mitt i smeten. Kunne ikke bli bedre. Bare å rusle ut og shoppe, ta en drink, spise osv. Perfekt!
http://www.hotel-hackscher-markt.com/

Barer og restauranger:
Erdbeer Bar. For verdens beste mojios. Veldig avslappet. Ikke noe designmøbler og minimalistbetong.
http://erdbeerbar.de/

White Trash Fast Food, gigastor Kinarestaurant som er tatt over og blitt hip hang out. Burgers på menyen og überhip personal. Folk fra hele verden jobber her. Morsomt sted!
http://www.whitetrashfastfood.com/

Monsieur Vuong, hygglig sted for vietnamesisk mat (bra for hangover!). Masse masse mennesker, god mat og rask service. Ikke et koselig sted, men hipt og morsomt. Herr Vuong har vært Mr. Universe og bilder på han henger på veggene.
http://www.monsieurvuong.de/

Sasaya Sushi, tips fra Trygve som mente dette var veldig bra. Typisk sted der du sitter på gulvet og stedet hadde masse japanske gjester, noe som pleier å være et godt tegn på sushirestauranter.
http://bit.ly/60yvYv

Dr Pong. Merkelig sted, ping pong-bord der du kan spille rund-pingis til du dør… Det er lurt å sitte å se på en stund så du skjønner de uskrivne reglerne. Sen er det bare å kvittere ut et rakket i baren og gi seg inn i leken. Ja, så har de også en liten bar der du kjøper øl eller ett glass vin. Stoler langs veggene og en sofagruppe i bakrommet. Musikk av ymse slag og morsomme pratsomme mennesker. Ikke stedet du er på hver kveld eller alt for lenge, men en ting man bør få med seg om man vil henge ut på litt annerledes steder.
http://www.drpong.net/

Kasbah, marokkansk restaurant med utmerket tajine, cous cous og andre retter. Veldig hyggelig dersom man liker det marokkanske kjøkkenet.
http://www.kasbah-berlin.de/

Cafe Courage: hyggelig cafe i Schönhauser Alle. Faktiskt det første stedet jeg og Kent tok en øl på når vi første gangen reiste til Berlin. Hit drar vi når vi vil sitte i hver vår lenestol, drikke billig rødvin og lese en bok.
Her finner du mer info.

Pizzeria, Il due Forni: Ved siden av tidligere nevnte cafe ligger en italiensk restaurant i en stor stor lokale. Her er det god pizza og litt kaotisk bevertning. Men veldig hyggelig sted for det meste. Avhengig av hva humør du er på. Har du god tid og lyst på litt kosekaos er dette stedet, ikke gå hit om du er skrubbsulten og trenger mat nuh..
Her finner du mer info.

Dos Palillos: Ettersom El Buli nå er stengt på årntli, i følge rykter. Så kan jo ett besøk på restauranten til Albert Raurich være ett godt alternativ. Ikke for jeg trodde jeg skulle komme til El Buli uansett. Restauranten ligger i Hotelet Casa Camper.

I Rosenthaler allé finns også en fantastisk vinbar og en vietnamesisk restaurant vi var på sist. Prøver febrilt å finne navnet på stedet. Kommer i versjon 4.0 av Berlinguiden! [Edit, begge er funnet, lenket til men ikke lagt inn med beskrivning. Det gjør jeg en dag når jeg ikke er så trøtt!]

Butikker:
Gatene dere ser på kartet huser altfor mange butikker for at jeg skal kunne fortelle noe om dem alle. Men jeg lister opp noen favoritter.

Allsaints Spitalfields: Denne butikken fant jeg siste dagen i Berlin sist jeg var der, når alle pengene var slutt. Jeg elsket alt i butikken så jeg tipper man enten har kommet helt rett eller så passer det ikke als. I løøøøve it
http://www.allsaints.com/

Soma: Denne er jeg innom hver gang jeg er i Berlin. Kjøper stort sett ikke klær her men smykker. Og patches som jeg gir til barna. Eller legger i en skuff for å lage noe kreativt med en gang… Skjer aldrig!
http://www.soma-clothing.de/

Tukadu: Jeg lager ikke smykker, men denne butikken må man innom om man liker accessoirer. Du kan kjøpe ferdige smykker her, eller bare perler.
http://www.tukadu.com/

KaDeWe:
Du må nesten inn til vest Berlin for en tur til Berlins svar på Harrod’s. Gourmetavdelingen i toppen er helt fantastisk. Her kan man gå i timer, og det er bare å sette seg og spise ved en av deli-restaurantene når man blir sulten. Champagne og østers? Eller bratwurst og en pils? Eller noe mitt i mellom…
http://www.kadewe.de/

Øvrigt:
Trabi Safari: Jeg har hørt om dette, og når vi var i Berlin sist såg vi konvoien med små individuelt dekorerte Trabier suse forbi. Dette er guidede turer med stil! Neste gang tester vi dette.
www.trabi-safari.de

Tv tårnet, Fernsehturm: Dette er nok det mest oppskrytte turistmålet i Berlin. Det tar evigheter å komme seg inn, og oppe i tornet ser det ut som tiden har stått still sen 1978 eller noe. Bare tamt og trist. Er det ikke kø synes jeg man kan ta en tur, for utsikten er jo spektakulær. Men å stå i 1-2 timer passer ikke meg, jeg var pissesur når jeg kom opp, og i baren fikk vi den dårligste drinken ever. Men, altså, flott utsikt!
www.tv-turm.de

2 kommentarer:

Mesterkent sa...

Erdbeer har dessverre avgått ved døden, dessverre!

Mesterkent sa...

... og muret la barba:

http://www.muretlabarba.de/