tirsdag 11. mai 2010

Forsøk på att summere reisen. (lang bloggpost)

Jeg har jo gjort notater gjennom hele reisen, klart å laste opp noe men det meste er kvar på min gamle pc som er dødens død. Kent kan nok fikset ut informasjonen fra harddisken, men jeg vill uansett få opp info nå før det forsvinner helt. Å prøver å huske reisen er vanskelig, dagene går i surr når man er uten aviser, dator, tv, nyheter og hverdagslige avtaler.

Jeg har gjort ett kollage per dag, med de viktigste hendelserne som jeg har klart å fotografere. Nå skall jeg bare klare å legge dem i kronologisk orden fra søndag 2 mai til søndag 9 mai. Bilde først og fortelling under bilde. Klikk på bilde for større versjon.

Søndag 2 mai. Roma, Civitavecchia, Italy.  Første dagen på skipet. Dårlig vær i Roma men vi var helt propell jeg og Ann. Suiten er flott, Ann har fått masse gaver fra kontoret i USA, vi hilser på vår steward Ram og finner veien til restaurangen The Veranda for reisens første Champagne og lunchbuffet. Aller første dagen ble jeg forelsket i skipet og mastene er bare helt fantastiske. Jeg vill OPP! Vi har informasjonsmøte, vi får signere opp for gratis Speed SPA og vi har security drill. Jeg velger en herbal massage som er fantastisk og Ann tar en ansiktsbehandling. Første kvelden spiser vi i restauranten Degrees og jeg får veldig god kalvefile.


Mandag 3 mai, Corsica, Porto-Vecchio, France. Vi tok bussen opp tilbyen og vandret rundt i noen timer. Vi såg den vakkre kirkegården og vi handlet litt lokal mat. Jeg ringte Bernard som vet eksakt hva jeg skulle ta med meg hjem. Det ble Coppa, salt og krydder. Vi ville komme oss til Bonfaccio men fant ikke noen bra måte å reise på. Vi kom tilbake til skipet bestillte room service til lunch. Spiste og pakket pc er for å dra tilbake til byen der vi satte oss på ett internettcafe en stund. I løpet av denne dag har vi også trening med David. Tror det var i 19 tiden. Men er ikke helt sikker. Uansett, han kjørde skiten ur oss og vi booket inn oss for en ny time dagen etter. Middagen tar vi i The Restaurant denne andre kveld til havs. Vi stikker innom Compass Rose og får etterhvert kallenavnet The Swedish Dream team. Men jeg hørte The Swedish Drinking Team. (Sjokk, i slutet på uken hadde det vært ok, men allerede nå?? Men det var altså ikke riktigt hørt). Vi danset masse til Abba og annet og hadde en flott kveld.


Tirsdag, 4 mai, Sea Day. Sjokoladesmaking med Fran Bigelow, show med vår Cruise Director Mark Cotter, middag i The Restaurant, snacks i The Lounge og dans og coversanger i the Compass Rose med Joyce og Callen. Ellers fikk vi med oss en DVD og en time i sengen etter en lang kveld dagen før.

Onsdag 5 mai, Castelmola, Taormina og Messina, Italy. Med familein fra New Zeeland. De hadde en privat sjåfør som viset seg ha en minibuss, så de kom innom og hentet oss (kvelden før hadde vi vært på samme popquiz team.). I Taormina spiste vi lunch og Ann tok en tur i Teater Greco. Vi var på portvin- og sjokoladematchning med Fran Bigelow på ettermiddagen når vi var tilbake på skipet og vi spiste middag sammen med Ali i sjømatrestauranten Le Marche. Hun reiste med sin søster og bestemor. Og ettersom bestemor ikke går ut om det blåser pga frisyen (hun er snart 90 og veldig nøye med sånna saker) så spiste hun alene, eller nå altså sammen med oss. Vi såg den mest fantastiske solnedgangen og vi spillet bort penger i casinoet. Jeg satt lenge på dekk og såg på lavaen som glødde på vulkanen vi passerte.  Så møtte vi svenske Chief Engineer, Julius Forsberg for drink i The Lounge. Kveldens underholdning var Des og Cherri, the worlds worst magicians. Veldig morsomt. Kort tur i Compass Rose for det var dags å gi opp for dagen. (den officielle versjonen) Ann og jeg petade lite i minibaren på natten også.

Torsdag, 6 mai, Sorrento, Italy. Vi ankrer opp utenfor marina grande, tar tender inn til havnen og går opp til Sorrento. Bildet i mitten er tatt fra høyden halvveis opp til byen. Otur med været denne dagen, surt og regningt. Vi går i alle fall på rundtur i byen, spiser pizza i en bakgate, shopper (hurra, jeg finner endelig riktige kjevler!) og tar en sightseeingtur til Villa Angelina der jeg kjøper olivenolje. På kvelden er det dags for flott middag med uniformert mann. Stilig. Det ble bare oss rundt bordet slik att vi kunne holde oss til svensk. Etter middagen tar vi en tur til The Compas Rose igjen og hører Joyce og Collen synge for gjestene. Nå er jeg varmere i klærne og tørr ønske sanger.

Fredag, 7 mai, Capri, Ana Capri, Italy. Vi åker fine tender idag, på Capri ankommer man med stil. Vi tar funicolaren fra marinaen opp til Capri, fotograferer våre entertainers fra båten og vandrer videre. Vi rusler rundt i gatene blandt flerstjernige hoteller og designerbutikker og blir plutseligg sultne. Bestemmer oss for å ta minibussene til Ana Capri som ligger enda høyere opp. Der spiser vi middag, jeg velger en ravioli ala caprese som er heklt underbar! Ann snasker i seg en fantastisk bolognese. Vi finner veien til Villa Michele og blir der en stund. Utsikten er å besvime av og været er fint for en gang skyld. Vi er eneste deltakere på seminaret "secrets to a flatter stomach". Planen for kvelden var å legge seg på hytten og se DVD da vi var rimelig slitne etter gårdagens festiviteter. Men etter en stund så innsåg vi att vi ikke var på cruise for å sove. Så vi piffet litt og gikk til restauranten. Spiste og fikk underholdning av vår servitør i form av masse småtriks som vi har foreviget. Etterpå  gikk vi for å se på personalens show i The Lounge. Når showet var over ble vi sittende med Natalie, Ali og Jennifer. Alle unge jenter (26-32) på tur med familien. Vi rørte oss opp til The Compass Rose og rakk noen sanger med Collen og Joyce. Alle gikk til sengs men jeg var ikke på humør for det. Så det ble en alenefest med dårlig pils, deilig Depeche Mode på iPoden, pissregn og en ensam liten plass på ovre dekk. Det er slik man får løse det når man ikke har noen å leke med.

 Lørdag, 8 mai, Ischia, Italy. Siste dagen og veldig mye på programmet! Frokost og i vei med tender til Ischia port. Vi rusler rett opp til slottet da jeg er en sucker for kjellerhvelv og stenmurer. Der møter vi bestemor til Ali og Jennifer som er på egen tur. Himmel, damen går jo av på mitten. Hun slår følge med oss. Resten av den lille byen er ikke så mye å se, så vi tar tender tilbake til skipet for å kaste oss på marinaen som er åpen for første gang. Ann bader men ikke jeg som er redd for åpent vann. Vi henger på dekk en stund møter sen Julius igjen som denne gangen skal ta oss ned i maskin. Etterpå løper vi til suiten og piffer oss for siste middagen på skipet, også denne kvelden med Julius. Ann avtaler med David for konsultasjon i SPA som hun tar rett for middag. Etter middagen fikk vi komme opp på bryggen og se hvordan det ser ut der på kvelden. Spennende. Ellers gikk det i drinker og siste kvelden med Collen og Joyce. Noen av jentene joinet oss i baren. Det ble en sen kveld og med all separasjonsangst kunne jeg ikke sove mye den natten.

Både jeg og Ann hadde sovet dårlig denne natten, og med en kropp som skriker etter fred og ro ble hjemreisen noe av det verste jeg har vært bort i siden jeg ble voksen. Nå blir det vann og brød i noen uker.

Ingen kommentarer: