tirsdag 12. april 2011

Sightseeing i KL


Søndag 10 April 2011

Vi startet dagen med svømming og jacuzzi på hotellet. Kent rakk også en løpetur på løpebåndet før vi møttes i pooletasjen. Etterpå tok vi en taxi ut til KL Bird Park. Dette er verdens største inhegnede fuglpark og det var så fantastiskt som vi hadde håpet på. I samme område fantes også Orchid Park, Butterfly Park og Deer Park. Men vi orket ikke me etter ca 2 timer i parken. Det er tross allt veldig varmt. Vi såg papegøyer og kakaduer, duer og påfugler, små sangfugler, ugler, stork og pelikaner, høner og exsotiske fugler jeg ikke husker navnet på. 

Etter fugleparken tok vi en taxi til en nærliggende Mono Rail stasjon. Vi brukte mono-railen for å få en liten sightseeing på vei mot Little India. En stor del av Little India består av tekstilbutikker, utsalg av klær og hijab. Vi fant en lokal restaurant der vi spiste en lunsj som var fantastisk. Små porsjoner av ekstremt god mat, pluss masse småretter som dykker opp på bordet. Summa sumarum for to persjoner 35 RM. Da drakk vi vann, 3x is-te, mango lassi og spiste oss mette. Helt ok! 

Fra Little India tok vi en taxi til KL Tower. Det høyeste punktet i KL. Verdt å notere er at fra utsiktsdekket kunne vi se at KL utvikles i en rask takt. Bildene som hengte over vinduene der vi skulle få informasjon om hva vi så var skikkelig utdaterte. Bybildet hadde forandret seg masse siden de ble tatt. Dette er hur som helst ett bedre sted å se KL fra. Sky brigde i Petronas Tower gir ikke samme utsikt da bygningene i seg selv skymmer en del av sikten. Ved KL towers satt apekattene (aporna för er svenskar) på rekke og rad utenfor kioskene. De fleste hadde babyer på magen og ville ikke komme for nære, men det var tydligen uvanlig da de stort sett var veldig nærgangne. Vi tok en tur i den lille dyreparken som var inkludert i prisen og såg på diverse dyr som var stappet inn i små bur. Ganske trist i grunn. Stressede saker som enten var apatiske eller vandret frem og åter langs med burveggen. En gutt stappet noen fugler på meg og ville ha 5 RM. oh well, det er 10 kr. 

Fra KL Towers tilbake til KLCC kjøpesenter som ligger i parken ved hotellet. Kjøpe litt snax, vaskemiddel, tannpaste og kaffe. Hjem til hotellet, dusje, sove og planlegge middag. 

Middagen valgte vi å innta på KLCC kjøpesenter da vi var alltfor trøtte for å begynne å finne noe annet spennende. I overste etasje finnes det en rad finere restauranter med forskjellig kjøkken. Vi valgte først den indonesiske restauranten men var nødt til å bytte da de ikke serverte alkohol. Nødt og nødt spør du nok men vi hadde fryktelig lyst på en øl eller ett glass vin så vi gikk videre. Endte opp på en japansk restaurant som hadde en spennende meny og ett japansk klientell. Det lover jo godt. Vi bestilte in to typer bento-bokser. Eller disse hette noe annet for det var litt mer spesifikke menyer. Uansett, det var allt fra sushi og sashimi til grillet kjøtt og ål. Vi var veldig happy med maten og bestemte oss etterpå for å gjøre en del innkjøp innfor neste dag. 

Kent ordnet om mat og kontantuttak. Jeg shoppet bukser på Marks & Spenser. Skikkelige deilige linneslaks. Vi møttes på starbucks for en kaffe før vi dro på hotellet igjen. Skulle aldrig tro jeg ville være glad for en Starbucks, men her er det vår redning så langt. 

På vei tilbake til hotellet stoppet vi innom Mandarin Oriental Hotel. Flott sted med gamle anor. I hvert fall iflg personalen. Vi har sett ut oss det hotellet pga den fine poolen utendørs på taket. Prismessig ligger det i samme klasse som det hotellet vi bodde på selve og vi kommer å booke inn oss der når vi kommer tilbake til KL før vi drar hjem. 

Nettverket på hotellet er gratis og jeg hadde sett for meg å være online litt nu og da. Isteden er det fryktelig ustabilt og man har ca 1 minutt på seg når sjansen byr seg før allt går ned igjen. Jeg skriver nå bloggposter i notes som jeg fører over dersom jeg får litt onlinetid.

Ingen kommentarer: