tirsdag 12. april 2011

The art off grabbing a taxi in KL

Det er fryktelig mange måter å kjøre taxi på i Kuala Lumpur. Her lister jeg de variasjoner vi hittils har vært bort i...
  
  • Kjøp en billett for å kjøre på taxameter. 2 RM + taxameter som begynner på 6 RM (Vi: utenfor KLCC kjøpesenter, turen sluttet på 16.17 RM til KL Bird Park)
  • Betale fast pris til sorttaxi som er merket som taxametertaxi 60 RM (utenfor KLCC kjøpesenter, samme tur som tidligere beskrevet, KL Bird Park. Needless to say, we didn't accept the kind offer ;)
  • Kjøp en pre paid billett for hele veien. (KL Sentral to Traders Hotel 14 RM, Bird Park til en av mono rail stasjonerne 16 RM. + flere tilbud på andre steder som vi takket nei til.)
  • Hoppe inn i en taxi merket med taksameter (starter på 3 RM, desidert billigst og det som egentlig er standard. Brukt på forskjellige turer når vi skjønte systemet! Turer som har kostet oss 14 -16 RM kostet ca 5-7 RM.)

Tips fra Kinesisk taxichauffør. IKKE kjør med indiske taxichauffører "it is VERY dangerous!" 

Dessuten har alle taxameter taxichauffører gitt oss gratis sightseeing på vei mot destinasjon.  De fleste prepaid turer er mere "håll i hatten" -turer...

 Hva har vi lært oss? Jo: Se alltid til at repetere destinasjon og få bekreftet hva som gjelder. Du kan INSISTERE på taxameter da det er lovpålagt. Men som sagt, man kan ta betalt for å hjelpe turistene ;) Derfor de esktra kosnadene og høyere taxameterstart dersom du bestiller taxi i en taxi-stasjon utenfor turistattraksjoner og kjøpesenter. Noe du altså ikke trenger å gjøre!

Ingen kommentarer: