fredag 30. juli 2010

Langsomme dager på fjellet

Etter noen dager med detox var jeg nødt til å gi opp. Kuren hadde dog gjort sitt og jeg er ikke like hoven lenger. Måtte ha hatt masse vann i kroppen. However, jeg ble helt sprø av å ikke spise proteiner, salt, fett eller karber. Bare grønnsaker og fisk uten noe salt var ikke helt min greje. I kombinasjon med hormonmedisineringen jeg gikk på (den kuren er også klar) så ble jeg jo nesten gal. Herregud, stakkers mennensker omkring meg.

Hursomhelst så gav jeg opp igår og spiste middag sammen med de andre. Idag mår jeg mye bedre og har til og med unnet meg vafler. ;) Himmel så godt det kan være!

Idag har jeg hoopet ute i regnet, det var sånn duskregn og jeg hold på til jeg ble svett. Skal ta en liten runde til senere når det ikke regner lenger. Kelly ville gjerne være med og vi gjorde litt sirkustriks når hun hoppet igjennom ringen. Sirkus på lav nivå vil jeg si...

onsdag 28. juli 2010

Haukeliiiiiiii

Endelig på plass på fjellet, kom igår med punto overlasset med mat fra Oslo. Jeg skal på detox og har bunkret opp med grønnsaker, urter, linser og bønner. Kent har lasset med alle gode delikatesser som fantes i huset. I tillegg så har vi pakket alle mulige ting og sko man kan trenge for en fjelltur.

Igår når de andre koset seg med rødvin og grillmat drakk jeg detoxte og spiste linsesalat. Ikke at det er noe dålig mat, men det er fryktelig vanskelig å kose seg med det når alle andre sitter og MMMMMM:er over allt de kan kose seg med. Idag spiste jeg yoghurt med hjemmelaget fruktsalat til frokost. I salaten hadde jeg kardemomme og honning. Så sprinklet jeg pumpafrø oppepå. De andre spiser nå en gigantisk frokost med ost, egg, salater, brød, kaffe, te, juice og gud vet hva. Men jeg stålsetter meg og kjemper videre.

Grunnen til detox er at jeg går på hormonmedisin, legger på meg som bare fan. Dessuten er det vært sommerferie og all mat går i grill og det er vin til allt. 5 kilo på 2 uker!!! Er det mulig? Jeg er så hoven at jeg ikke får av meg vigselringen.

Jeg leser en ny bok nå som jeg kan rekommendere dersom dere liker Graham Norton. Hysterisk morsom. Han skriver om livet sitt og jammen har han vært med om en del merkelige situasjoner.

I natt sov jeg veldig urolig og drømte at jeg hadde en ny kjæreste (får dårlig samvittighet av slike drømmer) Denne gangen hadde jeg hooket opp med en av skuespillerne i Privat Practice. Oh la la, det var jo en snill drøm. Oftest er det Kent som dumper meg. Men denne var jo ikke så trist. Hehe! Sorry, men jeg bare måtte fortelle om det. ;)

tirsdag 27. juli 2010

Historisk roadtrip.

Søndagens tur rundt på landsbygda ser du på dette googlekart som Erling har satt sammen.

Vi dro ut i 10-11 tiden og målet med turen var å se slott, katedraler og små snirklete veier. Jeg har ikke helt styr på alle steder vi var på men det kan altså ses på kartet. Legger inn noen bilder så dere kan se hvor utrolig vakkert det var.

 
 

Så hjem og slappe av, himmel for en tur! Igjen tusen takk, Erling og Elisabethe. (hm, ikke sikker på stavingen.)

mandag 26. juli 2010

Real Ale Roadtrip!

Nå skal jeg begynne med å si at vi har hatt den beste turguiden og verten ever på en ferie. Erling som er en barndomsvenn til Kent bor  i Newcastle og har gitt oss boende, uverderlige tips, tatt oss med på eventyr og nå, på lørdagen tatt oss med på road trip rundt Newcastle. Hvis vi skulle se alle disse stedene på egen hånd ville vi brukt flere dager på tåg og busser og annet.

Vi begynte med å hente opp John (som vi hadde møtt på torsdagen også.) og kjørte ut til Sunderland Air Show. Her skulle det være to dager med flyoppvisninger, fallskjermhopping, og annet som har med luft og flyving å gjøre. I løpet av to dager estimerer man at ca 500 000 mennesker er innom området. Vi ruslet rundt og såg på helikoptere og annet før vi dro videre til første pub og bryggeri.  


 [Klikk på kollasjet for større bilde]
 1. The Clarendon, bryggeriet i kjelleren heter Bull Lane Brewery
 2. The Kings Arms
 3. Robin Hood, bryggeriet; Jarrods Brewery.
 4. Angel of The North.
 5. The Keelman, Bryggeriet; Big Lamp Brewery.
 6. The Boathouse. (CAMRA pub of the year)
 7. The Cumberland Arms, som dagen til ære hadde en ølfestival med masse masse øl og cider vi kunne prøve (om vi hadde orket mer...)

 [Klikk på kollasjet for større bilde]
Mine favoritter i løpet av dagen var:
Ellers var opplevde vi også å få kjøpt fisk og skalldyrsprodukter fra den lokale fiskehandleren. Dette var på Robin Hood.

  [Klikk på kollasjet for større bilde]

søndag 25. juli 2010

Fredagen i Newcastle

Vi våknet grytidlig og jeg hadde vanskelig for å sove. Kent tok seg en løpetur og jeg begynte å laste inn bildene fra gårsdagens events. Når Kent var tilbake gjorde vi oss klare for frokost. Vi hadde spottet ett sted dagen før som hette Kitchin. Der fikk vi oss hver vår store tallerken med yoghurt, fersk frukt, friske bær og müsli. Sundt og godt. Vi hentet bøkene vi kjøpte dagen innan og idag fant jeg også ett par fine flats på Oxfam. Hjem, laste av tingene, skifte sko og så til metroen.

Begynte dagen med shopping på en veldig stor sportsbutikk. Både jeg og Kent fikk kjøpt oss masse nye treningsklær og jeg fant også en keps som jeg har lett etter en stund. Modell på keps altså. Så skilte vi lag og gikk på hver vår turne. Vi møttes en time senere og spiste lunch på en vietnamesisk restaurant i Bigg Market. Supergod mat som føltes veldig sunn etter gårsdagens real ale gilde.

Så ruslet vi ned i en gate der neste CAMRA pub låg. Der fantes også flere vintagebutikker og en platesjappe. Jeg kjøpte meg ett par birkenstocksandaler da skoene jeg kjøpte på morgenen gav meg gnagsår. Så fant jeg en skikkelig kul heklet lue også. Jenta i butikken fotograferte meg og min bolerojakke. Hun var designstudent og likte modellen veldig godt. Moro!

Duke of Wellington prøvde Kent igjen flere ales og jeg ruslet litt mer i butikker. Kjøpte blandt annet en notatbok som vi kunne samle notater i isteden for løse lapper. Lenger opp i gaten fantes neste sted som heter Baccus. Her var det enda mer å prøve seg igjennom. Jeg fant en stout som jeg ville teste, ellers holdt jeg meg til ett glass vin.


Når det var dags for middag begynte vi å spasere ned igjen, mot områdene ved stasjonen, der fant Kent sitt siste CAMRA hull, puben Newcastle Arms. Jeg fant en gigantisk skobutikk. Der jeg ved en inkurie kom til å kjøpe meg 2 par sko kule høyhelete sko. På Debenhams ved siden av fant jeg endelig 2 par bukser. Masse salg, ta 2 betale for 1. Dessuen er det deilig å kjøpe klær i England, for størrelsene er på plass. Jeg trenger ikke å kjøpe rare "big is beautiful" klær.

Vi endte opp med å spise sushi på ett sted som heter St Sushi. Valgte å drikke champagne isteden for pils og fikk en fantastiskt måltid. Musikken her var merkelig, jeg kan svære på at noen av sangene var europeiske bidrag fra Grand Prix oversatt til japansk. Jeg likte det veldig, det hadde sin sjarm. Kent å andre siden begynte å se litt blek ut etter en time.

Så var det dags for Pet Shop Boys konsert på The Metro Arena. I entreområdet fantes det en sillion med barer og spisesteder. I champagnebaren kunne man kjøpe ett glass for 6 pund eller en flaske for 31. Vi kjøpte en flaske som vi kunne gå og fylle på av. De oppbevarte den for oss i kjøleskapet. Vi sto ved lydmixern og hadde hyggelige naboer. En av mennenene jobbet i snabbkjøpet i Blackpool der Chris mor handler, så han hadde møtt Chris flere ganger og hade autografer på gensern. Moro med dedikerte fans som forteller små historier fra hverdagen.


Konserten var jo som vanlig fantastisk og vi endte natten med en indisk curry før vi tok taxi hjem. Rimelig trøtte men også veldig glade. Dags for søvn for dagen etter, lørdagen, da skulle vi på bryggeri og pubrunde med bil rundt om Newcastle. *Glede*

lørdag 24. juli 2010

Torsdagen i Newcastle

Det er en veldig fin og innholdsrik ferie jeg er på sammen med Kent. Det skjer noe hele tiden så jeg rekker nesten ikke å notere meg alt. Dette innlegg er et forsøk på å memorere torsdagen.

Vi hadde booket bord for frokost på det flotte hotellet Jesmond Dene House. Vi ble eskorterte til vårt bord, som var det fineste i det lille glasskonservatoriet med utsikt mot den flotte hagen. Det savnedes bare noen rådyr for at sceneriet skulle være perfekt. Vi fikk en kjapp gjennomgang om restauranten og hvor vi kunne finne buffeten. Champagne ingikk i prisen og det var bare å forsyne seg. Ettersom vi snakker flott restaurant så var selvsagt eggene ikke ferdigkokte. Dem fikk vi bestille. Juicene var ferskpressede og frukten nykuttet. Det var en drøm å spise frokost her. Vi storkoset oss med oster og økologiske skinker, nybakt brød og fruktsalat. Vi spaserte ned til Jesmond etter frokost, en liten tur på ca 15 minutter. Der gikk vi på Oxfam. En av de større velledighetsorganisasjonerne i England. Vi kjøpte noen bøker i den ene butikken og jeg kikket på klær og skor i den andre. Fant inget denne dagen, men det var fryktelig mye fint. Husk at vi nå er i en av de finere delene av  Newcastle...

Vi tok metroen inn til byen, noen få stop. Det er gangavstand men ettersom vi ikke kan veien dropper vi den lille spaserturen på ca 30-40 minutter. Vi drar rett til tågstasjonen for å finne oss ett bedre kart en den boken vi har med oss fra Oslo. Så plotter vi inn noen puber vi har blitt tipset om. Vi er tidlig ute så vi får bruke tiden før noe som helst åpner til å gjøre oss litt bedre kjent med sentrum av byen.

Tok en liten tur i shoppingsenteret (hvor jeg fant massevis av kule accessoirer på sommersalg...) Så tok vi turen til Forth. Den første CAMRA puben vi hadde fått rekommendert og en i raden av flere utover ettermiddagen og kvelden. Vi prøvde oss igjennom alle gjeste ales de hadde, 4-5 stykker. Ble litt sultne og spiste kjempegod pubmat. Denne gangen to typer hommous med kullgrillede pitabrød, samt en porsjon crabcakes. Yummy! Alt "home made".

Neste stopp Tillys. Der vi igjen prøvde oss igjennom noen gjeste ales, 5-6 stykker også her. I tillegg til å være en flott pub spillet de veldig bra musikk og klientelet var sånn hyggelig mixet.

Når klokken var 16 var det dags å møte Erling og John på neste sted som heter Bodega. Stedet skulle ligge i samme gate som vi nå var i så vi dro på regnklærne og ruslet ut i pissregnet. Stedet låg sånn sirka 30 sekunders spasertur to dører lenger opp i gaten. Der prøvde vi oss også igjennom gjeste alene de hadde inne denne måneden. Også her 5-6 stykker. Det er tur vi begge liker øl og at man kan få dem i half pints. Vi deler på godbitene og trenger altså ikke å drikke 1 pint av hver øl.

Vi skulle videre og stoppet innom The Mile Castle (Weatherspoons, ikke en CAMRA pub) for en curry og en pint. Maten var kjempegod og kostet omtrent ingenting. To curry, to drikke og en starter platter for 14 pund. Absurd... Nå gikk jeg over på limonade...

Så var det dags for The Crown Posada. En perle av en pub gjemt unna under broene bort mot The Tyne. Liten, bitteliten pub med masse lokals og regulars. Musikk spilledes på en platespiller fra 50 tallet. Igjen prøving av ca 4-5 ales. Ved dette tidspunkt var jeg ikke bare litt tipsy men også veldig trøtt. Vi tok metroen tilbake og var i seng rundt 22 tiden. Da hadde vi også vært innom Tesco for nattasnaks...

For en dag, tror ikke jeg har vært med på noe liknende på lenge.

Ps. legger inn bilder en annen dag!

torsdag 22. juli 2010

Første dagen i Newcastle

Rygge var en fin og oversiktlig flyplass. Vi startet turen med å drikke litt Ringnes og Carlsberg slik at gleden over en real ale senere på kvelden skulle bli enda større.

Ryan Air var 40 minutter før skjema og veskene var allerede på båndet når vi kom i ankomsthallen. 5 minutter senere kjøpte vi billetter til Metroen som tar oss hele veien inn til byen for 2.90 pund. Vi skulle dog av tildigere, i Jesmond South. Der ventet Erling på oss og eskorterte oss til huset der vi skal bo.

Vi fikk ett flott rom, med garderobe, bad og soverom. TV, te-vogn og internettoppkoppling. I samme bygning som Erlend og kona bor. Etter en kjapp sortering av nødvendigheter var vi på spasertur mot en koselig pub der kveldens måltid skulle intas. På bildene ser dere stedet, menyen og de ulike ales, cider og stout som vi prøvde. Meget hyggelig. Erling hadde også masse lokalhistoria og fortelle i tillegg til nåtidens intressante fakta.

Klikk på bilder for større versjon.

Dette er ett litt snobbete område, når vi gikk forbi utestedene igår kveld såg alle ut som Beckham og Posh allesammen. Bilene er i miljonklasse og husene i 10-20 millesklassen. Skikkelig fint.

Nå skal vi ut på frokost på ett flott hotell i nærheten. De har mange prisvinnende kokker hos seg og jeg ser frem til en skikkelig god frokost.


http://www.jesmonddenehouse.co.uk/

mandag 19. juli 2010

Man tager hva man haver

Idag har jeg vært skikkelig grinete og udefinert. Sov i flere timer når vi kom hjem fra Langesund, fikk ikke trent men klarte å lage middag til Kent og meg. Muligens har det å gjøre med at jeg skal begynne på en ny behandling som de første 10 dagene med stor sannsynlighet kommer å gi meg masse bivirkninger. Who knows?

Når jeg er på dette humøret så vil jeg spise, og gjerne noe godt. Det ble fruktsalat med yoghurt og bovetekrunch. Den komboen med kardemomme er det første gang jeg prøver. Det var himmelskt godt!

Fruktsalat:
 • 1 banan i biter
 • 1 nektarin i biter
 • 1 eple i biter
 • 1/2 dl rosiner
Kryddes med 1-2 ts kardemomme, 2 ss sukker, 1 ss GOD honning løst opp i 1 ss hett vann.  Ha salaten oppe på youghurten og strø over god musli eller krunch.

Jummy!!

Får det være en kantarell?


Jeg bare måtte lage noe godt av kantarellene fra min første kantarelltur sammen med Kristin.


På bildet er det en eggekopp, ikke en krukke ved siden av fatet med sopp... måtte få frem hvor gigantisk mengde kantareller vi fant... hehehe!


Men godt ble det, kvitseidsmør, hvitløk og kantareller kjapt stekt i panne. Noe vanlige og en eller to traktkantareller. søndag 18. juli 2010

Så lenge skutan kan gå...

Innneholdsrik dag idag! Etter en lang og behagelig frokost møtte vi opp venner ved havnen i Langesund for en dag på sjøen. Det er Kristin og Erik som også hadde meg seg ene dattera Tiril og venninnen Jenny. Turen startet problemfritt og vi kjørte båten ut i skjærgården for å finne ett koselig sted å legge til på. Etterhvert fant vi en ledig plass. Vi spiste lunch, jentene badet, Kristin og jeg gikk på tur og fant årets første kantareller. Kent og Erik fikk sin tid til å skravle igjennom hva som har skjedd siden sist.


Været var ikke så veldig medgjørlig og når vi omsider bestemte oss for å begynne å dra hjemover før det ble regn fant vi ut at motoren ikke ville starte. Så der ble vi. Molnen ble borte og solen kom frem, vannet ble roligere og roligere. Så mens Kent og Erik mekket motor fant jeg ut at jeg skulle prøve å bade i sjøen. Noe jeg aldrig har gjort før. Jeg har jo som sagt tidligere vannskrekk og liker kun sandstrand og klart vann. Jeg fikk en fender av Erik som jeg kunne bruke som trygghetsdings. Jeg kan jo svømme, det er ikke det, men jeg får lett panikk og da er det som med andre fobier, det låser seg veldig. Men med denne dingsen, så var jeg i vannet lenge og paddlet omrking og koset meg i solen.

Kent og Erik gav opp, ringte en venn og hoppet i sjøen de med.

Etterhvert kom Jennys pappa og tauet inn oss til havn. Det var ganske mye sjøgang og jentene valgte derfor den mindre båten der de kunne få mest mulig action. Ikke noen pyser der ikke! Latter og hyl! Jeg klarer også sjøgang fint, til tross vannskrekken min, så turen inn var udramatisk.

Det var når vi skulle ta oss inn til brygga det ble litt dramatiskt. Vi hadde litt fart av tauebåten, og i tillegg til det fikk en kraftig vindpuss oss å drive ganske kjapt innover, uten mulighet til å stoppe. Kent var på dekk og skulle holde styr på tauene, Erik skulle bruke kleppen (jeg kan ikke alle de korrekte ordene, så det kan jo skje at jeg bruker noen lingo feil...)

Båten hadde litt for rask fart og begynnte å gå skrått in mot en annen båt. Jeg kastet meg ut på dekk jeg med, skle ned på rompa og fikk i siste liten pushet føttene inn i den andre båten slik at vi ikke krashet, Kent ved siden av gjorde det samme, Erik fikk i siste liten kleppen i rett flytebrygge som hører til båtplassen og vi fikk snudd inn på rett plass med så små marginer att vi alle sammen fikk en deilig adrenalinkikk etterpå. Jeg følte meg kjempeflink og uredd, til tross att jeg bare gjorde helt ufarlige, vanlige ting. Som feks å hoppe av båten og trekke den innover og bremse opp litt så vi ikke gikk i brygga.

Utrolig moro, og såklart litt skummelt. Ikke gøy å nesten krasche in i en annen båt. Men å andre siden virkelig moro å klare å løse en så kinkig situasjon så fint med så små marginer. Vi var veldig fornøyde etterpå.

Nå har vi spist rester av bacalaoen vi kjøpte i Brevik, slapper av og skal se en film.

Skagenrøre

Som vanlig har jeg ingen eksakte mål, det er bare å ta det på gefülen, men dette er den jeg alltid ender opp med å lage:


 • Lettrømme (1 boks) eller rømmekolle (2 bokser, de er mye mindre).
 • Majones, 1 elller 2 spiseskjeer.
 • 1 st Rødløk eller annen litt mild løk, i små små biter.
 • Masse fersk eller tørket dill
 • Saften av en halv sitron. 
 • Salt og pepper.
 • Reker i store mengder.
 • Crabstikk eller annet skalldyr-aktig for å fylle ut med, kuttes i biter.
Bland til og spis!

Man kan ha i god rogn dersom det finns. Noen andre bruker feks cognac i røren for å piffe till litt. Har lest om pepperrot også. Noen pøser på med mye mer majones og andre bruker creme fraise isteden for rømme. Man tager hvad man haver!

lørdag 17. juli 2010

Solkysten!

Kent og jeg storkoser oss i helgen her i Langesund. Først konserten med Lars Winnerbäck som igjen var bedre enn noensinne. Superkos med alle venner og perfekt plass for å se scenen og deilig med tak da regnskurene kom.

Igår var vi på besøk hos Mads og Camilla og spiste reker. Vi satt først ute men regnet kom etterhvert og vi fikk forte oss inn i det regn og vind tok parasoller og løse gjenstander. Alltid er det noe. Takk og lov at man er mange, det gikk raskt å komme seg inn. . Inne fortsatte vi middagen med kaffe og sjokolade, portvin og champagne, drinker og øl. Guttene tok en omgang badminton senere når regnet hadde gitt seg, og passet på å da ett bad da vanntemperaturen er oppe i 23 grader.Vi passer på å si MERCI til vertparet!

Idag begynte vi dagen med bad på Hydrostranda. Kent og Rene badet men jeg såg bare på. Jeg liker ikke å gå i vannet der jeg ikke kan vasse ut litt sånn sakte men sikkert. Pyse ja.. Men jeg koste meg med å fotografere vakre stener og annet spennende.


Så var det dags for å besøke Bacalaofestivalen i Brevik. Her var det liv og røre. Fantastiskt vær garanterte for godt oppmøte fra publikum vil jeg tro. Vi ruslet rundt og sjekket ut markedsutbudet og endte opp med både bøker og vinylplater. Sist kjøpte vi en liter bacalao og satte oss ned ved vannet og spiste. Maten smakte fortreffelig og så har vi lunch i morgen. På veien tilbake dro vi for å handle mat. Og da velger vi butikken nede i Langesund sentrum. Den har flott utbud og inspirerende færske råvarer. Vi prøvde ICA på Brotorvet men det såg så utplukket ut at vi vendte.

Nå skal vi snart grille og lage oss en koselig middag, bare jeg og Kent. Foreldrene er på besøk i Fredrikstad og broren til Kent har åkt hjem igjen. Stille aften og i morgen båttur i skjærgården. Hjem søndag kveld eller mandag morgen.

Inspirerende fargerLille lille krabben!


Eller skall vi si krabbA? Spiste masse gode reker igår.

tirsdag 13. juli 2010

En inneholdsrik dag

Startet dagen med spasertur rundt Sognsvann sammen med Karine og Hege. Deilig start på dagen.

Igår fikk jeg meg to turer. En på morgenen og en på kvelden. Så såg vi Alice in Wonderland etterpå.

Etterpå møtte jeg Mette, jeg skal hjelpe henne med  visningen hun skall ha på OFW. Vi ser på lokale, modeller, servering, goodiebags, kataloger og allt annet som må til for å selge en kolleksjon. Veldig moro!

Etter planlegging hadde vi en liten redesignøkt. Jeg trengte noen som kan nåle klærne når jeg har dem på. På bildet ser dere en jakke fra Fransa, den blir nå klippet i tre deler. En jakke som er hovedplagget, resten blir omslagsskjørt og en liten del blir ett belte med lommer.

I morgen må jeg kjøpe bånd som jeg skal bruke til å kante delene jeg har klippet i.

Håper jeg rekker å lage jakken ferdig før vi drar på ferie. Tror den blir fin jeg.


Så må jeg bare fortelle om en ting. Jeg skulle handle middag idag. Masse godt. Men se her! Er det ikke skamligt. Uansett sesong så får du alltid aspargestopper til max 30.- hos en vanlig grønnsakshandel. 356 kr kiloen er jo hutløst!!!

mandag 12. juli 2010

Moreller


Vokser i hele byen. Gratis selvplukk. Ikke helt modne enda. Men snart!

Startet morgenen med å gå tur med Karine og Kristine (som syklet). Rundt Sognsvann som vanlig. Liker veldig godt den turen. Det blir samme i morgen.


Rett opp på posten etterpå for å sende tilbake en veldig fin skjorte som dessverre var for liten. Den satt veldig bra foruten om over puppene. Alltid disse "nissarna" som er i veien. Grrrr...


Nå skal jeg spise frokost nr to. Eller tidlig lunch. Klesvask står på skjemaet idag og en form for treningsøkt i løpet av dagen. Om det blir mageprogrammet og hooping eller en tur ned på Oxigeno har jeg ikke bestemt meg for enda. Men noe blir det.

Ettersom jeg har så lite styr på hva jeg eier av klær blir det også en garderoberydding idag. I morgen skal Mette og jeg ha en redesigndag og det gleder jeg meg masse til. Da skal klær som ikke tiltaler i nuværende form få nytt liv igjen. Bilder kommer!

lørdag 10. juli 2010

Skeie ut?


Når vi skeier ut etter noen glass vin er det ikke chips som kommer frem på bordet. Nei, da er det marsipan av ypperste kvalitet. Her ser vi resten etter en ekte fredagsnatt... marsipan, MAC kniv og IKKE skjærebrett... Nå er vi skikkelig crazy!

Igår hadde vi finbesøk fra Trondheim, Kents klassekamrat Geir med famile. Det var veldig hyggelig. Kent lagde mat. Som vanlig. Han er best på det. Det ble servert hjemmelagde burgere og kyllingvinger som var panerte med chilimel og friterte til de ble skikkelig sprø. Til det hjemmelagde pommes som frityrstekes i to omganger for å få den perfekte sprøheten. Det ble satt frem salater og stærke chilisauser og alle spiste seg mette.


Idag skal vi møte venner i parken. Alle som har lyst har lov. Vi tar med oss rosévin, restemat og platespillere. Hva kommer du med?

fredag 9. juli 2010

Forgive me Kent for I have sinned...

Igår skjedde  noe som fikk meg å gå av konseptene. Jeg så en jakke som jeg bare MÅTTE ha. Ja, MÅTTE... Idag prøvde jeg den og den var akkuratt like kul som jeg hadde forestillt meg. Nå har jeg kjøpt den. Jeg vil nok ikke bruke den med nettingtop (ihvert fall ikke enda...) men med sort tubetop som jeg hadde idag når jeg prøvde den så fungerer det fint på en som ikke er så slank som modellen. Bildet har jeg tatt fra Facebook gruppa til Manillusion.

Etterpå dro jeg på polet for å kjøpe rosé-, hvit- og rødvin. Da jeg skulle betale spurte kassørskan om jeg var over 25! Glede!! Jeg sa jeg var 37 og att hun hadde gjort min dag. Hun viste overtygende overraskelse over min alder og det gjorde det hele enda hyggeligere!! Yay!

Øl kjøpte jeg i matbutikken, da får du dem som ikke er så alkoholstarke. Det ble forskjellige øl fra Haandbryggeriet og Nøgne Ø. På A marked fant jeg det jeg trengte av salattilbehør og olje til fritøsen. Japp, i dag skal vi slå på stortrommen og lage pommes av store bakpoteter.

Nå skal jeg sette fart med maten innen Snusken kommer hjem. Og nevnte jeg at jeg har vasket bad og gulv idag? Ikke, japp, litt husmorevne finnes det i meg!

So long!

torsdag 8. juli 2010

Besøk på Cruiseship

Idag har jeg og Kent vært på omvisning på ett av Princess Cruises skip Grand Princess. Ettersom vi vurderer cruise i neste ferie så hoppet vi på muligheten å få en omvisning på ett mellomstort cruiseship. Dette var i regi av reisebyrået http://www.askmrcruise.no/.

Skipet tar 2600 passasjerere og har en personalstyrke på 1200. Grand Princess kjørte sine første cruise i 1998 og for å være så ungt ser det fortsatt litt 80-talls kitchy ut. Men det er det som fungerer på et cruiseship. Messing, malerier, marmor og navigasjonsstjerner i mosaikk, hysteriske vegg til vegg tepper og spiraltrapper. Men veldig flott altså! Vi kom ombord på dekk 4 og begynnte så med å ta heisen høyest opp til dekk 19 der uteaktivitetene finnes. Tennis, fotball osv. Det regnet så vi gikk rett på baren på dekk 18.

Opp til baren var det rullebånd (eller hva heter det?) Sprøtt, har aldrig sett det før. Men det kan være for rullestoler eller noe? Baren var veldig Space Odyssey inspirert. Panorama rundt om og som dere ser på en av bildene så har man utsikt over ett av soldekkene.

På ovre dekk har de også utekino, her serveres popcorn og drinker og halveis i filmen kommer personalen og serverer pizza og annet snacks. Det var flere bassengområder og ett spesiellt voksen SPA der barn ikke har tilgang. Der kan man for en ekstra fee få massage og andre behandlinger. Barn og ungdom har også spesielle steder der voksne ikke har adgang så det er rettvist. ;) Tror jeg hadde hatt veldig gøy om jeg var tenåring på dette skipet. Ungdomsklubb med Idol-konkurranse, DJ mixing kurs osv. Såg ut som de hadde veldig fint.

Så selvsagt casino og spille hall. Det er røykforbud overallt på skipet men ikke i casinoen. Og ikke i sportsbaren. Gjetter att det er noe de føler de må ha. Men jeg syntes det var fint på Windstar da de eneste stedene du kunne røyke på var i utendørsbarene.

Ellers gikk vi forbi massevis av restauranger, lounger og forskjellige oppeholdsrom. De hadde ett flott SPA med treningsrom. Tips er å sjekke ut Port Day Specials. Da du får gode priser på behandlinger. Det går igjen på de fleste cruiseskip (tør jeg påstå etter å ha lest mange utverderinger av skip og rederier i det siste). Det finns treningsklasser og PT.

En buffetrestaurant har åpent 24 timer, de bytter bare på med buffetserveringen, gå til høyre eller venstre avhengig av tid på døgnet. Maten såg veldig fin ut og jeg tviler ikke på att det var bra kvalitet.

Det fantes også ett område med butikker, fotostudio og annet som seg bør på ett slikt skip. Personalen var veldig vennlig og smiler du så får du masse smil tilbake. Jeg fikk med en gang følelsen av å være velkommen, på samme måte som jeg følte det når jeg var på Wind Surf.

Vi avsluttet besøket med en treretters lunch. Jeg valgte pasta til forrett og chateau briand til varmrett. Etterett var en gigantisk chokolade fondant med en supergod vaniljesaus. Og oppe på det kom de med ett lite fat med petit fours. Jeg var stappmett!!

Ett annet tips når man drar på cruise er å i forkant bestemme seg for om man skal gå for alle fristelser som dyker opp eller om man skal la være...

Alt i alt så var det flott å se ett større skip, men jeg er fortsatt fast beslutten om å overtale Kent om å reise med ett mindre rederi. Den luxusen man har i å kjenne igjen personal og gjester kan ikke godt nok forklares. Det var bare fantastiskt på Wind Surf. Det kan ikke sies nok mange ganger.

onsdag 7. juli 2010

Onsdagsoppdatering


Idag har jeg vært sånn nesten aktiv, nesten lat. Jeg fikk endelig sendt tilbake pakken til Nelly.com. Med sorg i hjertet da kjolen jeg bestillte derfra var kjempefin. Problemet var att BH-båndet syntes i ryggen og det ser bare billig ut. Sukk...


Så dro jeg på Ark for å kjøpe meg noen sommerbøker. Jeg fikser ikke å lese "ordentlig" litteratur på sommeren, det eneste som fungerer i solen er morsomme bøker alá Nick Hornby osv. Så det ble tre engelske pocket på meg: Sophie Kinsella - Twenties Girl, Nick Hornby - Juliet, Naked og Elisabeth Noble - The girl Next Door.


Etterpå kjøpte jeg meg en stor latte, plugget i hørtelefonene og gikk en powerwalk rundt Sognsvann.


Når jeg kom hjem tok jeg oppvasken ettersom vi ikke har en fungerende oppvaskmaskin for tiden. Det er noe deilig terapautiskt med det. Liker det faktistk. Muligens er det det eneste jeg liker med husarbeid? Hm... Jeg vasket også noen skapluker og døren til kjøkkenet... Kors i taket...


Når Kent var ferdig med møte hentet jeg han for å dra på handletur i matbutikken. Vi fyllde på alle lager og dro etterpå innom grønnsakshandeln. Middag idag ble en misch-masch av ting; grillet kylling, quesadilla og oster.. Alt som er godt er godt tillsammen.


I morgen skal jeg og Kent på cruiseshipbesøk. Vi vurderer jo en skikkelig cruise sammen neste år og nå skal vi besøke Princess Cruises for å se på skipet og spise lunch. Gleder meg og må plukke frem representable klær!mandag 5. juli 2010

Regnfrakk


På outleten, Noa Noa, knall gul, dårlig bilde men fantastisk blid Agneta. Hurra!

søndag 4. juli 2010

Bubbles and hoops!

Idag fikk vi plutselig spontanbesøk av Tine, Ørjan, HildeGunn, Lottie og Erlend. De hadde vært på Teknisk Museeum og opplevd Såpeboblefestival.

Vi lagde bittesmå bobler, vi lagde kjempestore bobler, bobler som var lange, bobler som satt sammen, bobler med røyk i... Eller, jeg lagde ingen bobler, jeg var ivrig supporter og engasjert fotograf. Ettersom vi hadde såpebobler kunne vi like godt ta ut rockeringene også og ha full sirkus. Alle prøvde og gutta tok faktiskt dette veldig raskt! Så spiste vi popcorn som jeg hqr fått fra Kent. Det er gourmet popcorn som ikke er genmanipulerte. http://www.zaramama.com/popcorn.html de er kjøpt på Gutta på Haugen.


 Selv har jeg hoopet ganske mye idag, fikk meg en skikkelig svett time på formiddagen. Hendene er litt forslåtte men ikke så ille som sist. Jeg lærer! Øvde på å rulle ringen over skuldra. How to videoen kan du se her: http://www.youtube.com/watch?v=pqCSWVBPkcA

Bursdagsfeiring i bakgården hos C&B


Christer og Bernard har en flott bakgård med stort terassedekk med griller og spiseplasser. Hildegunn har bursdag og vi feirer henne med grilling og fest. Naboen hjalp oss å få fyr i grillen som var litt vanskelig å få orden på. Risten i bunn savnedes så det bare røyk og røyk. 
 
HildeGunn blir matet med bursdagskake av Kent. Det som skjer før dette bildet blir tatt er at Kent prøver å være supersexy og snakke med dyp og forførisk stemme. (How did that work?) Hehehe! Mari hadde med seg en sjokoladekake ettersom hun også hadde feiret bursdagen sin tidligere på dagen på jobben. Det blå trekket over vinflasken er en type kjøleskap. Veldig praktisk og veldig kul gave som HG fikk av Mari.Kent hadde forberedt middag, det ble hjemmerøkt andebryst, helgrillet entrecoté, kongekrabbe, pepperburgere (de flate tingene på mitten der hører til naboen. Noe sånt skulle vi ikke finne på å legge på grillen...) vi hadde også poteter i rosmarinsmør, balsamicomarinert rødløk, hjemmelaget burgerdressing og en fantastisk bearnaisesmør. Samt bidrag fra de andre gjestene. Tine hade med seg osteterte og salat, Bernie hade laget gresk salat og poteter. Therese kom med brød fra United Bakeries.

 

Christer kastet ut kjøttermometer fra takterassen som av en hendelse landet på taktet til en av naboene. Espen kom til unnsettning og klaret opp og hentet den. 

Vi hadde som vanlig med oss platespillere og en del vinylsingler. Bernard hentet sin samling også og vi spillet og danset. Naboen fra Portugal valgte denne med Cliff Richard. Til historien hører att Cliff bor nabo med familien i Portugal. Der han driver en vingård veldig hands on. Han kjører traktor i gummistøvler og alle turister som kommer for å se honom går rett forbi uten å kjenne igjen han. Tydeligvis en veldig trivelig eldre herreman. Moro!

 
Etterhvert ble det mørkt og det var dags for å tenne lysene. Utrolig koselig. Lyslenken over oss fungerte ikke men vi fikk hjelp av hendige naboer som fikset det etter litt triksing. Vi ble glade og bad dem forsynes seg med maten som var igjen. Det ble oppskattet. Allt i allt en veldig hyggelig kveld!

fredag 2. juli 2010

Grønnsaker


Her på Grønland har vi byens beste grønnsakshandel. Billig, ryddig og generellt veldig bra utvalg. Kent handler og jeg passer på bilen som står feilparkert. ;-) Ikveld skall vi grille og feire bursdag! Grattis HildeGunn!