lørdag 24. juli 2010

Torsdagen i Newcastle

Det er en veldig fin og innholdsrik ferie jeg er på sammen med Kent. Det skjer noe hele tiden så jeg rekker nesten ikke å notere meg alt. Dette innlegg er et forsøk på å memorere torsdagen.

Vi hadde booket bord for frokost på det flotte hotellet Jesmond Dene House. Vi ble eskorterte til vårt bord, som var det fineste i det lille glasskonservatoriet med utsikt mot den flotte hagen. Det savnedes bare noen rådyr for at sceneriet skulle være perfekt. Vi fikk en kjapp gjennomgang om restauranten og hvor vi kunne finne buffeten. Champagne ingikk i prisen og det var bare å forsyne seg. Ettersom vi snakker flott restaurant så var selvsagt eggene ikke ferdigkokte. Dem fikk vi bestille. Juicene var ferskpressede og frukten nykuttet. Det var en drøm å spise frokost her. Vi storkoset oss med oster og økologiske skinker, nybakt brød og fruktsalat. Vi spaserte ned til Jesmond etter frokost, en liten tur på ca 15 minutter. Der gikk vi på Oxfam. En av de større velledighetsorganisasjonerne i England. Vi kjøpte noen bøker i den ene butikken og jeg kikket på klær og skor i den andre. Fant inget denne dagen, men det var fryktelig mye fint. Husk at vi nå er i en av de finere delene av  Newcastle...

Vi tok metroen inn til byen, noen få stop. Det er gangavstand men ettersom vi ikke kan veien dropper vi den lille spaserturen på ca 30-40 minutter. Vi drar rett til tågstasjonen for å finne oss ett bedre kart en den boken vi har med oss fra Oslo. Så plotter vi inn noen puber vi har blitt tipset om. Vi er tidlig ute så vi får bruke tiden før noe som helst åpner til å gjøre oss litt bedre kjent med sentrum av byen.

Tok en liten tur i shoppingsenteret (hvor jeg fant massevis av kule accessoirer på sommersalg...) Så tok vi turen til Forth. Den første CAMRA puben vi hadde fått rekommendert og en i raden av flere utover ettermiddagen og kvelden. Vi prøvde oss igjennom alle gjeste ales de hadde, 4-5 stykker. Ble litt sultne og spiste kjempegod pubmat. Denne gangen to typer hommous med kullgrillede pitabrød, samt en porsjon crabcakes. Yummy! Alt "home made".

Neste stopp Tillys. Der vi igjen prøvde oss igjennom noen gjeste ales, 5-6 stykker også her. I tillegg til å være en flott pub spillet de veldig bra musikk og klientelet var sånn hyggelig mixet.

Når klokken var 16 var det dags å møte Erling og John på neste sted som heter Bodega. Stedet skulle ligge i samme gate som vi nå var i så vi dro på regnklærne og ruslet ut i pissregnet. Stedet låg sånn sirka 30 sekunders spasertur to dører lenger opp i gaten. Der prøvde vi oss også igjennom gjeste alene de hadde inne denne måneden. Også her 5-6 stykker. Det er tur vi begge liker øl og at man kan få dem i half pints. Vi deler på godbitene og trenger altså ikke å drikke 1 pint av hver øl.

Vi skulle videre og stoppet innom The Mile Castle (Weatherspoons, ikke en CAMRA pub) for en curry og en pint. Maten var kjempegod og kostet omtrent ingenting. To curry, to drikke og en starter platter for 14 pund. Absurd... Nå gikk jeg over på limonade...

Så var det dags for The Crown Posada. En perle av en pub gjemt unna under broene bort mot The Tyne. Liten, bitteliten pub med masse lokals og regulars. Musikk spilledes på en platespiller fra 50 tallet. Igjen prøving av ca 4-5 ales. Ved dette tidspunkt var jeg ikke bare litt tipsy men også veldig trøtt. Vi tok metroen tilbake og var i seng rundt 22 tiden. Da hadde vi også vært innom Tesco for nattasnaks...

For en dag, tror ikke jeg har vært med på noe liknende på lenge.

Ps. legger inn bilder en annen dag!

Ingen kommentarer: