tirsdag 15. mai 2012

Svenska DNs nya ölspalt.

Varför valde dem en bild från en vingård?

Artikkeln om den nya skribenten:
http://www.dn.se/


Skribentens första artikel (tror jag):
http://www.dn.se/


Några av bloggarna:


Positiv:
http://indiapaleales.se/


Negativ: 
http://www.beersweden.se/

Var står jag? Jag är skeptisk. Mycket skeptisk.

Jag vet inte var ni får det ifrån DN? Att man måste bli klappad på huvudet och daltad med för att man är okunnig?

Innan jag träffade folk som var över genomsnittet kunnig i öl var jag inte intresserad. Alls. Är inte det den målgruppen Sanna skall skriva till bland annat?

Ju mindre man kan desto bättre lärare måste man ha! Det krävs mer kunskap, engagemang och passion för att övertyga en person som inte är intresserad.

Idag är jag en nykläckt entusiast som nyfiket drar på ölfestivaler och provar nytt. Jag har gått från lager till den klassiska steg två: IPA och har ramlat in på lambic som den sista förälskelsen. Och däremellan exprimenterat med det mesta från beligska blonde till tunga cholkadstouter som är whiskyfatlagrade. Bara pga folk som är sk "ölnördar". För att de har kunnat sälja in bra öl till mig. Genom kunnskap, och äkta intresse för öl. Inte något nästanintresse, eller folkligt snack som "alla" kan förstå. Man måste väcka nyfikenhet om man skall lära andra något.

http://www.beersweden.se/archives/10288
Jag tycker inte hon kommer ner på en nivå som folk förstår, jag tycker hon ger intryck av att inte _kunna_ ämnet hon skall skiva om. Är inte det en stor skillnad?

Det hade varit mycket bätte om en sk. ölnörd hade skrivit så den gemene man kan förstå. En som kan dra paralleller, som kan förklara och engagera. Svara på frågor, dumma eller komplicerade. Alltså en ölexpert, ölnörd eller ölsommelier.

Jag skulle kunna gå igenom flera punkter i den korta intervjun, men jag är stort sett enig med vad de andra har skrivit. Men jag måste nämna en sak...

Svaret på den sista frågan är ju helt galet! Det är ju faktiskt fel att hävda att det inte finns speciella ölglas. Att säga att öl inte kan användas vid speciella tillfällen vittnar ju bara om att skribenten inte känner till de olika sorterna, och att hävda att man oftast dricker ur flaska eller burk är ju helt befängt.

Nej, jag tror inte detta kommer att göra folk mer intresserade. Det tror jag faktiskt inte.

Fler bloggar:

http://schmidtmelker.wordpress.com/


Ingen kommentarer: