onsdag 23. februar 2011

Hvordan planlegge den perfekte reisegarderoben.

Jeg la en kommentar på facebook, spurte om hvordan jeg skal pakke for en asiatur. Sist hadde jeg allt for mye. Her er ett kongetips fra Ine. 

Mine reisetips: 1 lett kort/knelang sommerkjole som ikke må strykes.. En dongierishorts, et kort/knelangt skjørt som ikke må strykes, 1 jeans til reising, mange flortlette topper, en cardigan for kvelder, en superlett vindtett jakke uten glorete mønster (jeg har en fra Nike), sko: hawaianas eller ipanemas med litt bling bling så de også kan brukes til kjolen (det er disse du vil bruke 95% av tiden, så test dem hjemme), 1 par sneakers og et par sandaler med litt hæl, 1 sarong, badetøy, 1 oppblåsbar pute med klype til å feste på solseng (fås på Handysize, de er geniale. Kan brukes i vannet, til soling og i flyet og blåser aldri bort). Godt tips: Ta med vårservietter + et klesskift ombord på flyet så du kan skifte før landing etter så lang tur (dvs undertøy og topp holder). Og kjøpt mange små Avene vannspray på apoteket. Genialt for å ikke bli uttørket på flyet, i rom med aircon og på stranda. Kjøp biotex, en plastpropp og små klesklyper på Handysize så du kan skylle sarong etc for sand og solkrem ved behov
på hotellet. Før du drar: Sleng frem alt du tror du trenger på en seng eller sofa. Ta bort minst 1/3, så pakker du det. Og husk at ziplockposer fra Kiwi er veien og livet for alt av sminkestæsj. God tur.


[bilde lånt fra internetet]

Helt genialt. Selv har jeg noen sikre kort. Feks så må jeg ha stødstrømper når jeg flyr og jeg bruker strømpebukse. Til det bruker jeg en tunika/kjole i mykt materiale. Samme plagg som jeg sen kan bruke på kveldstid på ferien. Jeg har også ett stort skjerf med meg på flyturen. Denne gangen blir det mitt store jerseyskjerf fra Tiger som jeg kjøpte på outleten her. Jeg planlegger å ta mine UGG på flyet. De er perfekte kosetøffler. Perfekte siden til kveldsturene også. Det er varmt og fuktig, men på kveldene kan det bli litt kjølig og jeg liker å ha varmt om føttene. 

Jeg sliter med å finne ett alternativ til shorts, skal se om jeg finner noe fin bukse/skjørt kombo. De jeg hadde til Thailand har jeg kastet. Men det var genialt.  


Så langt har jeg kommet frem til denne garderoben;


Sko;
UGG (reise i), finsandaler, ett par heler/wedges, ett par sneakers, birkenstock til stranden.


Klær:
Sort finkjole, sort strandkjole med tubetopp, sort strandtunika. Tubetopper, ett par linnebukser el likn, bikinier, badedrakt, rash guard t-shirt (til snorkelturene), sorte leggings, blå one shoulder tunika, undertøy, sokker, strømpebukser (reise i). rosa silkeskjorte (kan doble som kjole og perfekt å reise i!)

Øvrig; denne kategorien her er vanskelig... jeg har så mange ting jeg ikke "klarer meg uten"...
Microfiberhåndkle, laptop, bøker, kamera, litt accessoirer, øredobber, solbriller, neglfil, sminke, scarfs til håret, store skjerfet (reise i) hårstrikk og hårspenner, caps eller skjerm (kan ikke ligge i solen uten) strandbag, håndveske... osv osv

1 kommentar:

Hilde Iren sa...

Hei Agneta :)
- jeg hørte Ronja Røverdatter ropet ditt helt hit, tuusen takk for at du hjelper til med å rope inn våren, selv om du snart rømmer til varme strøk...
Legger deg på min bloggliste også så kan jeg følge med på reise og ting og tang :)
God helg!
Hilde Iren