mandag 20. juni 2011

Vi lager vårrull hjemme!

Igår lagde vi vårruller hjemme. Slike vietnamesiske som jeg skrev om tidligere. Vi improviserte litt med ingrediensene og endte opp med følgende.
  • salatblader
  • gulerot strimlet i syltynne skiver med potetskreller
  • mynte
  • koriander
  • litt tynne strimler vårløk
  • bønnespirer (ett must!)
  • agurk i tynne strimler
  • hakkede peanøtter
Til dette hadde vi også risnudler (rice vermicelli) og peanøttsaus. Denne gjorde vi etter en oppskrift jeg lærte av en venninne. Hoisinsaus, revet ingefære og hakkede peanøtter. Her er det bare å ta så mye eller lite man ønsker. Jeg liker den når den blir tykk og klissete. Sausen brukes til å dippe i. 

I vårrullene kan man ha noe fisk eller kjøtt. Denne gangen ble det kjøtt. Her er Kents oppskrift:

Strimlet svinekjøtt, godt hakket og smadret med med hakkekniv, stekt på veldig sterk varme i nøytral olje føst, og så de siste minutter med 50/50 hoisin-saus + black pepper sauce. Litt teriakisaus dertil. Burde kanskje hatt i litt chilli, men smaken ble utmerket!

Dyppe rispapirene i hett vann ganske raskt, de skal bare bli bløte, de mykner på tallerkenen. Legg litt av hvert på papiret og brett sammen som om du laget en burrito eller annet paket. Dypp i peanøttsausen og nyt!

Ingen kommentarer: