mandag 8. april 2013

Spicy linsesuppe

Hot hot rød linsesuppe.
Kjempeenkel og det går veldig raskt å lage denne suppen. Jeg guglet og fant oppskrift her som jeg brukte (http://mewkid.net/r%C3%B8d-linsesuppe-med-karri/).

1 gul løk
2 hvitløksfedd
2 ss chilipaste
7 dl vann
1 buljongterning
2 dl røde linser
1 boks krossede tomater
1 lime

Jeg brukte en stor gul løk som jeg kuttet i mindre biter.
Freste så løken med thailands chilipaste. Den jeg hadde hjemme hette Paneng. Jeg lærte i Thailand att pastan skal i så tidlig som mulig, ikke på slutten som mange skandinaviske kokker sier (i bøker og på tv).
Så tok jeg i en boks med krossede tomater, 2 dl røde linser (den snarkokte varianten som heter split lentils).
7 dl vatten og 1 grønnsaksbuljongterning. Saften av en stor lime.
Kok opp i noen minutter. Når suppen er klar brukte jeg stavmikser for jeg liker når den er helt slett.

Jeg hadde nok brukt gulerøtter som i originaloppskriften om jeg hadde det hjemme. Men det hadde jeg ikke denne gangen. Droppet paprika og spiskummen da jeg syntes thaikryddene var helt supre on it's own.

Bon apetit!

1 kommentar:

Elin sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


Varme hilsen,

Elin
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/