søndag 12. august 2012

Kreativt lørdagstreff hos Gitte

I lørdags var jeg ute hos Gitte sammen med gjengen jeg var på kurs med for noen år siden. Vi hadde en oppgave vi skulle presentere og vi skulle bruke dagen til kreativt påfyll. Og det fikk vi. Så utrolig herlig å møte mennesker som driver med så utrolig mye spennende. Samtalen fløt på og vi skrattet masse. Herlig herlig gjeng. Jeg tok en del bilder og legger ut dem her. Kos dere!

http://www.nesodden.kommune.no/artikkel.aspx?MId1=2151&AId=6243&Back=1

Doen har snakkehull slik at du kan kommunicere med dem som står utenfor.

Den royale utedoen er hjem for de vakre kronene i tekstil som gitter har sydd og brodert. De er helt fantastiske. Se mer her: http://www.tekstilforum.no/Nyheter/Siste-nytt/Arkiv/2010/Oktober-2010/Kronjuveler-i-tekstil

Formen på utedoen er laget som en edelsten. Og selvsagt er det en krystallkrone i taket.

Det mangler ikke morsomme detaljer her! Trompet, kongeblader, svenskekongen på dasslokket.. hehe!

Kan tro du sitter godt her!

Så fikk vi lunsj, wok og nystekte boller. Deilig!

Inne på verkstedet er det mange morsomme detaljer for inspirasjon. Det er ett nydelig sted og jeg håper jeg en dag kan ha noe liknende.

Herr kaninmonster er nålepute...
Alt har sin plass i verkstedet.

Elisabeth forteller om sin tanke kring oppgaven anatomi. Og vi får se på hennes teknikker med transparenter og trykktenikker. Bildene er trykket på innmaten fra capaplater!

Bildet her er så utrolig kult. Jeg ble litt forelsket i det og ønsket jeg hadde mer plass hjemme da disse finns å kjøpe i begrenset antall. Det er sammensatt av øyestikketrykk og kaleidioskapfotografi. Å høre om prosessen kring dette bildet var kjempespennende.


Grete som er lærer har brukt oppgaven i jobben også. Elevene skal få jobbe med sommerfuglen. Her er det laget en dokumentasjonsbok for inspirasjon og informasjon.
Elisabeth har jobbet med skelettet og plukket ut deler av skelettet og funnet nye former. Bekkenet ser jo nesten ut som to svaner tenker jeg.

Gitte har funnet anatomien i en babushka. For å lage ett bra trykk må alle deler/linjer plukkes især og settes sammen igjen. Utgangspunktet er en scannet bilde av en veske med babushkamotiv.


Så var det dags og lære noe nytt. Her en haug med prøvelapper som Gitte lagde da hun lærte teknikken i Danmark. Jeg var så opptatt av å si Åh! Oh! Ja! så jeg glemte å fotografere.

Teknikken er enkel men resultatet er feiende flott. Du trenger plastikk eller glassplater, tekstilfarge og diverse ting og tang for å lage mønster med. Kan dere se for dere stripene? Sirklene? Rutemønsteret? Åh så gøy!!

Mal mønstere på plastikken, snu den oppå tekstilen din og vips. Så kan du fortsette å dekorere dersom du ønsker. Akkuratt denne fargen minner meg masse om denne kjolen som nå er i Emmas eie. (og hun er smashing i den). Trykket får tørke og så kan det herdes ved å strykes over med strykejern. (selvsagt med bakepapir mellom trykk og jern). I morgen skal jeg dra på Panduro og kjøpe med meg farge til Kirunaturen. Så skal jeg og barna trykke på tekstilier. Moro moro!!

1 kommentar:

Velkommen til min kreative verden sa...

Agneta, du er bare helt utrolig. Så mange fine bilder du har tatt, og lagt inn: )

Dette var gøy å se: ) Takk for en super fin inspirerende dag