søndag 15. april 2012

Mat med god samvittighet 1.0

Her vil jeg oppdatere etterhvert jeg finner flere produkter som vi godkjenner for å komme inn i kjøleskap her hjemme.

Butikker der vi finner bra produkter:
Smart Club
Meny
ICA
Ultra
Gutta på Haugen
Røtter

Bondens Marked er en gullgruve, her finner du alt mulig av bra produkter og du får også snakket litt med produsentene. Det er alltid hyggelig.  (http://www.bondensmarked.no/)


Gris, samt storfe- og småfeprodukter:
http://www.grostadgris.no/. Herfra kjøper vi leverpostei, bacon, skinke, pølser og karbonader.
http://www.norgarden.no/ Vi kjøper produkter fra Norgården. Men jeg er fortsatt usikker på om de er ok.
Det meste av norske lammprodukter har vi resonert oss frem til er greit å spise. Hvis noen mener noe annet så gi lyd. 

Kylling:
Livechekylling
http://www.stangekylling.no/
http://www.holtegard.no/

Vilt:
Alle typer viltkjøtt som rein, elg og fugl. Stort sett kjøpt fra Thorneus Renprodukter i Kiruna.

Fisk og skalldyr:
Her er vi ikke så godt opplyste som jeg ønsker. Men scampi er utgått fra menyen i en periode fremtil vi finner ut om det finns noen produkter der fangstmåten er ufarlig for miljøet. Oppdrettslaks utgår.

Egg:
http://www.holtegard.no/
http://korsvoldgard.no/

Mer informasjon:
http://slowfoodoslo.org/
http://www.finngodmat.no/
http://dyrevennlig.org/

EDIT:
Lenker til noen flere produsenter: Takk Roger!
http://villfisken.no/
http://www.løytegård.no/
http://www.brodr-ringstad.no/

Ingen kommentarer: