tirsdag 4. januar 2011

syk katt og grønsaksuppe

Idag når jeg skulle gå til jobbet begynte Selmakatten å bete seg merkelig. Hun fulgte meg overallt og det gjør hun aldrig. Hun var helt stille først for å så begynne å pipe. Sen kastet hun opp lille vennen. Om og om igjen. Da skjønte jeg at det jeg hadde tørket opp på badet og trodd var kattediarre var kattespy. Huff, stakkars liten. Så fant jeg en halv tygget q-tips på badet. Selvsagt har jeg nå panikk over att den andre delen er i magen på katten og at det er derfor hun kaster opp! Jeg har følget med på henne nå i noen timer, hun har blitt bedre og drikker nå vann. Men jeg har ikke fått henne å gå på kattedoen. Jeg må vite om hun kan... Og ettersom det er to så må jeg sjekke etter de har vært der... Ikke det mest glamorøse man kan gjøre men det må gjøres.

Det som var litt pinlig var jo da å melde ifra på jobb... Hva sier man, hjemme pga syk katt? Det gikk fint, jeg jobber inn timene raskt da jeg er på deltidstjeneste.

Nå sover begge kattene og jeg har laget en grønsaksuppe som ble fantastiskt god. Her er oppskriften så langt jeg kan huske. Tok bare det som var i kjøleskapet...

1 gul løk
1 silverløk
1 pakke reddiker
1 stor knippe bladpersille
1 bunt gressløk
1 pakke selleri
2 store gulerøttter
1 persillerot

Chopp chopp, så koket jeg det hele i vann og hvitvin. En god deciliter som stod kvar fra nyttår ;) når det myknet slengte jeg i to grønsaksbuljongterninger. Stavmixer, svisch svisch og så en skvett fløte. Litt ekstra pepper gjorde susen på slutten. Vips, veldig godt!

2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Hvordan gåar det med pusen?

Suppen din hørtes veldig godt ut.
Kanskje jeg skal lage den en dag :O)
Klem

Agneta sa...

Katten ser ut å være bedre nå. Den sov mye men har nå både drikket vann og spist litt. Men ikke vært på "lådan". Jeg tror vi er utenfor faresonen nå.