torsdag 28. oktober 2010

Reality check!

Katter i hus, små katter, katter som leker der jeg ikke støvsuger... Jeeez! Når de kommer ut fra ett eller annet eventyr under sofaen så har jeg støv over hele meg.

De har hatt en tur på arbeidsrommet, synthene som vi ikke spiller på er noe støvete, det har de fått med seg, og så en liten tur i sorte sofaen og der, flotte små poteavtrykk.

I helgen blir det storvask, thats for sure! Jeg trenger  en jif eller annen type mirakelmopp som kommer inn overallt. Hehe!

Ellers har jeg blitt lovet sushi, Kent er utrolig flink etter flere kurser hos TAKU. Jeg har kjøpt flotte tallerkener på Åhlens i dag. Skiferplater som egentligen er til for å brukes til blokklys. Finemang!

Sigrid og Selma har kommet hjem!


tirsdag 26. oktober 2010

Kattetrapp og masse ting og tang

Jeg skal bygge en kattetrapp som pusene kan gå på for å komme opp på det store hjørneskapet i stua. Der kan de ha ett godt og koselig krypin.

Dette skal jeg gjøre med små plexiglassbokser som egentlig er til for CD-skiver. Jeg driller hull i dem, og skrur dem opp som trappe på veggen. I dem skal vi ha våre storbyreisebøker fra Lonely Planet (og svenske Aftonbladet). De er små og har rygger i flotte farger... Fra trappa skal det gå en gangbru over døren slik at kattene kommer seg videre til skapet.

Se boksen på bildet; tenk at jeg skrur noen huller i bunn på denne boksen, vipper den og skrur den fast i veggen. Dersom det er litt for glatt på overflaten for pusene så skjærer jeg ut gjennomsiktig IKEA skuffe-gummimatte som jeg monterer med dobbeltsidig tape på toppen. For å drille i akryl og plexiglass må man ha en spesiellbor. Så jeg tenker jeg finner allt på Storo i morgen. Boksen finns på Åhlens og drill på Claes Ohlson.

Ideen er en forfinet versjon av dette: http://ikeahacker.blogspot.com/2010/07/hack-of-lack-holding-cat.html som jeg egentligen synes var fryktelig stygt... Vi har en mye smalere vegg ved siden av døren, over døren blir det en flott hvit hylle med konsoller som matcher de gamle listene. Alt i samme farge. Gleder meg så til å se om det blir så fint som jeg tror.

Tidligere idag har jeg kjøpt kattedo, kattsand, kattmat, leker og en transportveske. Jeg prøvde å se etter en liten sele til kattene, men de som finns i butikkene er for harde og jeg tror de kommer å gnage da de har veldig tynn pels. Jeg ser på nettet at det finns seler som er laget som små myke vester. Får se om jeg finner det ett sted. Kanske kan man også strikke en og tove den? Så sy på en lukkemekanisme ett sted der det ikke gnager... Hmm, tenke tenke!

Sigrid og Selma?

Vi åkte 1,5 time ut fra Oslo igår for å besøke oppdretter og se på kattene. Selvsagt gikk også besøket ut på å se om Kent reagerte på kattene. Det gikk bra der og da så nå gjelder det bare å se hvordan det fungerer hjemme.

Kattene er født i april og er nå 5 måneder, de er bittesmå og blir ikke stort større. De er sorte, nysgjerrige og har en kort krøllete pels. Noen partier på kroppen er mindre pelsbelagte og da blir katten nesten litt grå. Jeg tok ikke noen bilder, glemte det helt. Men her er et bilde fra nett som ligner veldig.

Kattesøstrene har ikke navn enda og det ser ut som om vi døper dem til Sigrid og Selma. Det er lette navn å bruke, katterasen er kjent for å være litt hundete, og lystrer godt til navn og kommer på innkallning.

På wikipedia finns et en del informasjon om katten: http://en.wikipedia.org/wiki/Devon_Rex

Jeg henter dem i morgen så idag må jeg kjøpe utstyr. :)

søndag 24. oktober 2010

Torsdag til Søndag

Torsdag: 
Etter jobb på torsdag dro vi en stor gjeng på besøk til Haandbryggeriet i Drammen. Bernt hadde som tidligere arrangert denne omvisning. Når vi kom var det dags å tappe julbrygg på flaske og det var stor aktivitet i bryggeriet. Etter omvisningen var det dags for smakeprøver og mat. Jeg ble veldig glad i to av ølene. Den ene; Haand Fyr og flamme har vunnet pris på De Molen beer festival. Den andre Farewell Ale var mørk og presis sånn som jeg liker. Vi var hjemme i Oslo igjen rundt 22.30, de andre dro ut på en liten tur til Olympen, men Kent og jeg dro hjem. Orker ikke være ute sent om jeg skal jobbe.


 Fredag:
Jobbet mine 4,5 timer, handlet hjem mat og laget middag til Pål og Yngvild som var på besøk. Yngvild hadde satt opp håret kjempefint med ett headband. Jeg fikk instrukts om hvordan det skulle gjøres et voila! Det er kjempesøtt og gir supre hollywood krøller etterpå. Takk til Yngvild  <3 Middagen ble biff á la Lindström med potetstappe, sjampinjongsaus, brusselkål og bønner. Etterett ble kjeks med ferske bær og honney rum cream. Her var det bare å dosere selv etter ønske! Nam!


Lørdag:
På lørdag tok Kent og jeg en spasertur ut i høsten. Vi hentet knapper på Snella & Petronella som Kent skal bruke i sine mansjettknapper. Teksten er såklart "Mesterkent". Vi dro så på skoshopping til butikken Sannergata Skotøymagasin AS. Kent trengte finsko og jeg støvler. Det var masse masse fint og til og med en egen seksjon for støvler med videre skaft. Perfekt. Baksiden er at de også har en gigantisk avdeling for barnesko. Jeg trodde jeg skulle bli fullstendig gal. Klarte rett og slett ikke å kjøpe meg ett par sko. Barnevogner overallt, skrikende unger og foreldre med velutviklet immunitet mot hyl og gråt. Grøss! Mitt forslag er å sette barneskoene i kroken der herresko er nå slik at vanlige mennesker kan få shoppe i fred. ;-)

Etterpå dro vi for å kjøpe blomst og besøkte Grünerløkka Brygghus der vi tok noen øl (Haandbryggeriet Farewell Ale, Ægir IPA, Greene King Old Specled Hen, Gonzo Imperial Porter) Kent dro i 40 årslag på kvelden og jeg skulle egentlig på Al Fahrafest og inflyttningsfest. Det endte opp med inflyttningsfest.
Søndag:
Idag søndag har jeg bare slappet av. Sett ørtiførti episoder av ABDC Americas Best Dance Crew. Og ettersom jeg har vært helt smertefri i helgen har jeg danset frem i leiligheten. Det er så deilig å vrikke på hoftene igjen! Når kvelden kom tok vi en spasertur langs med Akerselven, kjøpte kaffe på Copa Con Oro og ruslet videre. Middag ble Yam Wun Sen som er stærkt og godt.

lørdag 23. oktober 2010

Snø i Oslo

Det var vel ingen i Østlandsområdet som ikke fikk med seg snøen som kom torsdag natt mot fredag? Det var så vakkert ute og så deilig å spasere til jobbet. Men du verden så glatt det var! Idag er det enda en klar formiddag og vi begynner å telle minusgrader i Oslo.

onsdag 20. oktober 2010

Hurra for nye tider!

Pga massevis av bivirkninger av en ny type medisin, er jeg veldig umobil for tiden. Kan ikke gå lange strekker, kan ikke trene, ikke være med på magedans, sitte, stå og gå er vondt ca 70% av den våkne tiden på døgnet. Symptomene er så nære bekkenløsning man kan komme uten å være gravid.

Legen sier det er helt normalt "de første månendene". Hvor mange er det da?? Jaja, nå som jeg vet at det er "helt normalt" så vet jeg også at det kommer å bli bedre. Det er deilig.

MEN, det er jo alltid ett men, i tiden som har gått har jeg ikke bare trent mindre, jeg har også spist mer. Også en flott bivirkning. Så dere ser ekvasjonen. Ikke moro. Så, jeg har bestemt meg for å rett og slett legge litt press på meg selv og gå på en liten slankekur (jeg hater dietter og kurer).

Idag har jeg gått igjennom litt enkle regler sammen med PT. Fått forlag på måltider som er ok. Det enkleste blir jo frokost, mellis, lunsj og ettermiddagsmål. Det kan jeg kjøpe ferdig i begynnelsen av uken og ha i kjøleskapet på jobb. Middag blir vanskeligere for vi er glade i å lage mat. Men det får gå.

Idag har jeg gjort mitt første fremskritt. Kveldsskiven ble byttet ut mot edamamebønner og grønn te. Fungerte faktiskt helt fint. Bønnene kjøper jeg frossne, legger i en bolle, heller kokende vann på, lar stå i noen minutter for å så slå ut vannet og strø havsalt oppepå. Snax som tar litt tid å knaske på og er veldig godt.

I morgen skal vi på tur til Drammen, vi skal besøke Haandbryggeriet og få smake nye øl og spise litt mat som matcher.

På mandag skal jeg og Kent se på kattene ute i Knapper. Gleder meg som ett barn!!

tirsdag 19. oktober 2010

Det nærmer seg!

Noen av disse små kissekattene kanske flytter hjem til oss om alt går som ønsket!!! Vi skal besøke dem i neste uke og se på dem, snakke med oppdretter og se om Kent reagerer allergisk. De trivs best som to, men er like glade i mennesker til tross for katteselskap. Avtalen er å ha dem som våre egne men de skal få 1-3 kuller kattunger i løpet av sin levetid. Når det er klart så blir de våre.

søndag 17. oktober 2010

Lille katt, lille katt, lille söte kaaaaaatta!

I fredag etter jobb møtte jeg Hildegunn, Christer og Tine for mat og pils.Vi endte opp på Fru Burums der jeg også møtte gamle kollegaer fra Idium. Hyggelig! Kom i samtale om katter.

Hele lørdagen brukte jeg på å surfe etter allergivennlige katter. Jeg savner katt så innerligt og vil gjerne ha en liten koselig katt å klemme på... Jeg fikk tips om både Sibirkatt og Rex. Sibiren er langhåret og stor, Rexen er korthåret og spinkel. Jeg har sendt mail til en oppfødere og håper jeg får svar. Jeg tror Rex er bedre for oss, den er mindre og røyter (hårar) ikke så mye.


Idag har vi vært ute på spasertur, spist lunch på Royal Revolver og drukkit kaffe på Liebling. Der tok jeg bilde på den utroligt søte spillestajsonen. Hehe!


søndag 10. oktober 2010

10.10.10 = 42 = The answer to life...

Idag er det den 10 oktober 2010. 101010 i binærtal blir oversatt til 42. Og 42 er i følge Douglas Adams og Lifterens guide til galaxen meningen med livet. Så her er vi, søndag og dagen som skal gi oss meningen med livet.

http://www.howtogeek.com/howto/31496/today-is-101010-the-answer-to-life-the-universe-and-everything/

Selv har jeg hatt en del uker som hvar vært veldig rare. Mye merkelige ting har skjedd. Det hvar vært bra og dårlige opplevelser. Men alt i alt så er det en selv som styrer hvordan livet skal være og jeg har ingen annen enn meg selv å takke for de tingene jeg opplever.

On the good side så har jeg fått meg jobb som jeg trives utrolig bra med. Jeg har masse spennende arbeidsoppgaver og jeg lærer nye ting hver dag. På den dårlige siden så er blant annet hoftene mine verre enn noensinne og det har ført til en nesten-apati. Jeg missunner virkelig ikke dem som har kroniske smerter. Jeg tror jeg ville blitt gal. For meg rekker det med 3-4 uker og jeg er allerede ett nervvrak. Tenk om det aldrig slutter?

Jeg har ikke trent veldig mye og det gjør jo også att "man" blir litt sprø. Styrketrening går bra har jeg oppdaget, men magedansen fungerer ikke alls. Det er utrolig trist da det er en av de tingene jeg gleder meg masse til hver uke. Men jeg er på studio i alle fall. Ligger i loungen og leser gamle Al Fahra magasier og hører på Hildes instruks og musikken i dansestudioet. Men jeg venter på min time hos fysioterapauten og jeg er sikker på at de problemene jeg har kan rettes opp med riktig behandling.


Nå er det søndag og jeg har lest ut boken Juliet Naked av Nick Hornby. Morsom og enkel bok. Trengte pause fra Murakami da noen av novellene hans gav meg søvnproblemer. Kunne ikke klure ut hva han mente...

Jeg har støvsugd og ordnet med klesvask, tatt frem fisk ur fryseren og skal lage en sunn lunch til Kent kommer hjem fra trening. Og når vi snakker om trening så skal jeg prøve meg på lite magøvelser og noen strikkøvelser. Senere idag skal vi på spasertur og få litt frisk luft.

Ps. har prøvd meg på litt kreative ting i det siste, på bildet ser dere mine pose laget av gamle notarker. Tror jeg skal prøve meg med større papierer. Feks utenlanske aviser. Posene kan brukes til det meste og lette er de å lage også. Tekstilbåndene har jeg kjøpt på Skaperverket. Så ett forsøk på julegavetags. Jeg skal lage den yttre sirkeln mindre. Nå er det morsomme kvar. Dra i butikken og kjøpe papirer... YAY! Og bånd, silkebånd kjøper jeg på Søstrene Grene, der er det veldig billig. Det var det... God søndag!