mandag 9. august 2010

En meget aktiv lørdag.

Lørdagen var en aktiv dag, svært aktiv. Vi kom oss ut i solen rundt 11 og begynte vår spasertur mot Kreuzberg. Det var en flott tur som gav oss mange nye gater å legge på hukommelsen. Men vel i Kreuzberg kjente vi oss ikke igjen i det hele tatt. Merkelig.. til vi fant ut at det er to Kreuzberg, vest og øst. Problem solved. Nå har vi vunnet en ny bydel. Vi kjøpte limonade i en helsekostforretning, spiste bioburger på Kreuzburger og drakk kaffe og chai på kaffeen Luzia i Oranienstrasse.


Så tok vi oss til øst Kreuzberg der vi ruslet rundt en tur, så tok vi oss en pils, en kake og taxi til Kastanienalle i Prenzlauer berg.

Vi kikket litt i butikker, Kent tok en drink og vi prøvde å finne ut hva vi ville spise. Vi bestemte oss for å gå etter en beskrivelse i Knut Hoems bok Berlin. Sagt og gjort. Nå fant vi flere nye gater igjen som har gått oss hus forbi tidligere turer til Berlin. Feks, Danziger Str, Sredzkistraße og Kollwitzstraße. I Sredzkistraße spiste vi tapas på en meget fin restaurant, nemlig; Vina Blanca.

Så ruslet vi nedover og fant baren Scotch & Sofa. Her drakk vi noen drinker. Jeg prøvde Mädchenschwarm, London Sour og Kent gikk for Mojito og Himbeerdaquiri. Baren var helt fantastiskt inredd. Jeg likte meg veldig godt blant gamle lamper, lenestoler og gamle tapeter.

Vi kjøpte oss en pils i butikken vis a vis baren Scotch & Sofa, tok på hørtelefoner og spaserte ned mot Max Beer Str. der vi skulle ta en mojito på Erdbeer. Men dessverre har baren stengt og vi fant en hilsen til stamkundene på døren. Neste helg skal de visst være avskjedsparty.

Som plaster på sårene bestemte vi oss for å gå ned til "vår" vinbar. Muret la Barba. Her spurte vi etter en fruktig og kraftig hvitvin og som alltid leverer innehaver til de grader. Denne gangen ble det en 2007, Antinoo Lazio, fra Casale del Giglio.
Vi storkoste oss og bestemte oss for å ta ett glass Fragolino før vi dro. Dette ble til to glass, til betjeningens store glede. Når man bestiller dette får man veldig annerkjennende kommentarer og bekreftende nick. Denne vinen kan vi dessverre ikke kjøpe med oss. Damn! Den kommer i flasker uten ettikette og siden den er "ulovlig" så var det altså ikke mulig å få sikkret seg en flaske av denne vidunderdrikken.

Så hadde vi egentlig ikke noen planer videre, vi ruslett litt her og der og stoppet for å ta en pils på Sophie'n Eck. Før vi så landet på siste stedet for kvelden; Cafe Anna Koschke. Her stoppet vi fordi det var en gjeng musikanter som spillet gitarr og sang på andre siden gaten, rett overfor cafeen vi satte oss på. I vinduene satt folk med rødvinglass og hørte på, med benen dinglende utenfor. Disse trubadurene tok etterpå turen inn på samme cafe som vi og etterhvert så satt vi ved samme bord. Det gikk i sang og spill, med gitarr, bandolin (mandolin?) og tromming på bordskanter. Morsomt og rart. Våre nye kamrater hette Georg, Ralph og Melanie. Kvelden sluttet altfor sent og jeg tror vi var i seng rundt halv 4. Gjesp! Som en kuriositet som jeg ikke fant ut av, så hadde man ett stort portrett av svenske Kronprinsesse Victoria og Daniel på veggen... Det er litt av ett mysterium for meg.


 For spesiellt interesserte er dette ett kart på dagens første spasertur... Har laget andre kart også men Google Maps krangler litt med meg om at jeg har for mange adresser. Men hallo! Vi gikk langt...


Vis større kart

Ingen kommentarer: