fredag 31. oktober 2008

Fredag är fridag!

Idag har jag börjat dagen med träning. Det var skönt. Det var jobbigt men jag var ganska stark. Sen var jag hemma och slappade. Kent kom hem runt 3 och vi åkte på 1968-tals jakt. Vi skall på 40-års fest i morgon och skall klä oss tidsenligt. Jag tänker på hippiestilen. Woodstock 1969 var ju spiken i kistan på hippietiden så det kan ju passa. Meeen, jag är ju inte en liten spinkig hippie direkt så alla kjolar jag hittade var för små. Kent ville ha utsvängda gabardinbrallor och snibbskjorta men hittade inte heller nåt. Så vi får gå med plan B.

Sen var vi och hämtade mitt träningskort på Oxigeno. Drog vidare till Grünerløkka och köpte vin till i morgon. Sååå, ner till Tim Wendelboe och köpte 40-årspresent. Där hittade vi en kaffekvarn som vi köpte. Skitbillig och helt ok. Där fick vi också en kaffe. Efter det var det bara gasen som skulle fyllas på och matbutiken som skulle besökas. Nu är vi hemma och har ätit rester från igår. Hemmalagad pizza. Nam nam.

Och så det jag egentligen ville visa, en coctail fontän! Såg den på Nigella nyss, skitkitchig och hur kul som helst. Den SKALL vi ha. Me like. Butiken i England hade massor av onödiga saker och en annan sak var denna champagnekorkfallskärm!

torsdag 30. oktober 2008

Treningsprosjektet

Idag fant jeg en artikkel om den studien jeg er med på. Moro!

Vil teste fett-diett på fete

Huff, skikkelig reality check! Jeg er fet! :( Men jeg har tegnet medlemskap på Oxigeno, det ligger presis på mitten på hjemveien eller veien til jobb. Når studien er over er det Oxigeno som skal ta over mitt treningsprosjekt. Når studien er over får vi som ikke var i diettgruppa tilgang på hele diettopplegget. I tillegg til det vil vi få ett treningsprogram som er mer tillpasset en vanlig treningsøkt. Idag er det jo skikkelig heavy stryketrening. Så legger jeg til kondisjonstrening og litt annet. Da skal det endelig bli bra det her.

Den største fordelen med dette opplegg for meg er at jeg har blitt gla i å trene. Denne kontinuiteten var veldig bra for meg. Jeg savner trening når jeg ikke har mulighet til det og hva kan bli bedre?

onsdag 29. oktober 2008

Jeg vil ha tapet i stua!

Jeg har lyst på en panel bak TV:n. Den er høyblank sort stor 47" flat-TV. Ellers har vi bruna møbler (sofa, hjørneskapet og bordene) og så i ene kroken arkadespillet fra ATARI i sort/rødt/blå.

Prøver derfor å finne noe i sort/rødt. Her fant jeg noen.

Den som passer best i farge er egentlig den med fuglene. Den er også utrolig kul!

Den helt sort/hvite kunne jeg tenke meg bak barskapet. Det er et sort møbel fra 1920 ca. Med speil og dører. En vakker skatoll/skjenk. DEn sammen med en moderne tapet kan bli veldig fint. Stua er ellers helt hvit. Gulv, vegger og trepersienner er hvite og det blir litt kallt. Nå skal jeg bare overtale Kent. ;)

Ja, se det snöar!

Jag blir så glad när jag ser snö. Kent tror att det är för att jag känner mig hemma då. Att jag saknar Kiruna. Och det stämmer nog :) Hurra hurra för snö.

Men just idag betyder det dessvärre att jag inte kan åka till Else och hämta textiler eller åka till Plastkompaniet för att se på plastplattor.

Men jag kan kanske gå ner på Oxigeno och hämta mitt nya träningskort!! F-n vad snygg jag skall bli till våren efter mitt slit på gymet. Hehe!

Jag börjar jobba klockan 14 idag så det är en lugn förmiddag. Har dock lovat Kent att hitta ett par hippiebyxor till honom. Vi skal på 1968-fest på lørdag. Thor Jørgen fyller 40 och Kent skall vara DJ. Så jag måste en tur på UFF, Fretex och kanske några andra ställen som har second hand.

Stakkers sykehusene!

På NRK nyheterne nå på onsdagsmorgenen forteller politikere og sykehusdirektører om tap i sykehusenes økonomi pga vår (pasienternes) skulk.

skulke v1 (av *skule) være borte fra skole el. arbeid uten lovlig grunn s- skolen / s- en time

Jeg ble litt sur... Så her tenker jeg;

1. Ventetidene på sykehusene er kjempelange, er det rart at pasienterne glemmer?
2. Sykehusene følger ikke med i utviklingen hva gjelder ny teknologi. (SMS-varsling feks)
3. De bruker ikke en gang den gamle metoden med å sende brev eller ringe.

Andre tjenesteytere i samfunnet må ta tak i sine egne problemer. Du får SMS-varsling fra biltilsynet, hudpleieren, frisøren, bilverkstedet osv. (Tja, da ser dere hva jeg har styrt med i det siste :) Det kommer brev i posten i forkant av røntgen (privat klinikk) og du får brev/mail når det nærmer seg kurser osv.

Men sykehusene, de velger å kalle oss skulkere! Som om all fravær er selvvalgt?

No går regjeringa inn for å auke gebyret for å skulke. Frå 100 til 280 kroner, det same som eigendelen ville vore.

Jeg synes det er så typisk statlige selskap å klage på kundene og ikke se at de har et problem de må løse. Hvis de også skjønner at ventetidene gjør det lett å glemme (å så har de sikkert også masse gamle pasienter som glemmer av naturlige grunner) samt at de må hjelpe oss å huske i det stressede samfunnet som vi lever i, så ville de tatt tag i dette litt tidligere, og kanske ikke brukt så stygge ord som skulkere!

FY!

tirsdag 28. oktober 2008

Mixtape!Her ser dere min samlede ungdomstid. Min morbror Esa sa alltid til meg at aldrig spela över ett kassettband. Det kommer en dag då du må finna en sång och då har du den där någonstans! Sagt och gjort (med få undantag) här är dem. Alla är inte märkta så det är en del överraskningar här.

Men litt av det som finns är: NKOTB (johannas) med hjärta och namnet Joe(?) på. Nick Kamen, The Cure, Disco hits, Rakt över disc, Tracks, 60-tal, Grease, Johnny hates jazz, The Smiths, Lugna låtar, PSB, Belinda Carlisle och massor med etiketten Blandat.

Alla dessa ligger på Sømmelig så att man kan höra på lite musik medan man stickar och syr. Jag har en liten skranglig kassettspelare också.

onsdag 22. oktober 2008

How cool isn't this?!

Min venninne og tidligere sjef Veronica har gitt ut sin første bok, hur kul er ikke det?! Den er gitt ut i Sverige og jeg skal bestille den så snart vi er på vei til Sverige neste gang.

Jeg kjøper alle mine bøker på Bokus.se der jeg får gode tilbud, billige bøker og stort utvalg. Bøkerne sendes til mine foreldre i Sverige så får jeg levering noen ganger i året. Enten når jeg er hjemme eller når de kommer hit.

Ellers ligger jeg her hjemme med en forkjølelse og prøver å bli frisk. Liker ikke å ha sjappa stengt.

Har fått svar på MR scanningen av kneet mitt og det var noe feil på det. Men hva er ikke lett å vite.. her er brevet jeg fikk fra legen:

Det er en horisontal degenerasjonsbetinget ruptur i bakre horn mediale menisk. Det er ingen parameniskal cystedannelse. Det ses grad-II brusk forandringer i et område på 1 cm i mediale facett av patella, forenlig med chondromalasi. Ingen affeksjon av subchrondrale bein. Leddbrusken for øvrig er velbevart. Meget lett væskeansamling i suprapatellare bursa. Det er inger Baker cyste. Det er normale forhold i laterale menisk, korsbånd og kollateralliglament. Det er intet å bemerke i quadricepssenen, Hoffas fettpute og patellarsenen.

Så har legen skrevet noe på brevet som kan tydes til at jeg er henvist til en ortoped på Lovisenberg sykehus. ENDELIG! Jeg har skjønt så mye som at det er en type diagoal skade ett sted. Og det stemmer ganske godt med hvordan det gjør vondt. Hvis de finner ut av det og jeg kan bli bedre så kanske jeg kan begynne å danse igjen. Magedans!

fredag 17. oktober 2008

Signum Axis

Bilden er lånt fra Dansens Hus nettside!

Idag har jeg hatt fri fra jobb og sovet lenge. Jeg har skrevet mailer og slappet av i sofaen. Kl 1630 møtte jeg og Kent min nettverksveninne Silvia på Tim Wendelboe på Grünerløkka. Hun hadde med seg to kaniner som hun tar hånd om for Dyrebeskyttelsen. De har inga navn enda men Paté og Ragú er to forslag enda så lenge. Vi spasserte ned til Dansens Hus der vi i Midas skulle ha møte. Vi spiste middagen vår som Ine hadde hentet på Nam Fah og så gikk vi igjennom agendaen.

Når klokken var 2000 begynte så danseforestillingen Signum Axis. Det er nesten 10 år siden jeg var på forestilling på Dansens Hus i Stockholm og den gangen var det moderne dans som stod på agendaen. Jeg likte det veldig og har snakket om å se mer dans sen den dagen. Og nå var det så endelig dags.


Koreografi, regi, scenografi:
Sølvi Edvardsen

Forestillingen hadde 5 dansere, tre kvinnlige og to manlige. Jeg kan ikke så mye om betydelse og symbolikk i dans men likte forestillingen, den var både tung og lett på samme tid. På ett tidspunkt blev jeg faktiskt veldig emosjonell. Av dans... det trodde jeg ikke. Men det var en passasje med eksplosjonsartet og følelsesmessig dans og gripende musikk. Noen partier ble kanskje i overkant kunstnæriske og "svåre" for meg, og stykket var litt langt for en nybegynner. Men danserne var fantastiske og koreografien gav dem alle en helt egen verden og et uttrykk som følgte dem gjennom hele forestillingen.

Det jeg tenkte hele tiden var at en av mennen hadde armer som nådde herfra til evigheten. Hvordan får han det til? Det ble så lange bevegelser. Du kunne nesten se en linje i hele rommet når han danset. Så var jeg imponert over det andre som de behersket. Som ansiktsuttrykk, en mann stod i et helt dansestykke og så intensivt på en kvinnlig dansere som i sin tur satt og så runt om seg som om hun lurte på hva som skjedde. All denne dans og tilstedeværelse i 1 time og 45 minutter... Wow!

Jeg fikk også fryktelig lyst å komme igang med treningen som jeg kan ta etter studien på NIH. Jeg vil komme i form igjen... Nå er jeg litt drenert, det er så mye jeg kan si om forestillingen men jeg klarer ikke å få det ned på tastaturet. Gå og se selv?!

mandag 13. oktober 2008

PARTYSVENSKER

Bilden är lånad från Underskog.no (Marius Dalen)

Det är inte alla som gillar att det är svenskar i varje hörn i Oslo. Den här texten står på en vägg ganska nära Sømmelig. Jag och Kent höll på att skratta på oss när vi såg den första gången.

lørdag 11. oktober 2008

Herdwick!

Jeg har sånn lyst å bo på landet og ha sauer! Se på disse utrolig søte tingene!!! Rasen heter Herdwick og har tydligvis en helt annen smak på kjøttet enn vanlige sauer. De ser dessuten utrolig søte ut med sine tykke ben og nysgjerrige små fjes. Såg ett innslag på BBC Food nettopp. Rick Steins Food Heroes.

Ellers så har jeg trent som vanlig i det siste, jobbet, hatt kurser og sånn... Begynner å glede meg til 1:e advent når jeg får julepynte og ta frem gløggen. :)

onsdag 8. oktober 2008

Jeg har fått en sykkel!
Jeg har sikklet på denne sykklen i bakgården til Sømmelig i lang tid nå. Så når eieren var her idag meg container så spurte jeg om jeg fikk kjøpe den. "KJØPE!!!???" var svaret, "du kan få den!" "Men hva i all verdens skal du ha den til?" Jeg forklarte historien med skilting i gaten og hvordan man så kreativt løser det i København. Montere en skilt på pakkeholderen og parkere sykkeln på vel valgt plass. Der kan den da stå og vise veien til nysgjerrige besøkere! Da var kommentaren at jeg var veldigt kreativ, nesten på grensen til galskap.. haha. Veldigt hyggelig mann alltså. Nå er jeg stolt eier av en rusten Monark uten luft i dekkene. Men den er så vakker!!! Fine fine sykklen min!

Planen er nå å få på nye dekk, eller noe tilsvarende slik at jeg kan rulle den litt hit og dit. Få på en boks eller skilt på pakkeholderen med info om Sømmelig og adresse. Så en tykk kjede som kan snurres litt runt på sykkeln og festes i noe når den er "parkert".

mandag 6. oktober 2008

Høstmiddag deluxe!

I lørdags var jeg på middag hos Pernille og Roger. Vi var 4 par som spiste oss igjennom en 5 retters (liksom!?) middag med diverse overaskelser i tillegg. Maten var helt fantastisk, vinen var perfekt og selskapet ypperligt.

Det var Roger og Pernille (+ Herbert), Linn og Peder, Elisabeth og Geir, Kent og meg.

Det er vanskelig å huske alle retter da vi spiste i ett i mange timer. Men med litt hjelp fra Rogers Flickr-side har jeg oppdatert min liste her: Vi begynte som seg bør med champagne!

Vi begynte med en liten appetittvekker apelsinfileer og lodderogn. Det var en spennende og samtidlig så enkel smak. Salt og syrlig og friskt. Dette har Pernille og Roger med seg fra en opplevelse på Grythyttan.

Foie gras med fikensyltetøy og toast. Klassiker som jeg aldrig blir lei av!

Så fikk vi en liten samling av småretter i norgesglass bestående av en gaspacho i snappsglass, en krabbemajones med dillrogn dandert på en limeskive. Limen presset vi så over laks-sashimi som serverades med en ertepanacotta. Avsluttingen på denne servering var en liten kopp med tom ka suppe. Denne del av middagen stod Geir og Marianne for, her var det matkemi på høy nivå. Spennende! Og stor applaus for den meget kreative serveringen!

Brokkolisuppe med tempurafriterte brokkolibuketter, disse var dandert som en kjærlighet på pinne, meget effektfullt. Suppen var toppet med parmesan og sprøstekt fenalår.

Neste rett sesamlaks med soyaskum, avokadokrem, salat og lakserogn. Denne stod Geir og Elisabeth for. Også her er det litt matkemi innblandet i skummet.

Reinsdyrstek, potet- og sellerirotpure, braisert kål, kantareller, pyramide av eplegele, frysetørret solbær og balsamiko- og rødvinreduksjon. Eplegelén var lagd på gravensten. (av Elisabeth og Geir)

Første dessert var en ostetallerken med roquefort, fikenmarmelade samt en brie med honning og valnøtter.

Andre dessert var en sjokoladekake med kokos og lime, tryffeltopp og passjonsfruktsorbet. (denne sto Kent for.)

Til alt dette var det da også passende viner. Vi koste oss masse og jeg husker ikke sist jeg fikk så god middag. Det er gøy å ha venner med kunnskap på kjøkkenet. Til saken hør att vi alle elsker god gourmetmat og dette var en middag vi sent kommer å glemme. Tusen takk!

fredag 3. oktober 2008

Fine fine butikken!
Idag har jeg og Lill Beate vært ute på tur. På veien hjem fra Drammen kjørte vi innom Lier for å besøke en brukthandel. Den var stengt men vi fant en FANTASTISK butikk. Nitsirkna Design. Sjekk ut nettsiden: www.nitsirkna.no


torsdag 2. oktober 2008

Fyttikatten så sterk jeg er!


Idag følte jeg meg litt svak i forkant av treningen. Motivert men litt sånn spagetti i benen. Tenkte det var fordi vi lo så sinnsykt mye på ettermiddagen. Christin kom innom jobben i 5 tiden og hun, mette og jeg snakket om masse rare ting og lo så vi gråt. Mest sånn slankehumor. Som da damen på DEXA scanningen sa til Christin at det er "litt ventetid da maskinen tar litt lenger tid da det er så stort omfang" det er alltså hennes måte å si at vi tjukkasar tar litt lenger tid å scanne! Hohoho...

Men uansett, jeg tok 130 i benpress (bilden er lånt fra www.gym2000.com) og det gikk alltfor lett, la på 10 til for neste trening. Så fortsatte det slik, la på 5-10 kilo på 50% av maskinene. GØY!

På slutten var jeg skikkelig sulten og drømte om tacos. Når jeg spurte Kent på sms om det var noe mat hjemme sa han att det fantes "nydelig brød eller så kunne han lage taco". Er det ikke fantastiskt. Som om han leste mine tanker. Hurra! Så nå har jeg spist, snasket gulerøtter og tatt meg en pils. Jepp, får lov til det fordi jeg skal ikke endre på vanlige matvaner.

I morgen har jeg fri så da er det sovmorgen. Etterpå skal jeg kjøre sammen med Lill Beate til Drammen. En tur på Stoff og Stil og en tur til Hjelmtvedt og Fretex. Så kanskje jeg skal en tur innom jobben for å sy litt på kvelden.