mandag 6. oktober 2008

Høstmiddag deluxe!

I lørdags var jeg på middag hos Pernille og Roger. Vi var 4 par som spiste oss igjennom en 5 retters (liksom!?) middag med diverse overaskelser i tillegg. Maten var helt fantastisk, vinen var perfekt og selskapet ypperligt.

Det var Roger og Pernille (+ Herbert), Linn og Peder, Elisabeth og Geir, Kent og meg.

Det er vanskelig å huske alle retter da vi spiste i ett i mange timer. Men med litt hjelp fra Rogers Flickr-side har jeg oppdatert min liste her: Vi begynte som seg bør med champagne!

Vi begynte med en liten appetittvekker apelsinfileer og lodderogn. Det var en spennende og samtidlig så enkel smak. Salt og syrlig og friskt. Dette har Pernille og Roger med seg fra en opplevelse på Grythyttan.

Foie gras med fikensyltetøy og toast. Klassiker som jeg aldrig blir lei av!

Så fikk vi en liten samling av småretter i norgesglass bestående av en gaspacho i snappsglass, en krabbemajones med dillrogn dandert på en limeskive. Limen presset vi så over laks-sashimi som serverades med en ertepanacotta. Avsluttingen på denne servering var en liten kopp med tom ka suppe. Denne del av middagen stod Geir og Marianne for, her var det matkemi på høy nivå. Spennende! Og stor applaus for den meget kreative serveringen!

Brokkolisuppe med tempurafriterte brokkolibuketter, disse var dandert som en kjærlighet på pinne, meget effektfullt. Suppen var toppet med parmesan og sprøstekt fenalår.

Neste rett sesamlaks med soyaskum, avokadokrem, salat og lakserogn. Denne stod Geir og Elisabeth for. Også her er det litt matkemi innblandet i skummet.

Reinsdyrstek, potet- og sellerirotpure, braisert kål, kantareller, pyramide av eplegele, frysetørret solbær og balsamiko- og rødvinreduksjon. Eplegelén var lagd på gravensten. (av Elisabeth og Geir)

Første dessert var en ostetallerken med roquefort, fikenmarmelade samt en brie med honning og valnøtter.

Andre dessert var en sjokoladekake med kokos og lime, tryffeltopp og passjonsfruktsorbet. (denne sto Kent for.)

Til alt dette var det da også passende viner. Vi koste oss masse og jeg husker ikke sist jeg fikk så god middag. Det er gøy å ha venner med kunnskap på kjøkkenet. Til saken hør att vi alle elsker god gourmetmat og dette var en middag vi sent kommer å glemme. Tusen takk!

4 kommentarer:

Geir sa...

Hei, Agneta.

Damen heter Elisabeth, ikke Marianne. Men ellers er det riktig.

Hvitvin til lakseretten var Tenuta Ulisse, Unico Terre di Chieti Chardonnay, bestnr 50894, kr 178,50.

Agneta sa...

Åh, beklager, jeg har liksom fått for meg at det er Marianne. Kent retter meg hele tiden. Nå er det rett og jeg skal aldrig rote bort identiteten til deg igjen Elisabeth!!! *flau*

Regor sa...

Mer om vinene:
Champagne: Pierre Peters, Blanc de Blancs
Hvitvinen til suppen: La Terre des Anges, Sancerre
Rødvinen til reinsdyret: Clos des Papes 2003, Chateauneuf-du-Pape

Agneta sa...

http://www.misscompras.com/mini-kit-de-sferificacion/

Kemikittet som trengs dor å lage skum og rogn...