søndag 26. februar 2012

FlyGym på Sometimes!

Slyngene henger på rekke og rad og venter på oss som skal bruke dem på timen. Den største slyngen er så stor att ett voskent menneske kan legge seg i den som en hengekøye! Meget deilig som avslutting på timen. Stoffet klarer langt over 1000 kilo så jeg følte meg trygg. 

Ettersom vi er på Sometimes så har instruktør Alexandra laget øvelser med FlyGym der vi bruker stangen også. Blandt annet i en øvelse da vi bruker beinslyngene, vi henger med hoftene over gulvet, har armbuene i gulvet og løfter beina. Tenk armhevninger med føttene i luften. Så tar vi tak i stangen som er rett foran snuten på oss, trekker oss mot stangen og klatrer oppover, fortsatt med hofter og bein i lufta. Til slutt har vi klatret så høyt at vi sitter i luften med magen mot stangen. Så sakte ned igjen. Kjempe tungt for magemuskler, armmuskler og faktiskt også for beina, for dem holder du også i luften med bøyde knær. Oppifra tenker jeg att jeg ser ut som en frosk. Make sense? Nej... prøv en time, det er kjempegøy og tungt!

Les mer her: http://www.side2.no/helse/article3335427.ece

Eller her: http://www.sometimes.no/

Till Fanny!

søndag 19. februar 2012

Helgen i bilder

På väg hem från vår søndagstur gikk vi forbi Kunstindustrimuseet. Vi gikk ikke på noen utstilling idag, men jeg ville ta en titt i museeumsbutikken. Der fant jeg denne ring laget av glassperler. Jeg valgte en i gull og grønnt. 79 små norske kroner kostet denne herligheten.

Nummer 19 på Lille Saigon 1. Kents val for dagen. Tidligere min favoritt. Men ettersom jeg ikke gjør noen unntak når det gjelder kjøtt så valgte jeg en vegetarrett idag.

Nummer 87 på Lille Saigon 1. Stekte nudler med tofu og grønnsaker. Dette var virkelig fantastiskt godt. Jeg er overrasket!

Begge kattene har løpetid nå. Det betyr att vi veldig ofte har besøk av nabokatten Whisky. Han sitter utenfor vinduet og de snakker gjennom glasset. Hvis dere ser bortenfor syklene ser dere han spasere ivei. Jentene ser etter sin beilere...

Det er mye vame i tente lys, og koselig er det også!

Lørdag formiddag var det dags for vårrengjøring. Møbler ble flyttet rundt og tregulvene skurede. Her har jeg pause for litt sashimi. Sigrid rakk å stjele en bit fra tallerkenen min. Dere ser henne lure bak laptopen...

tirsdag 14. februar 2012

FlyGym workshop!

Idag har jeg vært på introduksjon, workshop og prøvd på noe som heter FlyGym. Kurset vært holdt på Sometimes Pole Studio i Oscarsgate og kursleder var utvilkeren av FlyGym, Aruna Karen Andes.

Tusen takk til Lisa Gabrielsen på Sometimes for hyggelig time og god oppfølging. Jeg følte meg hjemme i timen til tross for att jeg ikke var lite fit som de andre jentene.

Redskapet vi brukte var tre forskjellige slynger og to type håndtak. Det dere ser på bilden er den jeg kaller hovedslynga. Rett før jeg tok dette bildet hadde jeg hengt opp og ned i denne med hjelp og instruksjon av Aruna. *stolt*. Ellers henger det også to benslynger på denne. Og så bruker man to armslynger for noen av øvelsene. 

Vi fikk prøve oss igjennom korte økter av mange forskjellige øvelser, vanskelighetsgrad rangert fra level 1 til 3 (mener jeg å huske). Det siste vi prøvde var å strekke ut ved å henge opp og ned.

Pga to dagers sjabelhet med hodepine og kvalme (migrene) så ble jeg fullstendig svimmel når jeg gjorde noen av øvelsene. Mye går ut på core-trening og du har mange ganger hodet lavere enn resten av kroppen. Det var ikke gøy akkuratt idag. Styrkemessig klarte jeg mye av dette. Jeg har stærke muskler i både mage, rygg og armer fortsatt (det overrasker meg faktiskt da det er over ett år siden jeg sluttet å trene med PT Bjørn). Kondisjonsmessig var jeg helt ute å kjørte. Og når vi snakker om smidighet så har jeg langt igjen! Men jeg likte dette, det var spennende, tufft, annerledes, vanskelig, gøy og god trening i ett.

Vi var en liten gruppe, tipper det var kanske 8 personer med på workshopen. Idag var også TV2 og filmet. Jeg som er redd for kameraer valgte å be om å ikke bli med på inslaget. Etterpå ville Kari Jaquesson intervjue meg men det gikk jo ikke da vi ikke hadde noen actionbilder å bruke til intervjuet.

Hur som helst, jeg skal være med på flere kurs, og forhåpentligvis klare meg bedre. Treningsformen rekommenderes varmt!

Fly Gym takes a completely holistic approach to fitness combining mind, body and spirit. It is a fusion of aerial yoga, aerial dance and fitness rolled into one amazing suspended fitness experience! 

FlyGym 
Facebook: https://www.facebook.com/FlyGymAerialFitness
Hjemmeside: http://www.flygym.com/


Sometimes Pole Studio
Facebook: https://www.facebook.com/SometimesPole
Hjemmeside: http://www.sometimes.no

Bildet er lånt fra FlyGym sin facebook side.

torsdag 9. februar 2012

Vegetarlasagna

Jeg drømmer om ett skikkelig kamera!
Det blir mer og mer vegetarkost i huset nå som jeg endelig har dratt hodet av hullet jeg har gjemt meg i så lenge. Igår spiste vi en pastasalat. Jeg lagde ekstra av pastasausen og brukte den idag for å lage en vegolasagne. Det eneste jeg la til for å dryge ut det hele var en aubergine og en squash. Jeg strimlet dem og stekte dem i litt olje før jeg blandet det med resten av tomatsausen.

Altså:
1 boks black beans
1 boks krossede tomater
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 hakket løk
2 hvitløksfedd
2 teskjer mald kummin
1 teskje oregano
salt og pepper


+
1 squash
1 liten aubergine.

Til dette brukte jeg spinatlasagne. Og en uhørvelig menge med ostesaus. Den eneste osten jeg hadde hjemme var type juledamer så det ble en rik saus. Veeldig godt! Serverte med tomater og koriander som matchet bønner og kummin!

tirsdag 7. februar 2012

Indisk aloo gobi

Eller potet- og blomkålscurry som vi ville sagt i Norge.

Jeg så matretten bli laget i TV4 Nyhetsmorgen i førrige uke. Det så så godt ut at jeg bestemte meg for å prøve. Oppskriften finner dere HER.

Som vanlig blir oppskriften noe forandret etter tilgangen på ingredienser i hus.

Jeg gjorde slik:

4 middels faste poteter
1 stor gul løk
2 hvitløksfedd
1 boks finhakkede tomater
150 gr grønne frossne erter (halv pose)
1/2 blomkål
3 spiseskjer garam masala
1 teskje gurkemeie
1 teskje paprikapulver
1 spiseskje chiliflakes
Salt og pepper

  Hakket løk, hvitløk og alle krydder freses i panna. Ternet potet blandes i og freses. Så på med tomatene og koke videre. 

  Her smakte jeg maten og det var rimelig tamt. Så jeg begynte å ta i litt av hvert uten videre hell...

  1 teskje kraft (jeg hadde charlottløkkraft)
  Mer salt og pepper
  1 spiseskje tomatpasta

   Det ble litt bedre. Blomkål i små biter tas i de siste 5 minuttene, aller sist, når det er klart for servering blandes ertene opp i det hele. Jeg spiste med basmatiris og hot lime pickles.

   Når Kent kom hjem fra trening spiste han også, jeg forklarte att jeg ikke helt hadde fått til det. Han smakte på maten og tok frem krydderskuffen. Vips hadde han transformert retten til der jeg ville den skulle være. Han brukte det som hos meg nå blir omtalt som "mirakelkryddene" Chat Masala. Kent har jo gått flere indiske matkurser med Niru så jeg lærer stadig noe jeg med. Sjekk ut Masala Magic.