mandag 31. oktober 2011

Pickled onions!

http://www.osloferskvareguide.no/fruktoggront/gutta-pa-haugen-st-hanshaugen/
Når vi var i Edinburgh såg jeg glass med pickled onions overallt. Inspirert som jeg ble har jeg nå satt igang mitt eget prosjekt. Jeg har kjøpt miniløk på Gutta på Haugen. Jeg kjøpte rødløk og gul løk. Oppskriften er enkel. Det finns mange måter å gjøre dette på og jeg har valgt følgende.

Koke opp en saltlake (brime) 1 liter vann / 1 dl salt (100 gr).
Avkjøl laken. Dette er veldig viktig. Ellers blir løken myk og slapp. INGET varmt skal røre løken. Når laken er kald legges løken ned. Nå er det viktig att løken dekkes av laken. Jeg har en pastakasserolle som er perfekt. Når løken er lagt opp i så setter jeg bare ned dørslaget ned sånn at det holder løken under vann. Sånn skal det stå i ett døgn.


I morgen kommer neste moment. Da skal jeg ta opp løken og skylle den. Etterpå skal jeg pirke av skalet på løken uten å skjære i den. Dette skal visstnok være mye enklere å gjøre etter ett døgn i saltlake. Noen priker av skallet før, noen etter. Jeg valgte etter. Når dette er gjort skal løken på rene steriliserte glass. Og så er det bare å fylle på med eddik. Jeg har tenkt balsamico til rødløken, og chili/hvitvinseddik til den gule løken. Hvis man skal kryddre med noe bør eddiken varmes opp sammen med kryddene, avkjøles og så helles på løken (igjen, husk ikke noe varmt på løken).

Sånn, da skal det stå i 4-6 uker, og så hvis man holder dette rent og ikke putter skittne gaffler og annet oppi glasset så skal dette holde i opp til 1 år. Jeg tror dog ikke det holder så lenge. Syltet løk er faktiskt veeeeldig godt!

Dette blir spennende!

Ingen kommentarer: