torsdag 4. august 2011

mor og far i Oslo

I mandags reiste mor og far hjem til Sverige igjen. Etter 10 dager i Oslo. Vi har rukket med mange mange ting og ferien har gått i allt fra husprosjekter til rosetåg, sightseeing og restaurantbesøk. 
Det ble mat på Colonel Mustard (bar med fokus på øl), So Mot på Løkka (vietnamesisk), Trancher, Cafe hemma hos på Bygdøy (der fikk jeg den godeste tunfisk sandwichen jeg har spist noensinne!

En dag leide vi bil og kjørte til Sverige, til Smögen. Fantastiskt vakkert. Men vi hadde ikke planlagt så lang tid her så vi rakk bare å spise og se oss omkring. Vi valgte alle en landgång på en av restaurantene ved brygga. For 140 SEK fikk vi reker, krepsehaler, laks, rogn, egg og skagenrøre i bøtter og spann. Helt fantastiskt men veldig mye. Ikke en gang jeg som pleier å spise masse klarte det.

Vi handlet litt på svenskegrensen, gode oster, allergipiller, kylling og pålegg. Ikke mye denne gangen.

Vi fikk jo selvsagt med oss alt som skjedde i forbindelse med 22 juli. Det preget på en måte hele uken. Nyhetssendinger, nettnyheter, venners oppdateringer og blogger. Vi ville også være med og markere så vi valgte å gå ned til byen dagen for rosetåget. Vel nede ved Rådhusplassen valgde vi å vende. Det var sååå mye folk. Vi leste dagen etter att det hadde vært ca 200 000 mennesker på plass.

Vi valgte isteden å gå med våre blomster til Domkirken. På veien passerte vi VG-huset og såg på all ødeleggelse. Till tross for at det var så mange mennesker i byen var det helt stille. En merkelig følelse.

Så har vi selvsagt pysslat hjemme også. Det begynner å bli tradisjon. Vi får så mye gjort med flere ideer og flere hender. Vi har shoppet også. En annen dag var vi på Frammusset og Vikingskipmuseet. Spiste deretter på Cafe hemma hos. Det var vanvittig mye folk der den dagen og personalen sprang som helter mellom bordene. Synes de var veldig flinke og irriterer meg grønn på kunder som bare mååååååå mase når de enkelt ser att dette må være en uvanlig dag.

Ingen kommentarer: