onsdag 25. september 2013

Kurs i silkeprint hos Gitte

Her skal vi lære en teknikk som heter "deconstructed screen print". Vi fikk i oppdrag å finne materialer til ett trykk, det skal være random og eneste regel er att de bør være samme tykkelse sånn sirka for å bli bra. Jeg gikk for blader fra hagen.

Plassere under en blank trykkramme.

Påfør rikelig med farge og la stå til tørk over natten.

Her er noen av mine deconstructed prints. Her har jeg brukt farge ovenpå printen, den som var tørket inn på ramma begynner å bli blekere og blekere men slipper fortsatt fra seg mønstre.

Dette er ett av de første printene jeg gjorde fra den tørkede ramma. Her er det brukt bindere, ikke farge. Fargen som ses på printen kommer fra mixen av bindere og den tørkede fargen som sitter igjen på silkeduken far gårdagens påføring.

Så laget vi trykkrammer utfra ferdige ideer jeg hadde med til Gitte. Prosessen er ganske lik analog filmfremkalling. Mørkerom, emulsjon og belysning.

Ved siden av trykkene vi jobbet med hadde jeg en kladdfille. Som man kan tørke av fargerake på, trykke av farge fra brukte rammer osv. Jeg synes den ble veldig fin. Ofte er de de uplanlagte tingene som blir mest interessante.

Vi jobbet altså med forskjellige ting:
  • Fargelære slik at vi kan være mer beviste i valg av trykkfarger. Pigmeneter og bindere.
  • Monoprint
  • Deconstructed screen print
  • Screen print
  • Sunprint
  • Vi lærte også noen morsomme små detaljteknikker som kan være handy. 
Alt i alt en fantastiks helg med mye inspirasjon, god mat, godt vær og hyggelige kurskamrater. Og Gitte som er en av de mest inspirerende personene jeg vet.

Ingen kommentarer: