lørdag 1. september 2012

Mitt nye liv v.1.0

Jeg har begynt på Grete Roede kurs igjen. Det er nå ca 10 år siden sist. Jeg ser positivt på det og trenger å få litt hjelp med å gå ned i vekt. I teorien vet jeg mye, men å praktisere er ikke så lett. Men med andre i samma situasjon så blir det plutselig moro. Kent er med som support her hjemme. Jeg har vært på ett møte så langt så jeg har fortsatt mye igjen og lære av hvordan jeg bruker bøker og nettløsningen. Men så langt har jeg fått till litt da. Det ser ut å være enkelt.

Det er vanskelig å få til en frokost som har riktig fordeling av mat og kalorier. Jeg skal holde meg på ca 220 kalorier til frokost. Det er ikke vanskelig å få til kaloriinneholdet uten å tenke på hva man får i seg. Feks hadde jeg lyst på kaviar til egget. Men da ville jeg brukt 100 kalorier på ca 1 ss/msk. Nå ble det en skive hjemmebakt grovbrød, en skive røkt skinke, to små tomater, ett egg med urtesalt, ett glass melk (tas fra melkeransonen) samt en kopp kaffe.

Jeg bruker Grete Roede på nett for å registrere hva jeg spiser. Lett og veldig oversiktlig. En fin bevisstgjøring på hvor store porsjonerne egentlig er.

Så får jeg en oversikt som summerer seg utover dagen. Jeg vil gjerne ha fyllt opp melk, frukt og grønnsaksransjonen. Og minst mulig av frimerkene (som stort sett bør brukes til nei-mat tenker jeg..).


Ingen kommentarer: