Idag ønsket seg Kent lasagna og jeg guglet litt for å finne en ny oppskrift. Jeg endte opp med spinatlasagne. Etter å ha lest forskjellige oppskrifter så laget jeg meg en egen variant. Det ble kjempegodt!!
Del 1:
Fersk spinat (en stor pose)
Fryst spinat (en pose ca 600 g)
Sjampinjong eller annen sopp. (ca 2 håndfull, jeg brukte aromasopp.)
Gul løk, 2 små
Hvitløk, to små
Ferske tomater etter ønske (jeg bare tok det som var skåret opp fra frokosten, ca 1 stor.)
Salt og pepper.
Del 2, ostesaus:
150-200 g chevre
10 soltørkede tomater
4 dl melk
Tørket basilika, salt og pepper
Ca 6-9 Lasagneplater, jeg brukte de som er laget på spinat (for det var det jeg hadde hjemme). Kunne jo ikke ha passet bedre!
Tilberedning del 1:
Fres hakket løk, hvitløk, sopp (delt i 4) og tomater. Bland i fersk og frossen spinat. Stek til all veske har kokt bort. Jeg hadde ikke tid så jeg slengte i tørket stensopp slik at soppen absorberte vesken fra den frossne spinaten.
Tilberedning del 2:
Ha ost, tomater, melk og krydder opp i en egnet bolle, bruk stavmixer og kjør til du har en slett blanning.
Legg opp i en ovnsform. Begynn med ostesaus, så spinatrøre og så lasagneplater, lag på lag til du er tom for ingredienser.
Stek i ovn, 200 grader, 20 minutter. La lasagnen stå 2-10 minutter før du serverer så setter seg sausen litt.
Jeg vil bruke doble plater neste gang, evt også kun fersk spinat, denne gangen kjøpte jeg rett og slett for lite og var nødt til å blade ut med frossen spinat. Vi spiste med tomater og endivesalat. Tørket chili på toppen av måltidet var veldig godt også.
2 kommentarer:
Fin blogg. Fikk veldig lyst å prøve ut denne oppskrifta!
Takk! :) Bon apetit!
Legg inn en kommentar