Idag laget jeg en god middag, da det var ett eksperiment så må jeg skrive ned oppskriften her så jeg ikke glemmer. Det ble kjempegodt!
Veggoburger:
1 boks ferdigkokte kikerter
2 små rå poteter
1 knippe koriander
1-2 vårløk
Salt og pepper
Olivenolje
Chilisaus
Noe til panering.
Bruk matmixer. Sleng i kikertene i mixern (skyll dem først). Skrell potetene og del dem i mindre biter, kjør i mixern. Det kan være litt tekstur i røren, bare ha det over i en bolle.
Hakke vårløk og koriander fint. Jeg brukte korianderstilkene for det var det jeg hadde igjen siden sist. Bland det grønne i kikert/potetsmeten. Ha på litt olivenolje, salt, pepper og noe stærkt. Jeg tok rester fra hjemmelaget, superstærk chilisaus, ca en spiseskje.
Forme dette til burgere, panere disse i din valgte panering. Her tok jeg en indisk snack som ofte kalles Bombay Mix. Dette knuste jeg i mortel og lagde til panering. Det ble helt supert! Føler meg utrolig innovativ nå.
Stek biffene i en panne med olje, på begge sider. Løft dem opp og legg dem på en ovnsfast form og sett inn i ovnen. Dette moment kan sikkert sløyfes, jeg gjorde det fordi biffene var ferdige før laksen. Jeg syntes det ble godt når de ble litt crispy på toppen.
Jeg hadde frossen laks i fryseren, slike biter som du kan kjøpe 4 av i en plastforpakning. De tinte jeg i varmt vann. Dvs. hele posen i en bolle med varmt vann. Da tiner fisken raskt uten å bli kokt. Jeg tørker av laksen og legger den i en ovnsfast form.
Korianderkrem:
En knippe koriander (igjen stilkene for det var det jeg hadde).
2-4 små vårløker
Saften av en 1/2 lime
Olivenolje
1 hvitløkfedd
Salt og pepper.
Skjær allt i små biter, press på limejuice og mix allt sammen til en fin smet. Legg en STOR klatt på varje laksbit og kjør in dette i ovnen. Vi har varmluft ovn og jeg kjørte på 200 grader i ca 25 minutter.
Myntesaus:
Naturell yoghurt
Mynte
Agurk
Jeg blandet tørket mynte med yoghurt og reven agurk. Agurken må presses og tørkes litt så ikke sausen blir for løs.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar