- En boks passerede tomater eller hakkede tomater av god kvalitet
- En stor gul løk
- Jalapenos etter smak, fra glass + litt av laken.
- Salt, pepper, sukker.
- Dersom du bruker hakkede tomater heller du av væsken, jeg bruker en liten sil eller ett durkslag. Passerede tomater kan du bruke som de er.
- Ha tomaten i en bolle.
- Finhakk løken og bland med tomaten.
- Finhakk jalapenos. Jeg bruker ca 2-3 spiseskjer til en boks tomater.
- Hell på en spiseskje lake oppi tomatsalsan.
- Salta, peppre og ha i ca 1 teskje med sukker.
Mengden jalapeno er jo også valgfri. Jeg liker tomatsalsan skikkelig hot og har i ganske mye.
En fantastisk variasjon er jo koriander! Yummi! Og har du gode friske tomater dropper du bokstomatene. Det blir lyxigere!
Tomatsalsan bruker jeg til tacos og nachos. Restene fryser jeg inn og har opp i tomatsuppe eller kjøttsaus.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar