Bruk tørkede kikerter som er bløtlagde isteden for hermetiske eller kokte.
Bruk kullsyret vann i røren.
Bakepulver!
Slik så røren og min første prøvefalafel ut når den var klar. Ble så ivrig att jeg glemte å ta bilde med skikkelig kamera... |
Falafel:
30 små, 20 medium sånn sirka
Noen dl nøytral olje til steking.
2 dl tørre kikerter, bløtlegges i 6-8 timer.
1 skikkelig knippe fersk persille
1 knippe fersk koriander
1 kvist med mynteblader
2 ts salt
1 ts spisskummin
1 ts bakepulver
2 hvitløksfedd
2 små stærke chilier
1/4 rødløk eller 1 charlottløk
Noen splæsjer kullsyret vann
Noen ss mel
Ha alle ingredienser utenom mel opp i mixern, kjør på til du har en fint grynete masse, bruk slikkepott innimellom til å øse ned røren fra kantene. Ha i mel litt om litt.
Så former du små boller som du frityrsteker i olje. Jeg brukte en wok idag, har i ca 2-4 cm olje og former boller som jeg så platter ut litt før jeg legger dem i frityren. Neste gang tenker jeg at jeg bruker den lille frityrstekeren vi faktiskt har.
Oppskriftene jeg har brukt som grunn er:
http://vegetarbloggen.com/2012/02/01/perfekt-falafel/
http://www.kryddorfrånrosengård.se/okategoriserade/falafel-nr-1/
Nå savner jeg bare en falafel-maker for mine første falafler ble litt si som så i størrelse.
http://www.falafelmaker.com/ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar