Mamma Astas fiskesuppe. |
Det er en lett suppe å lage. Den inneholder kun 6 ingredienser. Poteter, gulerøtter, purre, fisk, fiskekraft og melk.
Kutt opp like mengder av gulerøtter, poteter og purre i passe biter. Jeg bruker ikke å skrelle poteter og gulerøtter om det ikke er strengt nødvendig. Og jeg bruker mye av purren, ikke bare det hvite.
Surr dette i smør eller olje i en stor kaserolle. Ha på litt pepper men ikke salt, kraften er salt nok.
Så har du på kraft nok til att det dekker grønnsakene, ikke mer enn så. Kok opp til grønnsakene er myke. Husk å lage kraften fyldig nok til å gi smak når du har på melk.
Når grønnsakene er ferdige er det dags for fisk og melk, dette skal ikke koke så slå av varmen nå. Jeg bruker bare hvit fisk til denne suppen, og jeg pleier å bruke helmelk. Men det er helt opp til hver og en. Jeg kan ikke tenke meg att dette skulle gjøre stor forskjell. La det trekke godt inn og server.
Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar