søndag 18. juli 2010

Skagenrøre

Som vanlig har jeg ingen eksakte mål, det er bare å ta det på gefülen, men dette er den jeg alltid ender opp med å lage:


  • Lettrømme (1 boks) eller rømmekolle (2 bokser, de er mye mindre).
  • Majones, 1 elller 2 spiseskjeer.
  • 1 st Rødløk eller annen litt mild løk, i små små biter.
  • Masse fersk eller tørket dill
  • Saften av en halv sitron. 
  • Salt og pepper.
  • Reker i store mengder.
  • Crabstikk eller annet skalldyr-aktig for å fylle ut med, kuttes i biter.
Bland til og spis!

Man kan ha i god rogn dersom det finns. Noen andre bruker feks cognac i røren for å piffe till litt. Har lest om pepperrot også. Noen pøser på med mye mer majones og andre bruker creme fraise isteden for rømme. Man tager hvad man haver!

Ingen kommentarer: