søndag 31. mars 2013

Pastasallad på rester

Pastasallad till lunch.
Idag ble det pastasalat til lunsj. Det fine er jo att man tar hva man har. Er det godt, så er det trolig godt sammen, ikke sant? Og mengdene? Samme der, freestyle er greien når det kommer til salater av alle det slag. Bon apetit!

Ingredienser;
Fullkornspasta, jeg brukte den som heter capelli. Liker når det er litt fine former på maten. Kokte og skyllte for å få ned temperaturen.
Paprika, vi hadde både fersk og grillet på glass. Jeg tok like mye av hver. Kuttet dem opp i mindre biter.
Agurk, jeg hadde en halv igjen og skar den i mindre biter.
Gressløk, tok en liten knippe og hakket.
Ruccola, skåret i mindre biter, både for den gode smaken og for fargen det gir salaten.
Argentinsk chorizo (huff, jeg er ikke helt sikker på om denne er økologisk så jeg har en litt sur bismak nå, forlåt meg dyret...), delt i halvmåner og stekt i teflonpanne, så snart pølsene kommer i varme slipper de alt fett.
Butterbeans, dem vendte jeg i pannen sammen med choriso og pølsefettet.

Det er ikke noen dressing i denne, litt av fettet fra pølsene samt litt av laken fra de grillede paprikene lagde en fin smak. Jeg trengte bare salt og pepper så var det hele i mål.

Göteborg genom 50mm

Vi kjørte til Gøteborg i syvtiden på morgenen, og var på plass kl. 10. Vi gjorde unna ølhandeln først, og tok så turen ut i ett kaldt og ukjent Gøteborg. Igen av oss husket noe av byen da det er lenge lenge siden vi har vært her.

Vi gikk mot Haga og fant ett nytt cafe på veien. Her har man kombinert bokhandel og kaffe. En match made in heaven. Bøkene var av bilderboktype. Kunstbøker, musikkbøker, fotobøker og faktabøker. Jeg falt for denne om fanzines. Noe som begynner å bli populært igjen.

På Myrorna fant jeg disse koppene. De er så stygge att de ble kule. Jeg kjøpte dem ikke.

Haga skulle være den gamle bydelen i Göteborg, koselig og kanske litt turistifisert, men vi tok sjansen. Det var fint, men ikke så som jeg forventet meg. Fant ut att mange butikker var påskestengte så jeg gir det en ny sjanse senere. Jeg lette etter second hand- og antikkbutikkene jeg har lest om men mange var som sagt stengt. Kanelbollene var store som middagstallerkener på noen av cafeene!

Fant en åpen antikhandel. Litt for mye folk inne så jeg fant ikke noe. Søkte etter fiskekniver.

Artwork utenfor en butikk i Andra Långgatan.

Avslappet forhold til produktene sine. Kjapt oversatt. Verksted å dingser.

Need I say more? På cafeen/platebutkken Dirty Records traff jeg min kusin Micke. Vi hadde ikke avtalt noe, han visste ikke jeg kom en gang. Han var bare der i jobb og fikk syn på meg. Dagens høydepunkt.
Street fashion om man er 8-10 år gammel. Tenkte på Karine Haaland sine tengninger av ungdom når jeg så disse jentene.

fredag 29. mars 2013

Urtevaffler

Oppskriften på disse urtevafflene fant jeg på Recept.nu. Det er fra TV4 morgenprogram "Mitt kök". Jeg modifierte som vanlig litt. Isteden for vanlig mjøl brukte jeg vetemjøl med fullkornsvete. Jeg hadde også i ekstra mye urter. Husk økologiske egg. Ikke nødvendigvis bare for smaken, men aller mest for hønas velvere.

Jeg lagde noen forskjellige tilbehør som vi kunne velge mellom. Sitronrømme (sitronzest og rømme), philadelphiaost, rødløk, varmrøkt laks, lodderogn (det eneste jeg fant i butikken). Jeg lagde også en blanding av rømme, dill og rødløk.

Rømme, dill og rødløk.

Varmrøkt laks.

Lodderogn. Eneste jeg fant. Det kan jo varieres i det uendelige utfra smak og lommebok...

Light philadelphia. Kunne jo også hatt gravad laks till denne, eller kalrøkt laks?

Så kom Kent hjem med en Kinde paperwhite som står på ladning nå. Hurra!!! Og jeg har kjøpt meg et magasin jeg skal kose meg med tils videre.

torsdag 14. mars 2013

Turist og turistguide i min egen by.

Solnedgang i Vigelandsparken.
Jeg kunne fotografert alle skulpturer...Nån sorts skipsting utenfor Maritimt Museeum i Oslo.

Det er lenge til vi kan sitte ute og spise.

Mønstrene i platningen minner meg om Stockholm.

Jeg elsker linjene i Operahuset.

Isberget i fjorden utenfor Operaen. I snøstorm.

Beth og jeg har en felles venn som introduserte oss via nett for noen måneder siden. Kent og jeg stilte som Osloguider på fredagen. På lørdagen dro jeg og Beth ut på videre sightseeing. Beth reiser verden om i 6 måneder.

Barcode i snøuvær.

Barcode...

Vi liker ved. Uansett om det er sexistiskt eller ikke... Don't ask. Les svenske nyheter. :P

Fantastisk utsikt fra Grefsenkollen.


Grefsenkollen senere på dagen. Snøen er borte, solen kikker frem og gradestokken begynner å nærme seg +.onsdag 6. mars 2013