mandag 8. oktober 2012

Helgen i bilder.

Hotell Havanna stiller med paella i Mathallen...

En liten porsjon til 75.- passet perfekt som en liten pick me up når magen begynte å rumle. Jeg og Kent tok en på deling.

På lørdagskvelden var vi invitert på middag.
Vi fikk servert en fantastisk god middag. Og etter 5 uker med Grete Roedemat var det deilig og skeie ut og storkose seg med skikkelige smaker.Jeg liker å fotografere bygninger og denne helgen var ikke noe unntak.

Selmakatten er ikke særlig interessert i å spise menneskemat som Sigridkatten. Så jeg prøvde meg på kattesnacks for å gi henne en treat ibland. Dette falt i smaken! Jeg putter godteriet opp i ballen så må hun rulle og dytte for å få ut kulene.fredag 5. oktober 2012

Notatbok, superenkel!


Først lage originaler som skal utgjøre sidene. Jeg har brukt innsiden av konvolutter og printet tekst som jeg har montert på disse små arkene. Størrelsen på originalene får jeg utfra det brettede A4 arket (se under). Ideen kommer fra en bok som heter "how to make books" av Esther Smith.
Bilden er hentet fra Etsy.com. Boken kan kjøpes her. Kan varmt rekommendere den!

Så kopierer jeg flere sider på printern, klipper ut og plasserer innenfor linjene i foldene. Så legger jeg dette "originalet" i printern og lager en utskrift. Jeg passer også på at scanne originalet til PDF slik at jeg kan printe ut flere kopier etterhvert.

Dags å folde det nyprintede arket, jeg bruker falseben slik at brettene blir pene.

Vips, notatboken er klar. Nå gjenstår bare å se om de punktene jeg har laget er brukbare. Hvis ikke er det bare å begynne på ny. Boken har plass til 36 notater om eksponeringer. Jeg skal bruke disse til filmene jeg eksponerer med min fine analoge kamera. Med informasjon om hvert enkelt bilde kan jeg forhåpentligvis bli flinkere fotograf.

torsdag 4. oktober 2012

Agneta på fotokurs


Mitt interesse for fotografi har blitt større og mitt ønske om å lære følger med. Jeg har meldt meg på ett kveldskurs i fotografi ved Oslo Fotokunstskole. Så langt kan jeg ikke si annet enn att jeg er supernøyd med kurset. Vi er en veldig liten gruppe, kun 5 fem personer, alle jenter og de fleste mye yngre enn meg. Vi var syv fra starten men gutta kom aldrig tilbake. Vi har flinke lærere, og opplegget så langt har vært flott. Etter tre kvelder har jeg fått 3 forelesninger der jeg har lært masse og blitt nysgjerrig på enda mer. Jeg har fremkallet min første film og fått tildelt oppgaven vi skal jobbe med gjennom kurset. Vi har undervisning tirsdager og torsdager, og i tillegg til det kan vi møte på mandag og onsdag kveld for veiledning. Vi kan bruke skolens faciliteter alle kvelder i uken og i helgene. Jeg håper det blir en fortsettelse i vår også. 

Her har jeg rigget stativ og kamera ved grinden for å ta bilde på de store støpejernshjulene på innsiden av innhegningen. Jeg dro ut på fototur før jobben idag for å få eksponert alle 36 bildene på filmen vi fikk i tirsdags.


Jeg notererte meg instillingene for alle bildene jeg tok. Lukkertid, Blender, ISO. Skulle også ha notert meg lysmålertall også, men det glemte jeg. Notert til neste gang.

Her står jeg og agiterer filmrullen. Mye risting blir det og det er nøye med tiden. Moro moro!
 

Her henger filmene til tørk og ustyret er vasket og skal tørke det med.