fredag 13. juli 2012

Detzem - Neumagen Dhron 7 Juli 2012

Kent inspekterer druene hos vinprodusenten Rudolf Lex. Rudolf him self er og henter en eske vin. Vi prøvde vinen på festivalen dagen før i Trier og ble så glad i den att vi måtte ha mer. Dagen før kjøpte vi hvitvin og en eiswein. Idag hentet vi en eske vin laget på druen blaue burgunder. Detzem.

Making business. Sånn ser altså en wine estate ut i Moseldalen. Ikke noe storslått og overflod. Folk har sine vinstokker ute på feltene og vinporduksjon og lager andre steder. Her bor familien og har vinlager i uthuset på baksiden. Veldig hyggelig karl med en bred dialekt. Weingut Rudolf Lex, Detzem.

Lavendel og roser... mmmm.... Detzem.

Jeg har aldrig vært en porsche-tjej. Men still opp med ett gammelt fordon og jeg er solgt. Detzem.

Denne karlen var ute og gikk med sine geiter i flexibånd. Jeg som begynte å få skikkelig hjemlengsel og trang til å kose med dyr var nesten på vei over for å spørre om jeg kunne låne dem en stund.

Camp Vilhelmsen. Her har vi det godt. Vi har investert i sammenleggbare stoler og ditto bord. Leser bøker og drikker vin. Kent med øl. Solen skinner og vi har skygge fra epletreene. Neumagen Dhron.

Utsikten fra vår teltplass i Neumagen Dhron. Bak hekken ser dere Moselelven rinne forbi.

Riesling og en liten tallerken med snax. Dette var perfekt etter en dag i bil med masse stop for å se den ene byen koseligere enn den andre. Nå har vi fått telt på plass og klesvasken henger på tørk. Da er det dags å utforske hva denne byen kan by på.

Joda, det er godt om fine gamle traktorer i området rundt vinelvene. Og de er i bruk. Lyden er fantastisk...

Første rusbrusen siden 90-tallet. Men dette var faktiskt godt. (Wein+Weinbergpfirsich). Består av vin og ferskenlikør.(persikolikör) Disse kjøpte vi i Heidelberg. Vi spurte etter noe lokalprodusert og fikk bland annet med oss dette.
http://freshdachs.de/

Campingens hovedhus med restaurant, vaskeri, dusj og allt annet du trenger. Populært hangout viste det seg.

Når jeg kjøpte mitt kamera og valgte objektiver var ett av dem omtalt på nett som "the birdwatchers choice". Så jeg har tatt mange bilder av fugler. Men dette må være det fineste. Dette er en Niland (nilgås, eller egyptian goose).

Vi fant ett sted som såg ut å være dekorert av Liberace. Men jeg kunne ikke ta så mange bilder da det var mennesker ved de fleste bordene. Men tro meg, det var svaner, gull, romerskt, og ræl overallt. Helt galet!

Planteskoler er det sjeldent man ser nå for tiden. Før handlet vi blomster på slike steder, nå kjøper vi dem på kjedelige steder som IKEA, Plantasjen og ICA... Jeg bare måtte ta ett bilde. Dette er nostalgi for meg. Jeg husker når vi som barn sparte opp til å kjøpe små stikklinger. Jeg kunne gå i timer rundt og se på blomster og finurlige vanningsløsninger. Og den spesielle duften av våt jord... The memories.

Trier 7 juli

 Vi vendte tilbake til vindistriktene etter vi hadde vært i Heidelberg. Trier er første stopp på vår reise gjennom Moseldalen. Trier er Tysklands eldste stad. Arkitekturen her er vakker og byen er koselig på alle måter. Vi fant ett rimelig hotell og sjekket inn. Damen i resepsjonen spurte om vi var i Trier for festivalen. Festivalen?! Nei? Samme kveld var det nemlig en mat og vinfestival langs med elven. Perfekt! Vi koset oss stort og kjøpte med oss vin fra festivalen også. Her følger bilder fra dagen etter. Jeg har ikke hatt med finkameraet på kveldene. Så bilder fra festivalen finner dere på Facebook i mobilknipsform. Albumet er åpent for dere uten Facebookkonto også.

Superkoselig cafe der vi fikk en god frokost.

Torget i Trier, her kan du få blomster, frukt, grønnsaker og vinproving. Sånn som det er overallt langs med vinelvene. Weingutene leier en bod og serverer sine viner. Liker du noe kan du kjøpe direkte eller ta en tur innom og hente noen esker.

Denne Mc Donaldsen har en staselig lokal...

Porta Nigra. Den store romerske porten i Trier.
http://en.wikipedia.org/wiki/Porta_Nigra

the Imperial Baths (Kaiserthermen), the largest surviving Roman baths outside Rome.

Det romerske badet fra en annen vinkel.

Würtsburg - Heidelberg 5 Juli 2012

Kaffen var slutt og jeg snuset opp ett kaffebrenneri som vi besøkte før vi reiste fra Würtsburg.
http://www.kaffeemanufaktur.net/

Dårligt bilde, jeg prøvde å ta det over hodet på ørtiførti andre som beundret arkitekturen. Et slikt bløtkakehus har jeg aldrig sett før eller etter. Fantastico! Wurtsburg.

Markedene er så fantastiske. Frukt, bær, rotfrukter og blomster sammen blandt urter og hjemmelagde produkter. Wurtsburg.

Vi lette etter ett hyggelig sted å spise frokost på og det var mange. I Tyskland har man satset stort på økologisk og sunn mat. Vi endte opp på ett sted litt ned i gaten fra dette der vi fikk fantastisk gode skiver og god kaffe. Wurtsburg.

Krusidull, krusidull! I loooooove it :D Wurtsburg.

Kent er avslappet og venter på lunsj i Heidelberg.

Gatene i Altstadt Heidelberg er brostendekkede, smale med vakker arkitektur. På bergssidene finner vi det ene fine huset etter det andre. På høyre hånd på dette bildet ser dere antikkbutikken jeg fant. Var jo nødt til å ta en tur dit før vi dro videre.

Slott igjen. Vi besøkte ikke dette. Man blir på en merkelig måte mettet for noen ting. Slott er det ene vi etterhvert valgte å beundre på avstand. Det er så mange i Tyskland.

I denne butikken kjøpte jeg noen gaver. Innehaveren var en fantastisk dame som naturlig nok uroet seg for fremtiden. Med internett og e-bay feks. så bruker mange butikkene for prisvurdering, ikke til å handle i. Tøffe tider. Men vi snakket en del og jeg fant noen ting jeg elsket. En teboks til Anita og en annen gave som enda ikke er levert.
Der Andere Laden.

torsdag 12. juli 2012

Rüdesheim 3 juli 2012

Vi er på vei fra Bacharach... og denne vakre døren må få bli med som ett ferieminne.

Reisen fortsetter på andre siden Rheinen. Ikke mange som åkte samtidlig som vi. Og turen kostet bare 5 EURO.

I Rüdesheim var det varmt men overskyet. Vi bestemte oss for å ta en tur opp med linbanen før regnet kom.

Vinbøndene jobber hardt. Her skal vinstokkene trimmes. Jeg snakket også med en vinbonde på kvelden. Han haltet forbi i restauranten sin, og jeg spurte hvordan han hadde det. Han fortalte han hadde vondt i ryggen og hoftene. "Oh, this year, sun and rain, sun and rain, its growing and growing" og så viset han hvordan de måtte rense ugress. Når vi dro fra stedet så klappet han meg på skuldren og var litt sån rørt over att jeg hadde spurt hvordan det gikk med han.

Niederwalddenkmal. [http://en.wikipedia.org/wiki/Niederwalddenkmal]

Nostalgi!

Vakker dag og fantastisk utsikt fra toppen av berget.

Vi besøkte Rüdesheims minst besøkte museeum.
http://www.toy-museum.de/


Jeg er så faschinert av modelltåg.

Og dette er jo bare drømmen av en leksak. Det var så mye vakrere før. Ikke dagens slit og sleng teletubbies...

Burg Rheinstein 2 juli 2012

Langs med Rheinen ligger det mange mange slott. Bare på den strekningen vi reiste langs med Rheinen var det sikkert ett sted mellom 20-25 slott vi såg fra veien og de fleste kan besøkes. Alle er ikke i god stand, men pytt pytt. Vi fikk tips om å besøke Burg Rheinstein. Konstruktionen begynte allerede i 1316/1317. Vi var der en overskyet dag, så himmelen er virkelig så hvit som den ser ut på bildene.