fredag 29. juni 2012

Første stop Bremen

Vi kjørte fra Oslo kl. 05 i torsdags, kjørte ferge fra Larvik til Hirtshals og derfra kjørte vi strake veien ned til Bremen, korteste veien på autobahn. Bilen oppfører seg eksemplariskt og vi bytter om på kjøringen. Det er stoppeplasser overallt langs med veien. Meget praktiskt. Endelig fikk vi også testet ut bilen i litt høyere hastigheter. Den ligger fint på veien i 140-150 km/h. Skitkul! Jeg prøvde meg opp i 160 men liker best å ligge i 130 ca. Men det går fort. Alle kjører fort...

Når vi kom til Bremen sjekket vi inn på hotellet som ligger rett utenfor det som går for Altstadt. Vi dusjet og kom oss ut. Først tenkte vi spise langs med kanalen, men der var det kun fotball som gjalt. OVERALLT... Grøss! Vi fortsatte til Schnoor, en liten del av Altstadt, der husene ligger tett i tett og alt er pitoreskt og vakkert. Der søkte vi opp Kleiner Olymp. En liten kneipe vi har besøkt en gang før. Etter en hel dag i bil smakte middagen himmelskt og vi vendte tilbake til hotellet tidlig for å sove. Bilder fra gårdagen finner dere her: Åpent album på Facebook. (Du trenger ikke konto for å se).

Bak hotellet ligger denne parken. Vi fikk oss en herlig spasertur etter frokost.


Det som blir kvar når det ryddes....

Dette treet ser ut som en skikkelse i en Harry Potter-film. Ser du att han ser på deg?

En vakker mølle mitt i parken.

Kent måtte bare.

Men ser det ikke deilig ut?


Til og med poteter fikk jeg lyst å kjøpe på markedet.

Nam...

onsdag 27. juni 2012

Vad gjorde jeg egentlig i Rådhuset?

Jo det skal jeg si deg, jeg var i vielse. Christer og Bernard giftet seg, på dagen 10 år etter dem møttes.

Den fantastiske naboen spurte om hun fikk lov å pynte i hagen for den etterfølgende champagnefeiringen. Tenk at det finns så hyggelige mennesker. Så fint som det ble!

Vi drakk champagne under teltduken og det regnet så hardt at vi fikk rope litt til hverandre...

Skal man kose seg så skal man kose seg. Champagne og gode oster, samt masse jordbær!

Christer er glad! Jeg har ikke rukket å spørre Bernard om det er ok med bilde, så jeg bruker ett der han er i bakgrunnen tils videre.

Se ringen!

Champagnesabel i gave!

Etterpå var det middag for noen få gjester. Bordsdekningen var fantastisk. Ingen detalj glemt. Maten var fantastisk og vi satt til bords og koset oss til langt over midnatt.

Blomsterdekorasjoner fra Finn Schiøll.

Rasmus var såklart med hele kvelden. Noen ganger når det var oppehold tok han seg en tur på taket. Vakre katten som er så stor så stor.

søndag 24. juni 2012

onsdag 20. juni 2012

Bissi bissi!!

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det går i hundre nå for tiden. Vi har masse å gjøre på jobb, så mine få timer hver dag rekker ikke til. Jeg jobber jo bare 60%. Men det er jo luxusproblem, eller hur! Jeg har jobbet mye overtid og nå har jeg en uke ekstra ferie, for jeg tar ut mine extratimer i fri.

Kent og jeg planlegger også ferie, vi reiser ut den 28 juni og kommer tillbake to uker senere. Vi skal kjøre bil i Europa. I år blir det Nederland, Tyskland, Louxemburg, Østerike. Muligens Tsjekkia og Polen. Før vi kjør hjemover igjen. Jeg gleder meg som et barn!

Urk, reisens morsommeste stedsnavn. Vi besøker byen på vår andre dag. Da blir det besøk på en fotobutikk der jeg har lagt unna ting til kameraet. Så skal vi kose oss med lunsj der og se oss omkring.
 
Når vi er borte bor Anita i vår leilighet og koser med kattene. Det er luxus å ha en så søt kattepasser! ♥

Samtidlig med alt dette må jeg tømme mitt studio på Borgen. Det går bra, men det er mye som skal sorteres, selges, gis bort, kastes og pakkes om. Ikke alltid så lett.

Bilde lånt herfra: http://gulay-kutal.blogspot.no/2012/06/borgen-kunstere-og-musikere-ma-ivaretas.html
Og, ikke å forglemme, vi har hatt overnattingsgjester også. Michal og Gosia fra Polen var her fra fredag til lørdag. Og så har jeg venninne fra Malaysia på utbytte i Oslo, vi har enda ikke rukket å ses og hun reiser hjem på mandag! Krise, så nå er morgendagen booket for en kaffe på kvelden. Hun spiller i symfoniorkester og er her for å spille med KORK. Kringkastningsorkesteret.

Så er det store festiviteter i helgen. AMOUR! Det betyr mulighet for (og trang til), å kjøpe nye sko, ny kjole, accessoirer og pynteting. Det tar sin tid det også. Men nå er jeg helt i mål og er veldig fornøyd med outfiten. Rapport og muligens bilde kommer etter helgen. Kjole fant jeg på Frøken Dianas Salonger, sko og clutchveske på DNA, smykker og stæsj på H&M, belte fra Mango.

Før sommeren skal jo også skrotten stelles. Så det har blitt booket tid til voksing og hudpleie. Det gjør jeg på RÅH og Bislett Hudpleie. Jeg skal prøve å få inn en pedikyr og manikyr også.

Igår tok kattematen slutt, da må jeg kjøre til veterinærhøgskolen og kjøpe nytt. Vi gir bare kvalitetsfor til våre katter, og en trenger dessuten sånn spesial som bare kan kjøpes på klinikken. Så det går ikke å smette ned på Bunnpris når maten er slutt. En kan tro det er enkelt, men med åpningstider som ikke passer må dette også planlegges. Listen på måsten blir lenger og lenger...

Og, ja, for noen dager siden så kom jeg og Mette på at vi skal dra på ferie sammen. Når Kent sykler skal vi dra til Italia. Vi fikk masse gode tips og endte opp med Atrani. Der skal vi bo på fint hotel og bare slappe av. Sole, bade, drikke vin og løse verdensproblemer. Åh, det blir så bra!

Bilde herfra: http://www.salernoincoming.it/LuoghieTurismoATRANI.htm


fredag 15. juni 2012

Vinproving med Louis Moreau

Vi fikk testet noen fantastiske viner, som den her.

Chablis Grand Cru Les Clos

Chablis i magnumflasker. The bigger the better som Louis selv sa.

Vinene går godt til fisk og skalldyr. Derfor serverte man også sushi etter provingen.

Asparges med norsk spekemat og skagenrøre med baguette.


Det ser kanske tomt ut, men vi var ett sted rudnt 30 personer på provingen. Jeg tipper det var både fagfolk og entusiaster fra vinklubber.

Louis Moreau. Vinmaker fra Domaine Louis Moreau. Vi lærte om vingården, om historien bak og fikk en innføring i de viner som er tilgjenlige på Vinmonopolet.


mandag 11. juni 2012

40 + 40 = 80! Feiring i Tønsberg

Festbordene var dekorerte med sommerblomster. Det var så vakkert!

Jeg var fornøyd med min outfit. Kjolen er fra Manillusion og jeg har brukt den før, kommer å bli en favoritt. Beltet er fra samme sted og skoene er Miss L Fire fra Lille Vinkel Sko.

Kul bordsplassering som doblet opp som merkelapp for vinglassene. God rosevin som det gikk en del av. Vi var ca 70 gjester.

Maten var enkel med god. Salat med masse koriander, vårruller, ris og sweet chilisaus.

Dagen etter såg jeg denne vakre sykkelen utenfor Roar i Bua. Sånn vil jeg ha!

Flotte mannen min. Vi plasket rundt litt hos vennene våre før vi dro hjem til Oslo igjen. Tenk å ha hus ved vannet! Så deilig!

onsdag 6. juni 2012

Sveriges nasjonaldag krever svensk tradisjonskost


Smörgåstårtan är klar för fotografering.

Granateple ble pent som dekorasjon.

Husk å bruke økologiske egg så vet du att hønene har hatt ett godt liv! :)
Selvsagt var kattene nysgjerrige, fritt frem så snart lokket var på. Før det var det mye; NEI!
Smörgåstårta 16 små biter.

Skjær kantene av sandwichbrød og legg dem ut i ett lag (2x3,5 passet i denne formen), legg på røre helt ut i kantene. Legg nytt lag brød og ny røre. Såååå, nytt lag brød som bare smøres med majo/creme fraise -blandingen. Nå er det bare å dekorere ivei. Allt som er godt skal på. Og det skal se pent ut. Ett sandwichbrød regner jeg som 2 porsjoner. Smörgåstårtan blir jo ganske høy og fyllningen er mettende.


Lag 1:

1 kilo ferske reker
En knippe dill
Majones
Creme fraise
Skrell rekene, del dem i mindre biter og bland med øvrige ingredienser.

Lag 2:
3-4 egg
1 liten rød løk
En boks med rogn, må være av den store typen (jeg hadde ikke dette i denne forid jeg ikke fant noen)
Majones
Creme fraise
Skrell eggene, del dem i mindre biter, hakk løken i små biter, bland med øvrige ingredienser.

Jeg dekorerte med kokte egg, rogn, reker, dill, sitron, salat, alfa alfa spirer og granateplefrø.

Jeg hadde også laks som jeg tenkte dekorere med, men det fikk jeg ikke plass til. Før å være første forsøk, så er jeg fornøyd. Den kunne vært litt saftigere i laget med egg. Store rogn ville vært supert der.

søndag 3. juni 2012

Lørdagen den 2 juni

Kent var oppe tidlig mens jeg og kattene hadde sovemorgen.

Sigridkatten.

Etter jeg hadde jobbet noen timer møttes vi nede på Løkka. Der var det både Bondens marked og Oslo Miljøfestival. Jeg fikk en fairtraderose av Mestergrønn. Den passet veldig veldig fint i Fjällräven-ryggsekken.

Så kjøpte vi grønnsaker, lime og mynte.

Før vi dro hjem stoppet vi igjen innom miljøfestivalen og kjøpte oss en hummouskubbe. En wrap med kål, hommous, falafel og dijionvinaigrette. Det var veldig veldig godt!