lørdag 28. april 2012

Botanisk hage og ny kamera

Kameraet er et Nikon D7000, linsen jeg tok med idag var Nikkor 50mm f/1.8g af-s. Nå skal jeg se flere tutorialfilmer på nett og lære meg mer om mitt kamera og hvordan jeg skal bruke de forskjellige linsene. Spennende!

søndag 22. april 2012

Min alenehelg

Sydtirolepler, en lime og litt ingefære. Frokostjuice to dager på straken. Veldig godt!
Kent har vært i London denne helgen, og jeg har hatt en alenehelg hjemme. Den startet litt dårlig med akutt legebesøk i fredags. Skal ikke gå inn på detaljer, men jeg er ikke syk, og alt er i orden.

Jeg stakk innom Anna på veien fra legen. Alltid godt å snakke med noen når en er litt stressa. Etterpå dro jeg hjem og spiste youghurtis som plaster på sårene. Christer sendte en melding og spurte om jeg ville møtes for en fredagsdrink og det passet aldeles utmerket.

Vi møttes på Colonel Mustard, drakk noen øl og skravlet bort en time eller to. Så handlet Christer mat og inviterte på middag. Kjempehyggelig. Lenge siden jeg har vært på besøk, og spontanmiddager pleier å bli koselige. Bernard hadde en god rødvin så matvalget falt på en stek. Til det serverte Christer haricotvertes og dijonsennep. En fantastisk enkel rett som var veldig god. Men før det spiste vi en hollandsk gauda som vi dyppet i stærk sennep, fikk en forrett på lettsaltet torsk, linser og bacon. (fra Grøstad). Timene gikk, vi skravlet, hørte på musikk og prøvde kamera. Jeg MÅ få meg en kamera snart.

På lørdagen var jeg veldig usosial. Jeg er i grunn ganske glad i mine alenehelger. Det er sjeldent nu om dagen. Før reiste både jeg og Kent oftere. Jeg takket nei til alle invitasjoner til kaffe, middag og møten. Gikk en lang tur og koset meg med kattene. Jeg spiste hallouomi og hørte på radio, lagde fruktjuice og koset meg.


Nye benken i gangen, og en "takk for rot-gave" til Gunda. (http://altgodt.wordpress.com/)

Nå skal det plantes andre omgangen frø. Selma er nysgjerrig som vanlig.

Ruccola, koriander, løpestikke, gressløk og mynte. Jeg har drillet hull i bøttene, lagt lecakuler i bunn og fyllt opp med plantejord. Bør bli ok!
Idag, søndag har jeg vært og hentet løpestikke og ruccola fra en som jeg har snakket med på Underskog. Jeg fikk i tillegg en mynte. På plantasjen kjøpte jeg lecakuler, jord og brikketter. Nå har jeg plantet allt ute i hagen, i diverse krukker og kar jeg har funnet frem. Senere i sommer skal det plantes i bedd.

onsdag 18. april 2012

Helgen i bilder og ord

I fredags installerte jeg min nye (nygamle) kaffekvern på jobben. Jeg er jo kaffenerd men drikker ikke så mye kaffe. Derfor blir ofte den ferdigmalte kaffen jeg kjøper for å ha på jobben med min aeropress ofte litt trist etterhvert. Men pappa hadde en ekstra som han tok med til Oslo sist de var her. Kaffen hentet jeg på Tim Wendelboe før jobb. Og koppen er jo min "jeg fikk aldrig se Yazoo" -kopp som jeg har stjålet av Kent.

På kvelden dro vi ned til Gutta fra Calcutta og spiste god indisk middag. Jeg prøvde meg på en ny type vegetarrett, og Kent dro på med en superssterk tandoorirett. Vi drakk hver vår øl og skravlet bort en time.

På lørdagen feiret vi 14 år sammen. Det ble ikke så mye feiring men en hyggelig dag uansett. Kent trente og jeg dro på shopping.

Nede på Manillusion kjøpte jeg meg en ny kjole. Den jeg hadde sett ut var utsolgt i min størrelse men den andre modellen av samme kjole fantes. Kjolen er veldig søt og passer fantastiskt bra med mine Miss L Fire sko jeg kjøpte på Lille Vinkel for kort tid siden.

Anywho, jeg møtte Kent og Svein på cafe like etterpå, vi begynte så vår jakt på lunsj. Etter å ha sett på noen forskjellige alternativer endte vi opp på Asylet på Grønland. Jeg valgte fiskesuppe og var kjempefornøyd. Veldig godt. Når vi var der joinet også Tor.

Vi gikk så videre alle sammen opp over mot Ila igjen. Både jeg og Kent hadde ting vi måtte legge ifra oss før vi senere på ettermiddagen skulle møte opp på Håndverkerstuene. Vi rakk to korte stop for en liten pils, det var endelig sol og varme i byen og vi ville ikke gå glipp av utepilsens gleder. Dels på Cafe Sara og så sist på Fyrhuset Cuba. Og ja, det var helt vanlige pils. Vi ville jo ikke ødelegge gleden av fantastiske øl på kvelden.

Kent og Tor tok en til øl på Colonel Mustard, og jeg passet på å bruke litt tid på å fikse till meg.


Nede på Håndverkerstuene var det ikke mye trafikk når vi kom. Caskfestivalen gikk mot sine siste minutter og kun den harde kjernen var igjen. Vi fikk lov å gå inn for å smake noen øl før det var dags å stenge ned og forflytte oss inn til restauranten. Selve festivalen hadde blitt arrangert i konferenslokalet ved siden av. Her var det mye spennene og det var synd at det ikke var mer osloboere som hadde tatt sjansen på å prøve nye spennende ølsorter fra våre beste microbryggerier.

Ægir- Altbier, Double-dry hopped IPA, Maibokk Kellerbier, Scotch Ale
Nøgne Ø- Imperial Rye Porter, Citrus Hysterix IPA
Haandbryggeriet- Fyr &Flamme, bestefar
Kinn- Pilegrim og Svart Hav
Schouskjelleren- Emperior of India
Amundsen bryggeri&spiseri- Snill IPA
 
(Denne listen er tatt fra Håndbryggerienes side, jeg må dobbeltsjekke dette for det ser ut som noe er galt her. Men sånn sirka var det slikt det så ut.)

Kamskjell Chevice med røkt rogn, på en frisk salat tilsmakt chili, lime og koriander. Til det Nøgne Ø India Saison. (Saison).

Gravet renhjerte med brunostkrem, chips og aprikoskompott. Til det Kinn Bøvelen. (Abbey Tripel).

BBQ Gris med coleslaw, mais- og byggrynssalat og maisbrød. Ægir Lynchburg Single Barrel-rett fra tønne! (Imperial/Strong Porter).

Hjemmelaget kirsebær- og jordbæriskrem med sjokoladegarnach. Til det Haandbryggeriets Haandbakk. (Sour Ale/Wild Ale)

søndag 15. april 2012

Mat med god samvittighet 1.0

Her vil jeg oppdatere etterhvert jeg finner flere produkter som vi godkjenner for å komme inn i kjøleskap her hjemme.

Butikker der vi finner bra produkter:
Smart Club
Meny
ICA
Ultra
Gutta på Haugen
Røtter

Bondens Marked er en gullgruve, her finner du alt mulig av bra produkter og du får også snakket litt med produsentene. Det er alltid hyggelig.  (http://www.bondensmarked.no/)


Gris, samt storfe- og småfeprodukter:
http://www.grostadgris.no/. Herfra kjøper vi leverpostei, bacon, skinke, pølser og karbonader.
http://www.norgarden.no/ Vi kjøper produkter fra Norgården. Men jeg er fortsatt usikker på om de er ok.
Det meste av norske lammprodukter har vi resonert oss frem til er greit å spise. Hvis noen mener noe annet så gi lyd. 

Kylling:
Livechekylling
http://www.stangekylling.no/
http://www.holtegard.no/

Vilt:
Alle typer viltkjøtt som rein, elg og fugl. Stort sett kjøpt fra Thorneus Renprodukter i Kiruna.

Fisk og skalldyr:
Her er vi ikke så godt opplyste som jeg ønsker. Men scampi er utgått fra menyen i en periode fremtil vi finner ut om det finns noen produkter der fangstmåten er ufarlig for miljøet. Oppdrettslaks utgår.

Egg:
http://www.holtegard.no/
http://korsvoldgard.no/

Mer informasjon:
http://slowfoodoslo.org/
http://www.finngodmat.no/
http://dyrevennlig.org/

EDIT:
Lenker til noen flere produsenter: Takk Roger!
http://villfisken.no/
http://www.løytegård.no/
http://www.brodr-ringstad.no/

torsdag 5. april 2012

Selma og Sigrid

Det har vært litt kjøligere igjen så varmeovnen har fått stå på litt. Vi har liksom ikke fylt på vedlagrene rett før sommeren. Men så kaldt som Selmakatten vil ha det til er det da ikke...

Sigrid der hun vanligvis er å finne. På skuldern til Kent. Hun er ikke så glad i å sitte på min skulder dog. Men Kent og pappa passer bedre tenker hun. Hun er veldig flink til å komme seg på plass. Et lite velplassert hopp så er hun der.

tirsdag 3. april 2012

Tvättmaskin!

Idag skulle jag försöka fixa tvättmaskinen. Den började tjorva i lørdags (tror jag). Men hur vi än vred och vände på det så blev det ingen bättring, hade support på telefonen och allt blev bara värre. Så vi såg lite på ekonimien i det hela. En serviceman kostar lätt 1500.- och uppått. Maskinen är 6 år och har fungerat fint fram till nu. Om maskinen kan fixas så håller den kanske nåt år till.

Så vi bestämde oss för att köpa en ny. Den vi hade sett ut var tyvärr slut i lager och när den kommer tillbaka så är den inte längre till lägre pris. Så vi kollade på lite andra och fastnade för en i mellanpris. Några saker var viktiga. Den måste ha fördröjd start funktion, den måste ha ett ok kortprogram, den måste ha bra miljömärkning och så är det bra om den inte bullrar för mycket. Den heter Electrolux EWF167320. Nu står den gamla i badrummet och den nya ligger i bilen. Kent måste få hjälp av någon att ta in den för jag kan inte lyfta just nu.

En liten parantes. I butiken blev vi lite sugna på en annan som hade massa fancy funktioner, men den kostade nästan 7000.-. Det som irriterade mig otroligt mycket var att säljaren mötte mitt "vi har lagt en budget lägre" med att vi kunde få räntefritt köp med betalning om 3 månader. Men det funkar inte på de här två. Jag sa att det hjälper ju inte, priset är ju det samma, budgeten är ju fortfarande den samma? Ja, jo det är ju klart var svaret. Säljare: MEN, då är ju pengarna i allafall disponibla till sommaren! Jag:?! Jaja, hur som helst så förklarade vi att vi inte behöver kredit, vi kan betala, men vi inte VILLE ha en dyrare maskin. Men de har väl krav på sig om att sälja på dessa dyra lånen? För det blir dyrt blir det efter ett tag. Det vet vi alla. Det är ingen som lånar ut pengar utan att få något tillbaka. Styr undan! Köp inte för mer än du kan betala. Det är en ganska enkel regel. Alla förbrukslån och kreditkort är bara som att kissa i byxan. Det blir varmt först men sen är det djävligt kallt!

Annars går det bra med Selmakatten. Hon är pigg, gosig och har matlust. Idag tog jag henne på bar gärning när hon krafsade lös locket på torrfodertunnan och var på väg ner i den. Torrfoder är fyfy ända till i morgon. Då kan hon få lite torrfoder blött upp i vatten. Mums... :P Hon har också lärt sig att hon kan bli buren. Om hon vill någonstans så kommer hon och puffar lite med tassen. Tittar man ner då så står det en liten katt där och ser på en. Då är det bara att lyfta upp så hon kan komma vidare. Väldigt charmerande.

Pooping!

Det blir mycket om Selma nu. Men familjen är ju oroliga för henne precis som vi. Så det är fint att få dokumentera och informera om hur det går. Kanske också smartare att skriva på Svenska när de som är mest interesserte faktiskt är i Sverige ;)

Igår ringde jag till veterinären för att fråga om några småsaker. Dels så ville jag veta om vi kan ta av skyddströjan för att tvätta den. Och dels så undrade jag när vi kan förvänta att Selma skall börja få fast avföring. Hittills hade hon bara kissat i lådan. Svaren var att dräkten kan vi ta av men vi måste kolla så att hon inte börjar slicka på såret, helst skall det packas in i en bandage. Angående toaletten så var det lite alvarligare. Hon borde ha varit på toaletten. Men vi skulle hålla koll på henne och om det inte hade kommit något till onsdag så måste vi ringa in igen.

Så jag pratade med Selma och sa till henne att det var viktigt att vi får ordning på det här nu. Och på kvällen hände det. Hon gick bort till "bajamajan" (de har två lådor, en som de har valt att kissa i och en som de bajjar i). Hon fick hjälp av Kent att komma i lådan och så var det gjort. HURRA! Vi applåderade och hurrade. Katten såg mycket nöjd ut. Sen fick hon medicin och så gick vi och la oss. Selma under täcket och Sigrid passade på att ta Selmas bur. Selma har blivit väldigt gosig och beroende av oss människor nu. Ligger alltid tätt intill.

Nu skall jag äta frukost och så leta reda på bruksanvisningen till tvättmaskinen. Får se om jag är lika duktig som pappa på att fixa maskiner. Annars får vi skicka en biljett till Kiruna. Blir billigare än att köpa ny ;).

mandag 2. april 2012

Selma på turTror Selma har mindre vondt nå for hun rører seg lettere nå. Er hun ikke søt lille snuttan??!

Målbevisst Selma

Konvalecenten Selma begynner å bli i bedre form. Hun har fortsatt stingen imagen og vill ha dem til etter påske. Hun er sydd sånn sirka fra mellom bakbenen og helt frem til der ribbene stopper, ca 7-10 cm. Ikke helt sikker da vi bare ser til såret kjapt en gang om dagen.

Men, hun har alltid likt tørrfor bedre enn våtfor, og nå går hun på en streng diett med kun lettfordrøyelig våtfor. Igår såg jeg første tilløp til skikkelig engasjement fra katten. Jeg gav Sigrid tørrfor og Selma hørte det. På null komma kvikk var hun ute ur buret sitt, trippet sakte (men fort på en måte) opp over handikapprampen hun har mellom gulvet og sofaen. Krabbet seg opp på sofaryggen og prøver banne meg å hoppe over fra sofaen til spisebordet. Jeg rakk presis frem og fange henne når hun var på vei ned- mellom bord og sofa! Hun har jo ikke mulighet til slike spreke bevegelser nå. Dels pga det lange såret på magen som sikkert spenner og gjør litt vondt. Og pga den trøyen hun har på seg. Hvis jeg bare hadde hatt mulighet til å filme det hele! Det var skikkelig merkelig å se, føltes som i slow motion.

Etterpå var hun så giret opp att hun spiste medisinen sin som om den var en tørrfor. Knask knask! Det tror jeg aldrig før har skjedd med noen av mine katter. Hun så litt overrasket ut etterpå for jeg tror ikke den smaker særlig godt.

Idag har hun vært oppe og spankuleret litt på morgenen, etter å ha sovet under min dyne hele natten. GOdt for katten, slitsomt for meg. Nå sover hun og Sigrid prøver desperat å vekke henne for å leke. Det høres bare knurring fra beddet...