tirsdag 30. august 2011

Hemmagjort energigodis!

Jag har gjort mitt eget energigodis. Eller, jag provade att göra en "energy bar".

Jag tog en halv chokladkaka med god 70% madagaskar choklad från Lindt (de tunna plattorna).
Jag smälte den i micron och blandade chokladen med müslicrunch, russin och lite corn flakes. Ca 1 dl av müsli/corn flakes-blandningen (mest müsli) och 1/2 dl av russinen. Smetade ut blandningen på bakpapper och satte in i frysen. Sen har jag knäckt upp plattan, lagt i en glasburk och förvarar i kylen.


torsdag 25. august 2011

Jag älskar hösten!

Hösten är min favoritårstid. Man kan ta på sig varma kläder i flera lager igjen. Och halsdukar, mössor, vantar och tjocktröjor! Mysa med tända ljus, dricka te med fötterna i soffan under en pläd. Långbyxor, stövlar, tjocksockar. Härligt härligt!

Jag har hösten till ära, nätshoppat lite. En fin kjol ligger och väntar på mig i butiken. Sån post-i-butik post... Den är väldigt "mig" denna kjolen. Jag ser den med polotröja och strumpbyxor, med en lös topp och en lång sjal. Med stövlar eller stövletter. En härlig tantkjol i Agnetastil.

Nästa vecka åker vi till Toscana. Jag som just har börjat jubla över lägre temperaturer fick just veta att det har varit 40 grader de senaste dagarna. Jisses!!! Det blir att tänka om här! Och rensa garderoben. Dela upp sommar och vinter.

Jag har förresten fått mycket mer plats i garderoben nu. Vi fick två stora garderobskåp som vi har plasserat alla sängkläder och handdukar i. Nu är det alltså mer plats i gå-in-garderoben igjen. Härligt. Ibland har jag sånn oreda där att jag glömmer bort saker. Det skall det bli ändring på. Tror jag...

Ikväll har jag jobbat mer med Epla.se. Just nu jobbar jag med översättningar. Det är konstigt hur främmande ens eget språk kan bli. Jag måste ofta googla ord för att se att jag har stavat dem riktigt. När jag får min första Epla lön skall jag belöna mig själv med ett par fina skor. Jag tror det blir dessa:

http://www.brandos.no/hope/holy-boot-14908-brown/a36131#

søndag 21. august 2011

Søndagskveldens små hendelser


Jeg kunne bare ikke la være å kjøpe disse fantastiske øredobbene. Det er jo Sigrid og Selma!! Butikken på Epla.no heter: Devious Darlins' og du finner den her: http://epla.no/shops/deviousdarlins/


Jeg har meldt meg på koptisk bokbinderkurs på Folkeuniversitetet. Andre gangen nå. Sist dro vi til Malaysia og jeg ville ha gått glipp av 3 kurskvelder. Nå er det over en helg i oktober. Jeg håper det er Tone som er kursleder. Jeg har lånt bildet fra hennes nettside. http://www.bokstaven.net/bokbinding.html 

Så har jeg aktviert mitt skypekonto igjen. Hadde to registrerte brukere fra ca 100 år siden da Skype fortsatt var veldig klønete. Nå får vi se hvordan det går denne gangen. Si ifra om du vill ha anvendernavnet mitt.


torsdag 18. august 2011

Hurra! Epla kommer till Sverige!!

Nu är det dags att skriva på Svenska. I dagarna som har gått har vi lanserat Epla.se Jag är ny i Epla teamet och jobbar deltid med den svenska webbplatsen! Hurra!!!

Epla.no är välkänt i Norge, en plats på nätet där du kan köpa och sälja vackra, spännande, nya och gamla saker. Epla har fyra avdelningar i Norge (EplaHåndlaget, EplaMote, EplaSamler, EplaMateriell).

I Sverige startar vi med två avdelningar för att sen bygga på och introducera fler avdelningar lite senare. De två första är; EplaHantverk och EplaMaterial. Les mer på http://epla.se/ och se på http://epla.no/ för att se hur Epla fungerar. Nu tar vi emot förhandsregistreringar till lanseringen av Epla.se. Sprid det glada budskapet så att vi får många spännande butiker på Epla.se när vi kör i gång i september. Om du er interesserad av att veta mer kan du också gilla vår sida på Facebook.tirsdag 16. august 2011

Lage egne stempler!

Jeg har laget meg egne stempler. Disse ordstemplene er laget av viskelær som jeg har skurit ut tekst i. Teksten må speilvendes så da brukte jeg smørpapir som jeg tegnet på med blyant. Når dette så legges med skriftsiden ned er det bare å stryke med fingret over for å overføre teksten. Sen karver jeg ut bokstavene. Skjæreutstyret har jeg kjøpt på Torso nede ved Vulkan. Meget fin butikk!! Det var så gøy å lage stempler at Kent var nødt til å gå forbi en butikk og kjøpe flere viskelær på vei hjem fra jobb!
Noen av testtrykkene ble ganske søte, og jeg visste ikke helt hva jeg kunne bruke dem til.
Her har de blitt pinner som kan dyttes ned i en potteplante. Eller en kake? Eller i rabatten utenfor noens hus...
Her har jeg laget ett cover til en fyrstikkseske og ett kort. Kortet med kun sorte ord er referanselappen. Alle disse ordene er laget og kan brukes i forskjellige kombinasjoner. Overst ser dere også en katt. Denne er skåret ut i linoliumsplate etter fotografi på katten Sigrid, eller om det var Selma. Husker ikke. Uglen på det hvite kortet er fra Panduro Hobby, fuglen på fyrstikksesken likeså.

torsdag 11. august 2011

Hjemmelagede poser og forpakninger

En bølgepapp-dings, dobbeltsidig tape, papirsaks og sig-sag saks.

Her har jeg laget en liten "boks" av en side i en gammel bok. Hvis noen kommer på hva en sånn trekant-boks kalles så gi lyd! Den er brettet, tapet og så er kantene kjørt i bølgepapp-manikken. Den andre er laget av scrappepapir. Da er det flott på innsiden også. Disse har jeg lukket før jeg har fyllt dem med noe. Her tenker jeg man kan lage nøtter til jul, eller fest... Eller legge karameller opp i? Eller små gaver? Disse er små, ca 5-6 cm.
Her er alle jeg laget idag. Den flate er av bakepapir og perfekt når innehold skal synes. Her kan man tenke seg tørkede urter, kaker, nøtter og egentlig hva som helst... Den andre store "boksen" vet jeg ikke hekt hva jeg ville brukt til. Den er ganske stor og gjør seg nok bedre i ett finere material. Det rød/hvit/blå papiret var på salg på Panduro, 12 blad til 20 kr. Tenkte det kunne være fint til noe bursdag eller 17-mai-gaver. Stripete på ene siden og prikkete på andre. 

Ideene er fra denne bloggen: Skip To My Lou

torsdag 4. august 2011

mor og far i Oslo

I mandags reiste mor og far hjem til Sverige igjen. Etter 10 dager i Oslo. Vi har rukket med mange mange ting og ferien har gått i allt fra husprosjekter til rosetåg, sightseeing og restaurantbesøk. 
Det ble mat på Colonel Mustard (bar med fokus på øl), So Mot på Løkka (vietnamesisk), Trancher, Cafe hemma hos på Bygdøy (der fikk jeg den godeste tunfisk sandwichen jeg har spist noensinne!

En dag leide vi bil og kjørte til Sverige, til Smögen. Fantastiskt vakkert. Men vi hadde ikke planlagt så lang tid her så vi rakk bare å spise og se oss omkring. Vi valgte alle en landgång på en av restaurantene ved brygga. For 140 SEK fikk vi reker, krepsehaler, laks, rogn, egg og skagenrøre i bøtter og spann. Helt fantastiskt men veldig mye. Ikke en gang jeg som pleier å spise masse klarte det.

Vi handlet litt på svenskegrensen, gode oster, allergipiller, kylling og pålegg. Ikke mye denne gangen.

Vi fikk jo selvsagt med oss alt som skjedde i forbindelse med 22 juli. Det preget på en måte hele uken. Nyhetssendinger, nettnyheter, venners oppdateringer og blogger. Vi ville også være med og markere så vi valgte å gå ned til byen dagen for rosetåget. Vel nede ved Rådhusplassen valgde vi å vende. Det var sååå mye folk. Vi leste dagen etter att det hadde vært ca 200 000 mennesker på plass.

Vi valgte isteden å gå med våre blomster til Domkirken. På veien passerte vi VG-huset og såg på all ødeleggelse. Till tross for at det var så mange mennesker i byen var det helt stille. En merkelig følelse.

Så har vi selvsagt pysslat hjemme også. Det begynner å bli tradisjon. Vi får så mye gjort med flere ideer og flere hender. Vi har shoppet også. En annen dag var vi på Frammusset og Vikingskipmuseet. Spiste deretter på Cafe hemma hos. Det var vanvittig mye folk der den dagen og personalen sprang som helter mellom bordene. Synes de var veldig flinke og irriterer meg grønn på kunder som bare mååååååå mase når de enkelt ser att dette må være en uvanlig dag.