tirsdag 26. juli 2011

Prosjekt fikse på kjøkken!

Vinkjølen ble løftet opp på kjøleskapet. Ett vinstativ ble fjernet. Det får plass i kjelleren. For å støtte opp om kjøleskapet plasserte vi en treskive under vinkjøleskapet. Det er ikke så pent så vi må tenke ut en annen løsning. Muligens så enkelt som en mindre plate, tynnere slik at den ikke synes.

Vi har hatt bestikk og redskaper i kurver men ble lei av å ha dårlig oversikt. Disse små trådskuffene fra IKEA fant mamma på kontoravdelingen. Pappa kappet beinen på dem slik at de passet presis inn mellom hyllene. Veldig fornøyd med dette. (disse kjøkkenhyllene er bak to store skyvedører og utgjør den største oppbevaringsplassen i vårt kjøkken.).

Vi kjøpte denne hyllen på IKEA, den var litt for lang så pappa fikk kappe den. Nå har vi en liten avlastingsplass rett forann komfyren. Fortsatt med utsikt til balkongen og ut mot gaten. Det er jeg veldig fornøyd med.

Den klumpete hvite hyllen LAKK fra IKEA er fjernet og isteden har disse hyllene fått plass på veggen ved siden av vifta og over benken. Det ble mye mer luft og ser pent og ryddig ut. Jeg tipper det vil være kaffe, krydder og evt boller og annet vi bruker daglig som skal stå her.

Skall vi censurere ABB?

har lest om dette (det å sensurere mannens tanker, manifest, ideologier, motiveringer osv.) på så mange foraer, FB-statuser og annet. Dette er min tanke.

Min kommentar er sakset fra Underskog.no som er ett lukket fora. Legger ut lenke for dere som er medlemmer av "skogen".
http://underskog.no/samtale/150482_hvorfor-er-det-bra-aa-lukke-oeya 

""

Jeg har lovet meg selv å ikke gi meg inn i debatter om dette enda. Er for sliten for å følge opp. MEN… Nå er jeg enda her.

Jeg tror ikke på noen som helst sensur med motiveringen “vi spiller han i hånden”. Seriøst?! Han er en gal man. Rasjonell på sin måte ja, men gal.

Vi kan ikke slutte med våre vanlige demokratiske, fritalende, åpne måter å kommunisere på. Vi trenger å lese det han skriver, vi trenger å få det inn med teskjed. Det finns mennesker der ute som tenker som han. Vi må klare av å finne dem! Det finns mennesker som er akkuratt så gærne som han. Vi må klare av å legge merke til dem før de gjør noe liknende! Det gjør vi ikke ved å stikke hodet i sanden…

Vi må skjønne at vi må ta hverdagsrasismen (og alle former for fordommer) på allvor. Ingenting vi gjør kommer å styrke honom, DVS; om vi leser det han skriver, om vi hører det han sier, om vi ser han på TV, i media eller på andre måter kommer over det han vil formiddle.

Vis det opp som ett galet eksempel. Dessikere det han skriver, motbevise det, bryt det ned! Om vi prøver å skjule hans meninger så vinner han enda mer. Han er gal. Ikke vi. Bevis det!!!

torsdag 21. juli 2011

Vem skall man tro på? Jag enligt horoskopen...

Tvillingen:
Utåtriktade Tvillingen har ofta många bollar i luften. En social och mångsidig personlighet med god förmåga att knyta kontakter. Tvillingen brukar ha en vid och brokig bekantskapskrets och är känd för sin humoristiska och pratglada läggning. En charmig natur med glimten i ögat. Tvillingen är verbal, flirtig och trivs i diskussioner. Flexibilitet är kännetecknande, likaså god förmåga att komma till tals med alla sorters människor.

Planeten Merkurius är tecknets härskare. Det brukar tyda på språklig förmåga, mångsidighet och idérikedom. Tvillingen har en stor kunskapstörst på livet och delar gärna med sig av sina tankar och erfarenheter. En aktiv vardag fylld med skiftande aktiviteter hör tecknet till. Tvillingen är ofta på språng och har en tendens att komma lite sent till avtalade tider. God framförhållning är kanske inte Tvillingens melodi. Men med sin charmiga, tillmötesgående läggning och förmåga att prata sig ur alla situationer blir denna tids optimist ofta ursäktad och mycket omtyckt i sociala sammanhang.

Tvillingen föredrar omväxling, och trivs därför inte med stillasittande rutinarbeten. En smula rastlöshet hör tecknet till. Tvillingen brukar bevara sin ungdomlighet och nyfikenhet på livet långt upp i åren och är duktig på att lätta upp stämningen. Den som är född i lufttecknet Tvillingarna är anpassningsbar och uppskattar miljöombyten.

Tvillingen kan ha lite svårt för att bestämma sig och skjuter ofta upp problemlösningar till sista minuten. Men denna flexibla och idérika natur brukar ofta hitta någon finurlig lösning och klarar därmed de flesta situationer!

Keltiskt horoskop: (I keltisk mytologi är varje datum förknippat med ett träd. )

Boklund - egenskaper keltiskt horoskop

Boklunden kallas också för järnskogen då den är extremt motsåndskfraftig. Boklundspersoner är mycket tuffa och nästan oförstörbara, både mentalt, spirituellt och fysiskt. Men man ska inte tro att de är okänsliga, tvärtom är de stabila och ställer upp. De är pålitliga till 100 procent och då alla andra överger dig så finns alltid boklundspersonen bakom dig. De är sanna vänner.

Dessa personer är av fart och fläkt, de tar initiativ och agerar då andra fortfarande endast pratar. De är realister och inser sina begränsningar, de agarer efter rationella principer. De siktar alltid högt men tappar trots detta aldrig fotfästet. När de väl funnit sitt mål förlorar de aldrig fokus på detta.

Boklundspersoner förstår naturens lagar, deras tankar och agerande utmärks av detta. Deras liv präglas av självdisciplin, ihärdighet och ordning. Omåttlighet är främmande för dem och gör dem oroliga. Om de blir slavar under sina egna principer kommer de agera efter andras svagheter. De blir då buttra och hårda med ett kort temperament.

Boklundspersoner är av naturen dominanta och har fallenhet för att vara beskyddare. Men de verkligen älskar och hedrar sin partner. Deras partner bör ha en diplomatisk fallenhet och vara mycket förstående. Men var försiktig, de stundtals svåra boklunspersonerna kan få den svagare partnern att ofrivilligt bli passiv.

Oxen egenskaper - kinesiskt horoskop

1973 motsvarar Oxens år.

Oxar är mjuka, fredsälskande och fysiskt mycket starka. De är konservativa, oberoende och respekterar andra för vad de är. De kan verka oromantiska men hyser mycket kärlek för ett fåtal utvalda. Oxar är envisa och tålmodiga, agerar efter övervägda beslut och gillar ej förändringar. Deras envishet får dem att verka buttra och tröga och de ber aldrig om hjälp, även det skulle behövas stundtals.

Oxar är extremt dedikerade och når framgång genom eget hårt arbete och tar inga genvägar. De tar sällan risker utan satsar på långsiktiga investeringar som är mer trygga. Oxar innehar ofta positioner som är ansvarsfyllda och de gräver lätt ned sig i sitt arbete. Ofta är de mycket bra ledare då de är lojala, trygga och förhastar sig inte i svårare situationer. Men Oxar är även temperamentsfulla och kan tappa humöret totalt och ta till våld om så krävs. Håll undan tills Oxen lugnat ner sig! Oxar glömmer heller sällan en tjänst eller en otjänst.

Oxen har även en mjukare sida och är mycket måna om familjen och sitt hem. Stabilitet och lojalitet är honnörsord i en relation. Oxar anses inte vara romantiska och har svårt att bemästra kärlekens spel. De är inte spontana och tar mycket lång tid på sig att skapa en intim relation, men väl där så är de för evigt trogna.

Oxen passar bäst med tuppen, råttan och ormen. Oxen passar mindre bra med fåret och tigern.