mandag 31. januar 2011

Litt sånn kulturell?

I fredags tok jeg en mitt-på-dagen-pause fra jobb for å være heiagjeng til min tidligere magedanslærerinne Sirin som stilte opp i Norske Talenter. Jeg fant noen kjente i køen og vi satt sammen i salen. Auditionen ble filmet og har jeg uflaks kommer jeg å synes en del i TV. De filmer jo selvsagt mer enn de trenger men vi hadde en kameramann forann oss hele tiden. Jeg som skratter, gråter, gestikulerer, blir betatt og flau om hvert annet er litt redd jeg blir bra "hysterisk-publikum-materiale". Hvordan det gikk for Sirin får dere se i TV i mars.

Helgen fortsatte så med mer hyggelige begivenheter, på lørdagen tok jeg med Kent på indisk lunsj på Punjab Tandoori på Sagene, deretter shoppet jeg masse på Storo. Mye ting som jeg bare måtte fylle på med og noen morsomme ting. Som feks en veldig veldig fin kjole fra Mango.

På søndagen ble det kultur. Vi var i Operaen og såg på forestillingen The rape of Lucretia. Jeg likte første akten, da var jeg fasinert av sangen og historien. Men i andre akten begynte jeg å tvile på hvorfor man har satt handlingen i nutid, men beholdt styckets originaltekster. Det hjalp liksom ikke med en iPhone og en iPad for å fortelle dette helt ut til meg. Jeg skjønner tanken, selvsagt. Men det var ikke gjennomført nok for at det skulle bli noe "added value". Så hadde jeg også fryktelig vondt i ryggen. Det gjorde nok ikke saken bedre. Vi minglet og jeg tok ett glass hvitt vin. Følte meg veldig fin og fjong med min nye kjole og glass i hånden.

Gleder meg til neste forestilling. Da skal vi velge noe mer kjent, og muligens en mer melodiøs opera.

På søndagen møtte jeg også min venninne Hildegunn. Vi dro ned til byen og gikk på Royal Revolver. Jeg var sulten så jeg bestilte en burger. Etterpå dro vi en kjapp tur innom Liebling på Løkka. Jeg blir bare så glad av den cafeen.Vi avtalte også å gå på en musikkvideopremiære ikveld. Men pga min rygg ble det ikke noe av. Men kino som vi også avtalte skal nok bli av. Det er i morgen. Den slaktede filmen Burlesque med Christina A og Cher. Jeg bryr meg ikke om at det ikke er noen story å glede seg til. Det hadde jeg faktiskt ikke forventet. Jeg vil bare se dem synge i små kule klær! Jeg fikk også levert tilbake bilen som jeg lånt siden torsdag da jeg måtte til veterinæren med kattene. Vaksine nummer to, inget allvorlig altså.

Idag har jeg vært på tatoveringsstudioet Oslo Ink for å planlegge min tatovering. Benedikte som skal lage den for meg virker veldig flink. Skjønte mine forklaringer og skal tegne opp en tatovering til i morgen ettermiddag. Så etter jobb, i morgen tirsdag klokken 15.30 får jeg meg en tatovering!!! Jeg gleder meg som et barn. Det er en hyllest til mitt finske arv og en hyllest til mine søstre.

Men nå ligger jeg i sofaen, alle forsøk på å gjøre noe aktivt blir brått avbrudt av hugg og smerter i ryggen. Snart får jeg første prøvesvar fra legen og deretter kan vi gå videre med MR for å finne ut hva eksakt som er galt. Gleder meg til å komme igang med en vettug rehabplan.

søndag 23. januar 2011

iPad, SiFi og miniburgers...

Kent har en iPad via jobben. Den kom uten beskyttelse og etter en kveld med herligheten bestemte jeg meg for å lage noe. Jeg tok ullfilt for det er lett å jobbe med. Det rakner ikke så det er bare å sy det sammen og ha rå kanter. Jeg synes dessuten det er pent.

Det er vanskelig å forklare hvordan jeg gjorde det, men det er altså fire lag med stoff og kartong sydd inn for å stive opp og beskytte skjermen på iPaden. Slike er lagene:
1. ullfilt
2. kartong
3. ullfilt
4. iPad
5. ullfilt
6. kartong
7. ullfilt

Så sydde jeg fast en lærrem i den delen som jeg bretter om åpningen på casen. Lærremmen kommer fra en jakke. Jeg kaster sjeldent ting som er brukbart og her kom den altså til sin rett. (klikk på bilde for større oppløsning).

Ellers har vi vært på Museet for Samtidskunst idag. Supert initsiativ av HildeGunn. Vi såg utstillingen "Take Me To Your Leader! The Great Escape Into Space".  Jeg likte best filmplakatene, paraplyinstallasjonen og filmene. Vi gikk hjem og det gikk greit til vi var ca vid Hausmania. Da tok det stopp, tuslet sakte hjem og har nå fått ligge ned og hvile litt. Da blir jo allt så mye bedre.

Nå sover både katter og kjæreste i stua, jeg har tente lys og skal lage meg en kaffe. Tulpanerne vi fikk i gave igår står på bordet og jeg har det veldig fint.

Ja, ikke å forglemme, vi inviterte Einar med familie på brunsj igår. Jag lagde miniburgers med masse tilbehør. Kent bakte burgerbrød etter Helenes oppskrift. Vi fant ut at racletten er genial til bordsdekningen. Burgers, bacon og poteter holdes varme på toppen. Og så er det bare å legge burger med cheddar under grillen for å smelte osten. Ananasskiver kunne også med hell grilles på racletten.

Gutta likte seg med kattene. Alfred hadde en laserpeker som ble til stor success. Himmel hva de kattene er raske! Vi lo oss nesten halvt i hjel. Meget meget oppskattet. Det ble til 3 timer med mat etterfølgt av skravling og kaffe i sofakroken. Utrolig hyggelig og jeg har bestemt at vi må gjøre slike ting oftere. 

torsdag 20. januar 2011

Notatboken er klar!

Nå har jeg fått kjøpt meg nål og tråd. Jeg valgte vanlig broderitråd i gull. Tenkte det kunne bli fint med fargene på kartongen. Jeg slurvet når jeg punshet hull, konsentrerte på avstand og blingsa på linjen. Så begynte jeg fra feil side, visste jeg skulle gå bakfra og opp, men klarte på noen måte å få det omvendt. Men allt i allt er jeg fornøyd. Det var første forsøket og jeg har improvisert det meste. Det jeg sjekket på nett var måten jeg kunne sy på. Jeg brukte meg av denne beskrivelsen. Tråden var helt fin og appelerte også til katten Selma som ville hjelpe til...

Neste bok skal bli finere. Og så skal jeg melde meg på bokbinderkurs. Ser på en på FU. Håper det fungerer med dagene der. Keep your fingers crossed!

onsdag 19. januar 2011

Jeg har laget en notatbok!

Idag har jeg vært på shoppingtur. Jeg fant det jeg trengte i kunstnærhandeln ved Pilestredet. Glemmer alltid hva den heter) samt på Norway Designs.

Jeg kjøpte en stållinjal, en syl, clips og bokbindertape. Hjemme hadde jeg papir (gamle notatbøker fra 30-tallet og fremover) og kartong. En skjærematte og skalpell.

Nå har jeg kommet så langt at det som gjenstår er å sy sammen notatboken. Dessverre har jeg ikke nål og tråd som passer. Så jeg må shoppe det i morgen.

Jeg har blandet fargede sider med linjerte og blanke ark. Jeg har også lagt inn noen bilder fra interiørblader. Synes dette er moro!

tirsdag 18. januar 2011

Frykt

Jeg leser boken Frykt nå. Meget interessant. Frykt er komplissert og frykt er overallt. Jeg tenkte på hva jeg er redd for, jeg tenker alltid att jeg ikke er redd. Men det er jeg når jeg tenker til.


Jag är rädd för att någon i min familj skall bli sjuk.
Jag är rädd att jag inte klarar att gå ner i vikt.
Jag är rädd för att jag inte skall bli bra i ryggen.
Jag är rädd att jag aldrig mer skall kunna dansa och träna igen. 
Jag är rädd att andra inte tycker om mig.
Jag är rädd att inte vara duktig nog.
Jag är rädd att inte leva upp till förväntningar.

Jag är rädd för att inte vara tillräcklig.
Jag är rädd för spindlar.
Jag är rädd för mörker.

søndag 16. januar 2011

Familie-weekend

I helgen tok vi bilen til svigers i Langesund. Som vanlig ville den ikke starte og vi fikk hjelp av naboen til å komme oss ivei. Life saver! Kattene var med og de er eksemplariske å reise med. Hopper snillt ned i transportvesken, legger seg ned og er stille hele veien. Vel hjemme i huset hos Vigdis og Nils begynte de straks å utforske omgivelsene. Peisen ble som ventet veldig populær og begge kattene måtte brenne seg på poten før de skjønte at det var for varmt. Vi prøvde å schjase dem vekk, men til sist rakk de å brenne seg. Ingen skade skjedd takk og lov og peisen fikk være i fred resten av helgen. Vi spiste kalkunmiddag på fredag og biff på lørdag. Jeg sov lenge og leste en hel haug med ukeblader. Skikkelig deilig og avslappende.

Hjemveien var ikke så morsom dog. Slaps, is og tåke hele veien. Jeg var rimelig sliten når vi kom frem. Så det var deilig å legge seg i sofaen og slappe resten av kvelden. Nå har jeg rukket å bestille klær fra Nelly.no, kjøpe tre vakre kofferter brukt på Underskog.no, gjort manikyr og pedikyr og laget is på yoghurt. Den har jeg ikke smakt enda, så jeg håper virkelig den ble bra. De fine koffertene skal jeg bruke til oppbevaring av mitt hobbyutstyr. de er vakre å se på og så har jeg alle ting nære til hånds når jeg har lyst å lage noe.

Jeg har også meldt meg på kurs hos Gitte igjen. Det var ledig plass i april så det er en stund igjen. Men den som venter på noe godt venter ikke for lenge. Eller hur det nå var... Nå skal jeg hoppe i loppekassa og sove som en tenåring og håpe på at bilen starter i morgen.

tirsdag 11. januar 2011

laaaangsom morgen

Idag er det igjen dags for resepsjonsduty hos Hilde på Navlen. Så jeg har skøvet min dag litt. Vanligvis jobber jeg mellom 10-15 men idag kommer jeg senere og drar fra jobb 16.30. Og du verden så koselig det er å sitte rolig på morgenen, drikke en kopp god kaffe, høre på 9 timen på NRK P1.

Kattene sover etter å ha hatt en morgenspatt som vanlig. Sigridkatten har løpetid igjen og jeg synes så synd på henne. Selma har ikke hengt på denne gangen. Kanske er de ikke helt synkroniserte?

Vi ser stor forskjell på kattene. Selma blir en litt bustete type, og Sigrid blir den mer slanke, høyreste katten. Jeg tror Sigrid er mer rasetypisk. De er fortsatt veldig kosete, men Selma velger alltid Kent og Sigrid kan være med hvem som helst. Men hun er veldig knyttet til meg. Det er kjempekoselig å ha kattene i hus. Det er alltid noe å gjøre, noe sprell å se på og historier å fortelle.

Tja, hva ellers? Jeg har veldig lyst å skape noe igjen. Og jeg drømmer om bedre plass. Tenk om de drømmene jeg har om natten da jeg plutselig oppdager flere rom i leiligheten kunne være sanne! Jeg trenger ett arbeidsrom der jeg kan ha mitt utstyr stående fremme. Det er sånt styr å alltid rydde frem og rydde vekk.

Nei, nå skal jeg drikke ferdig kaffen, legge make up og begynne å ta meg mot jobben. :)

fredag 7. januar 2011

Scarf av gammel t-shirt

Idag tidlig hadde jeg litt tid før jeg skulle på jobb. Plutselig fikk jeg veldig lyst å gjøre noe kreativt. Så jeg googlet "how to make a fringe scarf" + "t-shirt". Jeg har sett fine scarfs i butikkene som koster mange penger, men som egentlig er enkle trikotstoffer. Og et voila! Der fantes det mange tips på forskjellige måter å klippe t-shirts på. Jeg brukte denne ideen:




Etterpå har jeg laget en til ved å klippe likt fra begge sider. Ble veldig bra, mere frynser og tettere scarf.

Jeg laget også superenkle armbånd ved å bare klippe en hel lengde fra t-shirten ca 2-3 cm, strekke den og surre den om håndleddet.

Jeg har så langt brukt en vanlig grå t-shirt og en mer tettsittende rosa topp. De litt smalere toppene strekker seg uansett så mye at du får surret skjerfet to ganger om halsen. Nå skal jeg rote frem en gul topp som er for liten.

tirsdag 4. januar 2011

Lekfulle smykker

Øredobbene er fra Pink Foxes på Epla.no og armbåndene er fra Childhood. De kom med donasjonen min søster og hennes mann gjorde til julegaver for oss andre.

syk katt og grønsaksuppe

Idag når jeg skulle gå til jobbet begynte Selmakatten å bete seg merkelig. Hun fulgte meg overallt og det gjør hun aldrig. Hun var helt stille først for å så begynne å pipe. Sen kastet hun opp lille vennen. Om og om igjen. Da skjønte jeg at det jeg hadde tørket opp på badet og trodd var kattediarre var kattespy. Huff, stakkars liten. Så fant jeg en halv tygget q-tips på badet. Selvsagt har jeg nå panikk over att den andre delen er i magen på katten og at det er derfor hun kaster opp! Jeg har følget med på henne nå i noen timer, hun har blitt bedre og drikker nå vann. Men jeg har ikke fått henne å gå på kattedoen. Jeg må vite om hun kan... Og ettersom det er to så må jeg sjekke etter de har vært der... Ikke det mest glamorøse man kan gjøre men det må gjøres.

Det som var litt pinlig var jo da å melde ifra på jobb... Hva sier man, hjemme pga syk katt? Det gikk fint, jeg jobber inn timene raskt da jeg er på deltidstjeneste.

Nå sover begge kattene og jeg har laget en grønsaksuppe som ble fantastiskt god. Her er oppskriften så langt jeg kan huske. Tok bare det som var i kjøleskapet...

1 gul løk
1 silverløk
1 pakke reddiker
1 stor knippe bladpersille
1 bunt gressløk
1 pakke selleri
2 store gulerøttter
1 persillerot

Chopp chopp, så koket jeg det hele i vann og hvitvin. En god deciliter som stod kvar fra nyttår ;) når det myknet slengte jeg i to grønsaksbuljongterninger. Stavmixer, svisch svisch og så en skvett fløte. Litt ekstra pepper gjorde susen på slutten. Vips, veldig godt!

mandag 3. januar 2011

Nyttårsforsetter?

Så er vi på vei inn i 2011. Nytt år og noen hundre nye dager i vente. Jeg har kun gitt meg selv ett eneste nyttårsforsett i år. Det er å spise Salmalaks minst 2 ggr i uka de første månedene i året. Jeg hater jo å slanke meg, og ettersom jeg ikke kan trene må jeg gjøre noe med maten. Men hvad?

Jeg skal begynne med en hvit måned, ingen alkohol før i februar. Jeg er jo glad i gode øl. (Sjekk feks nyttårsmenyen). Øl er flytende sukker om man ser på det litt krasst. Så slutt med det. Så få inn litt lyxig Salma til middag ett par dager i uka. Huske mellis på jobben. Og drikke mer vann. Ellers kutte ut godteri som jeg begynte å spise mye av i julen...

Dersom mine smerter er en bivirkning av medisinen jeg går på så slutter jeg med medisineringen. Får vite dette om ca 10 dager når jeg skal på kontroll. Hvis ikke har vi ett problem. Da må jeg begynne å luske ut hva i huleste dette kan være.

Ellers skal jeg fortsette å ta hånd om resepsjonen på magedansstudioet på tirsdager, gå flere kurs i vår og sy mere. Dette er ikke løfter men forhåpninger om å bli mer kreativ i vår. Ingen press, kun moro! Åh, må ikke glemme langrenn! I år skal det bli langrenn. (Längdskidor)