tirsdag 30. november 2010

MUSE

Min fantastiske venn Anna har åpnet sin andre butikk i lørdags. MUSE er en interiørbutikk med tebar. Te-bar. Japp, ikke kaffebar, men fantastike kopper med Kusmi te kan nytes enten i butikken ved peisen, eller så kan du ta med deg en kopp når du har handlet eller kikket ferdig.

Jeg har allerede kjøpt med meg en boks med Darjeeling hjem. Må nok inrømme at jeg ikke bare kjøpte teen fordi min er slutt hjemme, men også fordi boksene er så fine...

Hun har tatt in Humanity produkter, på bildet ser dere ett av armbåndene.

På det andre bildet ser dere tekstilier, tapeter og annet fra fantastiske mimou.

Og så er det jo mye mye mer! Hvis du er på Facebook bør du legge til siden til MUSE slik at du får nyheter og informasjon om hva som skjer i butikken. Og ta en tur innom! Det er sååååå fint!

Bill mrk. Proud friend!
Adressen er:
Middelthunsgt 21, 0368 Oslo

lørdag 27. november 2010

☆ Juleverksted ☆

Idag møttes noen venner for å være kreative sammen. Jeg hadde ikke helt bestemt meg for hva jeg skulle gjøre, men ettersom de andre lagde julekort så ble det julekort på meg med. Tidligere på dagen var jeg innom panduro for å kjøpe tekstilfarger til min svulmepasta. Da passet jeg også på å kjøpe meg noen julestempler. Jeg fikk ikke gjort noen tekstiltrykk idag, men fargene jeg kjøpte tror jeg kan bli kule. Perlemor for å få den hvite til å synes mer da jeg trykker hvitt på hvitt. Så vanlig sort og en sort glitterfarge, for de gangene jeg skal trykke sort på sort. Pernille og Rebekka lagde julekort, Ann slengde seg på også til tross for at hun hadde bedyret at hun ikke var kreativ. (famous last words). Pauline strikket og jeg pysslade och såg til at det fanns litt å spise på innimellom.

Starter med å teste stempel. Jeg synes den er veldig fin og gir en litt gameldags julestemning. Kortene er vanlige kvistpapierer jeg har kjøpt på Norway Designs i sommer.

 Testkortet, her prøves det ut stempler og farger. 

 Gamle psalmebøker får nytt liv på julekortene. 

 Her har jeg tatt Anns ide med de sneda boksidene som ligger i kant på kortet. 

 Flere varianter. Gull, sort og rød var det eneste fargene jeg brukte. 

 Vet ikke om jeg kjenner mange nok mennesker å sende kortene til?


Klarte ikke å la vær, når Selma lekte med garnet til Pauline var jeg nødt til å ta frem denne boken! 

 
Tegning jeg fikk av Elita igår når hun var hos meg på kvelden. Vi såg på TV når vi åt middag og koset med katter hele kvelden. Veldig veldig koselig!

onsdag 24. november 2010

♥ Selma og Sigrid ♥


 Selma leker, river ned ting og herjer hele tiden, uavbrudt. Når hun ikke gjør det så stalker hun Kent. Hun er også mer "rasekatt". Lettere å håndtere, jeg klipper lett klørne på henne, renser grums i øyene eller holder henne i utstillingspose... Hun elsker å være på toalettet og er en kløpper på å fjerne lokket på avløpet i dusjen. Når TV er på jakter hun på ting som rører seg på skjermen. Og ja, muspekeren på dataskjermen er også spennende. Hun finner steder å legge seg på som er steder jeg ikke vil ha katter på. Feks i garderoben, i garnkurven, i sokkeskuffen osv. Hun finner leker i allt. Ett papir, en hasselnøtt, en knapp, petflaskekork eller hvorfor ikke en lampeskjerm? Hun kan roe seg selv i timer, løfte opp leken på en stol, slippe den ned, plukke den opp, slippe den ned...

Sigrid sover på forsterkeren, varmer seg ved varmeovnen eller ligger på mitt fang. Hun er matmonsen och stjeler mat så ofte hun kan. Idag sennep, i helgen chillimajones... Hun er ustanselig når det gjelder å sitte på benkeplaten i kjøkkenet. Jeg løfter henne ned så fort jeg kan, men hun er oppe igjen på null komma nix. Jeg har kattepoteavtrykk som bevis hvis jeg vender ryggen til. Hun dras til varme som fluer til lys. Jeg måtte låse henne ute av kjøkkenet når jeg laget mat i ovnen. Vi har varmeovn og varmluften som kom ut var så lokkende at hun var på vei å hoppe rett inn i ovnen! Hun piper/kattesnakker mye og er selskapelig på en kosete måte, sammenlignet med Selma som er mer leken med oss mennesker. Hun attakkoser, biter i nesen og maler mye. Hun liker ikke å bli holdt fast for kloklipping eller annet stell. Men liker å bli båret på hvis det bare innebærer kos. Hun kan være skikkelig slem med sin søster Selma. det er spooky å se på. Det skal ikke mye til før Selma ligger på rygg og piper.

tirsdag 23. november 2010

Låååååång oppsummering av helgen og ukestarten!


<<-- KOLLA KOLLA!! Dagens koselige nyhet! (som alltid, klikk på bilde for større utgave).

Akupunkturtimen jeg skrev om sist var en success. Jeg hadde to hele smertefrie dager. Sov som en sten fredag natt mot lørdag, sprettet rundt på lørdagen og først lørdag kveld kom smertene tilbake. Det er merkelig hvor raskt man kan venne seg til å ha konstant vondt. På lørdagen hadde jeg lyst å danse hele tiden, det var merkelig. Gleder meg til jeg ikke lenger har vondt og kan begynne ett vanlig liv igjen. Hipp hipp!

Jeg hadde overnattingsbesøk i helgen når Kent var bortreist. På lørdagen hadde jeg en del ærenden, jeg og Hildegunn møttes i lunsjtid. Vi dro med Christer og Bernard (dem møtte jeg rett for hos Anna) på Grünerløkka Brygghus. C&B dro videre og jeg og HG dro hjem til meg. På kvelden såg vi filmer, spiste allt muligt godt, ble kvalme, skravlet og drakk noen pils. Kattene underholdt oss også med både rampestrek og kos.


På søndagen dro vi på julemarkeder, vi prøvde oss på Kanonhallen som dessverre var avlyst, så videre til Svenska Kyrkans julbasar. Der var det mye mennesker men lite varer igjen. Siste stop ble søndagsmarkedet på Blå. Hildegunn fant lester og jeg snakket litt med kjente. Da HG skulle på kino etterpå så dro vi på cafe i nærheten, kaffe og megagod kanelbolle på Waynes Coffee ble valget.

Kent kom hjem fra Langesund på ettermiddagen, jeg hade maten klar når han kom hjem. Ovnsbakt kylling med poteter og ovnstekte grønnsaker. Nam nam!

I mandags dro jeg på loppis med min venninne Pauline. Vi var innom fire steder, ett nytt som jeg ikke har sett før. Ett av de faste var dessverre stengt. Jeg kjøpte en kjøkkenvekt, en vakker blikkboks, små skåler til sushimiddagene, noen bøker og noteblader, ett norgesglass, et lite læretui og en isbøtte i krystall og sølv. Brukte en nett sum av 140 kr.Idag har jeg vært og hentet svulmepasta etter jobb, pluss et ark med gullfoil. Så dro jeg innom Anna på Majorstuen. De fikser med den nye butikken. Det er såååååå spennende!!! Etterpå var det dags for resepsjonen på Navlen der jeg låg i sofaen og leste min nye bok; The Recipe for Success: What Really Successful People Do and How You Can Do it Too. Av Blaire Palmer. Good times! Meget bra bok!

lørdag 20. november 2010

Akupunktur

Jag har begynt å ta akupunkturbehandlinger. Jeg har hørt mye bra om akupunktur og håpet på bedring. Men innerst inne så var jeg nok tvilende til at det kunne hjelpe _meg_. Dessuten er jeg kjemperedd for nåler så jeg klarer ikke å slappe av slik alle sier man gjør under behandlingen.

Første behandlingen fikk jeg i onsdags, da ble det satt 12 nåler på forskjellige steder som korresponderer med de delene på kroppen som jeg har smerter i.

Rett etterpå følte jeg meg litt udefinert, jeg følte meg ikke dårlig på noen måte, men litt merkelig i kroppen. Smertene var sånn sirka det samme.

Igår gikk jeg etter jobb, og på ettermiddagene er det alltid verst. Da kan jeg nesten ikke gå, har vondt av å reise meg opp fra en stol, røre på meg generellt er en plage. Jeg haltet opp til klinikken som ligger rett ved jobben. Haltet inn på behandlingsrommet med tårer i øyene av smerte. Egil som min akupunktør heter, spurte enda litt mer om smertene og satte sen nålene igjen.

Det er litt ubehagelig men jeg er rimelig sikker på at det er for at jeg nesten glemmer å puste. Det gjør jo faktiskt ikke vondt når nålene vel er satt. Jeg låg med nålene i en halvtime i mørker med musikk. Når de så var tatt ut og jeg skulle reise meg opp og ta på meg sokker og sko igjen hadde jeg ikke lenger vondt!

Jeg ble litt forvirret og tenkte at det kommer nok tilbake. Gikk til bilen, ikke noen problem. Dro og handlet mat, ikke noe problem. Kom hjem, satt i sofaen, laget mat, ikke noe problem. Idag når jeg våknet hadde jeg ikke vondt. Jeg er skeptisk, det er så rart. Venter bare på at det skal komme tilbake. Er det virkelig sånn at det fungerer?? Jeg er spent. Neste time er på onsdag neste uke.

Les mer om akutpuntur her: http://www.akupunkturhjelpen.no/

fredag 19. november 2010

Reisen til nordlyset

Da er det klart med kattene. De kommer med oss til Kiruna i jul! Jeg må kjøpe en til sherpabag, som den på bilden. De går inn under setet i flykabinen. Så skal jeg sy seler til kattene slik at vi kan lufte dem mellom flyvningene. På hjemreisen reiser vi på to forskjellige fly. Pga noen andre har klart å booke inn seg med dyr på fly før oss. Surt! Kattene klarer seg nok men de kommer å skrike. De er ikke vant til å være fra hverandre.

Men, hurra for Kiruna i jul!!!

torsdag 18. november 2010

Outletshopping!

Idag sto jeg opp tildig, kjørte Kentemann på jobb og dro til Restaurant Viktor for å ta en morgenkaffe med Trygve. Det var hyggelig. Han bor rett ved siden av jobben men vi har enda ikke klart av å møtes før eller etter jobb. Ren latskap. Nå ble det gjort.

På jobb var det bra som vanlig, jeg lekte Mc Gyver og hengte opp en lampe i slike glava-plater som dekker taket. Ikke lett, men med litt triksing og strips fra Elfa så henger den da der den skal. Får se om den henger kvar i morgen... Jeg tok ett bilde på min arbeidsplass.

Etter jobb dro jeg på IC Outleten på Mølla. De har halv pris på allt i noen dager, samt prøvevaresalg. Jeg kjøpte en kjole som jeg prøvde i sommer, jeg har en sort og nå har jeg også en cerise/lilla. (det bildet som er nederst til venstre på kollaget som jeg lenket til.) Dessuten fant jeg en flott silkeskjorte/-kjole i knall rosa. Både plaggene til 500 til sammen. Kupp! Bilene er ikke så bra, men de er så fine. Silkekjolen tror jeg blir veldig fin med mine grå støvler og grå belte. Kattene synes det var spennende med fotografering. De er med på allt!

La også til ett bilde på lilla Sigrid som er litt frossen av seg. Jeg lover den varmeovnen er glovarm. Hun sitter rett ved siden av og koser seg... Grøss, jeg er alltid redd hun skal skade seg på noe varmt. Hun har lyst å sjekke ut ovnen når jeg lager mat, hun har lyst å snuse på strykejernet, lys er spennende osv.

Nå skal jeg se en episode av House. Neglene er lakket og kattenes klør er klipte. Nå er det bare å slappe av med en kopp te.

Må ha, bare må ha!

Som dere vet er jeg over middels glad i høye heler. Disse skoene har jeg sett på tidligere men ikke bestillt. Nå er det konkurranse og da må jeg bare slenge meg på!

Jeg har ikke problemer med å gå i slike heler, men jeg blir noen ganger litt stressa over å være så mye lenger en andre. Så disse er definitivt ett par sko man har på fester der man kan mingle masse eller sitte ned på en barkrakk å blomstre!  

tirsdag 16. november 2010

Katteselen tar form


Idag har jeg prøvd mønstret jeg lagde til kattesele/kattevest for pusene. Ettersom de ikke har ordentlig pels så gnager en vanlig nylon- eller lærsele på dem. Jeg kjøpte ett fleecepledd som jeg tenkte bruke som for på selen. Klipte ut etter mønstret som jeg har laget (men lagde alle remmer litt lenger slik at jeg bare kunne knyte båndene denne gangen).

Planen er å sy denne dobbelt med ett bomullsstoff slik at det ikke strekker seg. Så leker jeg med tanken om å kjøpe flere kattehalsbånd som jeg kan sy på selen og bruke for å feste selen på katten. Ett om halsen og ett om magen. Klippe halsbåndet i to og sy på delene på selen.

Oppe på selen skal jeg sy på bånd med en metallring slik at jeg kan feste ett snor. Selene skal vi bruke som sikkerhet på kattene når vi reiser med dem. Dersom de kommer seg ut av vesken skal de ikke kunne stikke av. Så kan det være greit å kunne ta dem ut av bærevesken når vi venter på flyet.

Så klarte jeg ikke å la være å la den frynsete kanten være kvar på prøven. Huff, jeg er så slem. Stakkers katten ser jo ut som en ballerina! (Modellen er Sigrid denne gangen). Hovedsaken var att vesten sitter fint på katten og hun var ikke særlig forstyrret av å få på seg "klær".

Bling bling?

Innimellom er det mindre morsomt å ha katter (men bare litt). Sigrid er veldig glad i ting som dingler og har satt sin elsk til mine største øredobber. De metallfargede med kjeder som ses på bildet. De skal egentlig ikke henge på glasskålen. De skal henge på speilet i gangen. Så muligens har jeg meg selv å skylde på...

Men any how, igår når jeg pusser tendene hører jeg ett brak bak meg og alle små øredobber fyker ut av skålen og over hele badet. Ikke gøy... Det var bare å begynne å pare sammen ett og ett par...

Mirakuløst er det kun ca 10 par som ikke har maken enda. Og det skal jeg vel klare å finne frem når jeg ikke er så trøtt så øyene går i kors... Og jeg må huske på at alle store øredobber som kan henge på en kant skal ut av badet og opp på speilet!

søndag 14. november 2010

Vi har spist så godt hele helgen!


Igår lørdag fikset Kent middag. Vi hadde en flott stykke ytrefilet i fryseren som han tilberedte etter kunstens alle regler. Han er rå på å lage en perfekt stek. Mørt og akkuratt så rosa i midten som det skal være. Til det serverte han hasselbackspoteter, ovnstekt sjampinjong og tomat. Dessuten en super pastinakkpuré. Vi fant frem en flaske god Italiensk rødvin til det hele.

Etterpå kom Pauline på besøk og vi skravlet noen timer. Maria og Svein kom også innom en kjapp tur.

Idag passet jeg på å lage middag av restene. Jeg kuttet masse masse koriander og la i bunn på en tallerken sammen med tynnskåret rødløk, lime og litt olivenolje. Så kokte jeg lasagnaplater til dette. Jeg varvet koriandermix, lasagnaplate, kjøttskiver, lasagna og drysset masse koriander på. Det ble kjempegodt. Kjøttet varmet jeg bare kjapt i en het stekpanne. Bare så den ble varm, men ikke mistet den deilige mørheten. Må si meg fornøyd med dagens middag.

lørdag 13. november 2010

Fredagsmys

Ryggleie i sofaen og to katter på magen. Deilig fredagskveld.

Kent kom hjem fra trening og jobb med reker. Kanske ikke helt det man tenker seg å spise en kald høst/vinterkveld. Men det ble fint. Vi spiste reker, salmalaks skåret i skiver med hjemmelaget koriandermajones etter eksperiment på kjøkkenet. Vi hadde oster fra London og mørkt brød til det hele. Fant frem en god flaske kraftig hvitvin og koset oss med tente lys. 

Koriandermajones:
Stor knippe koriander kjøpt i ordentlig grønnsaksbutikk, altså ikke den fæle pottevarianten.
Litt neutral olje, en ss kanske.
Saften av en lime.
En to dråper sesamolje
Litt nykvernet hvitpepper
Noen flak stærk tørket chili
En liten teskje m sukker
Kjør allt dette i en blender, stavmixer eller liknenede.
Rør i 2-3 msk majones.

Etterpå såg vi filmen En brysom mann. Veeldig merkelig sak. Meget pretansjøs. Tidlig i seng og idag lørdag har vi ryddet og kastet og gitt bort bøtter og spann med ting og tang. Nu skall vi snart ut og øvingskjøre og hente hjem mer kattmat. Dessuten tar vi en tur innom butikken til Anna. ANDRE butikken til Anna. Nå åpner hun på Majorstua også. Ved Colosseum Park. Idag er det maling og fiksing. Gleder meg til å se lokalene.

torsdag 11. november 2010

Att det skal være så vanskelig...

Vi har planlagt å ta med kattene i ferien, men det var sannerligen ikke det letteste. SAS har mange regler og begrensninger.

Vaksinerte, det er i orden, det blir dem den dagen vi bestemmer oss for å beholde dem. Så langt klarer Kent seg ganske bra. Men det kreves litt medisin. Og vi vet at det kan komme en reaksjon litt senere. Vi har avtalt 1-2 måneder.

Riktig størrelse og modell på transportburet. Det er i orden også, vi vil ha dem i kabinen og da må man ha noe som kalles sherpa bag. Det har vi fra før, men til tross for at de er søsken og veldig små får de ikke lov å reise i samme transportveske.

Men så blir det komplisert på veien tilbake, da får vi plutselig ikke reise med to katter på samme fly på vei tilbake til Oslo? (why? Flere katter på flyet?) Dette gjelder begge strekningene. Kiruna - Stockholm og Stockholm - Oslo. Doesn't make sense! Og da må vi i tillegg til kostnader for kattene betale ombokingskostnader for oss. Og komme hjem til Oslo med flere timers forskjell. Ahhhhhh!

What to do?? Jeg må ta en telefon til SAS og høre med dem hva dette skyldes. OK med to katter til Sverige og til Kiruna. Men ikke omvendt... Siste utvei er å prøve å finne kattevakt i julen og det er sannerligen ikke lett. Det vet jeg mange som har prøvd seg på.
Dette er min fine globuslampe på balkongen. Den er laget av en gammel ødelagd globus og en ny ledning fra IKEA. Det er sååååååååå koselig når det er mørkt ute. Hva denne bilden har med resten å gjøre kan man jo spørre. Men jeg sier som jeg og Anita snakket om idag. So what?! *blink*

mandag 8. november 2010

Langweekend i London

Igjen har vi vært på vår årlige tur til London i November. I år igjen for å se Howard Jones live på Indigo2. Igjen var det fantastiskt. Han er en meget begavet artist som er svært generøs mot sine fans. Jeg skal skrive litt om konserten senere i dette inlegget. Først litt tips om våre stop i London i forkant av konserten på lørdag kveld.

Vi dro til London torsdag morgen litt før 08 norsk tid. Landet på Heathrow, tok expresståget in til Paddington og stoppet der for en engelsk frokost. Det ser ikke særlig hyggelig ut å spise på en tågstasjon, men maten var uklanderlig og puben fin. Puben heter The Mad Bishop and Bear

Etterpå shoppet jeg i Oxford Street. For ett mareritt... Fant grå støvler på Debenhams, neglelakk fra OPI på Selfridges, hårpynt på ALDO, accessoirer, undertøy og leggings på PRIMARK. Etter den økten var jeg helt skudt og tok buss til Waterloo og derfra en cab til Borough Market der Kent og Bernt var på sin gourmet shopping. Kent hadde kjøpt masse ost og sjokolade og sammen gikk vi på UTO BEER der jeg valgte ut noen spennende øl og Kent noen.

Vi spiste lunch på en ganske crappy restaurant som vi fant ut var en kjede. Men det var næring i alle fall og vi kom oss så til hotellet, la i fra oss tingene våre og dro så til The White Horse i Parsons Greene for å spise middag, smake gode øl og bare kose oss en kveld.

Bildet: The white Horse. Menyen for drikke er gigantisk. Her finner man masse spenndene øl fra hele verden. Personalen er kjempeflinke og maten på menyen er supergod. Min pai var himmelsk. 

Fredag:
På fredag så dro Kent og jeg ut til Spitalfields Market for å se og shoppe litt. Kent fant vinylplater og jeg kjøpte morsomme handgjorde øredobber på markedet. Vi gikk en lang tur, dro så hjem for å levere tingene og møte opp med Bernt for middag ett sted i Camden. Vi endte opp på Tandis som serverer Persisk mat. Det var helt supert. Etterpå gikk vi på puben The Steels og ventet på de andre som skulle komme den kvelden. Bernt dro på åpning av en ny ølbar i Euston. Etterhvert kom Ine, Tor og Øyvind. De ble skåler i champagne og de andre fikk middag på samme sted. Needless to say, det ble en sen kveld.

Lørdag:
Alle er på plass og det blir champagnefrokost på vårt rom i sann konsertreisetradisjon. Kaffe er medbragt fra Oslo, Niederegger og champagne er kjøpt på Gardermoen (denne gangen droppet vi lakrispiper). Jeg var ganske så skudt fra kvelden før og når de andre dro for å spise lunch på Belgo bar, sov jeg videre og tok en rolig formiddag. 
Jeg møtte Kent, Bernt og Tor for en tur ned til Waterloo der vi senere skal ta the clipper boat ut til O2 arena. Vi spiste på The Slug and Lettuce, der vi også delte en flaske champagne. Turen ut til O2 tar ca 45 minutter og denne gangen hadde vi flott solnedgang. Ine og Øyvind kom rett ut da de dessverre ikke rakk båten. Vi møtte dem på en av restaurantene litt før konserten skulle begynne. Ettersom vi hadde kjøpt VIP billetter så var vi med på sound check, fikk en eksklusiv CD, egen lounge med egen bar og flotte sitteplasser på balkong med super sikt til scenen. En herlig opplevelse til samme pris som en norsk konsertbillett. 500 rupier per pers.

Howard Jones er jo som noen av dere vet kjent fra 80 talet med sanger som What is Love, Hide and Seek, Like to get to know you well. med flere. Han er en fantastisk musiker som har gitt ut flere plater i løpet av årene. Han er utroligt generøs og lærte oss masse under sound checken. Som det å fjernstyre og ta over synther. For det ville jo være rart att hans synth fortsetter å spille når han går fra den for en svingom på scenen?

Jeg ble veldig rørt i løpet av konserten, han snakker mye, spiller fantastiskt bra og ALLE, og da mener jeg ALLE på stedet er skikkelige fans som virkelig setter pris på opplevelsen.

Vi ble straks forenet med flere andre skandinaver som hadde reist til London bare for å se konserten. To andre norske og tre svenske karer. "The Scandinavian Branch". Av de tre svenske karene fikk vi tips om en luxusleilighet som kunne leies i noen dager til under prisen for alles hotellrom samlet. Genialt! Det blir det neste gang. Sjekk ut 49 Lancaster Gate.

Nå har jeg skrevet mer enn noen gidder å lese, så jeg gir meg nå. ;-)

tirsdag 2. november 2010

Jeg har vunnet gavekort!

Og dette var hva jeg valgte!Øredobbene kommer fra butikken Little Shop Of Wonders. Dere kan også kjøpe smykker från Little Shop på Søndagsmarkedet på BLÅ. 

Takk sier jeg og gleder meg til å bruke mine nye øredobber i London!

<3