mandag 27. september 2010

Jeg elsker Sverige!


 

I fredags var jeg i Strømstad for å levere vår bil på verksted. Når jeg gav ifra meg Punto fikk jeg denne lille Suzukien til låns, gratis hele dagen. Liten skruttbil som jeg ble veldig glad i. Bilverkstedet vi fikk tips om heter AK bil og däck. Isteden for Snap Drives 8000+ betalte vi 3200 sek for hele jobben! Det er jo bare å bli glad for slike ting.
 Det første jeg gjorde var å spise frokost, jeg hadde kjørt hjemmefra kl. 07 på morgenen. På kaffedoppet som ligger ved stasjonen med utsikt mot havnen fikk jeg en frokost til 55 kr. I buffeten fantes det mye å velge på og jeg tok god tid på meg. Ute regnet det og inne var det varmt. 


 Selvsagt passet jeg på å handle på Systembolaget. Dette er en alkoholfri øl fra Brew Dog. Den har nesten ingen alkoholprosent men smaker masse! Les historien bak dette ølet her.

 På den koselige restauranten og sjømatsbutikken Røkeriet tok jeg en kaffe etter å ha gjort innkjøp på favorittloppisen, Systemet og Sjokoladebutikken. På Rökeriet kjøpte jeg også fiskekaker, røkte blåsjell og reker. To flasker med slånbärsaft. (Slåpetorn). De har også noe så spennenede som tangbaguetter. Kakene på bildet er selvsagt bakte på plass og smaker deretter. I Sverige heter de chokladsnittar.

Ellers er det obligatorisk stopp på Bellbox for hårprodukter, Apoteket for allergitabletter og SB12, en eller annen godteributikk for å fylle på med Lindt, Madagascar 70% sjokolade. Halalbutikken i Oslogata for stærk tyrkisk pølse.

I Skee utenfor Strömstad fant jeg en loppis som sannsynligvis er en gullgruve, men den var så utrolig rotete at jeg fikk noia. Jeg som ellers stortrivs på slike steder. Jeg fikk med meg ett 4 meter stort tøystykke. Skal gi den en til sjans en annen gang.

mandag 20. september 2010

Å kutte fingrer!

Idag tok jeg en kjapp tur innom legevakten og sydde noen sting. Takk Anna for att du insisterte på det. Og Takk Daniel for transporttjeneste både til og fra farbror (frøken) doktor. 

 Bill mrk. Skulle bare rengjøre sushikniver...

onsdag 15. september 2010

God gammeldags husmanskost.

Fleskepannekake. 
(Enkleste i verden)

3 dl mel. (bland i vei slik du ønsker. Jeg brukte vetemel og rugmel idag)
6 dl melk.
3 st egg.
1/2 tsk salt.
Sideflesk eller baconterninger (rimmet eller røkt)

Terne flesket og legg det i en langpanne, sett inn i ovnen og stek der på 225 grader.

Bland mel, salt og halvparten av melken, ta så i resterende mel og eggene. Når flesket er stekt og fint, heller du røren i pannen, rett opp på flesket. Stek i ovnen i ca 20 minutter. Tiden er avhengig av hvor stor panne du har. Er den stor så går det raskere for røren å stekes. Er den mindre langsommere. Dere skjønner?

Jeg liker å servere med tyttebærsylt og salt smør. Smaklig måltid!

mandag 13. september 2010

A little bit of Marilyn?

[Bilde: Jeg er veldig glad i farger for tiden så jeg var meget glad for det fine rosa ristebeltet jeg kjøpte av Sirin og den fine rosa bodyen jeg kjøpte på Primark i Newcastle. POP! Love colors! Skulle ønsket jeg eide den kule rosa boaen som dere ser på bildet.]

I helgen var jeg på danseworkshop. Første klass var på fredag kveld og da danset vi for Dud Muurmand fra Danmark. Ufattelig moro! Jeg hadde fått lånt en fjærboa av Pauline og kjøpt meg noen crappy hansker fra Standard. (Hva kunne jeg vente meg for 80 kr? Man får hva man betaler for...) Men boaen var superfin. Såg at de hadde slike på La Danse. Får dra innom der en dag. Klassen Dud underviste i heter Burlesque Fusion og det høres mer vågalt ut en det er. Det eneste vi strippet av oss var hansker og boa. Men det var veldig gøy. Tenk Liza Minelli møter Marilyn Monroe. Og så legger vi på Tribal på det hele så det blir litt røffere.
 
[Workshopen var på Studio Orient, og arrangementet heter Oslo Tribal Camp.]

Dagen etter var det dags for Bangra, sammen med Nirmel Mahe. Det var kjempegøy men dessverre kunne jeg bare være med en stund. Koreografien og dansen i seg innebærer en del "hopping" og det klarer ikke mine knær. Damn! Jeg holdt ut i en time men sen innsåg jeg at jeg uansett ikke skulle klare koreografien og da var det ikke mye vits. No Bollywood for me!

Jeg har også begynt nytt jobb. Trivs veldig godt allerede og skal nok fortelle mer når jeg har kommet meg inn i rutinene. Spennende selskap og hyggelige kollegaer. Selskapet heter Radiocrafts AS.


[Bilde: Legger også med et bilde fra soppturen sammen med Christer. Nydelig høstdag som resulterte i masse traktkantareller og myggbitt.]

fredag 10. september 2010

Soppkurs med Soppgleder.no

Igår dro et lite gjeng ut i Bærumsmarka for å lære mer om sopp. Vi var 7 på kurset og begynte med å lære om regler kring sopp. Hvordan de ser ut, hvordan de oppfører seg når du bryter dem, river dem, deler dem. Så lukte og smake. Kursleder hadde plukket masse sopp som vi brukte under teorien. Så tok vi kurvene våre og gikk sammen ut i skogen for å finne sopp, prøve å bestemme type og så evt. ta med hjem igjen. Jeg fant kantareller, traktkantareller og brun ringløs fluesopp (den siste glemte jeg i skogen). Kurslederen var veldig flink og vittig og jeg rekommenderer ett kurs med honom. Dere finner informasjon på nettsiden. http://www.soppgleder.no/

Vel hjemme spiste vi god kveldsmat med kantareller og nystekt brød før vi stupte i seng. Begge to veldig trøtte og fulle av intrykk.

mandag 6. september 2010

Hestekos og kantarellpasta

Som jeg skrev tidligere så fant ikke jeg og Kent noen kantareller. Jeg ser nå att vi hadde ganske masse av traktkantareller som på bilden rundt om oss. Men jeg kjente ikke den soppen så godt. I søndags fikk jeg en sms fra en venninne der det stod at de hadde vært i skogen og plukket sopp og vi kunne få noe om vi ville. De hadde til og med vært innom og ringt på da vi var ute. Milde moses! Hva kan man si? JA, TAKK!!! Jeg dro innom på vei hjem fra stallen. (Jeg og HG var innom Christin og hilset på Poik. Mer om det sen!) Se så mye kantareller vi fikk!! Jeg bestemte meg for å lage en god søndagsmiddag. Her er oppskriften.

Kantarellpasta med kylling.

Båndspagetti, jeg brukte den skikkelig brede, det ser så lekkert ut.
2 kyllingfileeter, ovnstekes, helt naturell, kun litt vann i bunnen på stekeformen. Snu fileetene innimellom så de holder seg saftige.

1 pkt kremfløte
3 liter kantareller
3-4 sjarlottløk
2-3 store hvitløksfedd
Smør
Salt, pepper
2-3 skiver brunost

Stek løk og hvitløk i ekte smør og legg i kantarellene. 
Koke kantarellene i egen veske i ca 10-15 minutter. 
Hell på fløten og krydde med salt og pepper.
Bland inn skivene med brunost. 

Servere med pasta og kylling som er revet eller skåret i mindre biter. 
Vi fant også en portvinsgele som var veldig godt til kyllingen.


Dagens roadtripp gikk till Tomter, der min venninne Hildegunn og jeg hilste på min Christin og hennes hest Poik.

Jeg har bøtter og spann med rideutstyr som jeg må selge bort. Så jeg tenkte sette opp skilt i stallen. Men det ble mer skravling og kosing med hest enn sortering av utstyr og salgslappskrivende.

Hildegunn som ikke har vært i nærkontakt med hest før ble raskt (heste)frelst og ikke nok med att hun koset med hesten, de dro på spasertur sammen. Det er imponerende. Ikke alle tar seg ann noen hundre kilo hest så enkelt. Som dere ser er han mer enn middels nysgjerrig og kosete. Ikke lett å ta ett bilde på han uten å få en suss.

søndag 5. september 2010

Svigermors Stockholmsguide v.1.0

Liten guide til svigermor Vigdis som skal med venninnene til Stockholm. Vi tar litt utgangspunkt i at dere bor på Scandic Hasselbacken. Det er på Djurgården. Dere kan reise inn til byen med buss eller spasere ned forbi Gröna Lund og ta båten inn til Slussen. Djurgården er også ett flott sted å spasere på med vakker natur, flotte villaer og annet spennende.

Kjøp ett turistkort eller liknande, da har dere fritt på t-bane, buss og sporvagn der det går. Båten til slussen er også inkludert i dette pris. Dessuten så pleier det å komme med ett hefte med informasjon om Stockholm og liste over steder der dere har gratis eller redusert entrepris.

Beste cityguiden til Stockholm finner dere her: http://www.alltomstockholm.se/

Vi begynner med det som ligger i nærheten av hotellet:

http://www.skansen.se/
Dersom det er flott vær og dere har lyst å gjøre noe utendørs er Skansen utrolig flott. Her finns ikke bare dyr, men også bygdemuseeum som jeg personligen liker mer enn dyreparken. Les mer her: http://www.skansen.se/kategori/hus-historia

http://www.nordiskamuseet.se/
Her er det stort sett alltid en eller annen flott utstilling dersom dette frister.

http://www.vasamuseet.se/
Dette er ett fantastiskt museeum. Jeg var målløs etter mitt besøk.

Så innover i byen:

Stadshuset
Stadshustårnet har byens beste utsikt dersom man gidder å klatre opp noen trappetrinn. Nærmere bestemt 300 trinn. Det er verdt strebet da dere får sett Stockholm fra oven og etterpå blir det lettere å navigere seg i byen.

Gamla Stan: (da tar dere båten til Slussen fra Djurgården)
Her er det mye turistbutikker, men også mye flott, regn med å bruke litt tid her og gå gjerne litt opp og ned i gatene. Hovedgaten er som regel ganske kjedelig (dog lenge siden jeg og Kent var der) men gatene oppover og nedover har en del koselige butikker, cafeer og restauranter. Arkitekturen er flott og er været fint bør dere kjøpe en is i håndlaget vaffel. Dere kjenner duften i hovedgaten når dere går forbi.

Hvis vi skal rekommendere noen sikkre kort for en fin lunsj eller middag så ville det være Magnus Ladulås, det er veldig fin mat der men også litt dyrere. Sjekk menyene på hjemmesiden. (100 sek er ca 85 nok). En annen restaurant i Gamla Stan er Den Gyllene Freden som man hevder er Stockholms eldste restaurant. Fantastisk mat hvis dere vil ta det litt ut en kveld. Ellers er det billige, mellompris og dyre restauranter overallt i gamla stan. Dere trenger ikke å gå langt i Stockholm for å finne god mat.

Söder (da tar dere båten til Slussen fra Djurgården)
Her finns butikker, cafeer, restauranter, markeder og til og med noen mindre kjøpesenter. En koselig del av Stockholm som er litt mer bohemisk og kreativ enn de flottere stadsdelene Østermalm og Vasastan feks. På søder finner dere Mosebacke, der spillet Cornelis Wreswijk i sin tid. Flott for en kaffe, en lunch eller en konsert. Kent tipsar om Pelikan som jeg ikke husker jeg har vært på. God gammeldags mat og ølhall.

Drottningatan / Sergelstorg
Dette er så sentralt dere kan komme, her finner dere alle butikker som finns overallt i resten av Skandinavia, ikke veldigt interessant spør du meg. Som Karl Johan og Oslo Sentralstasjon.

Vasastan / Odenplan
Dersom man er interessert i antikviteter, så er dette bydelene å besøke. Også veldig mye spennende klesbutikker, interiør og annet. Stort sett koselige gater å gå i. Mange fine restauranter.


Sentrum/Norrmalm
En restaurant som jeg gjerne vil besøke men ikke har rukket enda er Nalens restaurant. Når farmor var ung og bodde i Stockholm gikk hun og venninnene hennes på Nalen og danset. Nå mange år senere har Nalen åpnet på nytt og det er dags for neste generasjon å oppleve de vakre lokalene.

Shopping og kjøpesentere:
Hvis dere skal dra på shopping og vil ha allt på ett sted, så har dere feks. NK eller PUB på Høtorget (da får dere litt andre butikker enn i vanlige kjøpesentere. De har stort sett det vi har hjemme.) Skrapan på Søder har også noe morsommere utbud.

Tidenes minst lykkede sopptur

Som dere så på bildene i det tidligere innelgget så var lørdagen en fantastisk dag i Oslo! Jeg fikk sikkelig dårlig samvittighet av å sitte inne så jeg overtalte Kent om å dra ut en tur på ettermiddagen. Vi pakket kurv, kniver og børste og kjørte ut i Maridalen for å plukke kantareller.

Skogen var vakker som en saga men noe kantareller fant vi ikke. Den 9 september skal jeg og Kent gå soppkurs sammen med venner, vi skal ut i skogen og lære oss hva som er spiselig og ikke. For det er mye sopp i skogene nå.lørdag 4. september 2010

Høsten er så vakker!

Idag dro vi ut i Oslos friske høstluft kl.10.00. Tre timer senere var vi hjemme igjen. Her er bildene fra dagen. 


Røtter som har økologiske og fairtrade produkter.

Veteranbiler på Aker Brygge. 

Marked i nabolaget. Hønse Lovisas hus, Mølla og Månefisken. 

Ett eneste stakkars møllspist eple i epletreet. Vi må muligens kappe hele treet for det gir aldrig frukt mer og det er alltid angrepet av noe muffens. Ser veldig lite delikat ut. 

Kent har laget rosinboller etter oppskrift av Morten Schakenda. Oppskriften ble såklart noe forandret (forbedret mener Kent). Les mer om Morten her.

fredag 3. september 2010

Det går trøgt med oppdateringen

Søster har rett, jeg er dårlig på å oppdatere bloggen for tiden. Det har bare vært så mye som har skjedd. Jeg har ikke hatt overskudd og ikke lyst heller å skrive om tanker og hendelser i det siste. Nå har jeg det bedre og hodet begynner å få samme struktur som hverdagen. Ting faller på plass.

Jeg har fått hjelp av proffesjonelle til å se over min CV og finne ut hva jeg vil bli når jeg blir stor, lære å stole på at de kunskapene jeg har er riktige. Ta meg sammen og ikke bare søka på jobber som jeg er overkvalifisert til eller egentlig ikke interessert i.

Det var moro, etter litt tenkende og analyser av kunskaper jeg har ervervet der siste årene fant jeg frem til de stillingene som passet meg. Jeg har fått struktur på søknadene, plukket bort personlige opplysninger og fokusert på hva jeg kan og hvorfor jeg passer til stillingen. Det har gitt fantastiske resultater.

De to første søknadene jeg sendte fikk jeg intervju på, den ene faktiskt samme dag jeg sendte søknaden. De andre tre jeg har sendt har søknadsfristen nettopp gått ut på så jeg skal ringe dem på mandag. Jeg har vært i en intervju allerede og jobben høres virkelig spennende og variert ut. Jeg krysser fingrene. Skal i neste intervju på mandag. Det ser lyst ut. Jeg gleder meg til å begynne å jobbe igjen og klatrer litt på veggene nå som jeg er igang på riktigt.

Magedansen er igang igjen, det er deilig! Jeg har fått litt skryt for noen av øvelsene, at de begynner å bli fine. Jeg er overlykkelig. I september skjer det masse, jeg skal på workshops under Oslo Tribal Camp. Bhangra og Burlesque Fusion. Det er flere bursdager, vi skal på kurs å lære oss å plukke riktig sopp (svamp) i skogen. Vi får besøk fra Sverige, Polen og sikker noe mer som jeg har glemt. Herlig!

Nå skal jeg gå til kjøkkenet og se på Kent som lager sushi. Han går kurser hos Arne på TAKU. Og jeg gleder meg vilt til middagen senere idag.

torsdag 2. september 2010

Finøl fra Nøgne Ø

For tiden kjøper jeg helst Nøgne Ø Bitter dersom jeg vill ha en skikkelig god hverdagsøl til maten. 

Bitter har en alkoholstyrke på 4.5% som er levelig for en mitt i uka øl. Jeg tror ikke Bitter finns å kjøpe på vinmonopolet, jeg kjøper den på ICA.

Ølen fra Nøgne Ø koster litt mer enn øl fra de store bryggeriene men det smaker så mye bedre! Og du støtter samtidlig opp om Norges Microbryggerier.