fredag 28. mai 2010

MGP Telenor Arena Generalrepetisjon


Vi er der! Det var helt fantastiskt. Nå er min absolutte favoritt Israel, Harel Skaat - Milim. Se den engelske versjonen av sangen også (words). Da får dere med den fryktelig triste teksten også. Ohhhh... the pain...


onsdag 26. mai 2010

Selvopptatt?

Idag rett for jeg kom hit til studioet såg jeg en jente/dame som såg utrolig kul ut. Plutselig slår det meg at jeg trolig synes det fordi hun ser ut som meg! :-o hun er tynnere og kortere men ellers. Samme sorte Mary Jane's fra Dr Marten's som meg, sorte strømpebukser, samme rosa/røde blomstrete sommerkjole fra H&M, sort jakke m pelskrage, sort hår, sort negllakk og sorte store solbriller. Så unik og annerledes er jeg!

Måtte bare ta bilde på skoene mine for å vise at jeg er betydelig mindre sortkledd nå for tiden. Men dette var bare for morsomt til å la gå i glemmeboka.

EDIT: Jeg mente hun såg kul ut, alltså, ikke trendy, hip, rett osv. Men kul i mine øyner... :) Når jeg leste teksten jeg hadde skrevet så hørtes det ut som om jeg mente jeg var ufattelig kul! ;)

tirsdag 25. mai 2010

Doftalys fra Anna (takk vennen!)

Dette lyset er ett Doftalys fra Anna. Jeg fikk den da glasset sprakk idag når jeg var på besøk i butikken. Så det var bare å varme opp lyset med glasset på og når det smelte litt så kunne jeg lett fjerne glasskårene og sette det i en annen "beholder". Det dufter fantastiskt av Champagne og jeg sitter her og prøver å nyte. Men noe er galt. Jeg har sjekket kalenderen og det skal ikke være slitsomt nå (you ladies know what I mean ;)). Noe annet er på gang. Jeg får vel skylde på månen eller noe. Føler meg ikke helt ok. Blæææ!

Men ellers går dagene som vanlig, eller vent nå!!! Jeg har ikke trent på mange mange dager! Det er nok det som gjør meg litt gal?!

Nå som jeg vet kan jeg legge det bak meg. I morgen er jeg ikke lenger hundevakt og da kan jeg trene på dagen og da skal vi nok se at det blir bedre.


Idag har jeg vært på salong og vokset leggene, nå kan solen komme! Snart skal jeg ivei og prøve ett par brukte Esska sandaler i grått. De er såååå fine og jeg håper de passer meg. Jeg skal også levere en stereo til en jente på Underskog. Jeg hadde en på studio som hun skulle hente idag, men på veien til meg så tryner hun med sykkel og var nødt til å dra på legevakta isteden. Stakkar! Så jeg kjører innom henne med den ikveld.


Jaja, er ikke helt i form nei, skriver noe en annen dag. Kramis.

søndag 23. mai 2010

Lille Ludo på besøk.

Nå er lille hunden Ludo på besøk hos oss. Han skal være her til tirsdag kveld da eierne er på ferie i Barcelona. Han har vært hos andre venner frem til idag. Han har med seg mat, kosepledd og leker. Søten!
Grunnen til att stua ser ut som ett hospits er at familien snart kommer på besøk og da skal det trylles frem sengeplasser til 7-8 voksne og 2 barn i tillegg til meg og Kent. Idag har vi hentet denne IKEA sovesofaen fra en jente som bor i nærheten. Vi fikk den gratis men leverte en flaske vin som tilsynes er den innofficielle Underskogsvalutaen. Når besøket er over gir vi den trolig videre til noen annen. Sofaen er helt fin, ingen merker i treverket og stoffet på de sorte putene er rent og helt. (jeg har bare lagt på ett teppe nå som jeg har hunden på besøk.) Når man feller ned ryggstøtten blir dette til en 120 seng. 
Når man er mange trenger man dessuten ekstra sitteplasser. Hvis vi har tur med været så kan vi være ute mye. Vi har kun en halvtrapp å gå ut fra leiligeheten til bakgården der vi har grill og hagemøbler. Pleier å gå helt fint. Dessuten er familien like ryddige som Kent så det blir alltid enda mer ryddig her når de er på plass. Jeg er rotekoppen i denne slekta...
Lurer på om jeg skal lage ett liten mysigt soverom i walk-in garderoben til barna. Jeg vet da at jeg elsket små spennende plasser når jeg var yngre! Hehe...Vad tror du Anette?Dinner på Dinner

 Igår var vi på bursdagsmiddag sammen med en tidligere kollega til Kent. Han hadde valgt restauranten Dinner og inget kunne gjøre meg mer happy. Jeg har hørt så mye om stedet og det infridde etter forventingenen. Jeg glemte å fotografere hovedrettene. Men dette er altså forrett (på deling 3 pers) og dessert. Menyen i sin helhet finner du på www.dinner.no (Menu -> Set menu -> Jade Menu.) Vi gjorde det enkelt for oss og gikk for vinrekommendasjonene som var lagt til i menyen.

Rundt bordet var vi 11 personer, 10 gikk for menyen og en valgte å sette sammen egen meny. Det var ett morsomt gjeng, samtalen gikk lett og når klokken var 12 kjente jeg att jeg ikke orket mer. Det var dags å dra hjem for å sove. Noen av de andre gikk videre ut for å fortsette å feire Mick på hans 33 årsdag.

Nå skal jeg ta turen ut til bilen og gjøre ett nytt forsøk på å få igang bilen. Idag skal vi hente en sovesofa som jeg har fått gratis på Underskog. Om snaue 3 uker kommer hele familien fra Sverige og da skal lille treroms leiligheten omvandles til hotell for 11 pers! Finns det hjärterum finns det stjärterum!

lørdag 22. mai 2010

Fredagen i bilder

Anna og jeg tok en morgenrpromenad og avsluttet med kaffe på Food Story. Dette må være den søteste uteserveringen i byen.

torsdag 20. mai 2010

Tja, sen sist da?

Hendene har begynt å ta sin ursprunglige form igjen, takk vare en nakksperre som har forhindret meg i å øve på hoop tricks. Jeg har legat strak ut i sofaen hele dagen igår, knaprat piller som om det var godteri. I natt ble det ikke mye søvn men fra 06-09 fikk jeg sove helt ustørt.

Det har skjedd noe merkelig, jeg har blitt slankere i livet og jeg skjønner ærlig talt ikke hvordan det går til. Jeg tror ikke det synes så mye på vekta, men du verden. Buksene jeg kjøpte rett før cruisen er for store! De kan dras ned til knene uten å lukke opp knapp og glidelås!? Wierd. Jeg takker og tar emot.

Det jeg vet jeg gjør er å trene som før og spise ofte. Jeg har holdt meg langt unna godteri, brød og karber i en periode nå. Muligens er det dette som er nøkkeln?

Jeg har forresten funnet ut at jeg kan kjøpe tape fra USA, det blir mye billigere. Butiken jeg fant heter Fultons Trim. Nå skal jeg bare bli bra i nakken så jeg kan stikke ut å kjøre bil. Da skal det lages hoops!

tirsdag 18. mai 2010

Hvor kjøper jeg tape??

Jeg har blitt hekta på hoops etter noen dager med øving. Nå skal jeg lage meg noen flere, det såg ikke så komplisert ut. Tipper jeg finner plastrør i rett dimensjoner i noen av byens byggvarehus.
Vanskeligere var det visst å finne tape. Noe så merkelig, eller så har jeg plutselig blitt veldig dårlig på å google.

Jeg trenger tape i metallic, plast, grip og prisme. Man kan sikkert være uten noen av dem men jo mer tape jo morsommere mønster kan jeg lage på min hoop. Griptape må jeg ha. Tapen bør ikke være mye bredere enn max 2 cm.Jeg har funnet ut at Claes Olson har har helt vanlig plasttape og reflekstape dersom jeg trenger det.
Så har jeg funnet en butikk i Tønsberg som selger prismetape til drillstaver. Det må jo være mitt i blinken. Men jeg vill ha det idag…

Er det noen som vet hvor jeg kan få tak på dette? Alle tips mottages med stor takknemlighet og kudos!

mandag 17. mai 2010

Gratulerer med dagen!


Vi gikk ned til slottsparken i 13 tiden, da vi håpet det verste hadde lagt seg. Og det var ok der da. Men fortsatt ganske mye mennesker. Jakten gikk videre etter softis ettersom Kent må ha det på 17 mai. Vi fant skilter om ett nytt sted som serverte youghurt-is og det kunne jo brukes som alternativ.

Sagt og gjort, jeg gir stedet en svak terningkast 2 og kommer ikke å gå tilbake. Det var veldig dyrt, isen var for vannete, minte mer om stiv milkshake enn is. Og smaken var ikke så spesiell. Den får 2 fordi det var sunnere enn vanlig softis og de hadde granola som topping i tillegg till alle usunde alternativer. Isen tar man selv, og så betaler man i kassa etter vekt.

Ellers kan jeg rapportere att hendene mine er totalt ødelagte av å øve isolasjoner med hoopen. Ikke bare blå nå, de er grønn/lilla og hovne (fargeforandringene syns ikke så godt på bilden) Og det gjør dødens vondt i dem bare jeg nudder i dem. Men banne meg om det ikke er verdt det. Jeg kan nå gjøre noen tricks som ser kule ut. Trenger selvsagt mer trening, men det kommer seg. Jeg kan rocke hoopen nesten ubegrenset lenge i livet, jeg kan rocke ringen om halsen. Gjøre lasso og isolasjoner og mer kommer. Var ute en time igår og øvet, og har øvet masse her inne også. Jeg har blitt hektet. Dette er gøy!

søndag 16. mai 2010

Practicing Cat eye isolations Auch! :(Mine nye hoops!


Nå har jeg en kontakt i Oslo som lager skikkelige hoops for dansing og tricks. Hvis du trenger en så gi meg lyd så skall jeg sette er i kontakt!


Ringene er prøvde og jeg kan fortsatt vrikke på hoftene. Handtricksen er morsomme men hendene er snart blå!


I loooooooooove it! More to come!

lørdag 15. mai 2010

Vakkert!

Dere må bare se på noe vakkert, på Youtube ligger det masse masse videoer på hoop deancing. Men en jeg falt for var denne: http://www.youtube.com/user/ShpongledHoops

Hun er utrolig flink og bruker fantastisk musikk.

Se feks denne performancen: http://www.youtube.com/user/ShpongledHoops#p/u/31/AmQoXTowkgk jeg kan dessverre ikke legge ut video for det er avaktivert av artisten.

Dette er en film med en av jentene som danser sammen med hun som jeg og Ann møtte på cruisen.

fredag 14. mai 2010

En Rah rah ah-ah-ah! Ro mah ro-mah-mah Gaga Ooh-la-la! dag! ♥

Dagens frokost. Slike blåbær er dyre, men ettersom jeg ikke spiser godteri eller drikker brus så synes jeg ikke det er så ille med 30 kr for to porsjoner blåbær. Nam!

Jeg er inne i en veldig god periode nå, kilona rasade på cruisen, eller midjemålet i alle fall (skal veie meg idag på Oxigeno). Jeg har trent når jeg kom hjem, tatt frem sykeln, fått ny dator, piffat varje dag och bare en sånn sak gjør mye på selvtilliten. Dessverre sliter jeg med migrene litt for ofte for att allt skal være helt optimalt. Men pytt pytt, man kan ikke få allt her i livet. Har dessuten fått tips om akupunktur som hjelp mot migrenen så det skal jeg prøve.

Min siste ide om work out er rockering! På cruisen møtte jeg og Ann to søstre, hvorav Ali den eldre er performanceartist og bruker rockering i alle former, med og uten ild. Det var noe av det kuleste jeg har sett og jeg skal sporenstraks begynne selv!


Her er en video der hun er med. Jeg har sendt Ali en mail og spurt henne om hun kan komme til Oslo og workshop. Gi lyd dersom du synes dette høres moro ut. The more the merrier! Hvis hun ikke kan komme hit så drar jeg til Boulder Colorado for en klass! Se mer på gruppens hjemmeside: http://www.kaivalyahoops.com/

onsdag 12. mai 2010

Min nye fine venn!

Jeg har jo ikke fått vise frem min nye pc. Kjøpte den i mandags, på SIBA. 3000,- koster den og er perfekt til mitt formål. Lett å ha med seg i handvesken, kan chatte, blogge, lese og bildbehandle. Trenger jeg noen gang større skjerm så kobler jeg bare til flatskjerm og evt ett større tastatur. I tillegg til Windows som allerede er innstallert på datorn så har jeg innstallert Ubuntu 10 på den. Så nå kan jeg kjøre på både Linux og Windows om jeg vil.


- Prosessor: Intel Atom N270 1.6 GHz
- Minne: 1GB DDR3, Max. 1GB
- Harddisk: 160GB S-ATA (5400rpm)
- Grafikk: Nvidia ION LE opp til 319 MB
- Skjerm: 11.6" LED BrightView (1366x768)
- Øvrig: HDMI, VGA, 3xUSB, WLAN, LAN, Bluetooth, 5i1-kortleser, webkamera, 92% av ett fullstort tastatur, 6-cellers batteri

- Vekt: 1.46 kg
- Operativsystem: Microsoft Windows XP Home SP3 32-biters

tirsdag 11. mai 2010

Forsøk på att summere reisen. (lang bloggpost)

Jeg har jo gjort notater gjennom hele reisen, klart å laste opp noe men det meste er kvar på min gamle pc som er dødens død. Kent kan nok fikset ut informasjonen fra harddisken, men jeg vill uansett få opp info nå før det forsvinner helt. Å prøver å huske reisen er vanskelig, dagene går i surr når man er uten aviser, dator, tv, nyheter og hverdagslige avtaler.

Jeg har gjort ett kollage per dag, med de viktigste hendelserne som jeg har klart å fotografere. Nå skall jeg bare klare å legge dem i kronologisk orden fra søndag 2 mai til søndag 9 mai. Bilde først og fortelling under bilde. Klikk på bilde for større versjon.

Søndag 2 mai. Roma, Civitavecchia, Italy.  Første dagen på skipet. Dårlig vær i Roma men vi var helt propell jeg og Ann. Suiten er flott, Ann har fått masse gaver fra kontoret i USA, vi hilser på vår steward Ram og finner veien til restaurangen The Veranda for reisens første Champagne og lunchbuffet. Aller første dagen ble jeg forelsket i skipet og mastene er bare helt fantastiske. Jeg vill OPP! Vi har informasjonsmøte, vi får signere opp for gratis Speed SPA og vi har security drill. Jeg velger en herbal massage som er fantastisk og Ann tar en ansiktsbehandling. Første kvelden spiser vi i restauranten Degrees og jeg får veldig god kalvefile.


Mandag 3 mai, Corsica, Porto-Vecchio, France. Vi tok bussen opp tilbyen og vandret rundt i noen timer. Vi såg den vakkre kirkegården og vi handlet litt lokal mat. Jeg ringte Bernard som vet eksakt hva jeg skulle ta med meg hjem. Det ble Coppa, salt og krydder. Vi ville komme oss til Bonfaccio men fant ikke noen bra måte å reise på. Vi kom tilbake til skipet bestillte room service til lunch. Spiste og pakket pc er for å dra tilbake til byen der vi satte oss på ett internettcafe en stund. I løpet av denne dag har vi også trening med David. Tror det var i 19 tiden. Men er ikke helt sikker. Uansett, han kjørde skiten ur oss og vi booket inn oss for en ny time dagen etter. Middagen tar vi i The Restaurant denne andre kveld til havs. Vi stikker innom Compass Rose og får etterhvert kallenavnet The Swedish Dream team. Men jeg hørte The Swedish Drinking Team. (Sjokk, i slutet på uken hadde det vært ok, men allerede nå?? Men det var altså ikke riktigt hørt). Vi danset masse til Abba og annet og hadde en flott kveld.


Tirsdag, 4 mai, Sea Day. Sjokoladesmaking med Fran Bigelow, show med vår Cruise Director Mark Cotter, middag i The Restaurant, snacks i The Lounge og dans og coversanger i the Compass Rose med Joyce og Callen. Ellers fikk vi med oss en DVD og en time i sengen etter en lang kveld dagen før.

Onsdag 5 mai, Castelmola, Taormina og Messina, Italy. Med familein fra New Zeeland. De hadde en privat sjåfør som viset seg ha en minibuss, så de kom innom og hentet oss (kvelden før hadde vi vært på samme popquiz team.). I Taormina spiste vi lunch og Ann tok en tur i Teater Greco. Vi var på portvin- og sjokoladematchning med Fran Bigelow på ettermiddagen når vi var tilbake på skipet og vi spiste middag sammen med Ali i sjømatrestauranten Le Marche. Hun reiste med sin søster og bestemor. Og ettersom bestemor ikke går ut om det blåser pga frisyen (hun er snart 90 og veldig nøye med sånna saker) så spiste hun alene, eller nå altså sammen med oss. Vi såg den mest fantastiske solnedgangen og vi spillet bort penger i casinoet. Jeg satt lenge på dekk og såg på lavaen som glødde på vulkanen vi passerte.  Så møtte vi svenske Chief Engineer, Julius Forsberg for drink i The Lounge. Kveldens underholdning var Des og Cherri, the worlds worst magicians. Veldig morsomt. Kort tur i Compass Rose for det var dags å gi opp for dagen. (den officielle versjonen) Ann og jeg petade lite i minibaren på natten også.

Torsdag, 6 mai, Sorrento, Italy. Vi ankrer opp utenfor marina grande, tar tender inn til havnen og går opp til Sorrento. Bildet i mitten er tatt fra høyden halvveis opp til byen. Otur med været denne dagen, surt og regningt. Vi går i alle fall på rundtur i byen, spiser pizza i en bakgate, shopper (hurra, jeg finner endelig riktige kjevler!) og tar en sightseeingtur til Villa Angelina der jeg kjøper olivenolje. På kvelden er det dags for flott middag med uniformert mann. Stilig. Det ble bare oss rundt bordet slik att vi kunne holde oss til svensk. Etter middagen tar vi en tur til The Compas Rose igjen og hører Joyce og Collen synge for gjestene. Nå er jeg varmere i klærne og tørr ønske sanger.

Fredag, 7 mai, Capri, Ana Capri, Italy. Vi åker fine tender idag, på Capri ankommer man med stil. Vi tar funicolaren fra marinaen opp til Capri, fotograferer våre entertainers fra båten og vandrer videre. Vi rusler rundt i gatene blandt flerstjernige hoteller og designerbutikker og blir plutseligg sultne. Bestemmer oss for å ta minibussene til Ana Capri som ligger enda høyere opp. Der spiser vi middag, jeg velger en ravioli ala caprese som er heklt underbar! Ann snasker i seg en fantastisk bolognese. Vi finner veien til Villa Michele og blir der en stund. Utsikten er å besvime av og været er fint for en gang skyld. Vi er eneste deltakere på seminaret "secrets to a flatter stomach". Planen for kvelden var å legge seg på hytten og se DVD da vi var rimelig slitne etter gårdagens festiviteter. Men etter en stund så innsåg vi att vi ikke var på cruise for å sove. Så vi piffet litt og gikk til restauranten. Spiste og fikk underholdning av vår servitør i form av masse småtriks som vi har foreviget. Etterpå  gikk vi for å se på personalens show i The Lounge. Når showet var over ble vi sittende med Natalie, Ali og Jennifer. Alle unge jenter (26-32) på tur med familien. Vi rørte oss opp til The Compass Rose og rakk noen sanger med Collen og Joyce. Alle gikk til sengs men jeg var ikke på humør for det. Så det ble en alenefest med dårlig pils, deilig Depeche Mode på iPoden, pissregn og en ensam liten plass på ovre dekk. Det er slik man får løse det når man ikke har noen å leke med.

 Lørdag, 8 mai, Ischia, Italy. Siste dagen og veldig mye på programmet! Frokost og i vei med tender til Ischia port. Vi rusler rett opp til slottet da jeg er en sucker for kjellerhvelv og stenmurer. Der møter vi bestemor til Ali og Jennifer som er på egen tur. Himmel, damen går jo av på mitten. Hun slår følge med oss. Resten av den lille byen er ikke så mye å se, så vi tar tender tilbake til skipet for å kaste oss på marinaen som er åpen for første gang. Ann bader men ikke jeg som er redd for åpent vann. Vi henger på dekk en stund møter sen Julius igjen som denne gangen skal ta oss ned i maskin. Etterpå løper vi til suiten og piffer oss for siste middagen på skipet, også denne kvelden med Julius. Ann avtaler med David for konsultasjon i SPA som hun tar rett for middag. Etter middagen fikk vi komme opp på bryggen og se hvordan det ser ut der på kvelden. Spennende. Ellers gikk det i drinker og siste kvelden med Collen og Joyce. Noen av jentene joinet oss i baren. Det ble en sen kveld og med all separasjonsangst kunne jeg ikke sove mye den natten.

Både jeg og Ann hadde sovet dårlig denne natten, og med en kropp som skriker etter fred og ro ble hjemreisen noe av det verste jeg har vært bort i siden jeg ble voksen. Nå blir det vann og brød i noen uker.

Om trening og kosthold på turen

Reisen er over og jeg tror "pepper pepper" jeg har klart å gå ned i vekt på turen.

Frokosten besto i naturell yoghurt med frukt hver eneste dag, grapefruktjuice, en kopp kaffe og ibland kyllingpølse og potetkake for å få noe salt etter en lang kveld.

Lunch i noen av de italienske byene. Pizza, pasta og risotto. Men nå skjønner jeg hemmeligheten med italienernes størrelse. Deras pastaretter, pizzor og risottoporsjoner er jo 3 gånger så små som dem vi får her hjemme.

snacks i 4-5 tiden, kunne være en vårrull eller fritert asparges, liten bit ost på kjeks osv. Typiske apetizers til dagens første drink.

Middag er treretters hver dag, liten forrett, carpaccio feks. sen en suppe, ofte en kald som gazpacho. Varmrett var typisk kylling, andebryst eller kalvekjøtt. Mye grønt til varmretten som spinat eller broccolipure osv.

Resten av kvelden gikk i champagne og vin. Hver eneste dag!!! Men, det jeg ikke spiste av var banana pancakes til frokost (+ 10 andre liknende alternativer) Ettermiddags kakene i Compass Rose, baren på bakre dekk, brownies og maryland cokies som stod fremme i yacht club hele dagene. Så jeg har avstått från mye.

To av dagene hadde vi personlig trening med David. En ung gutt på 20 som hadde vært personlig trener sen han var 15! Og jobbet på cruiseship i 2 år. Han er også yoga og pilatesinstruktør så treningspassene var sinnsykt tunge med lette manualer. Fattar ikke hvordan han fikk det til. Vi var mørbankede men kom tilbake for mer. Var også de eneste på seminaret, the secret to a flat stomach!

Ellers gikk vi i snitt 3 timer per dag når vi var i havn. Den eneste dagen uten noen motsjon var "sea day" da vi bare slappet av og koste oss med dvd i lugaren, leste på dekk, editerte bilder og bare tok det lugnt.

Jeg har tatt ett dopp i jacuzzien og svømmebassenget og Ann har badet i havet.

Idag er jeg tilbake i hverdagen igjen og det er dags for magedans. På fredag skal jeg styrketrene med PT Bjørn igjen og veie meg og da ser vi om det har blitt noe bedre!

mandag 10. mai 2010

Varme klær og ny pc.


Snart online igjen. Nå mobilblogging. ;-)

Pc død. RIP.


Ned på Siba og kjøpe ny asap. Med allt jeg har å fortelle om min reise med Ann må jeg bare fikse dette idag. Jeg føler meg naken och exposed uten pc og nett!

torsdag 6. mai 2010

Onsdag og torsdag, Taormina og Sorrento

Igar kveld var det dags for var skalldyrsmiddag pa dekk. Det blaste veldig og vi var kanske ikke helt imponerte av maten, men vi fikk oppleve en fantastisk solnedgang og nar det ble morkt ute kunne vi se lavaen pa toppen av en vulkan som jeg selvsagt ikke husker navnet pa na. P noe tror jeg. Sa proevde vi pa casino og vant tilbake alle penger. Opp i opp. Det var magi show og vi drakk vin og drinker med Julius som er maskinsjef. Ikveld skal vi tre ha middag sammen. Det blir hyggelig.

Idag har jeg ikke tatt noen bilder da jeg glemte a legge i det nye batteriet i kameraet. Men Ann har fotografert masse sa jeg skal laste ned hennes bilder. (bildet jeg bruker her er fra nettet.) Sorrento er en koselig by, men idag har vi hatt otur med vaeret. Regn og overskyet. Men jeg har kjopt pastakjevler og olivenolje sa jeg er happy.

Jeg gruer meg litt for turen tilbake til skipet da vi ma dra med en liten reddningsbat for vi ligger for anker lenger ut fra marinaen. Det blaser litt sa det vill gynge en del... Gulp! (eller skvulp!)

onsdag 5. mai 2010

Sicilia


Idag fikk vi mulighet å dele en privat minibuss med våre nye bekjente fra new zeeland. Vi reiser rundt og skal se både små steder og vingårder. Fantastiskt!

EDIT: Sitter na pa ett Internett cafe i Taormina. Vi har vaert i Castelmola tidligere idag og skal snart tilbake til skipet. Vingarden far vente til en annen gang da vi ikke rakk a dra dit.

Ikveld er det skalldyrsmiddag pa dekk. Sist vi provde ble det for kaldt. Bedre vaer idag.

Til lunch ble det lokal vin og risotto med sopp. Perfekt.

Idag sto vi opp tidlig for en PT time med David. Ettersom vi begge er litt oedelagde i knene sa bad vi om mageovelser idag. Det fikk vi sa det rekker for ett ar. Phu. Sa frokost og biltur fra Messina og oppover. Det er sa utrolig vakkert her og vi storkoser oss. Ikveld seiler vi videre mot Itailenske fastlandet, i morgen blir det Sorrento. Besok pa sjokoladefabrikken Gay Odin sammen med Fran som holdt sjokoladeproving igar kveld.

BBy the way, vi gar ikke lenger under navnet The Swedish dreamteam. Na er det Aaaah. (Agneta and Ann, to A, Aaaaah.) Underholdningen ikveld er en performance av "The worlds worst magicians". Na ma jeg logge ut og dra til minibussen!

Ciao!

Dinner!tirsdag 4. mai 2010

Day 3, Sea Day.

Vi våkner kl 9, og står opp kl. 9.30. Gjør oss klare for frokost. Det gynger litt og er overskyet. Men varmt såklart. Før frokost var det oppmøte i det nye fitnessavdelingen for champagnedrink. En Mimosa, veldig populær drink her. Vi booket også om vår fitnesstime med David. Idag er ikke en bra dag for trening for meg. Jeg er bittelitt sliten og gyningen hjelper ikke. Men pga vinden så går vi på seil, og det er spennende synes jeg. Stille og vakkert. Men i morgen kl. 07.30 kjører vi igjen.

Frokosten var bra som vanlig og idag bestilte vi fra menyen også. Ann tok banana pancakes med sjokoladesaus og jeg bestilte inn Egg Florentine. Pocherede egg på spinat, servert med hollandaise.

Etter frokost leide vi en film og gikk tilbake til suiten. Idag ble det One Hour Photo med Robbin Williams. Helt ok film. Ikke mer eller mindre. Jentene i resepsjonen er veldig hyggelige; "Gooood morning Miss Agneta. Where is Miss Ann? Still sleeping? Hihi..." "Sea day is movie day, yes?" "Are you and Miss Ann beeeeeest friends?" Det går i ett, man rekker ikke å puste eller svare. Helt underbart. You have to love them.

Mitt i filmen ringer telefonen. Det er Julius, den svenske maskinsjefen. Alle har fortalt oss att de har en svensk maskinsjef på skipet. Han er tydligvis av den hyggelige typen og alle liker han godt. "Hes is the only nice Head Machinist we have had" og nå har altså Julius hørt om oss også. Han inviterer oss til middag i The Candles på torsdag kveld. Det blir ikke flere gjester, kun oss tre denne gangen, ellers kan han fylle ett bord. Ann som håper på en attraktiv ung mann spør selvsagt hvor gammel han er over telefonen og han svarer "inte 50 än" Ann håper det betyr 35, singel og hot. Jeg tipper 47. Hvis vi skal til Compass Rose ikveld så kan vi ses der også mellom 20-21. Så dette er oss, noen blir invitert til "the Captains table" vi tar maskinsjefen isteden (dette hørtes litt utakknemlig ut, det er ikke meningen, vi er kjempeglade og smigrede over invitasjonen og gleder oss masse.)

Nå sitter jeg i The Lounge og skriver. Hvis du leser dette på tirsdag betyr det att oppkopplingen fungerte. Bilder laster jeg inn i morgen når vi er i land. Her tar det for lang tid. Ann har gått for å løfte vekter og jeg skal ta en snack før lunch i the Yacht Club. Kl. 15.00 idag skal Fran Bigelow holde forelesning om sjokolade. Jeg kan ikke legge opp link nå, men Google Fran. Hun er en kjent sjokolademaker ifra USA.

Jeg sliter litt med å skrive god norsk nå som jeg bare snakker svensk med Ann. Sorry for that...

Corsica, dag 2. Kvelden.

Vi seiler fra Corsika kl. 17.00. Jeg har booket tid til manikyr kl.17.15. Fransk manikyr i 30 minutter. Manikyristen var fra England og vi hadde en hyggelig pratstund. Hun har jobbet for flere andre rederier og kan ikke tenke seg ett liv til lands enda. Denne gangen var det 8 måneder ombord. All personell her på båten er eksperter på small talk, og de er gode i å få en å føle seg viktig. Der er merkelig å få så mye spørsmål. Jeg rakk å fortelle hele mitt livs historie på de 50 minuttene jeg fikk (skulle egentlig være 30 så det ble jo bonus). Når jeg sa jeg hadde vært sammen med min man i 12 år så såg hun litt forvirret ut, og spurte hvor gammel jeg var. Når jeg sa 37 ble hun veldig overrasket og spurte hva min hemlighet var (bless you!). Og det er jo enkelt, "I pretend to be 25 and have a few ekstra kilos that works as a natural botox!" (jaja, ikke kommenter det med "a few") Ann prøver alltid å si jeg er hennes mor når personalen spør om vi er søstrer så det er ikke bare komplimenter å få om dagene. (Shame on you Ann!) ;)

Etter manikyren gikk jeg for å finne Ann som satt ett sted på båten og leste. Når jeg gikk forbi Terrace bar, hørte jeg noen si "Miss Agneta, Miss Agneta!" "Do you looking for Miss Ann?" Det var Bobby, en av servitørene fra første kveldens middag. Han fortalte at Ann hadde gått for 10 minutter siden og sikkert var i suiten. Jeg takket og snudde meg for å gå da han sa, "You got to love the name policy, yes?" Haha, de er så morsomme. De har koll på alt her. Og vi skiller oss litt ut ved å være to jenter som reiser sammen. Sikkert masse spekulasjoner. Jeg prøver for øvrig å si, "Accually, its Mrs. Agneta" men ingen sier annet enn "Miss Agneta". Oh well. Det er ok.

19.00 er det dags for trening med David. En ung mann fra storbritanina med en meget spesiell dialekt, kan ikke plassere hvor han kommer fra. Med oss kommer også en av jentene fra SPA avdelingen, hun som er akupunktør. Vi plukker frem yogatepper og går igjennom ett 30 minutter langt og ganske tøft program for hele kroppen men fokus på benøvelser. Etterpå tar jeg og Ann noen mageøvelser for å gjøre treningspasset komplett.

Dusj, pynting og så middag 20.30 på Le Marché som er skalldyrsrestauranten på dekk. Men det blåste fryktelig når solen gikk ned så vi valgte å booke om og ta Le Marche på onsdag og avslutte kvelden i den store restauranten. Carpaccio, Gazpacho, chevresalat og grillet kylling ble mitt valg, Ann tok nesten samme meny men byttet varmretten mot en pasta. Til dessert valgte jeg ost. Her får man velge selv fra en vogn og jeg ble dessverre meget skuffet. Ingen spennende oster i det hele tatt og dem de hadde var sansynligvis av den snilleste varianten de kunne finne. Ikke en gang Manchegoen smakte noe. Jeg tror dessverre dette beror på at det hovedsaklig er amerikaner og britter på denne båten og de er vel ikke kjent for å være gourmetfolk. Hadde gjestene vært fra Italia og Frankrike hadde ikke ostutvalget vært så kjedelig. De hadde ikke en gang en blåmuggost å velge på. Ellers var maten helt ok.

Etter middagen gikk vi til The Compass Rose, en liten bar på bakre dekk. Der var det et coverband som spillet og sanglistene var delt ut blandt gjestene. Jeg ønsket meg Daydream Beliver med The Monkees. I looooove that song. Bandet var rutinerte og kjempedyktige. Igjen tar det ikke lang tid før de kjenner alle i publikum og vi ble The Swedish Dreamteam. (eller som jeg først trodde han sa; The Swedish Drinkteam...) Vi hadde en fortrefflig kveld og tok den helt ut, danset sang og drakk vin og drinker. Dagen etter var jo Sea day, så skal man være bakfull en dag så er dette den beste. I seng litt over 01.

mandag 3. mai 2010

Porto Vecchio, Corsica dag 2. Wind Surf.

Sover som ett barn hele natten og våkner til ett soligt innløp til Corsica.

Frokosten på båten er kjempefin, masse fersk frukt, bær og sunne ting. I tillegg til sunne alternativ finns stekte pølser, bacon, potetkaker og bønner. Eggretter på menyen lages etter egne preferanser. Pannekaker, vaffler, yoghurt, cottage cheese osv. Helt tipp topp!

Etter frokost dro vi med gratisbussen fra båten til byen. Havnen vi er i nå er Porto Vecchio. Her vandret vi langs med gatene i solskinnet, sjekket ut butikker med lokalprodusert mat og fotograferte fine gater, hus, kirkegårder og annet.

Etterhvert tok jeg telefonen til Bernard, for å spørre hva jeg skal ha med meg fra Corsica. Rådet ble Coppa og Herbes de Marques. Sagt og gjort. Begge produktene er kjøpt inn. Man kunne også kjøpt det lokale ølet Pietra. Men det er vanskelig å få med seg drykk hjem. Har allerede tungt bagasje. Olivenolje er også bra på Corsica.

Vi dro til båten igjen, byttet om og tok oss en time (eller var det to?) ved poolen. Solen skiner og jeg har til tross for solkreme brent meg litt. Men du verden så mye heller jeg ser en rød Agneta i speilet enn den "melkehvite" varianten.

På båten kan vi kjøpe Internett access. Det er svindyrt 23 dollar for 30 minutter. Og veldig treigt. Så meste tiden gikk til å vente på å laste nettsider. Så vi løste dette med å ta shuttlebussen opp til byen igjen, gå på cafe og her er vi nå. Deilig.

Skippet seiler igjen rundt 5, og vi må være ombord kl. 16.30 så vi må være sikker på å komme oss tilbake.

Idag har jeg booket inn fransk manikyr i SPA avdelingen og PT sammen med Ann kl. 19.00. Fitnessavdelingen er oppgradert og utstyret vil ikke være på plass før i morgen, derfor får vi gratis PT som ordner en trening for oss. Ellers kommer vi å seile hele dagen i morgen. Det betyr at jeg trolig bare kommer å oppdatere bloggen med tekst da bilder tar for lang tid på min dyrbare oppkoppling. Dagen kommer å gå i trening, aktiviteter (Wii Challege feks) og avslapping.

Generellt, vår vert på båten heter Ram, han er fra Indonesia og fikser allt for oss. Skravler og er kjempehyggelig. Når vi kommer til suiten har vi ofte fått noe fra rederiet. Det kan være praliner eller som idag, en stoffveske i perfekt marin stil. Blå med skulderremmer av tvinnet rep. Nice!

Oslo - Roma - Ut på havet dag 1.

Kl 0436 går bussen fra Vøyenbrua. Kent hjelper meg med monsterveska og jeg starter min reise. Ann kliver på bussen en av de kommende stasjonene og gruppen er samlet. Vi kommer sent ut til flyplassen og jeg gir skylda til bussjåføren som ikke hjulpet passasjerene med bagasjen.

På flyplassen var det fullt! Jeg har ikke sett så mye mennesker på Gardermoen utenfor fellesferiestart. Dessuten sto transportbandene stille så vi var jo redde bagasjen ikke skulle komme frem. Etter security check fikk vi gå rett på gaten. Tax free var bare å glemme. Jeg fant alt skulle men køene av charterturister var milslange så jeg fikk legge igjen hele bestillingen. YSL, Touche Eclat, Estée lauder Idealist, Pore minimizer, Mac renseservietter og den obligatoriske Niederegger Marsipanen. Gråt og tandagnissel!

Flyget letter, lander og vi tar expresståget inn til Roma Termini (14 euro), der spiser vi en is, kjøper neste billett og drar videre mot Civitavecchia (12.50 euro) der vi skymtet mastene på "vår" båt Wind Surf bak ett større cruiseship. Taximannen tok 15 euro for å kjøre oss fra stasjonene og ner de 5 minuttene det tok å kjøre til båten. (7.50 euro) Hele reisen med "egen" transport koster altså i underkant av 35 euro per person, og tok ca 2.5 timer.

Når vi kommer får vi levere veskene på ett sted og sjekke inn ett annet sted i terminalbygningen. Mark som er cruisedirector hilser oss velkomne i begynnelsen av check inn køen og flere andre medarbeidere slusser oss så igjennom alt vi trenger å gjøre. Veldig hyggelig, smidig og raskt. Vi registerer våre visakort, blir fotograferte, får ett kort til suiten og en nummerlapp som vi bruker når vi igjen skal få våre pass tilbake.

Etter security check går vi på båten i ett dessverre grått og trist Italia... Vi kommer rett inn på SPA avdelingen der vi får mulighet å skrive våre navn på en lodd og være med på kveldens velkomstlotteri. Raffles. Vi får dessuten mulighet å være med på Speed SPA. 15 minutter gratisbehandling fritt valgt fra en spesiell meny. Jeg noterte meg for en massage og kunne velge på Krystall ssss eller Herb Massage. 20.00 var oppmøte for både meg og Ann (som valgte en av ansiktsbehandlinene).

Ram, vår vert viser oss til suiten, forteller oss om det vi trenger å vite, takker for seg og drar videre. Vi får også sagt ifra om at den store store sengen skal deles i to. Dette blir så ordnet i løpet av kvelden.

I resepsjonen kan vi bestille våre "Beverage packages" vi betaler 51 dollar per dag (service charge incl.) for All Inclusive. Det betyr att vi kan drikke all drykk som selges på glass for under 6.50 dollar. Alle flasker opp til 30 dollar. Brus, vann, kaffe og te. Dette gjelder i alle restauranter samt i minibaren.

Vi møter opp i restauranten Veranda og får spist en buffetlunch. Selvsagt begynner vi vår cruise med Champagne. Skål!

16.30 er det sikkerhetsdrill som foregikk eksemplariskt. 18.30 dragning i lotteriet og 19.00 presentasjon av personal, aktiviteter og informasjonsfløde generellt. Deremellom har Ann tatt seg en høneblund, jeg har vært i biblioteket og lånt en bok, tatt plass i The Lounge med en Apricot Sour og de første kapitlene i boka.

Massagen jeg fikk var himmelsk, 15 minutter av fullstendig avkoppling, varme oljer rensende krydder masseres inn i rygg, skuldre og nakke. Med en båt som gynger eller som Mark (Cruise Director) sa, "We have some rockin 'n rollin going on!" var dette noe av det mest avslappede jeg har gjort. Skal jeg ta hele massagen koster den 169 dollar og varer i 75 minutter. Bursdagsgave anyone?? 

Middagen velger vi å spise i Degrees, jeg tar en winter salad med grape og fennikel til forrett og kalvemedalionger til varmrett. Supert! Ann spiste Sardiner i olje og en fiskerett til varmrett. Etterpå skrev vi litt og sovnet som små barn. Båten gynger og gynger!