torsdag 29. april 2010

Oppskrifter etter forespørsel!

Laks:

Salmalaks med sesamolje og sesamfrø. Stekt i panne.

Thaisallad:
Koriander i bunt, en hel pakke, finkuttet.
Rødløk i tynne båter, 1 stor eller to små.
Thaiselleri kuttet i små små biter.
Bird eye chili, de små stærke, jeg liker salaten stærk så jeg tar 3.
Kinesisk gressløk eller vårløk. Kuttes i tynne skiver.
Tomater, kuttet i små terninger.

Dressing: 
saften av en eller to lime.
1 ss(msk) fiskesaus.
1-2 ss(msk) nøytral olje.
Bare press og hell over salaten og regulere etterpå etter smak og behag. 

Avokadosalat:
1-3 avokado kuttet i terninger.
1/2 dl. majones.
2 ss soya eller teriakisaus.
Chiliflak etter eget ønske.
Vårløk etter eget ønske.
Bland alt sammen.

Denne middagen serverte vi med basmatiris.

onsdag 28. april 2010

Oh la la!

Idag føler jeg meg mye bedre. Snart skal jeg levere ting på studio og hente sommerdekkene der. Så kjøre opp på Storo Dekkvarehus og skifte for å sen dra til CC vest for shopping av basics til ferien. Skal også prøve å finne meg en bh på butikken som ligger i underetasjen.


Dagen skal avsluttes med enda mer rydding. Ja, jeg renser ut masse nå. Igår satt jeg inn en annonse på Finn.no og solgte to lenestoler. Phu, litt mer luft i stua allerede.


Gleder meg også til sommeren når vi skal se PSB igjen, siste konserten på denne turneen. Newcastle, UK. (Følte jeg måtte legge inn en bild som gjør meg glad ;) *ler*

tirsdag 27. april 2010

Åh nei og nei og nei!

Akkuratt nå har jeg en skikkelig dårlig dag. Jeg har så mye å glede meg til men klarer å dra meg ned ved å tenke på hvor bra jeg har det når andre har det dårlig.

Fikk skikkelige triste nyheter igår. En venn jeg ikke har hatt kontakt med på mange år fortalte om sin kamp. Jeg er imponert over hvor stærk hun er til tross for omstendighetene. Selv fikk jeg migrene bokstavelig 2 minutter etter jeg hadde lest brevet. Pillrene er slutt og maten stod på spisen. Frustrasjonen over att ikke kunne hjelpe er overveldigende. Jeg er fortsatt i sjokk og tar meg selv i å fullstendig knekke sammen ved tanken. Urk. Jeg sier bare det. Faen altså!

Jeg føler meg oppblåst og stygg, og tanken på bikini og jacuzzi får meg nesten å bli dårlig. Dessuten så ble jeg hjemme fra magedansen idag for jeg ikke klarer å komme meg ut og møte mennesker. Det blir jo ikke bedre for det. Jeg får jo dårlig samvittighet overfor både kursleder og meg selv. Blææææææææææææ!

Nå er det dessuten årsmøte i borettslaget. Jeg orker ikke gå ut og være hyggelig. De klarer seg nok uten meg. Signerte bare fullmakt og la meg på sofaen med laptopen.

Jeg skal ha noen dager for meg selv fremover, uten hund. Så jeg skal fortsette å rydde her hjemme. Jeg samler allt som skal selges, gis til loppis og kastes og flytter det til studio (det som skal kastes kastes). Garderoben skal ryddes og jeg skal fylle på med basisting jeg trenger. Må pakke veskene for turen og sortere alle sko. Småting men oppgaver jeg trenger tid til.

Her er ett bilde som illustrerer veldig godt hvordan jeg føler meg idag!

mandag 26. april 2010

Verdens mest kompliserte tomatsuppe!

Andra innlegget idag. ;)

Men jeg var bare så utrolig fornøyd med denne suppen. Og ettersom den er ett resultat av rester så kan den ikke bli mer komplisert!

Jeg har kuttet gulerøtter, gul løk og kålrot i cm store terninger og frest dem i nøytral olje.

Så har jeg slengt på restene fra min "nesten" tabouleh fra igår. Den inneholdt tomater i biter, masse masse finhakket bladpersille, finhakket gul løk, litt finhakket fersk mynte, litt hakket jalapeno, salt, pepper og sitronsaft.

Etterpå slengte jeg på Kents chilisaus. Krossede tomater, ingefære, gul løk, mynte, grønn chilli og sikkert noe mer.

I kjøleskapet fantes det ett halvt paket med krossede tomater som jeg blandet ned i suppen, kokte 1 liter kjøttbuljong som tynnet ut suppen litt. Av krydder ble det salt og ras el hanout. Denne suppen er HIMMELSKT god. Og jeg kommer aldrig å klare å gjøre en makan igjen. Det er litt trist og egentligen ganske deilig.

Man tager hva man haver!

Nå spiser jeg suppen og ser på Svenska Dialektmysterier. Dagens avsnitt er fra Norrland. My part of the world!

Snart skal jeg og Ludo på dagens andre tur. Vi skall møte Anna på Vespa. Kanske blir det innlegg nr 3 idag?

Helgen i bilder!

Bernard hadde med seg salt når han kom på besøk i fredags! Det takker vi for. Dem som kjenner meg (og Kent for såvidt) vet att salt er en vare vi kjøper med oss fra reiser. Og derfor er det koselig når venner vet hva en liten gave kan gi for gleder. Jeg har tømt posen i ett glass med lokk og tapet på ettiketten.

Man kan si mye om "Barcode" prosjektet, men jeg må da erkjenne at jeg synes bygningene er vakre. Se detaljene på det hvite huset. Kent og jeg spaserer forbi på lørdag etter vi har vært på studio og solgt kjøpmannsdisken som stod på Sømmelig.


På Aker Brygge er det Danmark jippo. Verdens høyeste legotårn skal bygges og man reklamerer for at det "Er deilig å være norsk i Danmark". På trikken sjekker Kent att alt er som det skal med vateret... Her er vi på vei til Anna som har champagnelørdag på Diva Interior.

Her er bilder fra nærområdet der vi bor. Hønse Lovisas hus har åpnet for sesongen og den koselige serveringen er igjen tatt frem.

søndag 25. april 2010

Snytt på trening!

Idag tok jeg sovmorgen, låg kvar i sengen langt etter jeg hadde våknet og bare hørte på lydene utenfor. Etterhvert sto jeg opp, litt etter 10, spiste frokost og slo på pc. Plutselig fant jeg meg selv sittendes forann pc og surfe etter informasjon om forskjellige plasser i italia. Tiden gikk og så var klokken alltfor mye. Flere timer hadde gått! Jeg dusjet, skiftet til treningsklær og var på vei til treningssenteret. Da får jeg beskjed om at min venninne kunne komme tidligere på besøk. Så treningen blir utsatt til etter besøket. Igjen, vips! ...så hadde flere timer gått. Vi hadde gått igjennom alle reisedokumenter, sjekket tranfer og utflukter. Telefonen dirret og der fant jeg en SMS fra venner som var rett rundt hjørnet. Himmel, hvor har tiden tatt veien?? Klokken var fem. Jeg hadde ikke en gang spist lunch! Bare en kokosbolle fra lille kokosbollefabrikken. Slenger inn en burger fra igår i micron for her er tid dyrbar. Nå skal bilen som har stått i uker startes med startkabler for i morgen skal gatene feies. Når bilen vel er i gang må jeg kjøre i 1,5 time for å lade batteriet. Allt i orden. Men dæven! Ingen bensin i bilen. Måleren står på rødt! Hur skal jeg tørre å stoppe bilen på bensinstasjonen? Jeg vet det er 9 liter bensin i bilen når viseren går over på rød og kjører til jeg ikke tørr sjanse lenger. Bilen starter heldigvis etter bensin er fyllt på og jeg kjører en løype rundt Oslo.

Når jeg er hjemme igjen så er klokken halv 8. Gymet stenger 8. Jaja... ikke gidder jeg ut på power walk eller annet nå. Slik blir man snytt på trening. Men jeg har jo hatt treningsklærna på halve dagen? Men når kalorier skal brennes er det ikke tanken som regnes. Men det har jo vært hyggelig da!

onsdag 21. april 2010

A life on the ocean wave!

Jeg ble litt barnslig, plutselig fant jeg ett stykke tyg der denne matrosen såg ut som han ville ut på havet. Bildene på passcoveret er montert med vliesofix og så har jeg sydd på plast. Oppe på plasten dymotekst. Jeg har klippt bort litt ekstra stoff etter jeg tok bildene.

Vesken er en kopi av vesken som øyemasken og nakkeputen låg i. Den var litt kjedelig så jeg sprettet bort glidelåset og snoret og lagde en likedan i annet stoff. Vet egentligen ikke hvorfor jeg sydde på snoret, jeg kommer aldrig å bære denne om halsen. Men, man vet jo aldrig...

Båten på bildene er Windsurf som jeg skal reise med.

Spaserturer

Har vært litt lite aktivitet fra meg i det siste her på bloggen. Så litt oppdatering er vel på plass. Igår var jeg på salongen for å vokse leggene så jeg er fin på cruisen, dessverre hadde jeg ikke penger på konto når jeg skulle betale så det ble en pinlig historie. Men ettersom jeg ikke er helt ukjent på salongen så var det bare å komme innom idag isteden. Phu... Stressen over å ikke kunne gjøre opp for seg fikk en skikkelig migrene å slå ut. Så jeg tok ett piller, satte hørtelefonene på uten lyd og spaserte en tur med solbriller en skyet dag ;).

På vei ned til Anna gikk jeg forbi Hild Rief butikken og kikket inn en snabbis da nye kolleksjonen er på plass. Vi snakket litt og plutselig hadde jeg en urkul kjole i posen. En PR-gave! Jeg var overlykkelig. Tusen takk!

Jeg kan ikke ofte nok si at jeg synes Hild sin design er så super for oss med litt flere kiloer enn vi ønsker. Jeg føler meg alltid fin i hennes klær. Denne kjolen ble valget da jeg prøvde meg igjennom vårens nyheter. Lengden kan regleres og til sorte leggings var den en favoritt. Jeg liker ting som sitter åt lite, rynkene kamouflerer magen og utringningen er perfekt for min form.

Nå skal jeg rydde litt her hjemme og ta frem symaskinen. Oppdaget tidligere idag at jeg hadde glidelåser hjemme så jeg skal prøve å sy noen oppbevaringsposer til diverse. iPod, mobil, pass, pc, smykker, kryssord og penner osv. Må ha orden i håndbagasjen når jeg drar ut på reise. Dessuten har jeg masse fine rammelimbilder jeg kan bruke nå!

Her er noen bilder fra gårsdagens spaserturer.

mandag 19. april 2010

Se på noen fantastiske bakverk!

Pappa firades med stor fest, familj och vänner. Dessa tårtorna var bara fantastiska!

http://tartsmulan.blogspot.com/

Hjelp vi flyr!


Vi krysser fingrene for at flytillatelsene fortsetter noen timer til. Nå har vi kommet til Stockholm på våre originale billetter. Som dere ser på bildet er nesten alle flyvinger kansellerte. Men Norwegian flyr idag. Arlanda er skummelt stille og mange kaféer er stengte. Tv-teamene er på plass og intervjuer reisende.

EDIT: nå er vi hjemme i Oslo og alt har gått fint!

tirsdag 13. april 2010

Rammelimprosjektene er klare

Alice in Wonderland og skippet Wind Surf.

Jeg har nå funnet ut at mitt favorittstoff å lime på er indisk bomull, i form av en gammel gardin fra IKEA. Det er stift, helt hvitt og blir flotte tygmerker som lett kan applikeres. Det har jeg brukt til båten. Til Alicebildene har jeg brukt naturfarget lærret fra IKEA. Det er ok, men jeg liker godt når underlaget er helt hvitt.

Nå skal de bare få vliesofix og klipes i rett størrelse.

Jeg har gjort nye forsøk på organsa, men de blir for shiny og jeg klarer ikke helt å bruke lite nok vaselin for at de ikke skal bli glossy og fettete. Skal prøve med riktig fin organsa en gang. Den fra IKEA er jo i grunn ganske shiny i utgangspunkt. Den ene klokken jeg lagde på kurset er unntaket som bekrefter regeln for min del.

søndag 11. april 2010

Sløv søndag

Idag sov jeg litt lenger enn jeg pleier, sto opp en gang i halv 10 tiden og spiste frokost med Kent som allerede hadde vært oppe i mange timer. Rundt 12 tok vi joggesko på og gikk på søndagstur. Første stop var Java på St Hans Haugen der vi handlet hjem kaffebønner og hver vår take away kaffe.Etter besøket på Java gikk vi over vår frelsers gravlund på vår vei mot Løkka. Jeg elsker den kirkegården. Vakkert, stille og faktiskt inspirerende. Jeg leser på gravstøttene og finner ofte navn og yrker jeg aldrig har hørt om før. Idag fastnet jeg for navnene Mally, Fernanda, Julie Mathilde. Mally er nok et av de vakreste navnene jeg aldrig har hørt førr.


Nå sitter jeg inne og rammelimer samtidlig som jeg ser på et av mine favorittprogrammer på TV, Project Runway. Bildene jeg limer idag er av båten Wind Surf som jeg skal reise med i mai. Jeg lurer på om jeg skal lage pass-cover i stripete hvit og blå stoff, og med bilder av båten på. Så har jeg en ide om å sy en enkel ryggsekk/veske i samme stoff som jeg kan slenge over skuldra når vi går i havn i de forskjellige byene vi skal besøke. Har litt ideer som jeg har lyst å prøve. Men jeg er litt sløv med å sette dem i verket... :)

lørdag 10. april 2010

Spasertur på Grønland

Kent och jag har varit ute på långpromenad idag. Våren har kommit till Oslo och solen värmer upp oss ur vinterdvala. När vi passerade stadsdelen Grønland kilade jag in i en av alla tygbutiker som ligger där. Vilken skattkammare!!! Jag är mållös. Förutom tyger så hade de en helt fantastisk avdelning med band och knappar. Jag var tvungen att ta massor av bilder. De hade också kläder, smycken och bindis. Bestämde mig för att ta en tur innom nästa vecka för att köpa stretchsammet, band och pärlfransar så att jag kan sy ett eget magdansbälte. Har länge velat ha ett i knallrosa men inte hittat nåt kul. Då är det bara att sy ett själv.

Annars har vi hunnit med marknad, grönsaksbutiker och A-marked. Nu sitter jag och gottar i mig chokladägg från Anton Berg, lyssnar på radion och funderar på att ta en eftermiddagslur.

Ps. fikk diplom och knapp i posten idag!

torsdag 8. april 2010

Trening og restemat

Idag har jeg trent sammen med min PT. Kneene var litt uggne så vi fokuserte mye på overkropp. Jeg har blitt litt stærkere enn sist for vi fikk øke ganske mye på de fleste øvelser jeg har gjort før. Det er moro!

Men vekta viset opp... Jeg vet at det er pga syklusen min. Jeg går alltid opp i vekt. Men det er så surt uansett. Jeg er veldig avhengig av at se resultater og til tross for at jeg vet hva vektøkningen skyldes så føles det litt som å bli snytt på noe. Jeg har jo banne meg trent nesten hver eneste dag! Jaja, når denne uken er over vil vekta for håpentligvis vise noen mer positive resultater. Men, jeg ser midjen min, så innerst inne vet jeg att det nytter.

Når jeg kom hjem spiste jeg omelett med rester fra gårsdagens tacomiddag.
Må bare skryte med att gårdagens middag ble veldig god. Salsa laget på kirsebærtomater, koriander, gul løk. Grønn chilipure laget på grønne bird eye chili, koriander og gul løk (jeg vet ikke hva det heter, men de serverer dette på indiske restauranter til papadums) Kjøttdeig uten e-stoffer, kun hjemmeblandede krydder. Hot tomatsaus på røde bird eye chili, litt sukker, gul løk, eddik og en boks passerte tomater. Avokadorøre med tomatsausen og masse hvitløk.

Omeletten ble en mix av alle disse tingene (minus avokado + mais) veldig god og veeeeeeeldig stærk.

I morgen er jeg hundevakt igjen så det innebærer lang morgentur og flere turer ute i solen (det er lovet sol i morgen!). Kanske får jeg til trening på kvelden også. Kryss fingene.

Nå får jeg signere ut.

onsdag 7. april 2010

Ork?

Er trøtt på været nå. Morgenturen idag satt langt inne. Men jeg har lovet meg selv og jeg hadde selskap så det gikk. Men nå ligger jeg i sofaen og prøver å få kraft til å komme meg ut for å tømme bilen, hente sommerdekk og kjøre ett sted der jeg kan få dem skiftet. Gleder meg til helgen da de har lovet sol.

tirsdag 6. april 2010

Hatter! hatter! hatter! Mad hatter?

Jeg har surfet som en gal for å finne ett sted å kjøpe meg en solhatt. Ingen lykke denne gangen heller. Men jeg fant noen fantastiske hatter! Jeg fikk lov av Irene å legge ut bildene på bloggen. Mer hatter ser dere på hennes hjemmeside. http://wearableart.no/

mandag 5. april 2010

Loppefunn og morgenturer!


Når jeg og Kent var ute på spasertur igår, så gikk vi forbi ett bruktsalg som har åpent på lørdager og søndager. Vi hadde jo egentlig ikke planlagt å henge på loppisar, så det fikk bli en rask runde. Og plutselig ser jeg den. Den turkise vasen. Jeg har en presis lik fra før i grønn så denne måtte jeg jo bare ha med meg. Fikk betale 30 kroner og det er jo ok.


Det lille rådyret har jeg kjøpt på et annet bruktmarked tidligere i vår.


Øredobbene hengte på lysestaken ettersom jeg tok dem av en dag når jeg skulle slappe litt i sofaen. De fikk bli med på bildet. De har jeg fått av min tante/faster Annica i Sverige (tack igen!!)


Ellers er jeg så sprek at jeg ikke tror det selv. Jeg har idag vært på morgentur. 55 minutter før frokost. Etter å ha lest Fredrik Pauluns bok "Alt om fettforbrenning" så tenkte jeg at det kan jo ikke skade. Man skal spise litt proteiner, drikke ett stort glass vann og to kopper kaffe 30 minutter før man går. Sagt og gjort. Så har jeg dessuten vært ned på Oxigeno og styrketrent. Jeg har en treningsdagbok på personligtrening.no der har jeg som medlem mulighet å invitere 10 venner som kan prøve tjenesten gratis i en måned. Har du lyst har du lov. Send med din e-post så inviterer jeg deg. Jeg har 9 igjen.

Resten av dagen skal jeg nok bare være stolt av meg selv. Henge noen hyller og evt. sy om en veske jeg har laget for noen uker siden.


Det er også lenge siden jeg rammelimet så jeg har lyst å lage noen prosjekter der også. Lurer på om Ludo kommer på besøk i morgen...? Har savnet den lille krabaten i påske.

Dagens tips til bokklubbene

Sjekket mailen idag tidlig og 10 minutter senere sender jeg dette mailet.

Hei,
Jeg har vedlagt en fil som viser hvordan nyhetsbrevet fra dere presenteres i en e-postmottakere.Dvs. Med avsendere "Nyhetsbrev" og teksten "Våryr? Fexeus gir deg tipsene" er det veldig lett å fristes til å slette mailet som spam.

Med en avsendere som heter "Nyhetsbrev - Bokklubbene.no" og teksten "Våryr? Fexeus gir deg tipsene" så ville ikke det scenarioet vært tilstede.

Så mitt tips i denne onlineverden er å fikse på avsender i nyhetsbrevutsendelsene :D

ha en fin påske videre,

Agneta N

søndag 4. april 2010

Powerwalk i ett soligt Oslo

Idag har vi sett sol for andre dagen i denne påsken. Hurra, etter regn og grå skyer så er sol etterlengtet. Idag er søndag, altså siste dagen denne uken, og jeg måtte ha et treningspass (tja, dette går under hverdagsmosjon). Så da ble det powerwalk med mannen til studio og tilbake. 2 timer i strålende sol gjør godt for kropp og sinn.

På studio passet jeg på å ta bilder på kjøpmannsdisken jeg prøver å selge. Den er så vakker og har vært med om mye. Men jeg kan ikke spare på allt av nostalgiske grunner. Vet du noen som trenger en slik så vis dem annonsen.


På kartet under ser dere turen vi tok idag. Det stemmer ganske godt med den veien vi tok, dette er jo bare den veien google foreslår, vi gikk en annen vei hjem for å få omveksling.


Vis større kart

fredag 2. april 2010

Hjemmetrening


Idag skulle jeg i vanlig orden trene på Oxigeno. Mitt løfte om å trene hver eneste dag i uken you know.


Men dagen begynte dårlig med forferdelig humør og grining. (En gang i måneden som på bestilling!)


Så, hva gjøre. Jo, finne frem treningsprogram på webben. Lage treningstudio i stua og slå på musikk, høy musikk.


Jeg har følget dette mageprogrammet. Det var skikkelig bra for magen og tok ca 10 minutter. Etterpå fant jeg noen pilatesballøvelser på nett, og kombinerte med noen mage/ryggøvelser som jeg gjør sammen med treneren. Hofteløft, planken, diagonale crunches osv.


Jeg ble svett og sliten, men hvorfor føles det som man jukser når man gjør dette hjemme? Har jeg blitt offer for treningssentrenes indoktrinering om at motsjon kun kan utføres i for trening utformede lokaler?


Idag skal vi muligens dra en liten tur på en vietnamesisk restaurant nede i byen. Igår såg vi Avatar og var på indisk restaurant. Bypåske er deilig. :)

torsdag 1. april 2010

Hurra!

Idag har jeg trent igjen! Japp, det er 4 ganger på 4 dager. Jeg snek meg ivei til vekta og sjekket resultatet. Nesten ett kilo på 7 dager. Veide meg sist torsdag. Nå var det 0.9 ned! Jeg har stort sett satset på kondisjonstrening, få opp pusten ordentlig. Litt styrketrening har jeg også lagt inn. Men mest kondisjon altså. Jeg er storfornøyd!

Så fikk jeg en pakke på posten igår fra Ellos. En kjole jeg har bestillt. Puffermer er min favoritt for tiden og denne sitter skikkelig fint!! Øredobbene og brillene er bestillt fra ASOS idag og leveres til min søster om noen dager. Vi bestiller sammen så vi sparer på porto og så slipper jeg den teite avgiften når man tar inn varer til norge. Jeg skal jo uansett til Kiruna om noen uker.

Snart skal vi på kino. Avatar 3D på Ringen. Popcorn!!! Yay!


Stort grattis til min pappa som fyller 60 idag!