søndag 28. februar 2010

Kort laget etter skisse

Jeg er jo litt ny i dette med å lage kort. Jeg er ikke like proff som de andre kortlagerne ute på nettet. Men jeg har i alle fall funnet noe som jeg kaller min stil. Den kommer nok å utvikles med tiden når jeg lærer meg mer og finner mer utstyr. =)

Nå sliter jeg med å finne punchere. Idag hadde jeg dog en åpenbarelse da Bikuben hadde masse på sin nettbutikk. Jeg skal ta en tur innom dems butikk i morgen og se om jeg kan få dem med meg hjem samme dag. Krysse fingrene (og gi tips om du vet andre steder som selger, har prøvd Norway Designs, Steffens og div Ark, Norli og Panduro. Alle er tomme for dem jeg vil ha.)

Any how, jeg har laget ett kort til Sukkersøtt sin utfordring nr 74. Kortet skal lages etter en skisse som ser slik ut:

 

Og mitt kort ble da slikt: 

  

Jeg har brukt kartong fra Norway Designs til kortet, dymo til all tekst, originale scrabblebrikker til FLY, side fra liten atlas kjøpt på Norli Antikvariat til firkant og kartutsnitt. Kanter, blomst og sirkler er laget med Martha Stewart edge puncher og sirkelpunchere fra EK success.

lørdag 27. februar 2010

Litt grått idag


Sitter i bilen og venter på Kent. Han er på postkontoret og henter en pakke til meg. Bilen må stå på tomgang da batteriet må lades på ny. Har akkuratt hatt veihjelp fra NAF. Nå skal vi på tur til Fredrikstad for å hilse på familien. I kveld blir det ferdigstilling av kortene pluss steg 2 på rammelimprosjektene jeg begynte på i dag tidlig.

fredag 26. februar 2010

Nytt stoff!

Jeg kjøpte en vareprøve i torsdags, det er ett stoff fra Harlequin. Bomull, trykkt i England. Falt pladask for dette stoffet. Fikk mappen for 50 kr. Og jeg tipper det er ca 1,5 x 1 meter. Jeg tror jeg skal bruke det til applikasjoner da motivene er helt vidunderlige! Colleksjonen heter Far far away.

Bilden er hentet fra nettsiden til produsenten.

onsdag 24. februar 2010

Nye kort!

Jeg har hatt storproduksjon av kort den seneste tiden. Det er så morsomt. Her er noen eksempler på de første kortene jeg har laget.

Idag har jeg vært på Steffens nede i byen og kjøpt meg to punchere og litt nye papirer. Jeg tror jeg kommer å bli litt hekta på dette med papirer og tilbehør.
Så langt har jeg laget ca 60 kort og det er max 3 av hver. Jeg liker veldig godt å bruke dymoen til tekster og tekstene blir ofte litt tullete. Kanske er det noen som liker kortene, kanske ikke. Who knows?

Ikveld har jeg bestillt konvolutter og cellofanposer fra Papirloftet.no og når dem har kommet så blir det dags for epla.no for meg... Scary!!

EDIT: Jeg har gjort om layout på bloggposten (25 feb) ettersom den vanlige editorn fungerer igjen. Noen bilder falt bort.

mandag 22. februar 2010

Bestillingsliste til Danmark

Nå har jeg fått prisliste fra Spektrum Tekstil i Danmark. Farger er ikke dyrt i seg, men når man må bestille alt man trenger på en gang så blir det plutselig litt verre. Og når man da dessuten får se alle alternativene så er det jo såååå vanskelig å bestemme seg for noen få ting. Det er listen så langt... det er over 1500 kr (inkl. mva). Pluss porto, toll og moms til Norge. Må sjekke om noen jeg kjenner skal reise til Køben snart!

Svulmepasta:
EXP 500gr + EXP Sort 500gr
Bindere:

SOF-T MB 550% 1000gr + D 50  500gr

Pigment 50gr:
P17    Black UG – Sort          5%
P18    White T-UPR – Hvid Pigment    8%
P7      Brilliant Pink UBT -  Pink    3%
P2      Gold Yellow URT – Solgul      3%   
Metalfolie: 

Pink 1m, Sort 1m, Guld 1m
Flockark: 

Græsgrøn 1m, Sort 1m, Solgul 1m

Jeg har hatt besøk av hunden Ludo idag også, vi gikk på lang tur og tok en tur innom Panduro på veien hjem. Jeg har nå kjøpt litt mer utstyr og skal lage noen kort ikveld. I morgen skal vi ut og leke med valpen Milla. Idag var det -15 og snø i Oslo, så jeg må si jeg er litt fornøyd med å ha hund, ellers hadde jeg aldrig kommet med ut på tur. Tok dessuten på de tunge Sorel-støvlene så jeg fikk litt trening. For jeg klarte å droppe treningen ikveld. Det fristet lite å dra på trening klokken halv 6.

lørdag 20. februar 2010

Herlig dag i snøstorm!

I morges når jeg våknet var det snøstorm i Oslo. Og jeg som hadde lovet å bruke beina når jeg skulle ta meg fra a - ø... Sukk... Men, vi lagde vår frokost og jeg bare måtte ta en bilde på eggesken (eller hva heter en slik dings?) som jeg kjøpte i juletider på Tante Guri.

Den er så utrolig flott, og jeg synes det ser så godt ut å servere frokosteggene slik. Eggkoppene er fra Ittala og til egg må man jo ha plastikkskjeer. Disse tror jeg er kjøpte på Rafens.

Tante Guri er en liten butikk som ligger oppe på Kampen. Har du ikke vært der så synes jeg du skal ta en tur. Kjøp en kaffe eller en Bionade og ta deg god tid. Butikken er ikke stor, men tingene er vel gjennomtenkte. Og på noen merkelig måte finner man alltid noe spennende å ta med seg derfra.

Etter frokost dro jeg pleddet over beina, leste A magasinet og slappet. I tolvtiden tok jeg bussen (ja, jeg jukset) ned til Nasjonalteateret for å kjøpe inn god kartong til kortene mine. Jeg fant verdig kuttede kort i sort til halv pris, samt kort i klar turkis. Dessuten kjøpte jeg dekorpapir som jeg skal bruke til kortene. Jeg gleder meg til å lage kort i morgen.

Etterpå møtte jeg Christer og Bernard og vi dro videre til Majorstua for å gjøre litt shopping, lunch og kaffe. Vi ringte Hildegunn som møtte opp. Jeg så min venninne Ine spasere forbi restauranten, sendte en sms så kunne hun også komme innom etter sine skokjøp. Det ble en veldig hyggelig ettermiddag med masse venner, gode samtaler og masse masse snø.

Før det var dags å dra hjemover tok jeg turen innom Monki for å finne litt klær. Har gavekort der som jeg må bruke. Men det vare sannerligen ikke lett. Ettersom jeg faller langt utenfor målgruppen er det vanskelig å finne noe som passer. Det ble veske, belte, hårbøyle og en cardigan. Resten av gavekortet får jeg bruke en annen gang.

Så gikk jeg hjem fra Majorstuen i snøstormen! Jepp, no juksing på hjemveien :D

Ikveld har vi spist hjemmelaget indisk middag, lam vindaloo, scampi krydret med hvitløk, løk, koriander og sennepsfrø samt okra med spiskummin og løk. Fantastiskt godt som vanlig. Han er flink mannen min. Ett glass vin og opptak av Solsidan fra svensk TV4. Nå ligger vi slengt ut i hver vårt hjørne av sofaen og zapper litt på tv. I morgen er en ny kreativ dag! Og glem ikke sunday secrets....!

fredag 19. februar 2010

Fredrikkes utfordring!

Utfordringen fra Fredrikke:

Kortet må inneholde disse punktene;
-kortet må være firkantet
-må ha to stempler
-fargen turkis må være med
-og til slutt må du ha med 1 stk binders!!

Her er mitt kort. Jeg har veldig få stempler og klarte ikke å bruke hunder og katter på dette kort. Så jeg må skaffe meg flere til neste gang. Men jeg har fått med de andre kriteriene. Jeg synes det ble ok, veldig amatørmessig når man sammenligner med andre, men det er mitt første.  

Tema ble bjørn, bear. Poter, tekst i ordliste, og så teksten på tapen.

Jeg ser også at valg av papir er veldig viktig! Jeg har kun vanlig kartong, og den er for tynn. Dette gir mersmak... Any how, jeg tror jeg har funnet begynnelsen på min stil i alle fall. Skal lage noen flere i løpet av helgen. Tror jeg skal bruke noe annet for å overlappe nedre kanten av kortet neste gang. Den bølgerammen passet ikke helt inn. Nå må jeg prøve meg på kort nr. 2.

Rosa og blå ♥

Jeg møtte en venn for lunch på Grønland Bazaar idag. Og etter lunch og kaffe på kaffebar var jeg såklart nødt til å ta en tur innom Indiska. Jeg elsker det meste dem har der. Og idag fant jeg masse fint igjen. Nesten alle bilder er tatt i butiken. Jeg klarte å la være å kjøpe masse ting. (Noe som er bra da jeg har den dj-la boten å betale). Meeen, papirfuglene kom med meg hjem. Det henger så fint på et snor. Jeg hengte opp dem i taket ved siden av vår store sorte skjenk. Synes det ble kjempefint jeg. Jeg har veldig lyst å kjøpe nye glass fra Indiska. Jeg har samme glass i mørk rød som jeg kjøpte til jul for sikkert 8 år siden. Nå først begynner de å gå i stykker. Jeg hadde 10 og nå har jeg 4 igjen. De er rimelige, stødige og koster ikke mer enn 25-30 kr. Nå som det nærmer seg sommer så kanske det er blå som gjelder?Koppene, buddaen og blomsten er mitt. De andre tingene er fotografert på Indiska. Og uroen på overste kollaget i en thailandsk butikk ved siden av.

Tilbake i trening igjen!

Jeg var jo veldig ivirig med å fortelle om mine treningsprestasjoner i høstas. Kiloene falt av i jevn og trutt takt. Så kom julen, stillesittende med masse god hjemmelagd konfekt. Ingen trening, ingen spaserturer osv. Så ble jeg sykemeldt etter jul, fikk ikke noen spaserturer til jobb og var mye innendørs. Treningen fortsatte jeg med. Magedans på tirsdager, PT torsdager og deremellom en time yoga i ny og ne. Men kiloene kom og forsvant ikke.

Så kom sprekken, som en venninne så bra sa igår. "En sprekk er ikke da du tar en sjokolade og ett glass vin. En sprekk er noe helt annet." Word! Jeg har spist boller, sjokolade, godteri, chips og all mulig annen dritt. Det har vært en sprekk der jeg tenker at "det er jo allerede ødelagt, hva gjør en bolle nå?".

Igår ble jeg litt forbannet på meg selv, og når treneren sa han skulle bli igjen på Oxigeno, så bestemte jeg for å begynne på nytt og slutte å syte. Vi har nå satt opp ett treningsprogram for dagene mellom treningene jeg har fast. Jeg skal legge på ett puls-pass i sal for å forbedre kondisjon og utholdenhet. Jeg skal gå mer (her kommer Ludo også inn!) La bilen stå hvis jeg ikke trenger den til transport av annet enn meg selv. Så få inn ett andre pass med styrketrening i uka.

Jeg prøvde å vegre vekten igår. Men ble overtalt om at det er bare å bite i det sure eplet. Jeg hadde gått ned siden sist. Ikke så mye som jeg gjorde i høstas, da var det nesten alltid minst 0,5 kilo i uka. Nå var det 0,3 siden 21 januar. Med tanke på den latskap og frotseri som har preget mitt liv de siste ukene så er det en seier! Nå har jeg litt ny energi og skal begynne på ny kule!

Når jeg sier latskap så er det delvis sant. Jeg har en del store beslutt foran meg. Jeg må feks. ta stilling til om jeg skal ta en operasjon som kommer å gjøre min hverdag MYE bedre, men som i retur tar ifra meg noe. Men nå velger jeg å skille på de to (grublerier vs. aktivitet) jeg kan faktiskt gruble på ting og samtidlig være i bra form. Trenger ikke å gruble _og_ ha dårlig samvittighet.

(liten avsporing: SOLEN SKINER UTENFOR NÅ!!!)

Jeg hadde middag med noen av mine exkollegaer igår kveld. Jeg lagde hamburgere med potetbåter og ovnsstekte rotfrukter. Så lagde jeg en tomatsaus, en guacamole og satt frem salat og rømme. Jeg tror det ble oppskattet. Vi tok noen øl og snakket i noen timer etterpå. Det var hyggelig å ha dem på besøk. Det er jo en merkelig situasjon og si opp jobben og ikke møte på arbeidsplassen etterpå. Så dette var flott!

Nå skal jeg drikke min kopp med te som venter på meg og så gjøre meg i stand for en lunch med Christer.

Ha en flott helg!

onsdag 17. februar 2010

Klipp klipp!!!

Jeg har vært hos Fredrikke og prøvd meg på en masse spennende maskiner, det var jo ingen ende! Følte meg som et barn i godteributikk.

Jeg har nå litt mer grunnlag for å velge meg en maskin som jeg kan bruke til mitt begrensede hobbyformål. Men om jeg skulle få velge fritt og kjøpe hva jeg ville skulle jeg kjøpt meg følgende maskiner:

DreamKuts, fra Zutter. Denne kan ta bunter med papir og kutte dem i en mengde forskjellige størrelser. Det kan være til kort, vistittkort, dobble kort osv.

Så er det Cuttlebug, en liten fiffig sak som kan brukes med en mengde tilbehør. Her lagde jeg små kort som jeg skal bruke til gavelapper, det som ble igjen på papiret ser jo ut som en passpartout så den kan også brukes. Det som er lurt med denne er at den kan brukes med mange andre maskiners tilbehør. Vi brukte feks disse fra Spellbinders.

Sist men ikke minst den fantastiske Circut maskinen da... Himmel så morsomt. Fredrikke har skrevet om den på sin blogg, så dere kan lese litt der.

Jeg har kjøpt gamle bøker på antikvariat som jeg skjærer opp og bruker til kollager og gaveinnpakkinger og nå skal jeg altså bruke dem til kort. Her er det sider fra et bittelitet atlas, og sider fra en bok med poesi i norsk og engelsk oversettelse. Ringer og rammer er kuttet ut på de forskjellige maskinene og skal bli brukt til kort og gavelapper.

Jeg har bedd Fredrikke komme med en oppgave til meg så jeg får øvet meg litt. Jeg har noen stempler og stempelputer i sølv, gull, sort og grønn, litt distanseputer, limstift og dobbelheftende tape, masse urklipp fra blader og annet... 

Kom gjerne med en utfordring!!! 

tirsdag 16. februar 2010

Min aller første...

Jeg har fått min første bot fra en fotoboks idag! Min aller første fartsbot i hele mitt liv! Jeg føler meg som en kriminell! Det er helt forferdelig. Jeg er å anse som en frøken duktig når det gjelder slike ting. Nå har jeg ett brev i posten fra politiet! Fullstendig på gråten her altså. Og dyrt er det... Veldig bortkastede penger spør du meg.

Dagen har vært rar, som det pleier å være en uke i måneden. Litt paranoia og stress i magegropen kombinert med smerter og tiltaksløshet. På magedansen var det full gruppe på trinn 1 så jeg droppet den, til trinn 2 var jeg nødt til å dra, jeg hadde ikke Naproxen med meg og måtte dessuten kjøpe litt ting på Claes Olson før de stengte. (synd for timen er morsom, vi øver på en koreografi, Bora Bora heter sangen.)

Her er Hilde som er min instruktør:Når jeg kom hjem lagde jeg ferdig brevet til Fanny og satte frem mian kham. Såg litt tv samtidlig som jeg klippet ut motiver fra blader til kollagene. Så plutselig fant jeg brevet fra politiet og etter det har denne kvelden ikke vært så morsom lenger. Blæææææ! Det er det eneste jeg kan si.

Alt var vel kanske ikke trist i kveld, fikk to lenker av min mann også;

Denne fra når de testet Daves Insanity saus på jobben hans:
http://www.dinside.no/834806/noe-av-det-sterkeste-du-kan-ha-i-maten

Og denne om test av PT på treningsentere i Oslo:
http://www.dinside.no/826860/personlige-trenere-til-test
Det er min trener på bilde nummer 3 (4) fra Oxigeno. Jeg er svært fornøyd og synes det er synd han skal slutte.

Flere artikkler der Kent er med:
http://www.dinside.no/821238/slik-lager-du-verdens-%28nest%29-beste-kaffe
http://www.dinside.no/806653/eksos-oppvaskvann

mandag 15. februar 2010

Bilder på noen fine ting i studion


Idag var jeg ned til studion med hunden Ludo. Jeg skulle hente symaskinolje. Den fant jeg ikke, og så husket jeg på at jeg allerede har den hjemme! Typisk... Men jeg fotograferte noen av mine favorittsaker i alle fall. Det er så kult å fotografere da Christina malte veggen sort. Så justere kurver i PS så har man ganske ok bilder fra en enkel mobiltelefon (klikk for større bilde). Nå skal jeg legge meg i sofaen, Ludo er hentet og jeg har spist middag. Gjesp...

Er jeg kanske litt ivrig nå?

Her er Ludo. Han er 4 år og svensk/dansk gårdshund. Han har nå vært her i snart en time. Han har snuset rundt i leiligheten og sjekket alt som kan sjekkes. Brødsmulene fra frokostknekkisen trengte jeg ikke å støvsuge opp idag for å si det sånn.

Nå sitter han i gangen og hører på damen som vasker trappa. Det er en behagelig hund, ivrig men ikke stressa. Jeg har sett på bilde tidligere at han har lov å ligge i lenestolen hjemme. Så jeg la en pledd i sofaen så han kunne ligge ved siden av meg når jeg skriver på pc.

Etter en stund kom han og kikket på meg, og jeg sa det var ok, så han hoppet opp og la seg. Når det begynte å bråke litt mer utenfor satte han seg tilrette på den brede ryggstøtten på sofaen og kikket ut.

Vanligen ville jeg vel muligens ikke gått med på dette, men han er jo så liten og så stille og søøøøt... og han oppfører seg egentlig eksemplariskt, og hvem kan tro at det er en sofa? Det ser jo ut som en perfekt plass å sitte på?

Når jeg har sjekket dagens jobbannonser skal jeg kle på meg og gå en tur. Idag er det -4 grader i Oslo og vi begynner å se en lysning i dette kalde været.

Så har jeg eksperimentert med vlieselin idag. Kents jakke hadde en stor rift, det er en urfin ulljakke som vi fant i en charity shop i Hampstead. Men foret var som sagt slitt. Jeg har da strøket på en bit sort vliselin for å dekke hullet og forhindre videre ødeleggelse. Jeg håper det holder for jeg gidder ikke å sprette løs hele foret og sy en ny mønsterdel... Samme metode har jeg brukt på mine leggings. Da gjenstår å se hvor lenge det holder uten sømmer...

søndag 14. februar 2010

Sköna söndag

Jeg skulle ha tatt bilder på isblokkene som har vokset seg store på glasstaket til balkongen. Igår såg jeg de farlige ismassene. Skrekk og gru! Rett over fortauet der alle mennekser passerer. Jeg så for meg disse store blokkene som raste i hodet på noen stakkers forbipasserende. Det er ikke ett langt fall men den størrelsen ville sikkert gjort stor skade.

Ismassene satt som sten og jeg kunne ikke fjerne dem igår. Så jeg slo på varmeelementet og håpet det skulle smelte litt av det nederste laget av snø og is. Det fungerte som fy! Idag tidlig kunne jeg bare presse med hånden under den biten av is som stakk ut av takkanten og vips slapp hele blokket, Så var det bare å gjøre samme på alle 4 panelene. Ingen skade skjedd!

Ellers har jeg møtt hunden Ludo idag. Jeg skal ha honom på besøk i morgen som en test, om det fungerer så skal jeg være dagmatte til han noen dager i uka frem til jeg får jobb. Han var en livlig liten sak. Gleder meg masse å ha selskap på dagene. Få gå på lange turer sammen med noen og kanske bruke mindre tid foran pc.

Selvsagt er jeg nysgjerrig på rasen så jeg har lest litt på nett. http://www.gardshund.com/

Efter vi hadde møtt Ludo og hans mennesker gikk vi en tur. Nede i byen spiste vi middag på en kinesisk restaurant. Vi hadde egentlig tenkt oss vietnamesisk, men det ble altså kinesisk denne gangen. Når vi sen gikk hjem stoppet vi på Narvesen for å kjøpe oss noen blader. Jeg valgte et blad om scrapbooking før før første gang i mitt liv. Med i bladet fikk jeg med litt papirer, tar dem med meg når jeg skal på besøk hos Fredrikke til uken. Kanske kan jeg bruke dem til noe? Ellers er det så deilig å se på aviser og magasiner. Det er så mye stilig ute der. Se på den med mannen i grovpapir. Stilig!

Nå nyter jeg en god cortado, på bønner som er kjøpt inn i helgen. Til det fant jeg gode biscotti fra Gränna Knäcke. http://www.grannaknacke.se/

lørdag 13. februar 2010

Aktivitet på Monki-event!


Solen skiner i Oslo idag, og når noen står på ski i utkantoslos vakre natur tar Kent og jeg en tur ned i byen. Vi rusler forbi på Monkieventet i Kr Augustgate, tar en tur innom Tronsmo for å se på bøker. Videre ned til Karl Johan og United Bakeries for nøttebrød til kveldens middag. Der rasker vi også med oss rosinboller. Spikersuppa er som vanlig, masse mennesker, musikk og skridskoåkere. Vi setter oss på en benk, får lav puls og ser på kule mennesker som viser opp seg i solen. Deilig.


Her skiller vi lag, Kent drar videre på sine eventyr og jeg stikker innom Norlis antikvariat. Der finner jeg noen bøker som jeg kjøper med meg på bokrean. Bla. en bok om mennesker og dyrs anatomi. Denne skal jeg bruke til oppgaven vi har til neste treff med jentene fra trykkurset.

Boken har mange flotte illustrasjoner som jeg tenker kan bli kule å bruke. Det skal bli spennende å finne ut hva jeg skal bruke og hvordan jeg velger å tolke oppgaven.

På Monkieventet var det mange besøkere, jentene og den ene gutten ser ut å ha det gøy. Det syes, trykkes, monteres og moddes. Jeg skal snart ned igjen for å pakke symaskinene igjen. De skal kjøres til studio og der skal jeg også finne frem litt symaskinolje til overlockmaskinen som jeg har lånt. Det ble ikke noe sying på meg igår. Men idag skal jeg evt begynne. Jeg skal i hvert fall montere rammelimbildene på stoffet jeg har valgt. Jeg har også funnet veskevatt på Katrines Quiltestue. Der var det såååå utrolig mye flotte stoffer. Jeeez! Som en godteributikk. Jeg må dit igjen når jeg kan forsvare innkjøp av stoff.

Men om noen der ute vet hvor jeg kan få tak på svulmepasta så gi lyd. Jeg vet jeg kan få det fra danmark, men vil ikke bestille før jeg vet hva mer jeg trenger derfra.

fredag 12. februar 2010

Fredag med solskinn

Jeg har hatt en koselig dag. Først hentet jeg noen kopier på instruksjoner til symaskinen. Gamle instruksjonsbøker er så flotte. Men da jeg skal låne ut maskinene så synes jeg det er fint å "skrelle" bort litt sider som ikke trengs.

Jeg dro så ned til Kr Augustgate 13 og leverte symaskinene. Eventet starter i morgen kl. 12.oo og det er bare å komme. Ta med deg venner og stikk innom!

Så spiste jeg lunch med en venninne hjemme hos henne. Vi skravlet om alt mulig og hadde det kjempekoselig.

Så fikk jeg tekstmelding fra en på magedanskurset. Vi skulle møtes noen fra gruppa for å gå på Oslo Orient Festival. Det har vært planlagt i mange uker. Men det har faldt bort i siste ukens slit med hodepine og annet. Så jeg hadde planlagt en rolig kveld hjemme med hekling og brodering. (Kent skulle ut så jeg så for meg en sånn alenekveld når man kan gjøre hva man vil, se på vilket søppel som helst på tv, høre på hva musikk man vil, være stille og pysle... hihi... ) jeg svarte at "Japp, passer fint kl. 1800". Men når jeg kom hjem endret jeg meg, og nå sitter jeg i sofaen med ett glass vin, pc, en halvferdig knall rosa lue som venter på å bli klar. Jeg sendte en melding og forklarte. Jeg håper jentene har en flott kveld!

Jeg håper det er fler tilfelder å se de flotte danserne igjen, og nå skal jeg bare kose meg!

Ps. sjekk ut denne bloggen: http://tegnelogg.blogspot.com/ Jeg har lenket til mitt fødselsdato, for jeg begynte å lese der. Og jeg synes faktiskt at damen den dag er en dame jeg kan identifiere meg med. Jeg har funnet mange andre også. Jeg er på en måte glad at jeg fant bloggen ett år for sent, for nå kan jeg lese om så mange damer jeg vil, det er så mange.

torsdag 11. februar 2010

Taco?

Tacokrydder. Hver eneste mandag (med få unntak) spiser vi tacos her hjemme. Hvorfor? Jo, helgene er ofte fylte av god, men noen ganger usunn mat. Ofte i kombinasjon med god vin og øl. Det finns inget som føles så rensende for kroppen som tacos da.

Vi bruker, løk, mais, salat, limebåter, tomater, hjemmelagd stærk chili/tomatsaus, avocado (enten som guacamole eller bare knust), noen ganger ost og kjøttdeig. Lettrømme er obligatorisk.

Men, tacokryddene som vi brukte før fikk vi litt panikk av, dels fordi jeg oppbevarte restene i en hvit bolle og fant stiv, oransje kliss i bunn av bollen når jeg skulle bruke restene og så fordi vi leste om alle e-stoffer som puttes i kryddmikser for å lage smak.

Nå lager vi egen kryddmiks. Pepper, korianderfrø, salt og kummin, det er allt vi bruker. Noen ganger ganger fersk chili, noen ganger pulver. Ned i mortel og så i panna. Det er såååå mye godere og mye bedre for kroppen. Her har jeg kjøpt store poser og laget miksen i et vakkert LØVE glass.

Ellers prøver jeg overlockmaskinen idag, det går ikke så bra, må innom studio i morgen og hente olje, tror den trenger en smøring. Jeg har også plukket frem stoff til laptopvesken min, har bare litt betenkligheter med polstringen. Hvordan skal jeg løse det? Må rote litt her hjemme for å finne noe som er lagom tykt. Fargene går i sort/hvitt/cerise/skogsgrønn. Så skal jeg montere alle rammelimbilder fra gamle nostalgiske barneprogram på det sort/hvite stoffet.


Nå skal jeg spise middag, det blir økologisk indrefilet med ovnsrostede grønnsaker.

onsdag 10. februar 2010

Jeans workshop anyone?

Idag har jeg vært på lunch med en tidligere stamgjest og nå venninne. Vi møttes på Eger Café hvor vi spiste og tok en kaffe. 

De serverer kun rawfood og jeg var nok litt pystete når jeg valgte en sallat isteden for nøttemelk, asiatisk sallat med nøttesushi og sesamsnacks med blåbær og mangosten som var dagens raw meny. Jeg smakte på nøttemelken og sesamsnacksen og syntes det var ok. Nøttemelk kan jeg tenke meg er sundt og det var faktiskt ganske godt, tror det var kanel og kardemomme i også. Etterpå dro vi til Sinsen Brukthandel og kikket litt før det var dags for meg å si "ha de!" og dra videre til Frogner for min hudpleie.

Vel på Beths satte jeg meg og leste litt før det var min tur å få behandling. Behandlingen var på en time og det var kjempedeilig, fine behandlingsrom, deilig musikk og oppvarmet behandlingsbenk. Her hadde jeg virkelig lyst å bli igjen.


Etter det dro jeg ned på studio for å prøvesy alle maskinene jeg skal låne ut i helgen. Monki fra Sverige skal ha en happening med workshop i Oslo og jeg har lovet å låne ut några av mine symaskiner.

Jeg ville ha så mange som mulig av samme type så jeg satte istand 4 Husqvarna 2000. En var litt herpa etter en noe engasjert men lett distré elev (no hard feelings, her ble det mye kreativt uansett! Og som vi sier i Sverige "Inget kalas utan kras".). Den hadde blitt sydd med uten å senke pressfoten så hele spolhuset var full av tråd.

Men skam den som gir seg, nå kan jeg plukke i sær en husqvarnamaskin også. Alle maskinene fungerte som de skulle og jeg har pakket dem inn i bilen. I morgen skal jeg bruke instruksjonsboka for å lage en kortfattet instrukts som kan lamineres og legges ved maskinene.

Har du lyst å bli med? Klikk på bildene for bedre info og meld deg på via nettsiden under.


http://www.monkiworld.com/partycooljeans/
Mer info: http://underskog.no/kalender/61557_monki-diy-jeans-event-loerdag-13-februar/forestilling/89350

tirsdag 9. februar 2010

Planer som gikk i vasken!

Idag spaserte jeg med Kent på morgenen, han skulle på jobb og jeg trengte frisk luft og en spasertur. Hodepinen er fortsatt der og hverken piller eller søvn hjelper. Jeg fant til slutt en ledig time for massage av nakke og skuldre. Musklene er som gitarstrenger og behandlingen løsnet opp en god del. Nå er jeg hjemme, med ørepropper (ser sikkert komisk ut) men utenfor bygger de fortsatt og det er masse lyder av maskiner og heiser og annet som jeg ikke tåler nå.

Jeg var nødt til å ta første beste sted som hadde en ledig time og det endte opp med Skin Tonic på Grünerløkka. Kan rekommendere å gå til Tonje. Hun var kjempeflink og de hadde avslappende behandlingsrom.

Under behandlingen prøvde jeg å slappe av ved å tenke på utsikten fra restaurangen på stranden i Thailand. Se så lite folk det var, sånn var det hele perioden vi var der. Å dra etter turistsesong er dessuten billigere så jeg skjønner ikke hvorfor man skal slåss med 3000 andre skandinaver?

Når jeg gikk derfra så var jeg helt susete, migrene kommer ofte med kvalme, svimmelhet og synsforstyrrelser, og når skuldrene endelig var senket litt og blodomløpet kom igang så blir man om noe enda mer forstyrret, jeg så sikkert beruset ut når jeg sjanglet hjemover. *smiler*

Nå skal jeg prøve å logge meg av pc. For datamaskiner og tv passer dårlig med hodepine og stress. Man kan lugnt si at jeg lider av det nye begrepet "digital ADHD". Jeg skal fylle en kanne med vann og skjære opp litt frukt. Jeg har en kjempedeilig stor sjerf som skuldrene og nå skal jeg bare slappe av. Symaskiner, magedans, pc og tv får vente til en annen dag.

mandag 8. februar 2010

Alt jeg vil gjøre og litt til

Idag har jeg vært i Drammen med en venninne, vi besøkte såklart Stoff & Stil. Jeg kjøpte overlocktråd, petrolfarget babycord, naturfarget linstoff og litt småtteri som strikk og overlockpinsett.

De nærmeste dagene skal jeg prøve å jobbe på mitt verksted. (bildet viser et av rommene) Jeg skal spasere med mannen min på morgenen, så fortsette bort over. Så ha en hel dag med arbeide. Jeg har kjøleskap og micro på studioen så jeg kan ha med meg mat. Gleder meg til det og håper det ikke er for kaldt for å jobbe der. Planen de første dagene er å sortere stoffer og organisere dette. Sjekke ut symaskinene og sette unna dem som må på service. Så henge opp bildene på veggene. Jeg har lampeføtter som ikke er ferdige enda, det gleder jeg meg til å få fikset.

Jeg har lyst å lage stasjoner, jeg har jo utstyr for trykk, søm, laminering, binding, spraybokser i bøtter og spann, tapetklister og jeg har perler og broderiutstyr. Det hadde vært deilig å få til slik at det er enkelt å bare komme igang.

Tapetklister skal jeg bruke til å lage en type tavle. Jeg tenker ta blader fra en vakker og muligens interessant bok, klistre dem på tavla, lage en type ramme. Kanske med blondebord? Så strekke gummistrikk over den for å feste notater og annet. Om det ikke er for dyrt med magnetmaling kanske jeg bruker det med. Hadde jo vært moro. Tenke tenke... jeg har mange prosjekter på gang og planlegge jobbing i studio er en måte å få dem iverksatt! Det er lov å håpe.

I morgen har jeg også magedanstrening og det gleder jeg meg til. Idag hadde jeg sån hodepine når jeg kom hjem at jeg sovnet på sofaen i mørker og sov i nesten fire timer. Det er jo krise! Jeg kommer ikke å sove godt i natt. :) Og ikke blir det trening heller. Så jeg må skjerpe meg i morgen. Nå skal jeg skrape en flaxlodd som jeg har glemt. Om jeg plutselig blir rik så sender jeg ett blogginlegg fra New York i morgen! (wish me luck!)

søndag 7. februar 2010

fineste bildet!

Jeg har fått ett bilde igår. Først fikk vi middag og så fikk jeg et bilde. Bildet kan du se i sin helhet på Christinas fotoblogg. http://www.xtinafoto.no/fotoblogg/2009/10/11/et-besk-pa-lier-mentalsykehus.html Christina tar fantastiske bilder og dette var mitt favorittbilde når hun la ut disse på bloggen i førrige år. Det dere ser over her er bare et utsnitt som jeg tok som skjermdump. Gå inn på bloggen og se alle de sinnsykt (haha) fine bildene fra Lier mentalsykehus.

Ha en flott søndag i solen!

lørdag 6. februar 2010

hjemme etter trykkurs i Kjeller!

Idag var den store trykkerdagen på kurset. Jeg har nesten ikke kunnet sove i natt så spent har jeg vært. Jeg sendte noen bilder i forkant som skulle bli trykkrammer. Og igår lagde jeg nye versjoner av dem. Hele natten har jeg håpet på at de jeg sendte i forkant ikke hadde blitt lagde da de nye var mye mye bedre, både i form og størrelse. Idag når vi kom på kurset (vi = jeg og Gry som har sovit over her) så var rammene på plass. De hadde brukt de nye originalene og jeg fikk akkuratt det jeg ønsket. Kunne ikke vært mer happy!

Med tanke på at de fikk originaler igår kveld og at de har produsert ett sted opp til 30 (?) print så er jeg imponert over hvor få som faktiskt ikke var ok. Good work! Og takk til Gitte som er en super kursleder, sent i seng og tidlig opp, garantert. Hele kurslokalet var omorganisert i dag tidlig og det duftet av nystekte boller når vi kom i nitiden. Du er en knupp Gitte!

Overst til venstre er mine tomme rammer, ett original og en ferdigmontert ramme. Det var mye jobb med gaffatapen. Overst til høyre mine første trykk med Annas Diva logo. De var ikke så vellykkede, jeg har ikke helt funnet passe trykk når jeg fører fargen over rammene, og fargen jeg prøvde var litt for tynn for meg. Det ble bedre når jeg var lett og rask på hånden. Men jeg kjenner meg selv og vil gjerne ta i litt, så jeg fortsatte å teste andre farger. Nederst til venstre ser vi alle ferdige print som Gitte og produsenten lagde kvelden/natten (?) innen. Nederst i mitten ser dere ETT stoff fra IKEA som er klippt i biter. Hele stoffet er satt sammen av flere motiver og farger. Nederst til høyre er vårt arbeidsbord for vi slipper løs i kreativt kaos.

Her er en liten serie med bilder over hvordan rammelim kan brukes. Trykk på bilden for større format og leslige instruksjoner.

Mine ferdige trykk! Her er det brukt en farge fra en dansk leverandør. Denne elsket jeg og kommer å bestille av til andre arbeider. Jeg er så utroligt glad i trykket med tegningen fra Linus. Til den har vi brukt en "svulmepasta" som bobler ut når man stryker på den. Det ble utroligt kult. Nå skal jeg be Fanny sende meg noen tegninger i mail som jeg kan lage trykk av også. (Om du läser detta Fanny så kan du ju ringa så skall jag berätta hur vi kan göra!)

Uniprintfarver.
Disse fargene skal jeg bestille fra Danmark. Da får jeg en hvit som er i den store boksen, så pigment som leveres i den lille som man da blander opp til en farge. Den gule som dere ser ved siden her var utrolig kul og klar i fargen. Den likte jeg veldig. Fargen er tykk nok til att jeg kan presse ganske hardt med rakel eller kredittkort som vi bruker for å stryke ut fargen. Og den er stærk og klar på stoffet. Jeg har ikke testet fargen på mørke tekstiler men det kan de sikkert svare meg på om jeg sender ett spørsmål til butikken.

Oh, det er mye å si om kurset, vi hadde veldig gøy. Det var veldig hyggelig å ha Gry på besøk, og jeg syntes det var en veldig kreativ gjeng på kurset. Vi har avtalt å møtes igjen, og da har vi en oppgave å løse. Vi skal bruke teknikkene vi har lært i helgen til ett prosjekt og Vigdis valgte tema "anatomi". Det blir bra, gleder meg allerede og må begynne å tenke litt!

Takk alle for en fantastisk helg!!

Brew Dog!


Moro med trykk!

fredag 5. februar 2010

Linkans teckning!


Fra original till kopia som skall bli printram i kväll. I morgon kan jag trycka på denna. Hurra!

Sofa på byttemarked


Litt for nyttårsaften gav vi bort vår sofa, nå har vi fått en ny på samme forum. Igår fikk vi hjelp av en god venn å hente denne mastodonten. Det var sannerligen ikke lett. Sofaen var nesten umulig å få ut av leiligheten, men den hadde jo kommet inn en gang og da måtte den jo komme ut?


Etter mange forsøk klarte gutta å få den ut av døren og bar den hjem. Huff, jeg får skikkelig dårlig samvittighet. Men det gikk og nå er den på plass. Den er ganske slitt, men fortsatt stilig. Den er kjempegod å både sitte og ligge i (som jeg gjør nå...).

Idag har jeg vært på NAV og levert papirer. Jeg VET at de som jobber på NAV har det tøft, det tviler jeg ikke på, men jeg ser ikke meg selv som en særlig kranglete eller dum person, og når man møtes av misstenksomhet, sure miner og en type nedlatenhet så er det ikke langt fra at jeg glemmer at de også har det tøfft for tiden. Men jeg holder god min og gjør så godt jeg kan.

Etterpå tok jeg meg en kaffe på Påfyll, gikk en tur på Grünerløkka for å finne en salong som hadde ledig time for nakke og skuldremassage. No luck!


Nå ligger jeg i sofaen og venter på at min lille nakkekink skal gi seg så jeg kan dra ut og kjøpe stoff!! Kurs i kveld og jeg gleder meg som et barn!

torsdag 4. februar 2010

Bunnpris på Frogner!


Måtte bare vise forskjellen for dere som ikke vet hva Bunnpris er... På Frogner(typ Östermalm); vakkert fint og med teksten "Kolonial" på markisene. Ellers ser det rimelig kjipt ut :) Det är skillnad på folk og folk. Hihi!

Mellanslagets dag


Jag slår ett slag för mellanslaget idag. När det inte är på plats är det nästan lika irriterande som särskrivningar! 
 

Jag tycker det är svårt att hitta ett exempel.Vad skall man skriva.Om mellanrum efter punkt och komma.Det ser ju så konstigt ut.Eller särskrivningar,som lamp skärm,blom kruka,sur deg. 

Jag slår ett slag för mellan slaget idag.När det inte är på plats är det nästan lika irriterande som sär skrivningar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (För många utropstecken är också fult.)


Har du detta problem? http://www.fritext.se/svenska/svenska1.html

Billett mrk. Agneta Svorsk Nilsson 

onsdag 3. februar 2010

Onsdagsmys!

Hvor skal man begynne, med været eller? Tja, vi tar det. (bilden er fra igår som dere ser på datoen.)Været i Oslo begynner å bli litt slitsomt. Jeg er jo stor anhenger av snø og vinter. Elsker å kle meg varmt og være ute i kulda. Men nå begynner det å bli nok her. Jeg synes dessuten synd på dem som må jobbe ute i kulda hele dagene. Ser jo rett over på byggarbeidsplassen ved siden her. Idag når jeg gikk til bilen var det snøstorm, men mild sånn, slik at snøen var helt våt og OVERALT! Jeg så ut som en emo når jeg kom i bilen, mascara langs med kindene.

Når jeg kom til Anna dro hun ut med sine ansatte på jobb og jeg tok hånd om noen oppgaver på kontoret. Det er hyggelig å fikse med slike ting, er det noe jeg er glad i så er det å organisere papirer og lage systemer som gjør ting lettere. Ringte noen kunder og solgte litt i butikken. Alt i alt en hyggelig og rolig dag.

Til middag idag hadde vi bestemt oss for noe så merkelig som reker. Føles ikke helt naturlig når det er snøstorm, men saken er at rekene er gode denne tiden på året. Og så lenge man har det koselig inne så fungerer det helt fint!

Når kaffen var servert ringte det på døren, og Tessa kom på besøk! Så hyggelig, jeg trodde nesten spontanbesøk var utryddet i sørlige deler av skandinavia. Vi har skravlet hele kvelden, drukkit god kaffe og te og lyxat til det med litt Anton Bergh sjokolade. Fy fy!

I morgen har jeg en del papirer som må samles inn for levering, trening med PT kl 15.00 og henting av sofa etter 17.00. Vi gav bort vår sofa på Underskog etter jul og har nå fått en på samme nettsted. Hurra for Underskog!

Jo, før jeg glemmer det. Vi har fått informasjon om kurset i helgen og tema er cameo-brosjer. Det blir gøy, jeg snakket tidligere med en kurskollega om at jeg hadde lyst å bruke siluetter til trykk. Så her er det litt av samme tanke. Litt. Jeg har vært på Bærre lækkert og sett på gamle siluettpostkort som jeg kunne tenke meg å bruke. Men ettersom jeg ikke kunne velge og kortene kostet rundt 90 kr så har jeg ventet med å kjøpe noe enda. Dersom jeg får tid på fredagen før kurset så skal jeg ta meg en tur igjen. http://www.berrelekkert.no/

tirsdag 2. februar 2010

Enda mer gaver!!


Denne dagen blir bare bedre og bedre! Når jeg kom hjem og åpnet blomsterpakken jeg fikk av Anna fant jeg ett kort med en fantastisk fin hilsen. Snufs... Jeg er litt gråtmild idag, kjenner jeg. Takk søte søte deg...


Og i tillegg hadde det kommet et paket fra Kiruna. Der var det masse fint. Fanny hadde sendt med to hjerter, en laget i nålfilt i samme farger som en marihøne (nyckelpiga). Og ett sort med kantsømmer og paljetter. Jag skal muligens montere den sorte med paljetter på en nål slik, at jeg kan ha den som brosje!


Linus hadde sendt med en tegning til meg (den skal jeg bruke som trykk på kurset i helgen). Anette min søster har sendt med små gummiknotter som jeg kan bruke til øredobbene, jeg mister jo dem hele tiden. Så fikk jeg masse bilder av barnen, og igjen begynner jeg nesten å grine. Savner dem så masse, hver gang vi sees så har de blitt ett år eldre, tiden går så fort. Fanny har sendt med ett brev også, så nå skal jeg og få sende vanlige brev og ikke bare mail. Det gleder jeg meg til.


Ellers så har Hilde som er min magedanslærer lovet at jeg skal få til en koreografi hvis hun får bestemme. Det blir den første i så fall, jeg er helt håpløs. Siden jeg kom hjem har jeg gått og repetert i hodet, "gå, gå, gå - arabesque!" "gå, gå, gå - arabesque!" Nå endelig tror jeg armer og ben er på rett sted.

Kent hadde middagen ferdig når jeg kom hjem og nå har jeg fått en god kopp kaffe. For en deilig dag! Det kan jo ikke bli bedre.

Takk alle som har gjort denne dagen helt fantastisk!

Herlig dag!

Kort rapport fra tirsdagen. Fått ordnet nesten alle papirer til NAV. Vært hos Anna i butikken og passet på når hun har vært i vei med sine nyansatte. Og så fikk jeg gavekort til hudpleie! Åååh, som jeg gleder meg til å bestille time. Tusen takk Anna og Daniel!

Nå er det pause mellom magedanstimene og jeg har gjort ett forsøk å fotografere mitt yndlingsskjerf. Er så glad i gult for tiden!