lørdag 30. januar 2010

Studio og indisk mat

Det er litt rot med navnene her, jeg vet. Noen ganger sier jeg studion, noen ganger atelieen. Men any how. Jeg har ett lokale på nesten 45 kvm. Det skal brukes til arbeidsrom og lager. Jeg har dessverre ikke brukt det så mye men jeg har store planer. Nå er det viktigst å få kvitte seg med ting jeg bare lagrer fordi jeg kan... Ikke fordi jeg trenger det. Så jeg har brukt ett av rommene til å sette allt som skal selges i. Jeg og Kent var innom idag og bar det som er litt tungt slik at jeg kan dra dit i uken og fortsette alene.

Det begynner å se ut som en butikk. Jeg har renset garderoben for vintageklær som jeg har tatt med. Så vet jeg at jeg har en eske med kjoler fra Sømmelig også. Jeg gav bort det meste til loppis når jeg stengte, men en del ting var jeg litt interessert i selv, så dem sparte jeg. Nå har det seg slik at jeg ikke er så interessert i vintagekjoler for tillfellet så jeg skal prøve å selge bort dem.

Jeg har også renset porselen, bilder, møbler og lamper. Bort bort. Kan jeg ikke bruke det nå så må det vekk. Det er også en del stoffer som er tatt med til studion. Jeg har masse vintage mønster igjen, jeg har tidninger og bøker som må sorteres. Noe annet ting og tang som jeg ikke trenger å beholde som kurver, brett og annet. Gud hjelpe, det er mye...

Etterpå dro vi ned til Nordbygata og handlet indiske krydder og ingredienser til basisforrådet og middagen ikveld. For 600 kr fikk vi 6 bæreposer med linser, krydder, grønnsaker, yoghurt, sauser og bønner... Det er billig det!

Så videre for cafebesøk, Vespa var fullstappet så vi kjørte ned til Copa Con Oro for kaffe og aviser i steden. Sjokoladen jeg blogget om tidligere idag var litt rar, den er lagd på sukker og kakaobønner som er kvernet sammen og presset til en kake. (enkelt forklart) EDIT: Her kan du lese om sjokoladen. Vi syntes sjokoladen var veldig søt og grynete. Tror vi bruker restene til en dessert eller noe, for den var litt rar a' naturell for oss som liker bittre og ikke søte sjokolader. Hvis dere ikke har vært nede på Copa før så kan jeg rekommendere stedet. Personalen er kjempehyggelige og smiler alltid til kunder og hverandre, det er stille i lokalet til tross for at det er fullsatt og det liker jeg. Man får liksom lav puls der. Folk snakker sammen men uten å lage støy.

Neste stop var ett eller annet sted der vi kunne få med oss godt brød, vi vurderte alternativene og dro til Gutta på Haugen.

Nå har vi vært hjemme i mange timer, Kent lagde chicken Vindaloo, jeg lagde Saag Paneer. Til det nanbrød som vi kjøpte ferdige, papadums, chutney og hjemmelagd raita. Maten er fortært og vi skal nå se en film. Tror det blir den siste Batman.

I morgen blir det messe igjen.

Copa con oro


Etter å ha ryddet en del på studio og handlet masse mat på Grønland er vi nå på Lilleborg. Her ligger caféen Copa con oro. At kaffen er god vet jeg fra før da jeg kjøpte kaffe her til Sømmelig. Idag prøver vi også en for oss ny type sjokolade. Mer om dette i neste post.

Hvor skal jeg kjøpe linstoff?

Jeg skal lage puter i linstoff, ganske masse puter. Hvor skal jeg kjøpe det? Er det noen som har gode forslag? Er det rimeligere å kjøpe lingardiner og bruke stoffet derfra eller bør jeg kjøpe det i metervare? Jeg er forsåvidt ikke ute etter billig og dårlig kvalitet, men som vi alle vet kan det lønne seg sjekke markedet før man kjøper på første beste sted. Jeg ser etter hvitt, natur, grå og evt noen stærke farger. Ser for meg tett vev men ikke tykkt stoff...

Jeg er også ute etter en overlockmaskin. Jeg forelsket meg i Bernina sin når jeg hadde Sømmelig, men jeg har ikke råd å kjøpe en ny nå. Hører du om en som skal selges brukt så gi lyd. Jeg er interessert. Tar også gjerne emot tips om andre modeller og merker dere er fornøyde med. :)

Ellers skal jeg ned på ateljeet med ting og tang hjemmefra idag, der skal jeg gå igjennom hyller og skap og fotografere det jeg ikke skal spare på. Snart kommer det en bloppis med stoffer, brukte ting, bilder og annet. Hvis jeg skal kunne kose meg med å kjøpe "nytt" innimellom må jeg kvitte meg med noe jeg ikke lenger bruker. Ateljeet skal jo være en arbeidsplass og ikke bare en samleplass for ting jeg ikke lenger har i hus!

fredag 29. januar 2010

Skal det være en peis?


Det blir fort farlig å være på messe. Jeg har nå lært meg en del om peisene som Anna har agentur på. Feks. har jeg nå lyst på en selv. Og ettersom vi ikke har veggplass ser jeg på bord- og gulvmodeller. Som denne, Dippan. Koselig!

Editert hjemmefra: De brenner på bioetanol som ikke soter, denne, har en brinntid på ca 4-5 timer. Peisen er brannsertifisert. Dvs. den er ikke brannfarlig. Hvis du ikke putter noe opp i peisen så kan den ikke brenne ned noe. Hvor mye man enn står og blåser på peisen så kommer flammene aldrig utenfor "rammene". Dessuten kan alle peisene spesialbestilles. Prisene for det er ikke voldsomme. Jeg er feks. litt inne på at spesialbestille en til neste sesong.  Peisen her tror jeg ligger på ca. 3000.- ut til kunde. (jeg er ikke sikker). Peisene kan bygges inn i kjøkken, benker, henges på veggen osv. www.essin.se (norsk side kommer)

torsdag 28. januar 2010

På messe!


Se så fin monteren er! (Mobilblogget)

(Hjemmeeditert!)
Her har vi vært idag, Anna og Daniel har vært her hele uken og burit og stripsat og orget. Jeg bare glider inn litt senere. Kom etter lunch idag.


Resten av helgen er vi ute sammen. Jeg lærer meg etterhvert, og storkoser meg å snakke med alle hyggelige mennesker som kommer innom. Vi selger Essinspisen og Dofta aromalamper.Jeg har hatt kjendisspotting i pausene, Halvor Bakke som har en kolleksjon som selges av Lama AS. Så har jeg sett Blomster Finn også. ;-)

onsdag 27. januar 2010

Skattejakten er over


Kl halv 9 idag hentet jeg opp Mette for å dra på skattejakt. Vi tok den vanlige runden og jeg fant litt av hvert. Bla. annet fire store løveglass. Nå er Mette levert hjem igjen og jeg har stoppet for lunsj på Vespa. Etter lunsj rett ut på messen for å hjelpe Anna.

tirsdag 26. januar 2010

Kald og kvalm


Ugg, nå er jeg ikke så tøff. En time før jeg skulle gå ned til byen for å danse i noen timer ble jeg kjempetrøtt, tett etterfølget av skikkelig kvalm. Jeg bestemte meg for å droppe gåturen og ta bilen for å rekke en halvtime på øret. Selvsagt presterte jeg å glemme lommeboken hjemme når jeg dro. Det resulterte i att jeg fikk lete gjennom bilen for å finne mynter til parkometer. 7 kroner fant jeg. Det rekker kun til 16.50. Så jeg tar pengene i retur og må vente ute i 10 minutter for å få en billett som går over 17.00... Brr. Vel nede i studio så er kvalmen verre. De andre danser og jeg sitter i resepsjonen og hekler en lue. Kanskje kan jeg være med på neste time? Kryss fingrene.

Ellers har jeg truffet Mette idag. Det var hyggelig. Vi spiste frokost, drømte om fantastiske atelieer og lagde en blogg til henne.

Og så sender jeg en tanke til Anna som er nødt til å kjøre til Sverige for å hente varer helt plutselig. Blä! Hadde kommet med om jeg kunne vennen! Kjør forsiktig.

EDIT: Det var migrene, så nå er jeg hjemme, orket ikke å være med på noen av timene. Men har gjort mitt som resepsjonist i alle fall. Og så er luen klar. :)

mandag 25. januar 2010

Hva skall lappene bli månne?

Idag stod jeg opp tidlig for å møte Gitte. Jeg har noen prosjekter på gang der jeg trenger metallfoil og Gitte var snill nok å møte meg i byen for å levere det på sin vei. Vi rakk en liten skravlerunde før vi var nødt til å fortsette vår dag.

Jeg møtte treneren for en times økt, jeg får fantomsmerter i magen bare av å tenke på dagens trening. Jeg var helt slutt! Men det er jo deilig på en rar måte...

Etterpå kom Anna forbi og vi jobbet med papirjobb for selskapet hennes. Det ble noen timers intensiv jobbing og noen av en trillion oppgaver innfor messen er nå klare.

Men tilbake til mine prosjekter, jeg tror jeg har en ide til første prosjekt med mine nostalgiske barneprogramlapper. Jeg tror de skal bli en laptop sleeve. Jeg er jo stærkt avhengig av min PC og tar den med overallt. Da må den jo reise med stil. Nå skal jeg bare prøve å få tak på slikt tykt stoff som man har i våtdrakter. Det tror jeg blir kult, vil ha sort grunnstoff og så applikere bildene på. Jeg har også lyst å ha litt glitter og glam på, så jeg kommer å stjele ideen til Gry. Og ettersom vesken skal slenges ned i andre vesker så bør bildene beskyttes. Kanske skal jeg bruke plastikk på bildene? Eller ett gjennomsiktig organsastoff?? Åh, nå gleder jeg meg til å dra på stoffjakt i morgen. Tror jeg begynner på Fretex, gamle klær har ofte bra stofffer. Og så kan jeg jo lage for av en kul skjorte eller annet. Feks. et fake silkeskjerf? Så må jeg ha et langt grovt glidelås.

Ja, idag er det den ideen som vinner, men når jeg våkner i morgen kan det være noe annet jeg har fastnet for... Legger ved en litt dårlig bild av min syveske. Jeg elsker den! Rot og skrot, knapper, bånd og annet fiffigt!

søndag 24. januar 2010

Kreativt alibi


Igår lagde jeg og Christin flere rammelimprosjekter. Disse ble ferdige idag. Jeg har laget overføringer med Knyttet fra Tove Jansons historier, samt Pellepennan och Suddagumman! Det er så mange barnprogram jeg har glemt som nå får liv igjen.Hva jeg skal bruke disse til vet jeg enda ikke. Men noe skal jeg vel finne på. Nå er det bare viktig å få jobbe med teknikken for å perfeksjonere sine ferdigheter. Perfekt og perfekt da... så nøye er det ikke, men jeg vil i alle fall få styr på hvor mye lim jeg skal bruke og hvor mye papir jeg skal stryke bort uten å skade motivet. Det begynner å bli riktigt bra.

Vi koset oss med litt Pineau Des Charentes mens vi kreerte, og etterpå diskede Kent opp middag. Det ble tom yam suppe og miam kahm. Deilig!! Jeg kan ikke få nok av miam kahm, det er noe av det godeste jeg vet.

Kvelden gikk over i natt samtidlig som vi fortsatte med musikkvideo, skravling og en av mine absoulte ølfavoritter for tilfeldet; Old Rasputin Imperial Stout, fra North Coast Brewery.

Idag har vi avsluttet prosjektene og Christin har akkuratt dratt hjem igjen. Veldig hyggelig å ha overnattingsbesøk og faktiskt ha selskap i det kreative kaoset. Nå skal jeg sette meg i lenestolen med ett varmt pledd over meg og se litt på TV. I morgen blir det trening igjen.

lørdag 23. januar 2010

Fannys väska!


Kolla vad fin! Fanny har designet denne vesken og tante Johanna har sydd etter instruksjoner. 


Vesken kan brukes som strandveske, det er tre lommer på utsiden for solkrem, solbriller og feks. brus. 


Fanny har sendt bilde til meg der hun demonstrerer hvordan den kan brukes. 


Jeg er imponert og stolt! 


Du är så duktig Fanny!

fredag 22. januar 2010

Friends friday og Stephen Fry

Idag har jeg spist frokost hos en venninne i Askim, kjempekoselig. Det er nesten ett år siden jeg var der på besøk. Vi snakket om allt fra matlaging, og yoga til kreativitet. Så, muligens om det fungerer så skal vi ha en liten syjunta i morgen. Jeg skal vise rammelimteknikk. Gleder meg.

Så dro jeg videre inn til byn for å møte en annen venninne på Bistro Brocante. Jeg bestillte en fransk løksuppe, men den var nok så skandinavisk. Ikke mye fransk over den. Dessverre, før mener jeg de hadde veldig god mat? Men men, vi hadde det hyggelig, skravling om ditt og datt, muligens skal vi dele studio i en kort tid slik at hun kan finne ut om dette er noe hun har lyst på. Det hadde vært hyggelig. Kanske hadde det fått meg og bruke mer tid på studio som uansett koster masse penger hver måned? Vi tok en liten tur på Panduo etterpå og jeg fant meg en sjablong som jeg skal bruke til rammelim og metalfoil. Har en liten ide i hode som jeg skal prøve ut i morgen.

Sååå videre til Oslo Mekaniske Verksted for å møte Christer. Vi satt i dype sofaen og skravlet i en times tid før det var dags å kjøre videre. Christer på korøvelse og jeg for å hente Kent fra trening.

Nå sitter Kent og jeg her og slapper med en Punk IPA og ser på Youtube, her har dere verdens beste Stephen Fry! Sjekk også ut han på Twitter.

torsdag 21. januar 2010

om å shoppe på salgJeg trykket aldrig på kjøp. For som dere ser er kjolen i størrelse 40. Og det er ikke jeg, og ikke i nærheten når det gjelder H&M 40. Men var det ikke en gøyal outfit? Jeg hadde vært kjempeglad om jeg fikk gå på fest i den kjolen. Toppen over har jeg i alle mulige farger, det er min favoritt for tiden. :)

Torsdag er nest siste hverdag i uka

Første delen av dagen er blogget om, resten kommer nå. Etter at bilen var (meget proffsigt) kjørt ut fra parkeringsplassen bar det av ned til Oxigeno. Treningen gikk veldig bra, idag var det fokus på stryketrening i forskjellige sett. Begynn litt forsiktig og øke vekt og antal reps. Så var det en del øvinger som gjordes på balanseputer og pilatesballer. Så her var det stryke og mage samtidlig. Veldig gøy! (I heisen på vei ned igjen, ja jeg tok heisen, så stod en tom godteripose i hjørnet, det såg veldig morsomt ut...noen var sulten før trening?)

Etterpå dusjet jeg og fiffet litt før jeg dro ned på Kaffefuglen for å møte Cathrine F og Karine for lunch. Kaffefuglen er et hyggelig sted dere bør besøke dersom dere ikke tidligere har gjort det. Kaffe og te er av beste kvalitet og baristaene vet hva de gjør. De serverer ikke mat eller brød her (har brioche ibland!) så det er ok å ta med en brødskive. Vi spiste medbrakt og drakk kaffe, skravlet og når jentene dro tilbake på jobb satt jeg kvar og leste blogger og annet i en time. Det var deilig.


Når klokken ringte og det var dags å hente bilen på betalparkeringen dro jeg videre til mitt atelie på Borgen. Der fant jeg frem div. sysaker som skal sendes til Fanny (9år). Hun syr masse og nå skal moster Agneta og mamman hennes sette sammen et syskrin. Jeg blir så glad og det varmer i hjertet!

I studioet fant jeg også frem noen barnebøker med fine illustrajsoner som jeg skal klippe ut. Dessuten perler, knapper, stoff, blonder og annet som jeg kan bruke.

Jeg må ta en dag i studio snart, skal selge bort en del møbler og flytte inn mitt atelie i det lille rommet for å så leie ut den større delen. Skal knipse bilder og legge ut annonse når dette er klart.


Dessverre var det fryktelig dyrt å sende pakken, dersom jeg skulle kjøpe emballasje og betale porto skulle den lille pakken koste 250 kr å sende til Kiruna. Det er skammelig!! Jeg må pakke den med egen emballage og prøve igjen. Jeg som så gjerne hadde velat sende den idag. Gjør ett nytt forsøk i helgen. PS Noen som vet om alternativ til Posten?


Jeg tok også en tur forbi apoteket for å kjøpe vanlig vaselin, det trenger jeg til å etterbehandle rammelimbilder. Nå har jeg alt jeg trenger og må bare få printet motivene slik at jeg kan sette igang.

Det er forresten offisiellt at jeg har sagt opp min tjeneste. Nå skal jeg begynne å søke nye jobber.

La meg nyte øyeblikket!


Har akkuratt klart å få ut bilen fra parkeringsplassen. Bragd? Tja, med tanke på at bilen hadde 30-40 cm slapsesnø rundt seg, like høy kant bak og hele arbeidsteamet fra bygget hadde lunsj i brakken der jeg sto parkert så ja, det var litt prestige i dette. De åpnet vinduet og stod og så på meg. Men skam den som gir seg! Jeg har god erfaring av å kjøre i snø. :-)

onsdag 20. januar 2010

Mer kurs!

Jeg har sammen med en ny bekjent, kurskollega fra førrige kurs, booket inn meg på neste kurs hos Gitte. Nå skal vi lære oss trykkteknikker. Det gleder jeg meg masse til! Muligens får vi tema til kurset, men jeg har allerede begynt å tenke på hva slags motiver jeg vil øverføre til screenrammer.

Ellers har jeg hatt økter med å finne bilder på nett som jeg ønsker å føre over på tekstil. Det ble pluteslig tre typer bilder jeg har lastet ned.

1) Nostaligiske barneprogram fra 70-tallet når jeg var barn; Fem myror, Trasan och Banarne, Vilse i Pannkakan, Loranga Dartanjang och Masarin, Pellepennan och suddagumman osv.

2) Vintage i sort hvitt; skrivemaskiner,  annonser, typsnittskjemaer.

3) Sepiafargede kart, og dyr.

Nå skal jeg planlegge dagen, må ut og kjøpe vaselin til rammelim-etterbehandling. Og så skal jeg kjøpe fyllvlieselin til applikasjoner.

tirsdag 19. januar 2010

Noen timer senere!

Nå har jeg hatt en skikkelig utblåsning! 3 timer magedans og sammenlagt 1 time Dixie Chicks på spaserturen til og fra treningstudio gjorde susen. På treningen har jeg kjempet på, ledd masse og svettet. På veien til og fra har jeg hørt på de tristeste sangene slik at jeg kunne grine litt! ;) Nå er jeg så godt som ny igjen.

Varsågod, en gråtesang til deg!

Klatre på veggene

Ettersom jeg er hjemme hele dagene og pyssler er det mange som har spurt om jeg har fri. Men det er ikke så enkelt. Jeg er sykemeldt i lenger tid. Nå skal jeg fokusere på å komme meg ut, gjøre ting som får meg å må bra. Trening er flott, spaserturer, kreative aktiviteter, luncher med venner osv. Jeg tror det er veldig viktig å ha en full agenda akkuratt nå.

Når jeg er hjemme uten å gjøre noe blir jeg stresset og dårlig. Idag har vært en sånn dag. Jeg har ikke hatt noen planer før kl 17.00 pga en legetime som ble flyttet til slutten av måneden. Det sier bare pang så er stressen der. Jeg blir litt sånn irrasjonell og tafatt. Får liksom ikke gjort noe fornuftig. Det er ikke brist på ting å gjøre, har man ett hjem er det alltid noe. Ta oppvasken, støvsuge, henge vask osv. Men alt sånt blir liksom umulig å ta tak i.

Any how, det er gjort og jeg har nå skiftet, tatt på hverdagssminke, pakket ned noen ristebelter i ryggsekken og skal ta meg ned til magedansstudioet. Har ikke lyst å danse idag, men det er KUN fordi jeg har en slik dag. Så snart jeg er der så kommer det å føles mye lettere. Hadde min forstyrrede (pms)hjerne fått bestemme idag så hadde jeg legat i sengen hele dagen og kun gått opp for å spise, om enn så... Det er ikke lett.

Som en lege sa når vi snakket om problemene med hormoner som går amok en gang i måneden, "grattis, du er kvinne..." Det som er trøsten opp i alt er at om noen dager kan jeg lese dette og tenke, huffda, så ille var det vel ikke. Man glemmer lett og det er bra.

Ta hand om dere og hverandre!
Klem
AgnetaN

mandag 18. januar 2010

Prosjektet med klokken!

Huff og huff, jeg har laget min klokke klar. Den ble ikke helt som jeg tenkt meg, men jeg lærer å like den etterhvert. Jeg har brukt en gammel bukse fra Fretex som material til armbåndet. Dessverre var buksen i 60% ull og 40% polyester, dvs. stoffet oppførte seg ikke som jeg tenkte. Jeg sjekket ikke en gang når jeg røsket dem ut av 40 kr esken på Fretex unika. Jeg hadde ca 2 minutter på meg til de stengte.


Any how, jeg sydde 6 lag med stoff på hverandre med ett grått bomullstoff i bunn. Brukte en del av linningen på buksa som allerede hadde knappehull til lukking.

Så slengte jeg hele sulamitten i vaskemaskin i troen på at dette var ett ullstoff. Pinlig, I should have known better! Inget skjedde mer enn at det spriker masse tråder fra armbåndet nå. Jeg klippet bort en del men lar mye være igjen, synes det blir litt av sjarmen. 

Så sydde jeg på en gammel Snella & Petronella ordknapp. På knappen står det "glemsk". Knappen er fra noen av de første produksjonene tror jeg, logoen på posen er gammel og teksten er ikke så jevn. I løøøøve it!

Klokken er montert med rammelimteknikk på billig IKEA stoff. Så har jeg sydd på fake organzaen med klokken på armbåndet. Nå er den klar!

lørdag 16. januar 2010

Rammelimkurs dag 2. Oppsummering!


På bilden over ser dere en teknik der Gitte har brukt rammelim for å lage ett gulltrykk på det oransje stoffet. Rammelimet ble påført med en screenramme og shablong. Limet tørker inn i stoffet overnatten. Dagen etter legger vi metallfoilen over limet og varmebehandler slik at limet igjen blir klebete og foilen fester seg. Dette gulltrykket vil sitte i laaaaaaaang tid! Klarer vask etter vask! Dette trykket fikk jeg i gave av Gitte!! Tusen takk igjen!


På bildene over ser dere rammelimteknikken i forskjellige stadier, jeg er helt solgt på denne måten å jobbe med bilder og tekstilier. Jeg anbefaler alle som har et snev av kreativitet eller ett ønske om å bli mer kreativ å gå et kurs hos Gitte. Det er veldig morsomt og jeg kan ikke tenke meg ett slutt på alle muligheter man har med denne teknikken.

Jeg diskuterte problematikken med å velge prosjekt for en mann med mine kurskamrater i bilen på vei hjem idag. Vi tenkte og tenkte og hadde vel egentlig ikke noen konkrete ideer. (problematikken er å lage noe som ikke ser veldig "håndarbeidsaktig" ut... Mannen min er ikke så glad i slike ting. ;) Men han løste det selv når jeg fortalte om samtalen. "lag ett forkle til meg, med alt som er godt! Champagne, marsipan, østers, sjokolade osv.!" Det er jo supert, han står jo alltid på kjøkkenet, om det vaskes og blir blasst i fagen etterhvert gjør jo ikke noe. Det er jo tross alt hjemmelaget. Jupp, det blir neste prosjekt!På vei hjem dro jeg innom Fretex Unika på Grünerløkka for å få tak på noe stoff. Jeg har montert to sølvklokker på gjennomsiktig organsa, disse klokkene skal jeg lage armbånd av, i mitt hode skal de monteres på tykk filt i hvitt. Men jeg fant bare (ikke bare bare) ett par bukser i naturhvit ull. Det blir perfekt. Jeg skal prøve meg på flossteknikk, og lage ett armbånd som jeg sen monterer klokkene på. Jeg bruker ikke klokke, og disse blir derfor perfekte.

Inspirasjon etter Lars Saabye Christensens sang "Tida som går"
Jeg har ei klokke jeg ikke gidder trekke
for trekke klokker gjør meg lei
nå går den riktig to ganger i døgnet
og det holder lenge nok for meg


fredag 15. januar 2010

Kurs i rammelim!


Jeg går kurs med Gitte Skjønneberg for å lære meg rammelim-teknikk. Fantastisk måte å føre over bilder på tekstiler. Mye mye billigere enn å bruke transferpapir, og mye mye finere.

Bildene viser dagens prosjekt. Der vi har laget en prøvelapp med bilder som er forberedt for oss i forkant. I lokalet ligger nå alle bilder jeg har laget ikveld og som skal ferdigstilles i morgen. Teknikken er veldig enkel når man har lært seg den, nå gjelder det bare å øve, teste og lage masse prosjekter for å finne ut hvordan forskjellige materialer fungerer. Det skal bli spennende å se om mine arbeider blir slik jeg har tenkt meg. Det finns uendelige måter å bruke teknikken på. Se bare på Gittes blogg som det er lenket til over.

I morgen tar jeg med meg symaskin og syr noe av de bildene jeg har laget idag. Og så har jeg masse bilder som jeg skal føre over på tekstil klare. Ettersom vi venter over natten fra vi legger bilde på tekstil til vi jobber med den videre så er det bare å lage bilder hver dag! Hehe! Gleder meg masse masse!

Åh du ljuva kreativitet! Välkommen tillbaka!

torsdag 14. januar 2010

Dagens funn!


Jeg har vært på min favorittloppis og idag var jeg moderat i min shopping.

Men disse assjettene kunne jeg bare ikke la ligge, de skal se etter flere til meg for det fantes bare 5 stykker.

Jeg er født 1973 så det er dobbel moro. De er så stilrene og kule att man kunne tro de er kjøpte på en dyr interiørbutikk.

Veldig glad idag!!!

Nå skal jeg sove og forberede meg på PT trening i morgen. Har treningsverk etter yoga og magedans i uka. Jeg har vært så flink og trent masse!

Jeg vil bare skrike, eller var det gråte? Spise muligens?


onsdag 13. januar 2010

Ferdig m trening


Idag ble det en time yoga på Oxigeno. Skikkelig deilig. Jeg var muligens litt stiv etter tre timers magedanstrening igår. Nå slappe litt og fylle på lager m en Eat Natural. Snart skal jeg møte Anna. Om hun orker. Kommer rett fra operasjon. Jeg hadde stupt i seng jeg. Jeg skal kjøpe hjem litt god lunch vi kan kose oss med.

EDIT: Når jeg hadde publisert dette innlegget via mobilen, dropper det inn ett sms.

"Nå er jeg klar, henter lunch til oss og er hos deg om 30 minutter"...


Jaja, fra og med nå skal jeg alltid kalle Anna for Power Anna!

tirsdag 12. januar 2010

Gullfiskøredobben...

som jeg mistet rett før jul er funnet! Jeg er så glad. :-) Den ble innkjøpt på en av mine favorittbutikker i Berlin. Mistet rett før jul og återfunnen på Navlen.

Ettersom jeg ikke har små plastdingser på henget så mister jeg dem lett når jeg f.eks. drar av meg en genser.


Jeg har vært skikkelig lei meg, men nå er den altså tilbake etter å ha feiret jul og nyttår med store øredobber i gull og sølv! Ser for meg denne som en kar som har fått feire med masse glamorøse damer på et magedansstudio. Kunne vært værre, tråkket ned av store støvler på et bussgulv kanske? Skrekk og gru!!

søndag 10. januar 2010

Son Spa på en søndag

Jeg har lenge ønsket å dra på spa, og idag kom vi oss endelig i vei. Kun 40 minutter utenfor Oslo ligger Son Spa. Vi kom ut ca halv 1, og var da i siste liten for Magic Circle som er opplevelsesturen. (Eller hva man kaller det). Det vanlige poolområdet er åpent til 16.00 på søndager, så der var det ikke noen problem. Any how, vi fikk båndene våre til poolområdet go fikk Magic Circle på kjøpet ettersom det kun var åpent i 30 minutter til.

Oppe i andre etasje var det helt tomt, vi gikk raskt i gjennom de forskellige stasjonerne. Det var en regnpool, alltså lavt vann, og store dusjer i taktet som fosser over en når man går igjennom, sen var det en type pool der du sitter på oppvarmede porselensbenker, med føttene i skikkelig varmt vann. Utsikten var fantastisk, frossen skjergård med frosthvite trær langs med vannkantene. Videre til en type pool der du vekselvis går i skikkelig varmt vann og over i iskaldt. Sikkert noen helsefordeler med det men ikke helt min greie. Videre til vanlig finsk sauna, steamsauna og en annen rar ting som jeg ikke helt skjønte. Godt og varmt dog! Eventdusjen var jeg ikke helt klar for, først glovarmt vann, sen type iskaldt steam?? Da ga jeg opp :)

Så avsluttet vi oppe og gikk ned i området som vi skulle være resten av tiden i.


På bilden (som er tatt fra www.sonspa.no) ser dere den store bassengen, den er 135 cm dyp. Til venstre om den ligger en liten pool med bobler og fossefall. Det finns også en innendørs jacuzzi, en varmpool og finsk sauna. I tillegg finner du dusjer og cold bucket shower (som er precis hva det høres ut som, bøtte med iskaldt vann som du heller over deg, den er fiffigt festet på veggen så du trekker bare i et rep og; splosch! Iiiiiiskaldt!) 

Så hadde de utendørs jacuzzi. Det var helt supert, dog hadde de ikke ordnet noe å gå på så vi fikk gå på iskald glattis og det var litt skummelt. Det hadde hjulpet med feks håndklær som var lagt på isen. Det var også helt fantastiskt, sitte i glovarm bobbelpool og ha snø rundt omkring seg.

En og en halv time senere var vi i dusjene og klare for å dra hjem igjen. Dette kan virkelig rekommenderes. Deilig som bare den! Det koster 195 kr. for entre til poolområdet, og 390 kr til pool + magic circle. Vi fikk allt gratis... hysch!

Husk at håndkle du får fra resepsjonen raskt blir helt søkkvått, ta altså med et eget håndkle til etterpå. Ellers har de allt du trenger.

lørdag 9. januar 2010

Jeg har oppdaget litt ny musikk

Duncan Sheik, www.duncansheik.com, koselig singer songwriter. 


Racoon, nederlandsk band. www.racoon.nl, Veldig koselig musikk. Fant ut at de har spillet forband til Minor Majority, tenker det er en veldig god match.


Bat for Lashes. www.batforlashes.com, en jente, Natasha, fantastisk musikk.Marina and the diamonds, www.marinaandthediamonds.com, deilig stemme, fin musikk.


fredag 8. januar 2010

Lunch på Vespa


Idag har jeg vært på tur med bilen. Hilset på hos Kati på Tante Guri, møtt Anna for lunsj på Vespa og vært nede på Løkka og sett i butikker. Det siste var rett og slett plagsomt. Det er så kaldt ute at jeg får vondt av å puste. Idag tidlig var det - 25 ute! Men, lunsjen, linsesalat til 50 kr er ikke dumt. Nam! Nå skal jeg inn i varmen igjen. Har ventet i 10 minutter på at klokken skal bli 16 så parkeringen blir lovlig. :-)

Skjerpings! ;-)

Jeg har tenkt på dette mange ganger, og nå husket jeg å skrike litt på bloggen om det. Jeg er medlem av http://www.bokklubben.no/ og får tilbud om hovedbok innimellom, ofte er det bøker jeg ikke er interessert i, nogen ganger bøker jeg ønsker.

Alle som har vært på nett i lenger tid vet at der er vanlig å bruke en "dus" farge for å indikere at noe er innaktivt. Så å lage avbestillingsknappen lys grå er å prøve å lure oss. Tenkte første gangen at "jeg har da ikke avbestillt denne boka enda?" og det var rett. Lurer på hvor mange bøker som blir sendt ut da brukeren tror de har avbestillt. Og lurer på om de på kundeservice har hørt dette før? (Sikkert ikke hvis du ringer og spør! De har de aldrig)Jaja, dette var en liten "morrring" fra min side, Skjerpings http://www.bokklubben.no/!

Men nå er det en ny dag og jeg skal spise frokost. :)

Haaaaa det!

Agneta N

torsdag 7. januar 2010

Prosjekt skape ro i livet


Idag har jeg prøvd yoga for første gang. Vi har timer på Oxigeno og jeg har hatt lyst lenge. Men idag fikk jeg det endelig til. Du og du! Dette var noe for meg.

Det var kjempetungt, masse vanskelige positioner for meg (som har noen kilo for mye) og masse balanseøvelser. Jeg har lært meg å puste også. Det er ikke bare bare altså. Hvert fall ikke når man er så stresset som jeg er for tiden.

Telle på inn og utpust høres ikke så spesiellt ut, men det gjør masse forskjell. Ellers var det grunnpostioner, annerledes enn de jeg er vant til, men jeg har tankegangen på plass fra magedans og poledans. Man må ha kontroll på kroppen for å få mest ut av øvelserne og ikke skade seg på kuppen. Jeg ble nesten litt emotionell en stund, det er veldig deilig å føle at tankene skingres og at man kan slappe av en stund. Noe jeg tror alle trenger innimellom.

Etterpå satt jeg en god stund i resepsjonen på Oxigeno og leste dagens aviser, jeg hadde glemt bukser hjemme så jeg var nødt til å slappe av litt før jeg gikk hjem og dusjet isteden for å gjøre det der som jeg hadde planlagt.

Fant disse bildene på en nettside der det var ok å laste dem ned eller printe dem.
http://www.abs-exercise-advice.com/printable-yoga-positions.html

I tillegg til disse var det også noen andre, blandt annet å balansere på ett ben i ulike positioner.

Nå er jeg hjemme og har tent duftlampen fra Dofta som jeg kjøpte på Diva Interiør. Min venninnes butikk. Den er helt fantastisk. Jeg har valgt duften "green tea" og blandet den 50/50 med nøytral olje.
http://twitter.com/divainterior
http://divainterior.wordpress.com/

Ellers er stua full av tente lys da det er fryktelig kaldt her. Ute er det mildere idag da det snør. Nå er det bare -16.tirsdag 5. januar 2010

Agnetas Berlinguide v.3.0

[Oppdatert 2010/03/17]

Områder å holde seg i er Mitte, Prenzlauer Berg og Kreuzberg. (Finns sikker flere ok stadsdeler men disse er mine favoritter.) Dette er bydeler som minner om Grønland, Løkka og St.Hanshaugen. Litt Bislett. Gamle hus, merkelige butikker blandet med kule design stores og innimellom high street fashion. Masse barer, restauranger og cafeer.

Kartet under viser Mitte, her bodde vi sist og man kan lett være kun i denne delen av byen en hel helg. Ringen på mitten er senter av bydelen og alle, jeg mener alle gater som går ut herfra har kule steder å besøke. Alle typer kjøkken fra sushi til koscher.


Hotellet vi kommer å booke hver gang frem over er Hackescher Markt. Bitte lite, billig, ligger presis mitt i smeten. Kunne ikke bli bedre. Bare å rusle ut og shoppe, ta en drink, spise osv. Perfekt!
http://www.hotel-hackscher-markt.com/

Barer og restauranger:
Erdbeer Bar. For verdens beste mojios. Veldig avslappet. Ikke noe designmøbler og minimalistbetong.
http://erdbeerbar.de/

White Trash Fast Food, gigastor Kinarestaurant som er tatt over og blitt hip hang out. Burgers på menyen og überhip personal. Folk fra hele verden jobber her. Morsomt sted!
http://www.whitetrashfastfood.com/

Monsieur Vuong, hygglig sted for vietnamesisk mat (bra for hangover!). Masse masse mennesker, god mat og rask service. Ikke et koselig sted, men hipt og morsomt. Herr Vuong har vært Mr. Universe og bilder på han henger på veggene.
http://www.monsieurvuong.de/

Sasaya Sushi, tips fra Trygve som mente dette var veldig bra. Typisk sted der du sitter på gulvet og stedet hadde masse japanske gjester, noe som pleier å være et godt tegn på sushirestauranter.
http://bit.ly/60yvYv

Dr Pong. Merkelig sted, ping pong-bord der du kan spille rund-pingis til du dør… Det er lurt å sitte å se på en stund så du skjønner de uskrivne reglerne. Sen er det bare å kvittere ut et rakket i baren og gi seg inn i leken. Ja, så har de også en liten bar der du kjøper øl eller ett glass vin. Stoler langs veggene og en sofagruppe i bakrommet. Musikk av ymse slag og morsomme pratsomme mennesker. Ikke stedet du er på hver kveld eller alt for lenge, men en ting man bør få med seg om man vil henge ut på litt annerledes steder.
http://www.drpong.net/

Kasbah, marokkansk restaurant med utmerket tajine, cous cous og andre retter. Veldig hyggelig dersom man liker det marokkanske kjøkkenet.
http://www.kasbah-berlin.de/

Cafe Courage: hyggelig cafe i Schönhauser Alle. Faktiskt det første stedet jeg og Kent tok en øl på når vi første gangen reiste til Berlin. Hit drar vi når vi vil sitte i hver vår lenestol, drikke billig rødvin og lese en bok.
Her finner du mer info.

Pizzeria, Il due Forni: Ved siden av tidligere nevnte cafe ligger en italiensk restaurant i en stor stor lokale. Her er det god pizza og litt kaotisk bevertning. Men veldig hyggelig sted for det meste. Avhengig av hva humør du er på. Har du god tid og lyst på litt kosekaos er dette stedet, ikke gå hit om du er skrubbsulten og trenger mat nuh..
Her finner du mer info.

Dos Palillos: Ettersom El Buli nå er stengt på årntli, i følge rykter. Så kan jo ett besøk på restauranten til Albert Raurich være ett godt alternativ. Ikke for jeg trodde jeg skulle komme til El Buli uansett. Restauranten ligger i Hotelet Casa Camper.

I Rosenthaler allé finns også en fantastisk vinbar og en vietnamesisk restaurant vi var på sist. Prøver febrilt å finne navnet på stedet. Kommer i versjon 4.0 av Berlinguiden! [Edit, begge er funnet, lenket til men ikke lagt inn med beskrivning. Det gjør jeg en dag når jeg ikke er så trøtt!]

Butikker:
Gatene dere ser på kartet huser altfor mange butikker for at jeg skal kunne fortelle noe om dem alle. Men jeg lister opp noen favoritter.

Allsaints Spitalfields: Denne butikken fant jeg siste dagen i Berlin sist jeg var der, når alle pengene var slutt. Jeg elsket alt i butikken så jeg tipper man enten har kommet helt rett eller så passer det ikke als. I løøøøve it
http://www.allsaints.com/

Soma: Denne er jeg innom hver gang jeg er i Berlin. Kjøper stort sett ikke klær her men smykker. Og patches som jeg gir til barna. Eller legger i en skuff for å lage noe kreativt med en gang… Skjer aldrig!
http://www.soma-clothing.de/

Tukadu: Jeg lager ikke smykker, men denne butikken må man innom om man liker accessoirer. Du kan kjøpe ferdige smykker her, eller bare perler.
http://www.tukadu.com/

KaDeWe:
Du må nesten inn til vest Berlin for en tur til Berlins svar på Harrod’s. Gourmetavdelingen i toppen er helt fantastisk. Her kan man gå i timer, og det er bare å sette seg og spise ved en av deli-restaurantene når man blir sulten. Champagne og østers? Eller bratwurst og en pils? Eller noe mitt i mellom…
http://www.kadewe.de/

Øvrigt:
Trabi Safari: Jeg har hørt om dette, og når vi var i Berlin sist såg vi konvoien med små individuelt dekorerte Trabier suse forbi. Dette er guidede turer med stil! Neste gang tester vi dette.
www.trabi-safari.de

Tv tårnet, Fernsehturm: Dette er nok det mest oppskrytte turistmålet i Berlin. Det tar evigheter å komme seg inn, og oppe i tornet ser det ut som tiden har stått still sen 1978 eller noe. Bare tamt og trist. Er det ikke kø synes jeg man kan ta en tur, for utsikten er jo spektakulær. Men å stå i 1-2 timer passer ikke meg, jeg var pissesur når jeg kom opp, og i baren fikk vi den dårligste drinken ever. Men, altså, flott utsikt!
www.tv-turm.de

mandag 4. januar 2010

Summering av 2009

Jobb: 
I år har det vært veldig mye som har skjedd på alle fronter. I begynnelsen av året bestemte vi oss for å avvikle Sømmelig. Det var tøfft på mange måter. Å måtte stenge det som var min drøm var ikke lett. Men det var å si ha det til kunder og selge bort allt som var i lokalene som var verst.

Jeg begynte å søke jobb og fikk rett for sommeren signert kontrakt på drømmejobben. Jeg skulle begynne i August så jeg hadde hele sommeren til å kose meg med venner.

Jeg begynte i August og har hatt både bra og dårlige dager. Jeg har et bra jobb og fina kollegaer.


Familie:
Familien er alltid for langt borte, alltid. Bor jeg ikke i samme stad som min familie så er de for langt borte. Men vi har en fantastisk sammenholdning. Jeg snakker med mamma eller pappa flere ganger i uka og chatter og mailer med mine søstrer noen ganger flere ganger om dagen! Mamma og pappa kom på besøk i sommer til tross for at mamman hadde benet i gips. Jeg har verdens beste foreldre. Punktum!

Jeg har fått mer kontakt med mine kusiner i år, mange av dem. Takk vare sosiale media som FB og blogger. Fikk kontakt med en kusin jeg ikke har snakket med på 14 år på FB. Mormor og farmor har hatt tøffe år og det er med sorg i hjertet jeg tenker på at jeg ser dem alltfor sjeldent nå.

Jeg har også en norsk familie nå, dem ser jeg mer nå som jeg ikke har Sømmelig lenger, men fortsatt ikke ofte nok.

Fritid:
Jeg har fått inn mer aktivitet i mitt liv. Jeg begynte i sommer med masse masse turer i Maridalen og marka. Følgte opp med personlig trener og diverse dansekurs. Jeg har nå fast plass som resepsjonist på tirsdager og trener magedans to ganger samme dag. Det er en stor glede. Noen ganger har jeg for mye å gjøre for å kunne danse, men jeg koser meg fortsatt med å jobbe til lyden av orientalisk musikk.

Venner:
Etter å ha avviklet Sømmelig har jeg kunnet ta mer tid til mine venner. Jeg har fantastiske venner som har stått ved min side da det var som verst. Jeg håper jeg i året som har gått har klart å vise hva alle disse menneskene betyr for meg. Ingen nevnd ingen glemt. Men turer i skog og mark, badestrand og flytting, shoppingturer til Sverige og middager, vinprovinger, øltester, hundelufting, fester, kaffepauser og bilturer. Allt er husket og jeg ser frem til et nytt år med enda mer tid til venner.

Reiser:
Reiser ble det av naturlige grunner ikke så mye av i 2009. Turen til England for å feire Johanna og James var den første. Utrolig flott å se hvor James har vokset opp, møte flere av familien hans og noen venner. For en idyll. Vi har en stående invitasjon til foreldrene hans og kommer å bruke den så snart det gis anledning.

I juni kjørte jeg med Anna til Varberg. Kombinert shopping og opplevelsesreise. For en vakker by! Anna viste meg så mye vi klarte på 2 dager og bilde av havet sitter fortsatt på netthinnen.  Anna og jeg tok også en tur til Stockholm, min første på mange mange år.

Turen Oslo-Bergen-Oslo i flott leiebil var også minnesverd. Dit kjørte jeg alene for å hente opp Kent som hadde syklet Nordkapp - Bergen på en måned. Og hjem kjørte vi over Hardangervidda mens vi skravlet om en million ting.

London i november var tur nummer fem og høydepunkten der var Howard Jones konserten. I desember var det dags for favorittbyen Berlin der Pet Shop Boys gav meg den beste konsertopplevelsen jeg har vært med på. Ellers turer til Langesund.

Nyttårsforsettet for 2010 er å ta vare på meg selv. Trene, spise godt, ta tid for venner, og fokusere på det som er viktig i livet.


Godt nytt år alle, må 2010 bli et fantastiskt år for alle og en hver!

fredag 1. januar 2010

Bilder fra nyttårsaften 2009


Nyttår 2009

Østers med vinaigrette 

Tempura av kongekrabbe med hjemmelagd chilimajones


Hvit asparges med Gribiche-saus 

Carpaccio av Reinsdyrindrefilet, med selvplukkede tyttebær 

Manchego 8 + 12 mnd, serranoskinke 

Her improviserte vi og hentet inn en chevre chabichou og en alperosehonning som ble absurd god sammen med(Sahti).


Tandorikryddet salmalaks med mangosalat 

Andebryst med kinesisk-inspirert saus, sesamfrø 

Indrefilet av reinsdyr med jordskokkpuré, sopp, viltsaus m fløte 

Flamberte Gambas (sterkt!) med chillisaus 

Ost og chorizo, speket and, foie gras 

Sjokoladegreier 

Til allt dette drakk vi vin og øl. Det ble nok mest øl vill jeg si. Bernt hadde tatt med seg et fantastiskt utvalg fra sin samling. Skal se om jeg husker hva vi fikk.


Nøgne Ø, mange forskjellige!
Haandbryggeriet, mange forskjellige!

En god del belgiske som jeg ikke husker, jeg er ikke så stor fan av belgiske øl. 

Nei, dette var ikke lett, må spørre Bernt, han har styr på hva han tok med! (edit: fant denne på FB nå. Men det er ikke allt...)


Sahtin fra Nøgne Ø var så god at jeg blir tåreøgd. Den ble bare lagd en gang hvis jeg skjønte det rett, men tenk om de kunne begynne med den igjen! Så glad jeg hadde blitt. Den var sykt god med honning og chevre.