tirsdag 29. desember 2009

Smakeprov på middag...

Nyttårsmeny 2005
Lofotgata Gods
~~~~
Aperitif
Laurent-Perrier Champagne Brut Millésimé 1996 (Frankrike)
~~~~
Forrett: Ustabil Suppe
Mild suppe av norsk hummer flambert med Cognac og toppet med buljongskum servert i ustabile glass

Laurent-Perrier Champagne Brut Millésimé 1996 (Frankrike)

~~~~
Forrett: Fish'n Chips
Friterte jordskokksiver og pasternakkflak med pakora av kveite og laks. Serveres med myntedip, tamarinddip og plommedip.

Domaine Christian Moreau, Chablis 1er Cru Vaillon 2003 (Frankrike)

~~~~
Hvilerett: Saftis
Mojito-granité “la Bodegurita”

~~~~
Mellomrett: Skjell
Grillede, sitron og moscavadomarinerte kamskjell med syltede rødbeter og blandet salat.

Weingut Stadt Krems – Lössterassen Grüner Veltliner 2004

~~~~
Hovedrett: Fugl
Grillede, glaserte andebryst med mangosaus på salat av vårløk og mango.

Masi Tupungato Paso Doble 2004 (Argentina)

~~~~
Hvilerett: Sorbet
Sorbet av friskpressede pasjonsfrukt og campari

~~~~
Hovedrett: Surf n'Turf
Marinert indrefilet med bakt sjalottløk og tunfisksashimi med soyamajones.

Cadis Amarone della Valpolicella 2002 (Italia)

~~~~
Hvilerett: Ost og vin
Iskald Epleeiswein gjort på svenske Åkerøepler med et lite stykke Comte-ost.

~~~~
Dessert: Fruktcoctail
Mini-ananas bakt med vanilje og chilli servert med physalis- og mangosorbet.

Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2002

~~~~
Dessert: Sorbet
Jordbærsorbet av friske jordbær og musserende eplesider fra sydsverige, serveres i glass med Saracco Moscado d'Asti (Italia)

~~~~
Kaffe & Avec
Nymalt, nytrukket kaffe serveres med husets Avec.

Kaffekrus fra Bodum


Fine fine koppene jeg og Kent fikk av Rene, Eva og lille Mie i julegave. Jeg er helt frelst! De kommer fra Bodum og gummiringen om kruset finns i mange farger. Vi har denne beige varianten og den passer helt supert inn med vårt nye hverdagsporselen.

BODUM CANTEEN LINE

Ellers så er det iskaldt ute nå, og jeg koser meg faktiskt litt! Det er jo bare å ta på varme klær. Kent og jeg planlegger og organiserer årets nyttårsmiddag. Jeg gleder meg masse til det. Det blir 9-10 retter og 8 gjester.

Etterpå kommer trolig andre gjester fra andre fester og vi blir nok ganske mange etter midnatt. Nå skal jeg jobbe inn en time jeg har igjen av dagens kvote.

fredag 25. desember 2009

Jul i det Vilhelmske hjem

Idag på juldagen er det stille i huset. Vi slapper av, spiser mandariner og allt for mye gode kaker som Eva har lagd. Familien denne julen består i svigerforeldrene Nils og Vigdis. Kent og meg, Kents bror Rene og hans kjæreste Eva og dems datter Mie. I tillegg er det hundene Truls, Kelly og Irvita.

Eva og jeg har vært litt produktive og heklet oss hver vår lue, jeg en rosa og Eva en turkis. Oppskrifter fant vi på Drops. Denne oppskriften brukte Eva. Jeg selv laget en variant av en lue, jeg modifierer den litt, har heklet samme i alle år så den har liksom blitt min egen nå med endringene. Etterpå kardet jeg vottene som mamma har sendt meg. Ullvotter er det beste jeg vet. Fikk tre par denne gangen, mørkegrå, lysegrå og lys rosa. (jepp, luen skal matche vottene).

På kjøkkenet står Kent og lager Pavlova. Idag blir det en variant med kakao og Niedereggermarsipan i marengsbunnen. Og i kremen har han mascarpone. Yummy!

Svigerfar har just stellt Kelly som trenger litt børsting innimellom, Kelly er en liten bichon frise. Mie leker med tegnetavlen sammen med svigermor og Rene leser aviser.

Ikveld er det årlige treffen hos Dag, en venn av oss. Vi møtes for skravling, vin og konjak. Utover natten blir det ofte god hjemmelagd pizza til nattamat.

Nå er det snart middagsdags og jeg skal rote frem litt klær til kvelden. Det skal bli deilig å komme seg ut men jeg er litt redd for å skli da det har snødd, smeltet og snødd igjen. Glatt glatt!

Barnens leksaker


Ibland skall det inte mycket till för att jag skall bli glad. Idag räcker det med Mies leksaker och snöfall ute!

lørdag 19. desember 2009

New Anarkali


Lørdagsmiddag med Kent på favorittrestauranten. Dette er stedet vi velger om vi vil være helt sikkre på at vi får en fantastisk opplevelse. Personalen er fantastisk, maten er perfekt og presis som vi vill ha det. Det er deilig å ha ett sted man er litt på hils med betjeningen.


Jeg spiste Chicken Korma og Kent valgte Chicken Jalfrezi. Til dette bestillte vi også to typer nanbrød. En med løk og koriander og en med kokos og rosiner. Selvsagt drakk vi indisk øl til maten.


Igår hadde vi julebord på jobben. Med litt mindre budsjett enn førrige år. Vi spiste juletallerken i kantina på jobben og hadde fest i lokalene oppe. Jeg synes synd på dem som skal rydde for etter teaterforestilling var det glitter overallt! Og så trolig masse annet rot også.

Jeg hadde med meg gode øl til etterfesten (IPA:er, porters, og div juleøl fra svenske microbryggerier.) Og god øl drikker man ikke så absurd mye av. Så jeg har ikke vært særlig dårlig idag i det hele tatt. (tatt i betraktning at jeg kom i seng i 4-5 tiden.)


Vi har vært og fraktet bort ting etter Kents julebord som også var igår. Kjøpt julegaver, handlet inn thailandsk snacks og kjøpt Assam te på Les Palais des Thes. De hadde stengt butikken med han sjefsselgeren som tidligere har solgt meg en rådyr prøvepakke for grønne teer løpte ut og hentet meg. Selvsagt får man kjøpe det man trenger. Det er service det. Jeg sa jeg ønsket meg en Assam og han rekommanderte Maijian. En te av ypperste kvalitet. Jeg kjøpte 3 hekto og fikk 10 % rabatt. Sjarmerende! Nå skal jeg brygge meg en kopp for det er kaldt her. Skikkelig kaldt.

onsdag 16. desember 2009

Trondheim idag


Idag har jeg vært på besøk i Trondheim. Reisen hadde to formål; møte med kunde og besøk på vårt kontor i byen.
Jeg var oppe kl 5 og flyet gikk 7... Gjesp!

Møtet gikk bra, ingen overraskelse, det er en hyggelig kunde. :-) Etterpå dro vi til kontoret for lunch. (Vi = jeg og min kollega Petter).

Ettersom jeg aldrig har vært i Trondheim før tok jeg en tur ut i byen. Som dere ser på bildet var det strålende sol ute. Men skikkelig kaldt. Var nødt til å kjøpe meg ett par votter for å ikke miste fingrene (disse glemte jeg såklart på flybussen).

Jeg har sett gamlebyen, Nidarosdomen, Munkholmen, Leif Ericson og masse små og store gater. Jeg har kjøpt julegave til svigermor Vigdis, små glass til nyttår (på antikkbutikk) samt klær til meg selv. Og før jeg dro med flybussen har jeg spist creol salaten på Britannia Hotel. Nå hjem og skrive referat fra møte.

lørdag 12. desember 2009

Dårlig med oppdateringer

Og det er nok pga mye på jobben nå. Litt for sliten når jeg kommer hjem for å ha inspirasjon til å skrive noe spennede.

Men idag har jeg en fin dag, jeg er på vei for å feire to gode venner som har fyllt resp, fyller år snart. Vi har med oss gaver, mat og vin. Ikveld skal vi kose oss masse.

I det siste har jeg fått shoppet mer enn jeg har gjort på mange år.. uten overdrive. I Berlin shoppet jeg kjoler, vinterjakke, håndlagde smykker (ene øredobben er allerede gått tapt!) og annet.

Her om dagen kjøpte jeg meg et utrolig kult halskjede og to fine belter på Kåre Lunde som jeg har skrevet om tidligere. Kul med små butikker som ikke har samme som alle andre.

Idag var jeg på IC outlet på Mølla og kjøpte meg en top og ett belte (ja, jeg har fått dilla på brede midjebelter), toppen kostet 25.- og beltet 49.- og når jeg skulle betale var det halv pris... pinlig nesten. Men kjempefine ting som jeg kommer å bruke masse.

Ellers gaver og ting til hjemmet. Vi var ute og spaserte og endte opp på Daqota for en lunch sammen med en god venn.

Nå sitter vi i sofaen med hver vår øl. Jeg med en Fullers 1845 og Kent med en Black Rocket Porter fra Slottskjellerens Bryggeri AB.

På media pc bruker vi Spotify og jeg har spillet Tori Amos, Lars Winnerbäck og nå Racoon. Snart sitter vi i en taxi og plukker opp to venner som skal til samme fest.

Moro moro!

I morgen er det julekonsert med Via Cantus i Uranienborg Kirke. Det begynner å bli en tradisjon jeg ikke vil være foruten.

søndag 6. desember 2009

Jeg elsker Berlin! Og jeg elsker Pet shop boys konserter!

Jeg klarer ikke å forklare hvor bra konserten med PSB var. Det er veldig vanskelig å sette ord på. Jeg sitter og ser på forskjellige video på youtube som fans har lagt ut på nett. Til og med når jeg ser dårlige moblivideofilmer får jeg en klump i halsen. Det var så vakkert!


Når murveggen eksploderer under sangen Building a wall som gikk over i Go west fikk jeg nesten panikk. Og når arenaen lyste opp i hvitt lys og 4 ton sølvkonfetti sprøytes ut over publikum ble jeg så lykkelig at jeg gråt!

Bildet på siden her har jeg lagt opp fra: http://www.petshopboys.co.uk/photos/27

Sceneshowet var bedre enn jeg noensinne har opplevd, og dansene superflinke. Neil bytte klær hele tiden og var kulere og kulere for vær gang. Publikum oppfører seg prikkfritt, innen trenger seg, det er plass å danse. Arenaen er stor, det er lett å rusle til baren for å kjøpe champagne (i stettglass av plast) eller svippe innom doen uten å gå glipp av for mye av sangen.

Instrumental Intro - More Than a Dream (Magical Dub Mix)
Heart
Did You See Me Coming?
Pandemonium/Can You Forgive Her?
Love etc.
Integral/Building a Wall
Go West (incorporating instrumental elements of "Paninaro")
Two Divided by Zero
Why Don't We Live Together? (incorporating Instrumental elements of "In the Night")
New York City Boy
Always on My Mind
Closer to Heaven/Left to My Own Devices
Do I Have To?
King's Cross
The Way It Used to Be
Jealousy
Suburbia
What Have I Done to Deserve This?
All Over the World
Se A Vida E/Discoteca
Viva la Vida/Domino Dancing
It's a Sin

Being Boring
West End Girls
It Doesn't Often Snow at Christmas Eller så shoppade jeg en del, kjoler, en jakke, litt smykker, noen julegaver. Fant min drømmebutikk siste dagen når jeg hadde brennt alle penger. Allsaints Spitalfields. Kjolen her på siden er jeg fullstendig forelsket i. Fant også en jakke som bare kostet 358 euro. Gråt og tandagnissel!

www.allsaints.com

Vi spiste god mat og bodde perfekt. Men jeg skal lage en liten Berlin guide i dagene. Så det kommer sen.

Nå skal frøken sove, det har det blitt for lite av i helgen!

onsdag 2. desember 2009

Berlin Berlin!

I morgen drar jeg og Kent til Berlin sammen med masse venner. Det er Ine, Svein, Tor, Peder og Per Øyvind. Målet er Pet Shop Boys konserten på fredag men selvsagt blir det julemarkeder, middager, shopping og barrundor. Jeg gleder meg som ett barn.

På veien hjem feiret jeg med å kjøpe meg en tunika. Det ligger en liten butikk i Frognerveien, rett ved siden av busshållsplassen. Butikken heter Kåre Lunde Studio Collection, her er nettsidene: www.studiocollection.no. Når man ser inn kan man ikke tro at det er så mye kule ting, noe er litt sånn "kreativ-dame-damete" hvis dere skjønner. Men jeg fant meg ett nytt favorittmerke som er nå er Ane Mone. Norsk design, føltes som god kvalitet og prisene var fine. Nå har jeg en tunika jeg kommer å bo i!


Det andre plusset er at Kåre selv var en fantastisk mann, koselig, hjelpsom og dessuten strikket han! Jeg elsker menn som ikke er stereotyper. Herlig, kommer tilbake og handler neste lønn! (andre merker jeg husker var Pikene.)

Jeg tipset om min andre favoritt, Hild Rief, da jeg tror det kan selge side ved side med Ane Mone og Pikene.

Bildet har jeg lånt fra hjemmesiden til Kåre. 

Nå skal jeg se på Drømmedesign og sen skal jeg pakke. Hurra for ferie i Berlin!