mandag 28. september 2009

Nå har jeg bevis!

Ok, dere vet at jeg er på jakt etter en sunnere kropp, færre kiloer og mindre livmål. I tillegg ønsker jeg å bli mer opplagd, få bedre selvtillit og og kunne spise godt uten dårlig samvittighet.

Så jeg har lagt opp til trening, mer hverdagsmosjon og bedre kosthold. Jepp, det gikk å få til alt med en gang. Sånn ser regimen ut:

  • Jeg trener en til to ganger i uken på Oxigeno med personlig trener.
  • Jeg sykler eller går til jobb hver dag.
  • Spiser mindre kalorier på en dag. Velger mer salater, rene proteinkilder og mindre karbohydrater.
  • Spiser 5-6 måltider om dagen med 3-4 timers mellomrom. (frokost, mellis, lunch, mellis,mellis og middag)
  • Spiser reseptbelagt legemiddel som heter Reduktil, som hemmer sultfølelsen.
  • Drikker bøtter og spann med vann.
  • Er flink med omega 3.


I tillegg prøvde jeg å få til litt ekstra: Men dette sklei ut og ble ikke følget opp.
  • Begynte på magedans, men instruktøren rekommenderte at jeg tok klasser med nivå 1-2 på torsdager også så jeg skulle komme ikapp, men det rekker jeg ikke. Jeg har resepsjonen på tirsdager. Så da tørr jeg ikke være med i det hele tatt med redsel for å være for dårlig...
  • Trene kondisjon på Oxigeno uten trener, eller ta en saltime i uken.

I begynnelsen fungerte dette fint og jeg gikk ned i vekt sakte men veldig sikkert. Tils jeg begynte i ny jobb, jeg kom inn i arbeidsoppgavene og fikk det travelt. Jeg glemte å spise mellommåltider og drikke vann. Dessuten har jeg trent for hardt slik at knærne klappet sammen. Det innebar at jeg har tatt buss til jobb i en uke. De andre faktorene var på plass som trening og kosthold.

BANG! etter noen uker merktes det tydelig. Første uken gikk jeg fra ca -1 kilo i uken til -0.6 kilo. Og sist etter en og en halv uke så ble det kanske -0.2 kilo.

Hvis ikke det er bevis på at riktig kosthold er superviktig så vet ikke jeg!

Så nå er det bare å skjerpe seg. Ett enkelt mellommåltid tar meg kanske 5 minutter å tillage og 5 minutter å spise. Nemas problemas. Men jeg er så oppslukt av noe at jeg ikke reiser meg opp og går når min mellis-pop-up kommer. Nå er det slutt med det! Forbrenningen må holdes igang.

Så har det kommet inn ett nytt treningspass hver uke. Nå er det Pole Dance på Sometimes polestudio. Idag var jeg på første timen og jeg storkoste meg. Det var veldig vanskelig og være både stærk og grasiøs. Men det skall bli bra! Nå har jeg har blåmerker og brennsår på legger og armer.

Den 1 oktober begynner også en konkurranse som vi har på jobb, vi skal telle skritt i 1 måned. Så jeg testet hvor mange jeg kunne få ved å gå hjem fra jobb. Det ble ca 5000 skritt. Nice, det betyr at jeg kan skrape ihop ca 11 000 skritt per dag kun ved å gå til og fra jobb og røre litt på meg om dagen.

søndag 27. september 2009

Skummelt

Er i 50 års lag på Druidenes hus i Oslo. Ett veldig vakkert bygg. Men nattestid blir det skummelt. I kjelleren finns det hemmelige seremonirom og i overetasjen er det mørkt. Jeg bare venter på at noen kikker ned på meg når jeg sitter her ute. :-o Festen har vært fantastisk og tante Desiree har spennende venner.

fredag 25. september 2009

Fantastisk


Sitter og venter på fysioterapitime på Hans og Olav. I venterommet står denne stol. Man sitter på stolen og hviler føttene på den sorte ringen. Stolen balanserer på den røde kulen under. Plutselig må jeg sitte rett i ryggen og det er behagelig. Kjenner at den tar litt i musklene. Hvis man ikke orker balansere så setter man føttene i gulvet. Sånn vil jeg ha på jobb! Lurer på hva skjønnheten koster... Ellers har jeg nettopp trent. Og på jobb er det mye nå. Var nødt til å droppe kurs i helgen! :-( Men gleder meg til bursdagsfest for tante Desire på lørdag. Kent og jeg skal stille som kokker og bartendere.

Edit: fikk brosjyre og nettadresse: http://www.backapp.no/

tirsdag 22. september 2009

Blanke ark

Idag angrer jeg på at jeg ikke valgte å bli lærer en gang i tiden. Mamma er lærer, jeg vet at det er et hardt jobb, men så givende det kan være.

Jeg er hjemme fra jobb idag pga sykdom. Jeg jobber det jeg orker men nå ser jeg på tv.

Jeg har tatt opp ett tv-program som heter Blanke Ark. Det handler om elever i 9-klasse på norsk ungdomskole. De har svårt for å lære og har blitt med på ett prosjekt der de lærer hvordan man lærer på riktig måte. Riktig måte for en og en hver. Fantastiskt!!!! Jeg sitter og griner når jeg ser hvor store fremskritt de gjør og hvor mye det betyr for dem å lære. Komme nærmere målene sine og få tilbake litt selvtilit. Jeg var skitdårlig på matte i skolan og kjenner igjen meg.

Lærern i Blanke Ark jobber mye med konkretiseringshjelpemidler, kartlegging av læremetoder og variasjon.

Bare det å se at positive tilbakemeldinger gjør susen er få vakkert å se!

Jeg mener alle bør se denne serien, uansett om man är voksen eller tenåring, om man er god i matematikk og skriving eller mindre god. Her lærer vi masse om pedagogikk, jeg har dessuten lært meg hva ekte og uekte brøk er idag og hvordan jeg kan huske den regeln.

Jeg gjorde også blanke ark testen. Bilden viser mitt resultat. Og det stemmer veldig bra. Tenk om det fantes slike lærer når jeg var ung?! Kanske hadde jeg ikke vokset opp som en matematikk-fobiker?

Flinke flinke ungene!

søndag 20. september 2009

Bursdagsfeiringer på løpende bånd

Sitter i sofen med laptopen på fanget. Ute regner det og er ganske trist. Inne er det varmt og godt og akkuratt nå kommer maten på bordet. Idag koser vi oss med tomatsalsa, nachos, gulerøtter og dip. Litt rar kombo men det er dagen etter og jeg kan jo ikke drikke cola og spise chips lenger.

Tilbake til starten, fredag ettermiddag dro en gjeng fra jobben til Forest & Brown på Frogner for fredagspils. Veldig hyggelig. Kent ringte og fortalte at han og hans kollegaer var på vei til Olympen. Jeg bestemte meg for å møte han der. Edward, min kollega bor i samme rettning så vi dro sammen. På Olympen var det fullt så vi ble sittende ett annet sted enn Kent og co. Vi bablet på en stund samtidlig som jeg avtalte med bursdagsbarnet Anna om å møte henne. Når hun kom hadde Kent og gjengen dratt til Politikeren som ligger på Youngstorget. Når vi gikk dit dro Edward hjem. Vel nede i byen klarte Kenttruppen å kuppe ett bord som det igjen ikke var plass til meg og Anna ved. Så igjen ble jeg sittendes ett annet sted. Jeg har alltså dratt mine venner rundt i byen etter Kent uten å snakke med honom en eneste gang på hele kvelden. Komisk!

Når Anna dro hjem dro Kent, jeg, Ine og Terje hjem til oss og sprettet en flaske champagne. Kvelden ble natt og veldig sent. Igjen mådde både Kent og jeg uforskammet bra dagen etter. Ut i byen og spise lunch. Det er jo luxus å ha det så bra!

Lørdagkvelden spanderte vi hos Kristine og Ørjan, denne kvelden feiret vi Kristine sin bursdag. Vi spiste blåskjell, kongekrabbe, hjerteskjell, sjøkreps og krabbekaker. Til dette var det masse gode tilbehør. Vi var 10 stykker og vi skravlet og drakk god vin natten lang. Idag er jeg pigg og våken, bittelitt trøtt men ikke dårlig. Det er så deilig å se at trening og kosthold påvirker så mye.

Nå skal jeg spise!

torsdag 17. september 2009

Manic thursday

Idag har jeg vært på kundemøte i Moss. Var på jobb i åtta tiden for å få gjort den del før 10, men vi kunne ikke ta bil som avtalt så jeg hadde kun 1,5 time på meg. Stress stress... Uansett, jeg fikk gjort noe klart, og dratt ned til tåget. Dessverre er det ikke nettverk på tågene her. Så jeg fikk jobbet litt offline.

Møtet var morsomt og jeg gleder meg til prosjektet. Tror det blir veldig kult å jobbe med. Vi hadde møtet på Marche som faktiskt er en flott restaurant. Dere vet, disse med grønne skilter man kjører forbi på motorveiene. Jeg er jo på slankern så jeg forsynte meg i salatbuffeen. Gott gott.

Hele dagen gikk til møte og reising og når jeg kom hjem svarte jeg på de mailer som var mest akutt. Resten blir gjort i morgen.

Jeg har bestemt meg for om jeg skal jobbe overtid eller hjemmefra så må det være type brannslukking. Dersom jeg jobber overtid for å komme i kapp, så blir det alltid overtid. Det er alltid noe man ønsker å gjøre bedre og raskere. Men jeg har vært i den fellen før, jeg gjør det ikke igjen. Jeg er sikker på at jeg er mye mer effektiv om jeg får min fritid.

Jobben er morsom nå, jeg har masse prosjekter og mange mennesker å forholde meg til. Men det er det jeg elsker med dette jobbet og generellt med prosjektlederrollen. Man får ordne og styre og ringe og taste og løpe rundt i korridorene. Mye skal koordineres og ikke minst mine egne resurser.

I morgen tror jeg at jeg kommer med gutta på fredagspils. Jeg har ikke vært med før men synes det er en go gjeng og det kan være start på kvelden sammen med Anna og Jenny.

Men nå må jeg i seng, sove som en sten, trene på morgenen med PT så jobbe, så muligens fredagspils og så feire Anna som har bursdag. Natta!

tirsdag 15. september 2009

Kveldsjobbing


På tirsdager har jeg resepsjonen på Navlen Magedansstudio. Jeg kan være med på timene men er ikke flink nok for å klare dette nivå. Jeg eier ikke koordinasjon for å klare koreografi. Dessuten har jeg alltid jobb å gjøre når jeg kommer. Det er veldig hyggelig å sitte med pc og høre det klingende lyden av ristebeltene, de arabiske tonene og Hildes instruks til elevene. Men jeg skal ta igjen på lavere nivåer senere. Jeg har endelig fått henvisning til fysioterapi for kne og hofte. Gleder meg til å få fikset dette. I det siste har det vært skikkelig ille. Kommer ikke opp av seng og sofa noen ganger. :-S Nå jobbe videre m spesifikasjon.

mandag 14. september 2009

Agneta leker fotomodell


Hehe! Månedens KK ute i butikk nå. :-)

Stortingsvalg og hverdagsvalg

Nå er mandagen snart mandag kveld. I Norge har vi stortingsvalg idag. TV sender fra valvakor rundt om i landet. Kent har avlagt sin stemme igår, og vi har diskutert igjennom valet nøye. Vi har en stemme som vi skal forvalte vel i vår familie. Vi var veldig enige så det var ikke så vanskelig. Jeg får ikke stemme i stortingsvalget men har snakket med partirepresentanter om dette. Vi er mange som bor årevis i Norge men ikke ønsker å bytte statsborgerskap. Men jeg vil jo gjerne være en del av demokratien i landet jeg bor i.

Demokrati skal vi være stolte over. De som klager mest er ofte de som ikke stemmer i det hele tatt (veldig lite vitenskapelig iakttagelse i mine egne kretser i årene siden jeg fikk begynne å stemme). Jeg mener man skal bruke stemmeretten til tross for at man ikke har bestemt seg for ett parti, man kan avgi en blank stemme. Da har man i alle fall sagt att "jeg finner ingen alternativer som stemmer på meg". Men personlig mener jeg man er veldig vanskelig dersom man ikke kan finne ett parti som passer.

Ellers har jeg trent idag, jeg var fullstendig utslitt etterpå, jeg hadde glemt å fylle på mine lager med måltidserstatningsbars. Dagen gikk i ett og jeg glemte både mellis og frokost før jeg dro hjemmefra. Urk. Skal aldrig skje igjen!!! Men, nå til det herlige! Til tross for (små mengder) vin og øl tre kvelder denne uka, brownies, god tapas middag, eplekake og bittelite chips så har jeg alltså klart å gå ned 0.6 kg på en uke. Målet er jo 1 kilo i uka. Men jeg ser hva rutiner og livstilsendringer kan føre til. Jeg prioriterte ett glass vin på restaurangen og kjøpte heller en kjedelig sallad. Jeg prioriterte en brownie på konferensen og spiste sallad og fruktsallad til lunch isteden. På middagen prioriterte jeg å kose meg med noen glass vin og fikk isteden velge bort de fete ostene og pølsene. Litt går bra men ikke mye. Føler jeg begynner å få orden på dette.

Jihoooo!

14 uker til jul, om jeg "bare" tar av 0.6 kg i uken til da så er det -8.4 kg. Da er jeg nede på 84 kg sånn sirka. Dersom jeg da skal ha av 10 kg til så er jeg i mål ca mars / april. Det var planen. Klarer jeg 1 kilo i uka så er jeg i mål langt føre det. Ca i slutten på januar! Følg med!

Ps. Idag kom KK ut som jeg er med i! :D Sender bilde i et eget blogginnlegg.

lørdag 12. september 2009

Kaffepause


På Bugges. Har kjøpt riskoker idag for å lage Sushi i morgen. Ellers fyllt på m asiatiske matvarer som seg bør. Ikveld blir det risotto.

Dagens lunch


En massaman curry i passe styrke :-)

Webdagene 2009

Ukeslutten har jeg som noen fått med seg tilbragt på SAS hotellet. Webdagene 2009 er over for denne gangen og jeg har fått med meg masse nyttige forelesninger.

Jeg har notert en del men gleder meg også til å få med med forelesningene igjen da de blir lagt ut på nett innen kort. Paul Annett holdt en forelesning om å putte litt magi inn i websidene for å skape litt buzz. Veldig moro, her er forelesningen dersom du er interessert!

fredag 11. september 2009

På vei


En ny dag i dot.com verden. Mange bra forelesninger og en fin mulighet å lære kjenne kollegaer bedre.

torsdag 10. september 2009

tirsdag 8. september 2009

Leger og sånn...

På jobbet begynner det å bli hverdag og jeg kan ikke lenger si jeg er ny og i lærekurve, nå er det på riktig. Masse prosjekter, møter og mailer. Gøy og skummelt på samme gang. I morgen skal jeg på forelesning med mine kollegaer i regi av Od@ Nettverk for IKT kvinner. På torsdag og fredag er det Webdagene 2009. Faglig påfyll i to dager med spennende forelesninger.

Igår var jeg og trente med PT for første gang på litt mer enn 2 uker. Det kjennes i lårene idag! Aoooo! Jeg fikk veid meg på den proffe vekta og den viste -2 kg siden sist. Jeg har gått ned 8 kg siden jeg startet i mai. Det er ikke så raske kg. Men det er riktige kg. Nå går det raskere. Jeg er veldig fornøyd!!

Idag ringde de fra Lovisenberg sykehus, de hadde en time til ikveld. Jeg har endelig fått snakke med en spesialist. Det viser seg at jeg har to feil på kneet. Menisken er skadet og jeg har en slitasjeskade på kneskålen. Dessuten litt veske i kneet. Slitasjen kommer trolig av at jeg er kobent! Ja, du leser rett. Kobent! I tillegg til å være tverplattfot, er jeg altså kobent også. Oh lord! De vil ikke operere meg da det ikke vil gjøre så stor forskjell. Han rekommenderte at jeg trener opp lårmuskulaturen. Vektredusering er også veldig bra for kneskader. Dessuten kan jeg kjøpe noe som heter gluxine. Som er et naturmiddel som er brukt på hunder i lang tid og som man nå mener er bra til mennesker også... Det kan jo ikke skade! Eller?

Jeg har fått henvisning til fysioterapaut slik at jeg kan lære hva øvelser jeg må gjøre og hva øvelser jeg må unngå.

Over and out! Nå skal jeg se Gray's Anatomy.

søndag 6. september 2009

Min helg i bilder

Idium fyller 10 år i år. Vi feiret i nye lokaler med ansatte, partnere og kjærester. Vi fikk god mat som Chau hadde lagd til oss. Chau lager lunch til oss hver dag og idag hadde hun med hjelp av 2 venner lagd buffet til 100 personer! Vi hadde stand up underholdning og band og kvelden ble veldig moro.
Mine to nye bøker; Ona fyr, interessant som få og stygg som juling. Boken er skreven av Ingebrikt Steen Jensen og boken var en snakkis når den kom ut for noen år siden. Jeg var i møte med Artell i Tønsberg i fredags med min kollega. Jeg fikk boken rekommendert av Britt. Har lest i den i helgen, dette virker lovende. Boken handler om hvordan man oppnår resultater ved å skape lojalitet blandt de ansatte, de frivillige eller hvor det nå måtte være vi må lykkes.

Den andre boken er Bodil Malmstens nye. De fra norr kommande leoparderna. Boken er en samling av tekster som er publisert på Finistere.se. Boken er vakker som en dag, deilig å bla i og bare fantastisk. Bodil har ett vakkert språk.
Det nye matmarkedet i byen heter A-marked. Asiatisk gigabutikk med alt du kan ønske deg. Stort urval av grønnt, konserver, frossne varer, ferdigpakkede set for thairetter som Tom yam osv. Billig bra og ny favorittbutikk. Takk Trygve for tipset!!
Dagens søndagsfrokost. Det er deilig å sitte i stillhet, med en bok eller morgenens avis, spise litt, prate litt og ta vare på dagen. Dessuten er det flott vær i Oslo idag. Planen er å vaske leiligheten og så komme seg ut.

fredag 4. september 2009

torsdag 3. september 2009

Vad smart!


Jeg fikk nintendo DS av Kent i morgengave. Det er en stund siden jeg har spillet med den. Men å fylle den m 100 klassikere er jo genialt! Det må jeg sjekke ut. Nå sitter jeg hos frisøren med farge og gleder meg til herligt mørkt høsthår og ny frisyre.

onsdag 2. september 2009

Det er så herlig når det er stille

Just nu sitter jeg i sofaen med pledd om meg. Kent spiser middagen jeg har lagd samtidlig som han leser dagens Aftenaften. Det er bare noen få lamper på i stua. Mørkt ute, mørkt inne. Koselig. Tevannet er klart men jeg klarer ikke å skille meg fra varmen, tystnaden og mørket. Idag skal jeg legge meg tidlig og bare slappe helt av.

tirsdag 1. september 2009

Agneta, alla kan vi gjøre feil!

Jeg har masse å gjøre idag, jobb, dansing og så må jeg ta tak i helvetet med regnskapet. Det blir samtaler med NARF, revisor, kemner og advokatvenn. Det er mange regler man skall kunne. Eller hvordan var det nå? Skulle jeg kunne dem eller dem jeg betaler for å ta hånd om regnskapet mitt?

Men bare så det er sagt, jeg gir meg ikke i første hånd, er det noe jeg kan så er det å være sta og utholdig. Jeg finner meg ikke i dårlige unnskyldninger og uproffe løsninger. No way!