torsdag 30. juli 2009

Rense sølvsmykker?

Jeg er så heldig å eie ett smykkesett formgivet av Gine Sommerfelt. Jeg fikk dette halsbånd og øredobbene av ett søskenpar som ryddet opp i dødsboet etter deres far. Smykkene hadde tilhørt moren og ingen av hennes døttrer likte formen på dem. Jeg ble veldig rørt da jeg fikk dette settet. Jeg skulle egentlig bare hente litt lopper, møbler og en hylle som jeg fikk til Sømmelig.

Nå har jeg sendt en mail til David Andersen for å sjekke om de kan rense smykkene for meg. Jeg vil ikke risikere å ødelegge disse med feil produkter.

Gine Sommerfelt er en av designerne som jobbet for Tostrup og hennes smykker er stillt ut på museer rundt om i Europa og USA. Så for meg er det spennende å eie noe med slik designhistorie. Artiklen på bilden låg i originalesken og forteller at disse smykkene kommer fra en kolleksjon i 1966.

Nå skal jeg snart i vei for å trene, jeg har pakket ned klær denne gangen og tenker ta meg en god og varm bastu etter treningen. I morgen er det fotoshot og jeg er kjempenervøs. Men jeg gleder meg skikkelig til å få bli stylet og fotograferet av skikkelige proffer.

onsdag 29. juli 2009

Kulturelt alibi

Ettersom det bare er noen få dager igjen på ferie for dette året så synes jeg det er synd å sitte inne hele dagene. Det regner ute og er trist, men banne meg, noe må man jo finne på. Så jeg sendte en melding til Christer som også har ferie i noen dager til. Vi bestemte oss for å dra på utstilling. Han har ikke vært på Henie Onstad før så valget var klart.

Onsdager viset seg å være gratis så vi ruslet rundt og kikket på verkene av Jean Tinguely, og utstillingen Traces and Spaces som viser verk av Jan Groth og verk av andre kunstnærer som har inspirert honom.

På bilden ser dere skulpturer av Tinguely og det sorte vevde veggteppet av Groth. Vi tok en kaffe og så dro vi videre.

En tur på Sandvika Storsenter sikkret syltetøyglass og så tok vi en tur ned til Tyvholmen for å se sjekke ut Tjuvholmen Sjømagasin. Dessverre var det stengt, men jeg har en aning om at det er her vi kan finne italiensk ansjos (som Kent har prøvd å finne helt siden vi fikk en boks av Morten T).

Kvelden avsluttedes med gode venner, middag på Noas og Istid 3 i 3D på Ringen kino. Takk for en fin dag Christer, Hildegunn, Bernard, Magne og Kentemann!

tirsdag 28. juli 2009

Klesvask, trening og galskap!

Føles som om jeg har hengt klesvask hele dagen, når jeg sto opp i morges så lå det en nyvasket haug på gulvet og maskinen var full med nyvaskede klær. Dessverre var også tørkestativet fullt, så det var bare å begynne å være oppfinnsom. Nå henger det klær og sengetøy i hele leiligheten.

Nå har jeg middagen i ovnen, Kent er og trener og maten skal være klar når han kommer hjem. Vi har bestemt oss for kylling og rotfrukter i ovn. Meget enkelt. Inn i ovnen bare, sånn ca 40-50 minutter før gubben kommer hjem.

Som en del av mitt prosjekt i å bli bedre venn med meg selv og min kropp har jeg idag meldt meg frivillig som XL modell til ett motereportasje i en av norges største månedsmagasin. Det var en "spure of the moment" grejje og de ville ha med meg! På fredag smeller det, da skal jeg styles og fotograferes sammen med noen andre XL-jenter. Men, jeg tror det ikke før jeg ser det. Så før bildene er i boks kan stylistene fortsatt endre seg.

Så kunne jeg ikke la være å sende en mail på en annonse idag, nå finns disse to lenestolene i min bil og jeg skal gjøre alt jeg kan for å overtale Kent om å få ta dem inn i huset, ellers får de stå på studion litt til vi får plass for dem her.

Nå begynner jeg å bli sulten og maten har stått for lenge i ovnen. Håper Kentemann kommer snart!!

Klar


Litt mer enn halvveis kom regnet! Så dette er ikke bare svette. Jeg løp og gikk vekselvis. 155-165 i puls ved løping og 125-130 ved rask gange. Vet ikke hva det betyr på fagspråk men i min verden var løpingen dritslitsom.

EDIT: Maxpuls er 184 for meg. (220 - alder(36)=184) Og da betyr dette at jeg har klart å komme opp i 90% av maxpuls på løpestrekningene! Det er da ganske godt?!

Joggetur m pulsmåler!


Huff, det er lengesiden jeg har løpt i naturen. Nå blir det en tur rundt Sognsvann. Rapport følger!

mandag 27. juli 2009

Siste ferieuken

Idag har mamma och pappa åkt tilbake til Kiruna. Kent er på jobb og jeg er alene hjemme. Jeg vasker sengetøy, sorterer klær, hører på radio og rusler rundt. Vi sto alle opp i 5 tiden for å være på flyplassen i god tid før flyet gikk til Stockholm kl 07.40. Når jeg kom hjem spiste jeg frokost og sovnet! Sov som en sten mellom 9 og 12. Etter det var jeg jo selvsagt helt ødelagd. Forvirret og susete. Dessuten har det regnet hele dagen, som om det ikke var ille nok med ensomhet.

Nå har jeg tatt meg i kragen, høyd volumet på radioen og byttet kanal til Nordic Hits. Litt dansemusikk, en god kaffe og så plutselig kommer ny energi som på posten.

Nå skal jeg ta tak i kjøkkenet. Kent er trolig på vei hjem fra jobb og jeg tenkte ha litt middag klar. Hva jeg skal gjøre har jeg ikke bestemt meg for enda. Men jeg heller åt fisk idag. Ovnsbakt på ett eller annet vis.

Resten av uka skal gå til å inventere garderobe, logge inn på demosidene til nye jobben, prøve å få fatt på nye revisjonsselskapet til Sømmelig og så muligens slappe litt. KOM SOL!

søndag 26. juli 2009

Dårlig samvittighet...

Jeg var dum igår. Det såg så godt ut med vin så jeg låt bilnøklen ligge i veska og tog meg noen glass jeg med. Idag angrer jeg. Det er 81 kalorier i ett glass rødvin... Men maten var sunn og god. Karine hadde lagd tapas og dessuten så kan jeg jo ikke spise så mye.

Idag har jeg prøvd å ikke spise usundt. Men det ble bacon til brunchen i alle fall. Nå skal vi snart ta en spassertur for å hente bilen sen blir det en fika på Holmenkollen. Imorgen tidlig drar mor og far hjem til Kiruna igjen. :(

Jeg skal trene i morgen og på tirsdag og på onsdag og torsdag... osv... dere skjønner. Nå må jeg betale!

lørdag 25. juli 2009

Jeg har syndet!


Mamma kjøpte noe som hette Sørlandsboller på konditori. Hun og pappa skulle kose seg med det når jeg og Kent trente. En ble over og nå klarte jeg ikke lenger å se på den. 1/4 ligger nå i magen og det var absurd godt...

Dagens trening er unnagjort

Etter at en jente fra Underskog var her idag og hentet to par ridebukser hun skal låne, dro jeg og mamma på bitteliten tur for å fikse litt ærend. En tur på Nille resulterte i litt pysselgaver og på apoteket kunne jeg hente ut en måneds ranson av min medisin. Videre dro vi til Sandaker Senteret for å hente litt rødvin på Polet. Idag bestemte jeg og Kent oss for noen fyldige Riojaer. Vertparet for middagen ikveld fikk også en flaske (forhåpentligvis) god Rioja fra oss og mor og far.

Jeg sov for lenge idag og klarte ikke å få spist frokost i tid for å gå på Corebar-trening på Oxigeno kl 11.00. Så jeg dro rett ned etter jeg hadde levert mamman og tingene som var kjøpt inn. Idag ble det tredemølle, lutning på 8% og 5,5 km/h. Jeg ble riktigt riktigt sliten. Med den lutningen så er det som å gå i en treg oppoverbakke og med litt tempo så får man trent rompe og lår skikkelig. Husk på trekk inn magen, rette på ryggen og sving med armene for enda mer puls!

Men nå har jeg vanskelig for å føle at jeg har gjort noe bra, for jeg blir ikke i NÆRHETEN så sliten når jeg trener selv som når PT pisker meg gjennom ett pass.

Jeg har lyst å prøve meg på pulsmåler. Slik at jeg kan se når jeg er flink og når jeg må dra på litt ekstra. For når jeg trener med PT er jeg så sliten at jeg vil spy. Når jeg trener selv er jeg sliten men kan ganske raskt puste igjen.

fredag 24. juli 2009

Bilder fra studioen på Borgen


Pappa skrudde opp wire fra IKEA og så festet vi gardiner fra KID Interiør på veggen. Det ble så mye finere! Sofaen fikk jeg gratis fra ett par på Underskog.no. Putene er fra Thailand, de kjøpte jeg for å ha i hagen når vi har lounge-fester under partytelten... Vognen kjøpte jeg på Fretex for 50 kr, garnet er fra Dahle Garnutsalg rett for Voss. Strømpebuksene er nye fra Noa Noa og skoene er Danske Andeføtter. Det er fortsatt jobb igjen, men finpussen tar jeg når jeg er alene. Snart blir det fest med venner i studioen for å feire at alt er klart. Og sen kommer symaskinene frem på bordet. Jeg må også finne noen som vil leie sammen med meg, alternativt om jeg leier ut kveldsvis til kurs for å dekke noe av kostnaderne jeg har hver måned. Men fint er det og jeg kommer å være veldig kreativ her!

Nå kan du trene gratis!

Dagens treningsøkt og helgens dilemma

Fikk ordnet så dagens økt ble på formiddagen. Idag ble oppvarmingen som vanlig tredemølle før jeg møtte Bjørn kl 9.30. Jeg liker veldig godt boksingen og den går som en rød tråd gjennom økten.
 • Bokse mot sparrepartner
 • Step up på treningsbenk, høy alltså
 • Sit-ups
 • Dype langsomme utfall
 • Høye spark mot sparrepartner
 • Push-ups
 • Biceps med skivestang
 • Fransk press med skivestang
Jeg har sendt en mail til Oxigeno og lagt en stemme på at boksing kommer på timeplanen. Det er kjempegøy! Man får ta i skikkelig, spenne magemusklene og dra på ordentlig. BAM!!

I følge mine planer om kost og alkohol er jeg på 3 glass i uken. I morgen er vi invitert på middag og jeg har sånn lyst å kose meg med vin til maten. Men jeg skal være flink. 1-2 glass idag og så det som blir over i morgen. Ingen mening å ødelegge det som man bygget opp.

Muligens bryter jeg reglene neste helg da det er Neverland igjen. Jeg har ikke vært på klubben før men har fått med meg Anna denne gangen. Mer her.

Gleder meg til et klubbkonsept der du får ta det litt ut...

Idag skal jeg og pappa henge gardiner på veggene i studion. Sen skal jeg ta med mamma på CC-vest så vi får finne frem den hvite cardigan hun har prøvd å finne en uke. :)

torsdag 23. juli 2009

onsdag 22. juli 2009

Secret Dinners


Dette skal noen i vår gjeng prøve oss på! Klikke på bilden for større version eller sjekk ut Facebook gruppa dersom du kan. Her i huset blir det skalldyr idag. Nam nam! Loff er byttet ut med grovt müslibrød og i tillegg serverer vi røkt makrell.

Den sorte fuglen

Jeg har begynt å følge bloggen til Kvirrevitt. Hun er kreativ og har kjempekul stil. Jeg ble veldig inspirert av hennes spraylakkprosjekter og har gått til inskaffelse av sort blank spray på Biltema. Vet ikke hvor mye jeg kan forvente å spraye med en flaske, men de var rimelige i pris så jeg kjøpte flere.

Planen er å spraye ett gammelt bord, men før jeg får tid til det var jeg jo nødt til å teste ut på noe jeg hadde hjemme. Undulaterne er nips fra en etnisk butikk på Grønland. De kostet den gangen ca 39kr og jeg synes den ble enda litt mer morsom i sort. Tror begge to skal bli sorte, alternativt en hvit?

Igår hadde jeg også tredje økt med PT. Denne gangen hadde jeg ikke så vondt i musklene, deilig. Men som vanlig var jeg fullstendig slutt når vi var klare. Også idag ble det boksing i mange varianter. Med hansker, med handtler, mot PT, i luften stående på bosuballer, situps, pushups og benbøy. Jeg føler jeg får bedre kondisjon og det er supert å ha en trener som ikke lar en legge av for tidlig. Det er mye roping og pepping. "Koooooooooom igjen, bli litt forbannet!" For meg som person er det vel verde penger. Dessuten spiser jeg rimeligere og drikker mindre så egentlig går det opp i opp tipper jeg.

Men jeg skulle kunne gjøre mye for å få være min gamle meg igjen, spise godteri ibland, ta ett glass vin på kvelden bare fordi det er godt. Bestille en brownie på cafe og unnskylde med "jeg har ikke spist en på lenge så det er greit" men det gjør jeg ikke, jeg er flink, kjempeflink. Som jeg sa tidligere blir det ikke helt rett med tider og perfekte porsjoner. Men jeg spiser sundt og drikker ikke og spiser ikke godteri til tross for att mamma mumser M&M og pappa kjøper skumbananer på kiosken. Flink Agneta Flink.

Idag har jeg lyst å dra på min favoritt-bruktsjappe men jeg må ringe først så vi ikke drar en time ut av Oslo på bomtur.

mandag 20. juli 2009

Det går fremover med ting og bakover med meg

Jeg tvinger mor og far å være med på mye rart om dagen. Pappa har fikset bilen, routern, en pc, kjøkkenviften og snart varmluftsovnen. Mor får slenge etter i rullestolen i butikker, på ateljeen og opp ned bakker på restaurant-turer. I dag har vi fortsatt å rydde på atelien. Pappan har skrudd opp hyller og flyttet møbler med meg. Og mor ble etterlatt i atelje når vi dro for å hente en sofa. Huff, stakkar, satt med pledd over benen i rullestolen når vi kom tilbake. Alle vinduene sto åpne og det begynte å blåse. Vi hadde krykkene i bilen så hun kom jo ingen vei.. Fy, Agneta!

Vi var også på Outleten idag, mor fikk hinke opp trappene på krykker da det ikke fantes heis, men det gikk finfint. Mamman fant mange fine ting og jeg noe. Men klær i store størrelser er store men ikke puppedimensjonerte. Dvs, man legger på noen cm overallt på mønstret og så lager man en større versjon av xs, s og medium. Men vi jenter som går opp i vekt får også større pupper. Og de vil ikke bli platte og flate!

Jeg fant også en dressjakke i sann Harry Potterstil som jeg kjøpte til Kent. Den fantes bare i en størrelse og jeg slo til. Den var vel kanske litt liten?! Hehe, jeg må lære meg hva størrelse mannen min er nå som han har gått ned i vekt på sykkelturen. Vi kan konstaterer at det ikke er 3 størrelser. Dressjakken til 49.- fra Cottonfield går nå videre til James.

I morgen skal vi muligens tilbake og hente opp noen skjorter vi fant som går til Magnus og James. Emmas Erik tør jeg/vi ikke handle til, han hadde nok ikke satt pris på streite herreklær. ;) Det er så gøy der, flotte klær til slik og ingenting.

Mamma, Emma og Johanna har riktig størrelse for disse klærne, men jeg og Anette må slite litt med å finne ting som passer. Vi kjøper ofte til hverandre og guttene som er dratt inn i denne familien... Pappa og Kent er vanlige herrestørrelser og finner ting selve.

Jeg har solgt bort to sett stoler fra Sømmelig idag, det var litt trist da jeg elsket alle stolene. Men jeg kunne ikke ha dem kvar, de var verdt penger og jeg kan ikke ha så fine ting stående på ateljen. Isteden fikk jeg en grønn fløyelsofa gratis via Underskog. Den passet bedre inn og jeg skal ta noen bilder senere.

I følge treningsplanen skulle jeg trent på Oxigeno idag, styrke 30 min og kardio 30 min. Men jeg rakk det ikke blandt alle turer i butikker og annet. Maten går si som så, tror jeg holder meg på kalorinivå men maten er ikke så konsekvent som jeg ville ønsket. Jeg klarer heller ikke å spise så ofte som jeg trenger. Men aktivitetsnivån er høy så jeg håper det kompenserer. I morgen har jeg økt nr 3 med PT. Gleder meg som et barn! Nå skal det svettes!!

søndag 19. juli 2009

Noen bilder fra atelieen

Mamma, pappa, Kent og jeg har vært i studioen og organisert. Vi har møblert om, plassert ting der vi tror de passer best og nå gjenstår finpuss. Jeg vet enda ikke hvor mye jeg orker male men jeg skal få litt mer orden på tingene. I utgangspunkt tenkte jeg male alle vegger hvite. Det viste seg å være fryktelig tungvint da fargen jeg har ikke dekker så godt og fargene på veggene er mørke og veldig mettede, se de oransje og grønne veggene! Jeg malte ett rom, det som er kontor nå. Det krevdes 3-4 strøk for å dekke de gule veggene. I arbeidsrommet kommer jeg å stifte stoff på ene veggen. Den er dekket med forskjellige plater og er om noe trolig enda verre å male enn vanlig strie.

Studioen består i tre rom, ett som jeg bruker som kontor. Så kjøkkenkrok med store spisestua. Dette rom kan brukes til kurslokale. Der finns plass til 10 rundt bordet og det er lagt opp for internett og filmvising via prosjektor. Det lange grønn/oransje rommet vil bli arbeidsrom. Her kommer minst 3 stasjoner der man kan jobbe med symaskiner eller annet. Her oppbevarer jeg symaskiner, stoffer, hobbymaterialer og ting jeg kan selge på markeder osv.

Jeg gleder meg til å få ferdig alt og planer er en storslagen fest en gang i høst. Da vil vi kose oss med vin, se musikkvideo på lærret og svinse rundt i mine rom og være glade!

Post secret

Idag leste jeg sammen med 1891 personer. :)

lørdag 18. juli 2009

Anettes fødelsedag! Grattis! Grattis!

Idag har vi vært ganske effektive på mange måter. Vi sto opp tidlig alle sammen, og når klokken var litt over 9 mente jeg og mamma at det var dags at ringe Anette som fyller 34 år idag. Dessverre klarte vi å vekke dem allesammen. Men vi fikk gratulere Anette og snakke med både Fanny og Linus.

Kent og jeg hentet den nye laptop-skjermen fra posten og handlet samtidlig inn litt frokost som passet min nye diett. Jeg har fått plan fra PT og nå må jeg skjerpe meg. Merker etter en dag at jeg ikke klarer å veie maten, men velger heller å gå for sånn sirka mål. Så lenge jeg ikke legger på for mye av proteiner og karbohydrater så kan jeg pøse på med sallat og frukt (om jeg velger de godkjente alltså.). Kaloriintaket kommer å ligge på ca 1400 kcal om dagen. Mye rent kjøtt og masse grønnsaker, stadige mellommåltider som feks cottage cheese og frukt. Men også naturell yoghurt med frukt og bær.

Pappa monterte skjermen (som han hadde bestillt på e-bay). Nå har jeg en "ny" laptop. Denne er av samme merke jeg har hatt før men mye mindre. Jeg har selv innstallert Linux på denne. Vi bruker Ubuntu her i huset. :) Stolt alltså, første gang jeg har innstallert operativsystem selv.

Når alle hadde fått i seg mat og fått unna morgenritualene dro vi ned til mitt studio på Borgen. Vi møblerte om og har nå fått ett kontor, en lokale med bord og stoler og kjøkkenkrok. Der kan man lage kaffe, varme mat i micro, bruke kjøleskap osv. Rommet vil bli brukt som konferenserom/kurslokale. Jeg kommer å leie ut det til venner som trenger en kurslokale, det blir jo ikke dyrt men noen hundre for en kveld slik at jeg får litt i kassa til husleien.

I morgen eller på mandag skal jeg fortsette å rydde, alle esker skall gås i gjennom og ting som jeg ikke trenger må selges bort eller kastes om det ikke har nån verdi.

Vel hjemme etter økten på studio spiste vi mellis, Kent dro på trening og pappa fikset enda en dings. Denne gang var det vekkerklokka som hadde problemer. Den er nå som ny!

Vi fikk en bursdagsmiddag av mor og far og kunne velge fritt fra Oslos restauranger. Vi som elsker indisk mat bestemte oss for at det var dags for en god og stærk middag hos Gutta fra Calcutta. Jeg spiste som vanlig Palak Paneer. Og de andre gikk for kylling- og scampiretter med masse smak. Vi delte og smakte hverandres godsaker. Jeg som går på diett var flink og spiste ikke så mye ris og nanbrød. Drakk vann til maten og hoppet over dessert. Flink! Restene tok vi med oss hjem. (Jeg er stolt over at jeg har begynt å be om det, det er perfekt lunch dagen etter og det kastes jo ellers.)

Og så kan jeg nevne at armene begynner å komme seg igjen. Natten var ulidelig, jeg kunne ikke sove og var nødt til å ligge på rygg med store puter under armene... må ha sett rimelig komisk ut! Men idag kjenner jeg knebøyen på fremsiden av låren isteden. Det her egentligen helt utrolig hvor mange muskler man har som aldig er i bruk. Jeg her jo helt smaddret, og enda har jeg trent styrke og kondis i flere måneder nå! :S

Nå sitter Kent og pappa på balkongen i hver sin lenestol og lyssner på musikk og skravler. Kent har lagd mojitos og jeg har sett en konjakk smugles ut også. Mamma har lagt seg med sin tidning og jeg er på vei i loppekassa med nytt nummer av Sköna Hem. Dietten innebærer også at alkohol er nei nei. 3 glass i uka fra og med nå. De glassene forbrukte jeg på rosevin i solen igår til grillmiddagen.

Familien på vei til restaurant


Hele gjengen er på vei til Gutta fra Calcutta for deilig indisk mat :-)

fredag 17. juli 2009

Kort oppdatering av en bissi fredag

Fredag idag ja, igår kom mor og far og vi innstallerte oss som best mulig her i leiligheten. Idag har Kent jobbet og vi har ordnet med ting her. Jeg hadde booket inn trening kl 1400 hvilket viste seg å være en dårlig tid. Mitt på dagen og god tid til å grue seg skikkelig. Jeg har som tidligere nevnt fryktelig treningsverk fra første økt på tirsdag.

På formiddagen rakk vi å ordne litt småting, pappa fikset sidespeilet på Punto og sparte oss over 1500 kr på å gjøre det selv! Hurra for hendige pappaer!! :D

Jeg ruslet ned med armene hengendes langs med sidene og møtte opp 20 minutter før start slik at jeg kunne varme opp på tredemølla. Når økten skulle starte fikk jeg spursmål om jeg var støl og på dette kunne jeg ikke svare annet enn JA... Armene var så vonde att jeg hadde suttit med dem mot en dunpute i fanget hele formiddagen...

Dagens øvninger ble følgende:
 • Boksing mot PT som sparrepartner
 • Kickboksing mot PT
 • Pauser med step-brett
 • Boksing med knebøy mellom hver 3:e slag
 • Situp med 2 bokse-slag mellom hver sit-up
 • Situps
 • Hantler over hode med knebøy mellom hver 1o;e lyft.
Denne gangen hadde vi ikke fungerende klokke i salen der vi trente så det ble en psykologisk utfordring å klare økten. Jeg visste jo aldrig når det muligens kunne være slutt.

Som vanlig var jeg nødt til å hypnotisidere meg hjem etter trening. Armene er mer såre enn noensinne men i hode er jeg i 100! Det er fantastisk å bli pushet så hardt å det er utrolig å føle at man mestrer noe jeg i utgangspunkt hadde gitt opp. Bare positiv smerte her alltså. Min venninne sa at "Smärta är bara feghet som lämnar kroppen". Bra sagt!!

I kveld har vi grillet. Før vi begynte med maten var vi nødt til å fikse til grillen som har stått ute hele året. Pappa och jag skrubbet, Kent forberedte maten og mamma tok hånd om jordbæren jeg kjøpte igår. (Det meste er frossent og noe lagde jeg syltetøy av). Kent stillte med en flott buffet av spennende mat.

Trygve var på besøk til middag, det var hyggelig. Nå har vi alle funnet våre senger og dette er det siste jeg skriver før jeg styrter i seng. I morgen er en ny dag og i følge mitt program står en 40-60 minutters rask spasertur på planen.

Jeg sender også varme tanker til min venninne som har mistet en barndomsvenninne idag. Livet er ikke alltid rettferdig. :(

Ta hånd om hverandre!
Agneta

torsdag 16. juli 2009

På flyplassen


Sitter og venter på mor og far. Som vanlig var noe ødelagt etter flyturen. Denne gang rullestolen til mor. Typisk... Så jeg venter og har nettopp sent spørsmål til en venninne vedr en rullestol som sto på samme lager som hun bruker. Har vi tur fikk vi låne den og da løser det seg. :-) Jeg fikk flyttet trening til i morgen da jeg har en treningsverk som er meget tilstede. ;-)

onsdag 15. juli 2009

Bilder fra idag


Lampen kjøpte jeg ikke, den var kul men jeg vet liksom ikke hva jeg skal ha den til... Så derfor får noen annen glede av den. Finns på Fretex i Ullevålsveien til 75 kr.

Måtte ut!


Denne sommeren har hatt en uroende høy frekvens av migrene. Idag igjen var jeg utslått. Det begynte igår men da trodde jeg det var hodepine pga dehydrering etter trening. Men jeg klarte meg med piller og ørepropper og søvn. :-) Så tok jeg meg en tur for å hente ett musikkanlegg som jeg fått til mitt atelier. Skulle hentet det igår men killen ble forhindret. Anna jobbet for glatte livet på Colosseum og jeg møtte henne der for en pause i stylingarbeidet. Nå har jeg kjøpt en jeansjakke på Fretex samt tre diktsamlinger og to belter. På Helios fant jeg pimpsten og fotbad. Nå hjelpe Silvia med benstativene. Sen middag og shopping m Anna på CC-Vest. All denne krampeaktivitet fordi jeg er så støl etter treningen igår at jeg er redd å stivne om jeg sitter still :-) Hurra for PT.

tirsdag 14. juli 2009

Bære møbler og trene med PT

Jeg møtte Silvia på Black Gold idag. Vi skulle ta en morgenkaffe og så begynne med prosjekt "flytte kontormøbler". Nede i Sagveien fant vi frem til lageret og kunne sortere hva som skulle hvor. Jeg tar hånd om noen fine hvite jalusiskap frem til den dagen da Silvia kan bruke dem selv. De blir perfekte til å ha symaskinerne i. Fritt fra støv. I morgen skal vi skru især benstativen til Silvias skrivebord slik at de er lettere å flytte på.

Idag har jeg også hatt min første treningsøkt med min personlige trenere Bjørn. Jeg trodde seriøst jeg skulle besvime... Jeg begynte med tredemølle i 15 minutter for å få opp varmen. Så gikk vi ned i en av gruppetreningssalene. Det var deilig, ingen som ser når man puster og peser og blir klotrød i ansiktet.

Øvningene var:
 • Pararellhopp på to bosuballer, dvs en fot på hver av dem og så hoppe opp og bytte benposition. Balanse og hopp samtidlig. Tok veldig mye på lårene og såklar på pumpen. Jeg var helt slutt. (Ps James, efter det här skall jag snart klara att gå på lina i stugan!)
 • Step up på benk. Alltså ikke step-benk men styrketreningsbenk. 50 cm opp. 2 økter med 2x20.
 • Så brukte vi et vanlig step-brett. Jeg sto med beina på hver side om brettet, og så hoppe opp, hoppe ned, hoppe opp, ned...osv. 3x15 tror jeg det ble.
 • Brystpress liggende på benk, vet ikke hva kilo vi hadde men han la på etter første forsøk for det gikk litt lett. 3x15 der med.
 • Så en fransk press. Se animasjon! Det går på å ha smalere grep om stangen, vinklede armbuer og presse stangen rett frem. Det tar kverken på "gäddhänget"...
 • Så vanlige bicepslyft stående. 3x15
 • Situps 2x20.
Muligens har jeg ikke riktige antall repetisjoner på øvelserne. Jeg er litt vimsete og slapp nå...

Etter dette så ristet hele jeg, trodde ikke jeg skulle kunne reise meg opp og komme hjem. Første tanken var at jeg var nødt til å komme meg til damenes, finne mobilen og ringe Anna! Klarte å gå hjem og kjenner dessverre at kneet mitt ikke klarte øvningene, tipper det var hoppen som var litt for tøffe. Får se hvordan det er i morgen.

Nå har jeg spist middag, ryddet litt ekstra og hatt besøk av snille mennesker fra Underskog som har byttet ting med mig. Vi renser litt og ting som kan få ett nytt liv må sirkuleres. Jeg får vin eller en symbolisk sum penger for det som er verdt noe. Og resten gis bort.

Ha det for denne gang! Sjekk ut Sømmelig bloggen for fin informasjon om Hønse Lovisas hus.

mandag 13. juli 2009

På verkstedet


Nå er Punto heisa opp, jeg har fått pris på hele pakka og arbeidet er igang. Jeg snuste rundt og prøvde å se om det var noe som tok imot fremhjulet på høyre side men fant ikke noe som kunne lagd lydet jeg hører. :-( Nå skal jeg drikke lunsj. 2 smoothie og en iskaffe fra Starbucks som jeg fant på MENY. Tipper dette tar en time ca. Sjekk ut: www.bilenseksosanlegg.no. De går for å være dyktige og rimelige.

søndag 12. juli 2009

Den beste dikten jeg noensinne har lest

Jeg ville så gjerne
gjøre deg glad
Jeg ville så gjerne
gjøre deg gladJeg kjøpte tre flygler
og spilte ni nasjonalsanger
åpnet vinduet og firte ned solen
blåste i atten trompeter
bakte seksogtredve brød
krevde regn og fikk det!
krevde vind og det blåste!
bar sengen din til det høyeste fjell
dit hvor vi kunne se hele verden
jeg pekte på alle minnesmerkene
jeg stjal en stein fra hvert av dem
jeg bar deg hjem igjen og du sov fremdelesjeg kjøpte tre lerreter
og malte ni portretter
ett for hver av dine ansikter
åpnet døren og slapp gullfiskene ut
hogget atten skulpturer i marmor
men ingen ble vakker som du
jeg kledde meg naken, jeg la meg ved deg
jeg tok seksogtredve fotografier
ett for hver av dine hemmeligheter
vi red og vi sang men du var
så langt borte
så langt borte og jeg ville hente deg fremjeg kalte hjem alle gullfiskene
stekte tre av dem
to til oss og en hvis noen kom
satte ni blomster på bordet
en for hver av dine løgner
atten ganger sa jeg: det er servert
seksogtredve ganger ristet du på hodet
jeg tok deg med til alle restauranter
vi besøkte slott fengsler og fabrikker
vi var i himmelsen, vi krøp under jorden
jeg tok deg til en skog av mennesker
jeg tok deg til en kirkegård av barn
vi kastet opp jord og gråt steiner
vi lo alle soler og spiste en park
så gikk vi hjem, jeg såg at du var glad nå
du spurte hvor jeg
hadde vært
hele tiden

... denne skrev jeg ut og hengte på do når jeg jobbet i København. Så kunne mine kjære kollegaer lese og glede seg over det vakreste språket jeg har sett. Fra den gangen jeg først leste denne dikten har jeg vært stor fan av forfatteren og i stort sett alt han gjør. Diktet heter Jaktmarker I og kom ut i 1979.

Natta!

Obligatoriskt på søndager: Post secret!


Spennende idé, idag var det 2221 som leste sammen med meg.

http://postsecret.blogspot.com/

lørdag 11. juli 2009

Langesund på en lørdag

Idag tog svigerfar en titt på Punto. Jeg fikk IG på oljesjekk og luftfilter. Jeg hadde også rett om lydet som jeg har klaget over. Det er eksosrøret som har rustet. Dette får vi byttet neste uke.

Men vi dro ut til Biltema for å finne luftfilter og vindusviskere som også de trengte å skiftes. Det var ikke lett å få tak på. Etter noen turer i forkskjellige butikker var i alle fall de nye vindusviskene på plass. Resten må nok bestilles.

Uansett så klarte jeg å lure til meg noen turer innom bruktbutikkene i nærheten. Jeg kjøpte 5 plakater som nevnt i førrige innlegg. På Fretex i Skien fant jeg to tavler med bilder fra klassiske H.C Andersen fortellinger. De var priset til 100 kr stykket og det syntes jeg var litt mye for enkel treramme og trykk, så jeg klarte å få ned prisen til 50 kr stykket. Den lille askebegeren med rådyr på kostet meg 50 kr. Den var veldig søt synes jeg.

Nå skal jeg bare blogge klart og så skal jeg legge meg i dagsengen og lese videre på Kretsen når den er klar skal jeg begynne med Shantaram som jeg ble rekommandert å lese av Lill Beate.

Ikveld skal Kent og jeg stå for middag. Det blir spekemat i ulike former, en rømmefri potetsallat, litt forskjellige laksretter og annet snask.

Dagens første funn?


Dybdahls gamle zoologiske skoleplakater fra Aschehoug & Co. Lagd av Trygve B. Pedersens Lito i Oslo. 5 stykker til 150 kr. Skal henge på atelien. :-)

fredag 10. juli 2009

Etter middagen


Nå sitter vi under markisen og hører regnet. Vi har spist en god middag bestående av skalldyr og salma laks. Truls liker å bli klødd bak ørene. Han er søt. :-)

Saktegående kø


Sukk...

Fredag den 10 juli

Idag sov jeg lenge, var ikke oppe av sengen før kl 930. Det er rart, nå som Kent er kommet hjem, og står opp tidlig, så er det så deilig å ligge i sengen å høre på lydene. Kaffekvernen som metalliskt maler de duftende bønnene, eggekokeren som piper når eggene er passe kokte, summingen av vannkokeren og klirrende lyd fra asjetten og kaffekoppen mot granitplaten på kjøkkenet. Det er trygge rogivende lyder.

Plutselig står Kent i døråpningen med jakke på seg og ser på meg. Jeg, nyvåken med en lett forvirret blikk. Vi skulle jo spise frokost sammen? Tiden går så fort. Nå er det dags for "ha-det-sussen" og jeg må ta meg opp og spise frokost alene.

Da bytter jeg radiokanal, Kent hører på P2 og jeg på P1. Jeg har lagd meg kaffe og spist ett egg og en liten porsjon naturell lettyoghurt med hjemmelagd bringebærsyltetøy.

Sen ble morgenen bare pannkake. Nettet gikk ned trodde jeg, men det var min pc som ikke hadde samarbeidslyst. Så jeg styrte på med routere og trådløse dingser og ble nesten gal. Det trengtes bare en omstart av min pc så var alt i orden igjen. Duh...

Så skulle jeg betale en bildel på nettet som jeg og pappa har sporet opp. Men når man er knyttet til Nordea så kommer den der %&¤#¤&" BankID opp i slutten på betalingen. Da måtte jeg ringe Kent på jobb og få passord, komplett fødelsedata og få generert kode fra sikkerhetsdingsen. Vi har alltså to kort knyttet til ett konto. Og Kent er den som administrerer nettbanken. For ett djædrans styr!!! Sånt får jeg nervesammenbrudd av. Når den hadde bekreftet betalingen så kommer plutselig meldingen "Det er for mange BankID sessioner på denne nettleseren" WTF??!!

Nå ringer pappa til firmaet for å sjekke at betalingen er på plass og forhåpentligvis kan vi få levert bakkspeilet før mor og far reiser fra Kiruna neste uke. Ved å bestille reservedel selv og montere denne sparer vi ca 1500 kr. Det er flott!

Jeg har også rukket å pakke en kurv med godsaker som vi skal ta med til Langesund idag. Vi skal hjem til svigers og kose oss i helgen. I tillegg til det vi har tatt med har Nils og Vigdis bestillt krabbe, sjøkreps og reker. Jeg skal handle in litt Salma som skal serveres med koriander, vårløk og litt lime.

På radion snakker de om at dette er den andre store utfartshelgen og jeg prøver å få Kent til å ta fri fra 13 tiden. Jeg skal nå hoppe i dusjen for å så få klart alt innan vi åker. Jeg skal hente klær på renseri, kjøpe Salma, rømme og flatbrød nede på ICA, fylle bilen med bensin og sjekke olje, pakke mine ting og få i meg lunsj før vi drar.

I helgen planlegger vi å gå litt turer, spise godt og slappe av med svigers. Vi må også ta en tur til bilverkstedet for å skifte olje og sjekke hva det er som tar emot høyre fremhjul. Jeg mener dessuten å høre ett stygt lyd som om det er hull på lyddemperen. Men Kent mener jeg hører i syne. Vi får si hva Nils mener. Jeg må dessuten ta en tur til Fretex i Skien der jeg innimellom finner fine ting.

torsdag 9. juli 2009

Jag gillar att grina

Rart tenker du? Nja, er det ikke befriende å lette på trykket en gang i bland? Og merk at jeg ikke sier jeg liker å være lei meg. Bare å grine.

Jeg er veldig emotionell, gråter over det meste. Så om jeg ikke skulle synes det var deilig å få det ut ville jeg vært i "deep shit"! :)

Mange ganger blir jeg skikkelig lei meg av nyhetssendinger, en annen gang kan det være at jeg blir lykkelig av å se en gledeytring. Men tårerne triller.

Om jeg trenger å lette litt på trykket finns det enkle måter å få det til på, her kommer noen uslagbare tips.


 • In the ghetto - Elvis
 • Not ready to make nice - The Dixie Chicks
 • Om du lämnade mig nu - Miss Li og Lars Winnerbäck
 • Jeg griner når jeg ser delfiner...
 • Jeg griner så jeg mister pusten når jeg hører et barnekor live.
 • Filmen Annie
 • Musikalen Hair

Shorts kan bli så fel!


NO! NO! NO!


Eksempel på den vanlige shortsen som de fleste kvinner har i garderoben en sommer. Se hva den gjør med den ellers så pene slanke jenta! Hvis du har ett par slike i garderoben. Kast dem nå!


Denne stakkers modellen klarer jo ikke ens å lyfte armene. Hun har nok stil nok til å skjønne att denne shortsen aldrig skulle vært til salgs!

YES!


Jeans i 50-tals stil. Passer jenter med brede hofter og ekstra kilo like godt som slanke jenter.

Er du slank kan du bruke denne typen shorts, kortkort og litt sporty.


Og om jeg som er overvektig skulle tatt på meg en shorts (vilket jeg aldrig gjør) skulle jeg velge den litt korte, tighte, høye pinup varianten. Den er kjempepen på tynne jenter og fungerer fint på runde former. Denne her holder in magen og viser heller formene som en tilgang. Så på med litt høye heler som fikser holdningen og gjør att du drar in magen bitte litt ekstra.http://concreteloop.com/

onsdag 8. juli 2009

Personlig trener

Jeg har hatt møte med min blivende PT idag. På nettsiden leser jeg om treningsmotto:

"Sett deg konkrete mål. Med hardt arbeid, tålmodighet og riktig balanse mellom trening, kosthold og restitusjon oppnår du garantert de ønskede resultater"

Jeg skal begynne med to timer i uka, over 6 uker med start neste tirsdag. På spørsmålet om hva jeg selv tenker jeg kan legge på trening sa jeg at det får han bestemme. Jeg har inget jeg må gjøre utenom jobb. Så jeg kommer å få hjemmelekser i ulike former.

Bjørn som han heter skal hjelpe meg med to ting, kosthold og trening.

Kosthold:
Fra idag til neste tirsdag skal jeg notere hva jeg spiser hver dag. Dette har jeg gjort før og det er alltid en vekkerklokke. Ettersom jeg nettopp har begynt på medisin og spiser sunnere av bare farten skal jeg også notere hva mitt "normale" valg ville vært. Da kan jeg få bra alternativer til en muligens usunn måltid. Alkoholkonsumet vil bli redusert til ca 3 glass vin i uka. Og jeg tipper jeg kommer å spise mindre karbohydrater. Jeg skal også skrive ned hva jeg absolutt ikke vil spise. Det er ikke mye, kan ikke tenke meg at han rekommenderer blekksprut eller snegler.

Trening:
De dagene jeg har treningsavtale skal jeg selv varme opp i ca 15 minutter, så skal han piske meg igjennom ett hardt program som fokuserer på fettforbrenning. Jeg kommer også å få hjemmelekser mellom treningstilfeldene. Føreløpig er trening lagt til tirsdager og torsdager fra kl 16.00. Og så blir det jo flere treningsøkter på egen hånd.

GLEDER MEG!!!

Dagens matkonsum: (vann hele dagen)
1. Kokt egg og kaffe m melk.
(trening)
2. Kokt egg og to knekkebrød med leverpostei og hamburgerrygg + masse gressløk på begge.
3. Cortado og gaspacho m krutonger.
4. Fiskekake, potet, blomkål, rømmedressing og sallat med mangosalsa.
5. Kaffe m melk.


Dagens trening:

30 minutter kondisjon (15 + 15)
30 minutter styrketrening.Regn på gång!


Oslo är snart regnvått! Dunder och brak.

Til pappa


Så ser den ut. Serienummer kommer i mail.

På vei til trening


Idag skal jeg booke meg for personlig trener. Hurra!

tirsdag 7. juli 2009

Skojakt


Kent trenger bremseklosser, jeg trenger sko. Fant de sorte jeg har lett etter og klarte å kjøpe ett par sorte tulletøfler på salg... Nå venter jeg på Kent som også trengte AHA sin nye plate.

Sammenfatning Bergentur

Min PC overlevde operasjonen og virker nå bedre enn noensinne. Jeg har skrudd opp hele datorn og tatt ut allt som var løst, batterier, tastatur, forskjellige dingser som jeg ikke vet hva er. Jeg har blåst tastaturet rent med luft på boks og tatt løs noen taster for å vaske ekstra grundig. Jeg er litt stolt nå! Til tross for at det savnes 3 skruer...

Nå er Kent igang med å føle seg hjemme igjen, jeg sitter her og er glad for å ha en dator som fungerer og leser mailer og sjekker Underskog og FB.

Ellers vil jeg nå ha en Wolksvagen Passat eller en annen fantastisk ny bil med masse hestekrafter. Det var så utrolig deilig å kjøre over fjellen med en bil som ikke er lagd for korte turer. Jeg elsker lille Punto men denne turen hadde ikke vært moro i den bilen. AC er en drøm og hestekrafter som tar en oppover i fjellene er deilig. Bilen dro 55 liter diesel på turen tur og retur Bergen. Dessuten har vi kjørt litt i Bergen og tatt stikkturer på vei hjem. Jeg leide bil via AVIS og ettersom jeg er medlem i OBOS kan jeg da bli medlem i AVIS-Bilklubb med 30% rabatt på leiebil. 1875.- for fredag - tirsdag. Det er helt greit. De hadde debitert meg det doble men jeg fikk ordnet dette idag tidlig når vi leverte tilbake bilen.

Når jeg kjørte på fredag morgen valgte jeg E16 via Fagernes til Bergen. Det var en fantastisk fin tur med vakre landskap, fjell og fjorder. Filefjell er dog ikke like spektakulært som Hardangervidda som vi kjørte på vei tilbake. Men jeg syntes det var vakkert uansett. Jeg kjørte fra Oslo kl 9.00 og var hos Inger og Keith kl 17.20. Da hadde jeg tatt noen pauser langs veien for å fotografere og drikke smoothies.

Når vi kjørte hjem fra Bergen tok vi turen over Hardangervidda. E16 til Voss, Riksvei 13 til Bruravik og derfra Riksvei 7 til Oslo over Hardangervidda og Geilo. Fra Bergen til Geilo er det 31 tunneller...

Fra Brimnes opp mot Hardangervidda var det sinsykt vakkert. Dessuten stoppet vi på Vøringsfossen og det var noe av det mest spektakulære jeg har sett i Norge. Skikkelig vondt i magen fikk jeg!Men, jeg kommer nok å ta E16 neste gang da den gikk raskere, og veien etter Hardanger er dritkjedelig. Virkelig bare en transitvei. E16 er flott hele veien. Dessuten får man kjøre gjennom
verdens lengste tunnel hvis man kjører E16. Lærdalstunnellen er ca 2,5 mil!

Men det viktigste med hele turen var jo å se Kent igjen og skåle for honom og hans fantastiske bragd. Det var veldig koselig å se han igjen. Han ser friskere ut enn noensinne og jeg har masse å ta igjen for å bli så sprek som han. Vi feriet med champagne og god middag i byen. Det ble sushi og så en tur på Henrik som hadde et imponerende utvalg av gode øl.

Sender en takknemlig tanke til Inger, Keith og guttene som fikk oss å kjenne oss så velkomne i Bergen. De tok godt vare på oss og stilte med husly, mat og godt selskap.

Jeg har nå lært masse nye ord og yttrykk av guttene Sebastian og Johan. :) Bergensk fra barnemunn er bare helt fantastisk.

Dagens hovedprosjekt


Min pc er så å si død. Men der det finnes skrutrekkere finnes det håp. Jeg har skrudd løs alt som går og skal rense under tastatur og andre løse deler. Ellers har vi levert tilbake Passaten til AVIS. Morgentur fra Løren på 40 minutter unnagjord.

mandag 6. juli 2009

Fy Buskerud kommune!


Dette var en trist affære... Fra vi kjørte ned fra Hardangervidda har vi prøvet å finne en rasteplass. I en og en halv time kjørte vi uten å finne noe! Denne sørgelige plassen ved siden om veien og uten noe severdig var det eneste vi fant. Den var dessuten ikke skiltet. Tror turistsjefen muligens at man ikke trenger vakre rasteplasser ettersom man har Geilo og Gol i kommunen? Fy Buskerud kommune, fy!

EDIT:
Når jeg skriver Buskerud Kommune er det egentlig Buskerud Fylkeskommune med sine 21 kommuner dette gjelder. Men turismeproblematikken er trolig en kommunal oppgave. Så den som skal ha en smekk på fingrene her er nok Ål kommune. Hol var noe bedre og på Hardangervidda var det helt fantastiskt!

Geit på tak


Kjempesøt geit m klokke på hornet. Ligger over inngangen til butikk og restaurant i Eidfjord. :-)

Ferge over til Brimnes


Og så videre opp mot Hardangervidda. Nå skal det store fjellet oppleves!

Park hotell Voss


Nå er vi på vei fra Bergen til Oslo via Voss. Ettersom vi har avlyst turen til Vossevangen i høst passet vi på å få lunsj her idag. Restauranten åpner til lunsj kl 12 så vi valgte caféen som hører til hotellet. Veldig koselig og ok sallatbar til 95 kr. Nå skal vi ta en rusletur i Voss og prøve å kjøpe med oss litt lokal spekemat og evt andre delikatesser.

søndag 5. juli 2009

Bergen er stille


Men bare hvis man går inn i smugene. På brygga trengs turister med fisk- og skalldyrselgere, geiteskinn og jordbær byttes i penger. Jeg og Kent rusler rundt og koser oss langt fra tjas og mas. Nå skal vi finne kaffe et sted.

Kvelden er over


Nå er jeg i seng etter en deilig dusj. Oppe er det fortsatt musikk og noen spennende øl på bordet. Ute torner skyerne seg sammen og vi får trolig det regn som markene trenger. Vi hadde planlagt å grille idag. Men Kent som har vært borte fra sivilisasjonen fikk lyst å dra inn til byen. Det endte opp med Sushi på SUMA. Etterpå gikk vi til Henriks der vi prøvde oss i gjennom noen ulike øl-sorter. Favoritten min var IPAen fra samme bryggeri som oven avbildet 'arrogant bastard'. Jeg er stappmett, trøtt og glad for at Kent er hjemme. Nå får han kose seg så lenge han vil. ;-) jeg skal lese bok og slumre. Natta!

fredag 3. juli 2009

Fremme i Bergen


Nå har jeg vært her i nesten en time. Været i Bergen er helt fantastisk! Og se utsikten!

Litt tidligere på turen...


Kuer er ok men husvogner liker jeg ikke på veien. :-)

Lunsj


Er i Haabakken og spiser et laksesmørbrød og drikker dagens første kaffe av typen automat.. Koffeinet gjør hva det skal men ellers er det en trist historie. Tok m aeropressen men har ikke kopp eller ork å ordne med den. Turen så langt er over all forventning, jeg storkoser meg med P1 og storslåtte landskap. 3 tunneller bak meg den siste halvtimen og jeg tror jeg skal inn i enn lang en nå.

Snart fjellovergang


Se så utrolig vakkert det er her. Temperaturen synker litt etterhvert, nå nede i 25 varmegrader. Jeg skal kjøre 1 time til og så finne lunsj ett sted. Underveis går det i vann, smoothies og saltepinner.