fredag 27. februar 2009

Sivilkurage?

Ser på TV4 program Efter tio med Malou von Sivers. Lena Victorin snakker om sin book; Take a look at dig själv. Tre unge menn forteller om hvordan de sammen med noen andre venner grep in mot 25-30 menn som misshandler en jente på åpen gate. Ingen annan griper inn, mange mennesker står rundt om og ser på...

Det får meg å tenke. Har jeg noen gang gripit inn? Har jeg noen gang sett på? Ja, svaret er ja på begge spørsmålene. Jeg har fått beskjed av politiet at jeg har vært "dumdristig" og kunne blitt skadet. Jeg har sett på når klasskamrater blir mobbet...

Lena sier at man kan trene opp sivilkurage. Selvsagt skal man ikke alltid gripa inn, noen ganger er det rent av livsfarligt. Lena sier vi kan støtte andre ved å holde med, rese oss opp og stå ved siden eller tydlig vise att vi er enige til tross for att vi kanske ikke selv tørr å gripe inn.

Situasjoner på bussen feks, noen slenger en rasistisk kommentar og en medpassagerare sier ifra. Da kan det rekke med att vi sier "bra sagt" "fint att du sa ifra". Mange modige mennesker vitner i etterkant om at det var vanskligst å stå alene, ikke å gripe inn. Det er alltså mye vi kan gjøre.

Hun forteller at grunnen til at vi ser på er at vi undermedvetet agerer etter hva dem som står rundt gjør, de andre åskåderne. Jo fler vittner desto mindre agerande. Vi tror at noen annen har ringt politi, vi tror noen annen har sagt ifra, vi tror noen kommer snart...

Fant ett klipp på Youtube der Lena forteller kort om boken:



lørdag 21. februar 2009

Humor en snøig dag!

Jeg sitter på jobb og har det ganske ensomt, ute snør det og inne er det varmt og godt. Men alltså ikke særlig mye kunder. Så jeg roer meg med å se på humor på nett...



Jeg ELSKER Benjamin! Bjørn Gustavsson er utrolig flink på å se ut som en sjenert tenåring. Hele kroppspråket utstråler bare utilpass og ikke helt med... en annen som er morsom er denne;



hehe.... søk på "benjamin testar" på Youtube.com så får du masse morsomme klipp... LOL....

torsdag 19. februar 2009

Ønskeliste

Ettersom jeg aldrig har noe å foreslå når noen spør hva jeg ønsker meg tenker jeg notere dette her.

Kurser/opplevelser/egenpleie
  • Gavekort på frisørtime hos Anne Britt på Spaghetti frisør.
  • Gavekort fra Bislett Hudpleie.
  • Gavekort fra Din hår og hudpleie.
  • Gavekort på massage fra Dragonfly.
  • Penger til å ta kveldskurser (feks. hos Lille Gitte
Hobbyutstyr:
  • Liten drill
  • Drillstativ


    Make up og hudpleie:
    •   YSL touche eclat (lys tone)

    onsdag 18. februar 2009

    Deilig med trening!

    Jeg har kanske nevnt at jeg går på diett, lavkarbodiett. Det fungerer mer på velbefinnende en vekt enda. Går masse ned og plutselig er jeg oppe igjen. Muligens fordi jeg har en kosedag som kanske blir litt lang... en hel helg... Men, ved å kutte ut karbohydrater 5-6 dager i uka har jeg blitt mer opplagt, føler meg lettere og mindre sulten.

    I alle tekster om dietten står det at det meget viktig å drikke mye vann. Det er jeg MEGET dårlig på. Noen dager blir det nesten bare 1 liter. I tillegg til masse kaffe. Vet ikke om det har noe å si på resultat av dietten?

    I tillegg til å spise sunnere så går jeg til og fra jobbet stort sett alle arbeidsdager. Noen ganger tar jeg bussen. Så trener jeg 2 ggr i uka minst. Onsdager og fredager. Prøver også å få inn en mandag eller søndag i uka.

    Det er tre ting jeg liker veldig godt på Oxigeno.
    1. Badstuen (ikke steambadstuen, den ser litt skitten ut...) er fin og går å få skikkelig varm. Der ligger jeg en halvtime etter trening og mediterer meg bort.
    2. TV-monitor på hver enkelt kardio-apparat. Jeg trenger å forsvinne bort i en tv-serie eller noe for å glemme hvor sliten jeg er!
    3. De hyggelige guttene som jobber der. De er veldig oppmerksomme og smiler mye. Jentene er ok de med men ikke like serviceminded.

    Idag tok jeg ut meg litt mer enn sist. Jeg bruker løpebåndet, setter luting på 8% og speed på 6 km timen. Da må jeg gå veldig raskt i oppoverbakke. Jeg gjør det i 20 minutter, ramler ned og puster i noen minutter og så går jeg videre på den elipsemaskinen der man liksom løper og går på ski samtidlig.. Merkelig ting men der får jeg opp pusten skikkelig igjen. Den bruker jeg til jeg ikke orker mer. Noen ganger 10-12 minutter men ibland klarer jeg 20.

    Det går sakte fremover. Jeg håper att litt livsstilendringer får resultat isteden for rask nedgang med banting.

    Nå skal jeg ta hand om mine kunder her på Sømmelig.

    Ta hand om er!

    mandag 16. februar 2009

    PMS-tjukkas!

    En gång i månaden blir allt vanskelig, jeg blir lei meg for allt, sinna for allt og håpløsheten tar over. Noen kaller det PMS. Jaja...

    Jeg har brukt mye av dagen til å se på gamle bilder, når jeg var smal... Åh, jeg vil være fin igjen!!! Dessuten savner jeg mitt sorte hår. Her er bilde på meg og min kompis Trygve når Kent og jeg var på besøk hos Yngvild og Pål i Fayance. Jeg liker denne bilden, jeg smiler uten å se koko ut, men røyker jo... Huff, det var på den tiden man fikk lov å røyke inne... 2004...


    Så jeg får vel slutte med å skulke fra trening. Det er jo ingen som blir smal av å trene 1 gang i uka!

    Ellers går lavkarbodietten bedre, men jo lenger inn i dietten jeg kommer desto vanskeligere blir det å ta en liten helgepause. I søndags spiste jeg både frukt, brød og vaniliesaus. Dvs sukker og karbohydrater. Det slo ganske hardt ut på magen.

    Nå skal jeg pakke sammen her på Sømmelig og se om jeg kan få lift hjem med Anna!

    lørdag 14. februar 2009

    Sosialpornografi til jeg spyr!

    Idag er jeg hjemme for jeg har vært dårlig i magen. Ikke lurt å væer på jobb da. Anna og Mette tar hånd om Sømmelig for meg.

    Jeg sitter stille i sofaen og ser på tv. Nå zappet jeg innom et program som er oversatt til "Feststemte mammaer". Originaltitel er Party Mama$. Det er et ekkelt program om mennesker med for mye penger. De er kun opptatt av at de kan få hva de vil fordi de har PENGER.

    Idag ser jeg på en kvinne og en mann som skal ha en fest for ungene sine, og må ha BEDRE og MER juledekorasjoner i hagen enn alle naboerne! De trakasserer personalen i butikkene der de skal handle inn og bestille tjenester. Det er flaut!! Jeg håper for allt i verden at jeg ikke blir slik dersom jeg plutselig blir rik.

    Hva er det med disse uintelligente og uvitende menneskene, skammer de seg ikke over hvor mye de sløser både på sine egne penger og naturens resurser? Så har de fortsatt mage å stå og skrike over at det ikke fungerer når de sprenger alle propper og strømmen går. Piiiiiinlig! De har alltså brukt 25.000$ på lys og dekorasjoner til hagen! De stakkers menneskene som skal levere mat og underholdning blir trakkasert av den der ekle ektemannen i huset. Oh my. Dags å skifte kanal før jeg besvimmer av sinne!

    onsdag 11. februar 2009

    Jeg er ikke treig!

    Alejandro Fuentes synger årets beste barnevise på platen Magiske Kroker & Hemmeligheter. Sangen heter "jeg er ikke treig" du kan høre den her på Alejandros myspaceside.

    Den kan vel sies handler om en liten menneske, ett barn som klager på att de voksne ikke har tid, og går for fort:

    "De tar lange lange skritt, de skal alltid noe, det er ikke meg som er forsinka, jeg har ikke dårlig tid."

    "jeg er ikke treig, jeg er hvertfall ikke sein, de er de som er for raske og jeg har litt for korte bein"

    Vi er jo slike vi voksne, drar med ungene slik at de slenger og småspringer bak oss. Og har vi ikke tid å gå langsomt lar vi ungene sitte i vogn til de er ALT for gamle (i min mening!)

    Hør på sangen og kos dere, morsom er den!

    Faller til ro...

    Det har vært noen vansinnige uker i det siste. Mye har skjedd og jeg har hatt mye å gjøre på jobb og med meg selv. Mye av min personlige stress er jo såklart forbundet med gründerlivet. Hvordan skal det gå? Er jeg på rett vei? Kommer jeg noen gang å tjene penger igjen? Mange tanker... og mange spørsmål som både jeg og min mann har stillt.

    Nå har jeg begynt å få ting på plass, Kent og jeg er på samme planet nå, jeg har klart å sette planer til verket som er realistiske og vi kan nå se frem over med planer, målsettinger og krav som vi begge er enige i.

    Jeg faller til ro nå, det føles bedre, mindre stress og mer glede i hverdagen. Ikke noen falske smil og "joda, det går bra!" Nå er det "bra". Jeg har trolig mer jobb foran meg nå enn jeg hadde førrige uke, men jeg har støtte i min og Kents plan. Det er forskjellen. Vi snakker samme språk og har en felles forståelse for hva vi har i vente.

    Klokken er 00.36 når jeg skriver dette, jeg har stått opp tidlig idag og bør vel egentlig ligge i seng nå men jeg er litt propell! Litt mer tv så snart sove. I morgen trening og kveldsåpent på Sømmelig.

    Natta natta!

    fredag 6. februar 2009

    Ahhhh en fridag...

    Jeg sov lenge idag, nye laken og sengetøy, det var umulig å ta seg opp. Etterhvert ble det frokost og morgenens aviser. Så litt pc og tv og administrasjon for jobbet. (aldrig helt fri når man driver eget ;)

    Planen var å trene men å ta seg til Oxigeno satt langt inne, ikke fordi jeg ikke ville men fordi det var så deilig å sitte i pysj i sofaen. Men jeg kom meg i vei og det var fantastiskt fint å få trent for
    første gang på nesten 2 uker. Satt i badstuen nesten like lenge som jeg trente. Nå føler jeg meg fresh som en nyperose!

    Kent kommer litt senere idag, han skal ta en pils med kollegaer på Dovrehallen. Jeg lurer på om ikke det er den skikkelig skikkelig brune puben i Storgata? Nuvel, de har kontoret i samme hus men med ingang fra andre siden. Så jeg tipper det er grunnen til det noe merkelige valget av fredagspilssted.

    I morgen skal jeg og Kent spise romantisk middag alene, vi hadde invitert noen venner men ingen kunne komme så vi tenkte at det er jo ikke noe som sier at man ikke kan kose seg uten venner. Så jeg jobber til 17 og så når jeg kommer hjem står middagen på komfyren.

    Jeg vet ikke helt hva jeg skal ønske meg av mat, men vil gjerne ha en god dessert. Kanske en minipavlova med friske bær eller passjonsfrukt? (Kent lager fantastisk pavlova, med mascarponekrem og kvalitetskakao i marengbunnen. Sjekk bilden!) Eller kanske en panna cotta? Sommerlige desserter kanske men hva gjør det. God vin og noen gode Nøgne Ø eller Haandbryggeriet må også stå på bordet.

    torsdag 5. februar 2009

    Det är mycket nu!

    blæ, jeg er sliten på å tenke, sliten av å ta valg, sliten av å lære meg om meg selv, sliten av å ta hensyn, sliten av å stå på og være så faens duktig. Urk, kan man inte bara få vara skitjobbig og skitdum og bare gi faen?? Svaret er vel både ja og nei. Klart det er jobbigt og klart man kan få gi opp i bland. Men er det smart å gi opp? Nope. Så jeg jobber videre med meg selv. Leser boken av Mia Törnblom som heter Selvfølelse nå! Jobbig og bra bok.

    Idag har jeg hatt en sånn morgen som bara skjer innimellom. Telefonen ringer kl 07 og jeg rekker ikke å ta den. Yrvåken som jeg er ringer jeg tilbake og får beskjed om at inbruddsalarmet har gått på jobb. URK, tenkte det kanske var Anna som var tidlig ute pga reise så jeg sendte henne en sms. Men det var ikke hun. Hun dro i alle fall ned og var der i god tid før alarmselskapet. Inget var borte og inget var skadet, trolig bare larmet som har gått av noen grunn.

    Så var mannen min på pisshumør på morgenen og jeg ble lei meg over det og så var dagens start i bunn.

    Har spart penger en stund nå for å kunne dra på salongen til Line og gjøre meg fin. Det gjør vondt med voxing men det er uansett deilig å få ta hand om seg selv og snakke litt med Line. Jeg fikk skryt for make-upen og det var koselig. Så fikk jeg prøve å legge samme make-up på Line og det har jeg aldrig gjort før. Vanskelig alltså! Vi skravlet litt og så tok jeg en spassertur fra Bislett til jobb. Via cafeen La Rustique for en dobbel cortado.

    Nå er jeg på jobb og har tent lys overallt, idag vil jeg ha en dag som går smertefritt, orker ikke mer tull nå. Basta!

    Ps, her skal vi kanske bo når vi drar på fest i England i mars.