lørdag 31. januar 2009

Haandbryggeriet i anledning Bernts 40 års dag!

1600 kjørte bussen fra Oslo Sentralstasjon med destinasjon Drammen og Haandbryggeriet. Bernt hadde ordnet med baguetter og brus slik att vi skulle være redo for omvisning når vi kom frem. Vi var 24 personer på bussen, mange kjente fjes og noen nye. Vi var faktiskt bare 2 jenter med på turen. 2 mer enn de fleste hadde tippet. Bernt har arrangert dette og vi var veldig glade og spente.

Snygg stolpe dekorert med ølettiketter fra bryggeriets egne øl!

Jeg var kjempespent på besøket da jeg aldrig har vært i et bryggeri før og jeg er i tillegg veldig glad i ølen de lager. Vi fikk en fin omvisning, jeg lærte litt mer om forskjellige typer øl og hvordan den lages. Jeg hadde en del spørsmål som jeg passet på å ta når vi satt ned. Ville ikke ta det i plenum da jeg er litt redd att alle andre allerede vet det jeg var nysgjerrig på.

Så har jeg avtalt med Rune om å få maltposene når de begynner å sende avfallet i kontainere isteden for å laste det tilbake i posene. Posene skal jeg lage handlenett av!

Blåshell og glade mennesker!

Vi fikk smake følgende øl:

Bavarian Weizen 5.5%, sydtysk hveteøl :: bruschetta med avocado og krepsehaler
Ardenne Blond 7.5%, belgisk blond :: Blåshell med hvitløk, rødløk, rødvin og balsamicoeddikk.
India Pale Ale 6,5% :: Chilikjøttboller
Norwegian Wood 6%, trad. norsk øl :: Røkt og saltet lammelår.
Norse Porter 6,5% :: macron med sjokolade
Dark Force 8.5%, imperial hvetestout :: brownie

Sexy øl!

Jeg har gått på GI/lavkarbodiett i to uker nå og igår kunne jeg jo ikke gjøre annet enn å bryte dietten. Brownien med Dark Force var farlig godt, skikkelig sukkerfix. Jeg trodde jeg skulle besvimme... øl og sjokolade er bedre en sex... Oh my!

Norwegian Wood er en øl med røksmak, det var omtrent den eneste jeg ikke likte. Den er for voksen for meg. Eller som gutta sa, en manne-øl.

Mingel på bryggeriet

Etter mat og øl var det fri bar og da hadde vi tre øl på fat som vi kunne nyte.

Odins tripple 11%, Pale Ale 4,5% og Norse Porter 6,5%. Odin er en tøff øl, masse masse smak og kullsort i fargen. Jeg likte den veldig godt og følte meg veldig voksen!

Vi fikk beholde de fine glassene vi hadde drukket øl i og kl 22 var det dags for tilbaketur til Oslo. Bussen kjørte rett ned til Olympen der vi fortsatte kvelden. Det ble mange flere øl på oss og jeg satte min kjærlighet til Dobbel Dose fra Haandbryggeriet. Fantastisk kveld!

torsdag 29. januar 2009

Massa nya favoriter!

Fick tips om en kul sida där man kan beställa vykort, visitkort och annat. Gillar speciellt MiniCards och StickerBooks! Kolla inn moo.com!

En annan favorit idag är restaurangen Som Tam på Torshov. Jag blev tipsad via Underskog.no och idag bestämde vi oss för att ta en tur dit. Maten var fantastisk, smakade som i Thailand. Personalen var otroligt söta och det hela var lite lyxigare än en vanlig thairestaurang. Nam nam...

Jag har också köpt ett för mig nytt magasin som heter ECO QUEEN. (för ditt sköna gröna liv.) Ja, det är det den handlar om, ekologiska varor, ecomode, fair trade, veggie osv. Fantastisk fin tidning. Hurra! Jag vill vara med i den!!! Pick me! Pick me!

Lest på en torsdags morgen

"Any idiot can face a crisis - it’s day to day living that wears you out"
Anton Chekhov (1860-1904)

Of course there is no formula for success except perhaps an unconditional acceptance of life and what it brings.
Arthur Rubinstein (1886 - 1982)

Jeg er inne på min andre uke uten sukker og karbohydrater. Jeg har gått på en litt strengere sti en Kent og begynner å få panikk. Nå drømmer jeg om semlor!




tirsdag 27. januar 2009

Det er urettferdig...

Små hverdagsproblemer, store hverdagsproblemer, samlivsbrudd, sykdom, stress og finanskriser. Allt dette gjør at jeg skjønner hvor godt jeg har det.

Ja, det var vel bare det jeg ville si... kram på dere!

søndag 25. januar 2009

Min søndag

Når jeg våkner med en mild hodepine er Kent fortsatt i sengen! Kl 0830! Det skjer sjeldent. Men når jeg våkner neste gang er han borte. Det dofter av omelett og jeg finner en halv porsjon til meg. Nam nam. Men Kent er borte, på jobb viser det seg. Tilbake litt senere.

Hodepinen kommer av min og Annas førsta vinkveld sammen. Anna kom til Sømmelig når jeg hadde stengt og vi rigget pc som stereo i kjellerstua. Så var det bare å åpne vinflasken og slå sig ned. Vi pratade, skrattade, gråt og spillet musikk og humorvideos hele natten. Når klokken var 2 var det nok for oss og vi tog en taxi hjem. Vi bor nære hverandre så vi delte en.

Idag har jeg slappat av i sofaen hele dagen, surfet på nett og sett på dårlige program på tv. Jeg har ofte irriteret meg på oversettelser på tv. Idag kom en ny 10 poengere...

Dame; -This is my last hurrah.
Hennes mann; -Our!

Oversatt til

- Dette er mitt siste hurra.
-Time.

What?! Er oversetteren dum? Hur kan de unngå å se att det ble feil. Har de ikke noen Men hva skal jeg forvente av FEM..? Programmet feststemte mammaer er sykt dårlig, så utrolig pinlige mammaer. Jag bør ikke se på det men klarer ikke å bytte kanal.

Ellers har jeg drømt om nye støvletter, en mindre meg, planlagt uken som kommer i hode mitt. Lest GI bøker og snart skal jeg surfe innom min favorittblogg på søndager. På Post Secret legger bloggeren ut postkort fra mennesker som avslører sine hemmligeter. Spennende, morsomt, grusomt, vondt og alle føleser der emellom... Det er vanedannende.

Jeg er forøvrig stolt over min første karbohydratfrie uke. Ikke helt fri, men alle store grupper av karbohydrater er kuttet ut. Jeg lærer fortsatt hva som er rett og galt men er fornøyd med å ha kuttet brød, pasta, poteter og godteri fullstendig. Noen ting er jeg ikke så nøye med, feks liker jeg gulerøtter for godt til å kutte dem ut av fõringsplanen. Tyrkisk joghurt med nøtter og honning lar jeg også være kvar på menyen.

Nå skal jeg se en Beck med Kent og drikke kakao og spise apelsin.

fredag 23. januar 2009

Lite jobb och mycket kul

Idag hämtade Anna mig vid 10 tiden. Elita var lite krasslig så vi hoppade över mässan och soptippen och stack iväg till Strømmen istället. Där var vi i en butik som heter Bikuben. Herre min je! Två våningar med stämplar, glitter, papper och allt annat man behöver när man håller på med scrapbooking, embossing, gör kort och annat.

Jag blev helt snurrig. Gick fram och tillbaka, lyfte, kollade, vände och vred på allt. Och det slutade med att jag inte köpte nåt. Anna fick det hon skulle.

Sen gick vi ned på köpcentret och tog en lunch. Det är ett ställe som heter Lille Persille. (lilla persilja) Sallader, sandwicher, pizzor och sånt. Men med en sund tvist. Maten såg fin ut men personalen verkade som de hade vaknat på fel sida. Snälla och gulliga men ingen ordning... Elita hällde ut lite vatten och jag kastade ut kaffelatte över alla. Det hände när Anna frågade om jag bara skulle ha ett örhänge!!! Hjälp, jag hoppade till och olyckan var skedd. Jag hade på mig örhängen som Anette hade gjort och blev jätteledsen när det ena var borta. Jag hade en stor sjal så jag har säkert petat ut den när jag snurrade sjalen.

Så åkte vi ned på Sømmelig för att jobba. Jag blev less ganska fort och frågade Elita om hon ville att jag skulle sy en väska till henne. Jag hade lite nya tyger som hon kunde välja på och så satte vi igång. Perfekt val, kolla vad söt hon blev med lilla väskan.

Nu skal jag mysa i soffan, i morgon blir det mässa!!


mandag 19. januar 2009

Jag har begynt å skrive Haiku!

Når jeg hør Haiku tenker jeg på Yoko og John Lennon som ligger i et tre og skriver kjærlighetshaiku til hverandre. Nå tenker jeg også at det er veldig gøy!

Haiku er små dikt som følger et gitt mønster.

Den type haiku jeg klarer av er sånn tøysehaiku; 3 rader der første raden inneholder en tekst der du får frem 5 stavelser. Andre raden 7 stavelser, tredje raden 5 stavelser igjen. Tredje raden skal dessuten være fristående fra første og andre rad hva gjelder tekst.

Feks slik:

gjestene danser

jeg kjenner ikke noen

papirdukhaiku


Stavelserne teller vi slik:


gje-ste-ne dan-ser (=5)

jeg kje-nner ik-ke no-en (=7)

pa-pir-duk-hai-ku (=5)

Her er jeg litt usikker på om IKKE kan deles i to stavelser. Men dere skjønner poenget ellers?

Når jeg sier at siste rad skal stå alene tenker jeg slik, jeg skal ikke kunne sette en komma etter andre rad slik at andre og tredje bygger en setting. Men det kan jeg alltså gjøre med første og andre.

Haiku er litt avhengighetsfremkallende dette. Jeg skriver små haiku så snart jeg har tid over og ikke noe spes på agendaen. Var på fest i helgen og kjente ikke så mange så når jeg ble litt alene skriblet jeg på papirduken.

Nuvel, dette er en meget uvitenskapelig forklaring av diktformen haiku. Dersom du vil vite mer om RIKTIG avansert haiku er denne Wikipediaartiklen fin.

lørdag 17. januar 2009

Min sång!

När jag hör denna sången så tänker jag att den är skriven för mig! Privat är det precis så jag är. Jag gör det i morgon!


Mors lilla lathund sa:

Du må tro, jag jobbar bra,
fastän vet du vad;
inte just i dag,
jag gör det helst en annan dag.
Mors lilla lathund sa:
ingen kan så bra som jag,
men tycker du som jag,
tycker du som jag;
så gör jag det en annan dag:
Tra-la-la-la-la-la
i morrn då ska jag knoga
hela dess långa dag,
ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.

Ja och för ser du, därför så måste jag
ta det väldigt lugnt idag,
jo för just i dag
går det inte bra,
jag gör det helst en annan dag:
Tra-la-la-la-la-la
i morrn då ska jag knoga
hela dess långa dag,
ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno.
Ja, för se du mors lill lathund sa:
jag gillar att jobba bra
men tycker du som jag
tycker du som jag,
så gör jag det en annan dag.


fredag 16. januar 2009

Men va faaaaan!

Kent har installerat nytt operativsystem på min pc. Och jag sitter nu och lastar inn sidor och passord osv. Så kommer jag till messanger. Jag använder Pidgin. Den kan man lasta inn alla möjliga och omöjliga messangertjänster.

Jag använder aldrig min Hotmail, men där har jag alla mina kontakter på MSN Messanger. Nu har det sig så att jag har glömt passordet. Nu kommer det idiotiska!!!

Jag skall registrera min hotmailadress och skriva inn en bildekod som visas på skjärmen. Så skal systemet sända mig ett "reset password information e-mail" och var sänder idiottjänsten mailet??? Jo till min HOTMAIL. Är det möjligt?! Så nu sitter jag här som ett frågetecken. Det står hur man skall göra genom att svara på de hemliga frågorna. Men den möjligheten finns inte. Jag har provat at göra samma operastion via Opera och Firefox, men det skall väl till djävla Microsoft Exploder för att få till detta skit.

Förlåt språket men nu är jag alltså irriterad till max. Grrrrrrrrrr...

torsdag 15. januar 2009

Jag tänker på dem ibland...

Ibland tänker jag på dem som inte längre finns i mitt liv. De finns kvar där ute, men är inte längre en del av min värld. Gamla vänner, pojkvänner, arbetskamrater osv.

Det hände mig denna veckan. Jag tänkte på mitt förra långa förhållande, vi var tillsammans i många många år, var förlovade men valde att gå skilda vägar. I och med det miste jag (vi) också en hel familj och en del vänner. Jag träffar ju inte längre dem som i många år var en del av min vardag. Hans syskon och deras barn. Ungarna är stora nu. Vad gör de? Vilken väg har dem valt? Jag är nyfiken, det kan jag inte sticka under stolen med. Jag gillade alla dessa människor. Men så är det ju, de var en del av mitt liv då, de är de ikke längre.

Jag har kvar fotoalbum från den tiden. Jag ser så ung ut, han ser så ung ut. Vi hade ingen aning om at 15 år senare skulle vi ha andra människor i våra liv.

Jag hoppas han är lycklig nu, som jag. Jag har underbara människor i mitt liv. En fantastisk mann, en ny familj som jag kan bry mig om, nya vänner som kom med min nya kärlek. Min gamla familj är kvar och den har vuxit med mina systrars nya familjer.

Jag hoppas en dag mina barn kan gå igenom våra fotografier, finna bilder på min förtid, minn mans förtid, vår samtid och deras barndom. För allt vi har varit med om formar oss och gör oss till den vi är. Jag har haft tur, det har varit många härliga människor i mitt liv och jag är nyfiken på dem som kommer.

Nu skall jag sova, god natt.

mandag 12. januar 2009

Jag vill ha en massasje!

Idag har jeg vært på jobb som vanlig, men halveis inn på dagen fikk jeg fryktelig vondt i nakken og ryggen. Det var ikke en låsning, men mer stressvondt. Kan inte helt forklare, men det er liksom bare knyttet sammen; vondt i brystet, vondt i nakken, vondt i ryggen.

Jeg har hatt det slik en gång tidligere i året som gikk. Da booket jeg inn en time på Dragonfly. Det var helt fantastiskt.

Når du kommer til Dragonfly så er det første som slo meg at det var da et fryktelig kjedlig hus. Jeg ble nesten besviken. Men, når jeg gikk inn i entreen og møtte opp i resepsjonen ble jeg umiddelbart rolig og senket skuldrene. Det er så utrolig fint og stille. Jeg ble vist inn i hvilerommet der man varver ned før behandlingen. Du får en kopp te og sovner nesten i divanene eller stolene du sitter i. Allt er stille og personalen hvisker når de snakker til deg.

Så får du skifte i ett lite omkledningsrom der du også har et skap for dine personlige eiendeler. Du får på deg en type pysj, en bomullsjakke med bukse. Denne har du på deg under noen av behandlingene, jeg hadde valgt aromaterapimassasje så jeg fikk naturlighvis ta den av.

Alt er veldig proffesjonellt og massasjen var herlig. Jeg ville så gjerne kommet dit ikveld men nå sitter jeg her, stiv som en tupp i nakken og må bare dra igang med de siste oppgavene for jobbet. Snart kommer Kent hjem fra trening og da skal han få massere nakke og rygg for meg. Hurra!

I morgen skal jeg levere regnskap kl 9, hente en symaskin kl 10, og ta en tur til ambassaden for å bestille nytt svenskt pass. Sen er det jobb til kl 22 på kvelden. Det er bra, det betyr at jeg har business!

søndag 11. januar 2009

Ariat Mudbusters

For ca 1,5 år siden kjøpte jeg disse ridestøvlene. Ja, det er ridestøvler fra Ariat. Modellen heter Mudbuster og er en gummistøvel med støtte i foten og sporeholder bak på helen. Støvlene er jo først å fremst lagd for stallarbeide men ettersom sålen er stiv og gir god støtte er den også helt fin å ride i. Når jeg kjøpte disse holdt jeg fortsatt på med hest men min tanke var å bruke dem til hverdags. Vanlige støvler er for dårlige for mine plattføtter.

Idag tog jeg den første spaserturen med støvlene og de var supre! Ikke noe vondt i føttene alls! Men noen saftige gnagsår på helene har jeg dratt på meg.

Støvlene finns i grønn og blå og jeg tror jeg betalte ca 500 for dem den gangen. Det synes jeg er et kupp!

Nå ser jeg på tv og skal skrive kassarapporter og stifte kvitteringer og fylle ut det siste på varetellinglistene. Gjesp! Det er ikke allt som er like spennende med å drive eget selskap. ;)
..

lørdag 10. januar 2009

Drama!


Efter alle dødsbrender her i norge i år er man såklar t litt på tuppen når en brigade av utrykkingskjøretøy tropper opp i gaten. To brannbiler, en annen type patrullbil, en ambulanse og så politiet såklart. Og de dro ikke til de kommunale boligene rett over gaten slik de pleier å gjøre. Neida, denne gangen var det vårt hus som var målet. Men det viste seg å være noen som stekte bacon! Tror vi i alle fall, møtte naboen som også hadde vært ute og sjekket. Det ble uansett ganske raskt avblåst.

Phu, da kan vi sove her en natt til!
..

onsdag 7. januar 2009

Mer om studien jeg var med på

http://www.nrk.no/nyheter/1.6374468

Etter den har jeg alltså kjøpt meg treningskort og trener jevnlig. Etter jul har det dog ikke blitt noe. Jeg skulle idag, stod opp kl 830 for frokost slik at jeg skulle være klar til trening kl 11. Sovnet i sofaen og våknet for sent. Rekker ikke både trening og ambassaden for nytt pass og førerkort.

Suck! Bedre lykke neste gang. Torsdag kveld blir det trening!!!! Jupp!

mandag 5. januar 2009

Jeg vant!


Du store glede! Jeg har vunnet et medlemskap i Slow Food Lofoten. Min julegave til Kent var detsamme. Nå blir vi begge to medlemer. Medlemskap i et lokallag gir medlemskap i hele verden med alle de fordeler det gir. Dessuten støtter man opp om noe viktig, nemlig å spre budskap om å lage god mat, med lokale råvarer og ta i bruk gamle tradisjoner. Blant annet. Nå ble jeg skikkelig glad! Dette gjorde dagen min!